Connect with us
Επιμελητηρίο

Αστυνομικό δελτίο

Συγκλονιστική καταγγελία γυναίκας για βιασμo από καθηγητή πανεπιστημίου

Ανέβηκε

στις

Συγκλονιστική καταγγελία γυναίκας για βιασμo από καθηγητή πανεπιστημίου 1
Κοινοποιησέ το

Ο βιασμoς που υπέστη σε ηλικία 19 ετών, στιγμάτισε τη ζωή της Δώρας Κώτση Φελίτσι. Δράστης όπως λέει ένας καθηγητής πανεπιστημίου που είχε στο πρώτο της έτος. Η Δώρα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά στο Μega και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα»

Μιλάει on camera και περιγράφει εικόνες και τραυματικές καταστάσεις, που στοιχειώνουν τις σκέψεις της. Κατηγορεί έναν καθηγητή πανεπιστημίου, που όπως τονίζει την κακοποίησε σε.ξουαλικά. Η ίδια έφτασε στο σημείο να φοβάται για τη ζωή της. Δε βρήκε την υποστήριξη που έψαχνε και επιθυμούσε. Πλέον όμως είναι αποφασισμένη να παλέψει και να δει τον άντρα που «υπέγραψε» το δικό της μαρτύριο να καταδικάζεται. Μόνο έτσι θα αφήσει οριστικά πίσω τον εφιάλτη της.

Η Δώρα Κώτση Φελίτσι υπέστη βιασμo το 1997 σε ηλικία 19 ετών και δύο χρόνια αρχότερα, το 1999, έπεσε ξανά θύμα βιασμoύ. «Το 1997 ήμουν 19 ετών όταν με πλησίασε ο καθηγητής που είχα στο πρώτο έτος. Μου έκανε αμέσως πρόταση να βγούμε, που μου προκάλεσε μεγάλη αμηχανία. Βγήκαμε και δυστυχώς αυτό κατέληξε σε μία άσχημη εμπειρία που στιγμάτισε τη ζωή μου. Μου ζήτησε να πάμε για δείπνο. Μετά μου έκανε πρόταση να πάω στο σπίτι του και δέχτηκα με δισταγμό», είπε.

«Όταν άνοιξε η πόρτα ξαφνικά άλλαξε τελείως. Άρχισε να με σπρώχνει, οπότε όλα αυτά άρχισαν να με τρομοκρατούν. Προσπαθούσα να βρω τρόπο να ξεφύγω. Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά, ότι έγινε παρεξήγηση. Έκανε σαν να μη με άκουγε. Δεν είχα διέξοδο, έπρεπε να το υποστώ αυτό για να μπορέσω να φύγω, γιατί ίσως να κινδύνευε η ζωή μου».

Μετά τον βιασμo της, όπως αποκάλυψε η Δώρα, ο κακοποιητής της άρχισε να της μιλά για τα προσωπικά του τραύματα. Όταν την είδε να κλαίει το μόνο που τη ρώτησε ήταν «στενοχωριέσαι που έχω περάσει τόσο δύσκολα;».

Στη συνέχεια η Δώρα εκμυστηρεύτηκε την τραυματική της εμπειρία σε τρεις φίλους της. Ο ένας από αυτός ήταν υποστηρικτικός απέναντί της, ενώ οι άλλοι δύο ήταν επικριτικοί. «

Μετά από δύο χρόνια, ενώ είχα περιστασιακή σχέση, υποχρεώθηκα να ξανανιώσω βιασμo, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Όσο ξεκάθαρο και αν ήταν αυτό που έλεγα, απλώς με παραβίαζε. Αυτό ξύπνησε την ανάγκη μου να φύγω από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, όπου θα ένιωθα ασφάλεια», είπε.

Όπως ανέφερε η ίδια, λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του καθηγητή, καθώς το 2018 έμαθε πως εξακολουθούσε να διατηρεί τη θέση του στο πανεπιστήμιο.

«Όλα τα πράγματα που βιώνουμε στη ζωή μας και μας ταλαιπωρούν, αυτά είναι που μας ενδυναμώνουν. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα βιώματα που έχω έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Ο λόγος που χρησιμοποιώ τη λέξη «επιζώσα» και όχι «θύμα» είναι επειδή ήμουν σε θέση να διαχειριστώ το τραύμα και να μπορέσω να επιβιώσω», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα».

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ