Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Στο Ψηφιακό Έκθεμα «Το Ταξίδι ενός έθνους» ζωντανεύει ο πίνακας «Δοξολογία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα»

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Παραδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και είναι επισκέψιμο από τους πολίτες, το Ψηφιακό Έκθεμα που είναι τοποθετημένο στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», μέσω του οποίου ζωντανεύει ο πίνακας «Δοξολογία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα» του Ευάγγελου Δράκου, που εκτίθεται στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας. Το Ψηφιακό Έκθεμα μπορεί να το επισκεφτούν οι πολίτες καθημερινά 9.00 – 13:00  και  17:00 – 20:00.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η σπονδυλωτή έκθεση Ελληνικών ενδυμασιών «Ο Μοριάς της Ελευθερίας», παρουσιάζοντας παραδοσιακές τοπικές φορεσιές της Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.

στο ψηφιακό έκθεμα «το ταξίδι ενός έθνους» ζωντανεύει ο πίνακας «δοξολογία 23ης μαρτίου στην καλαμάτα» 5

«Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ»

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατά την παραλαβή του έργου, ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως η Καλαμάτα αποτελεί σημείο εκκίνησης της απελευθέρωσης και της εθνικής παλιγγενεσίας, ένα σημείο ιστορικής αναφοράς που μας κάνει όλους υπερήφανους. Ο Δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21, το οποίο οραματίστηκαν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σημειώνεται ότι μέσα από το ψηφιακό έκθεμα, στο Πνευματικό Κέντρο, με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία, ο ζωγραφικός πίνακας «Δοξολογία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα», του Ευάγγελου Δράκου θα ζωντανέψει τοποθετώντας τον επισκέπτη στο επίκεντρο της δράσης.

Ο Δήμαρχος κάλεσε ντόπιους και επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία και να δουν την ιστορία να ξαναζωντανεύει μπροστά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, ενώ για την δράση ενημέρωσε η Καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Δέσποινα Μουζάκη.

στο ψηφιακό έκθεμα «το ταξίδι ενός έθνους» ζωντανεύει ο πίνακας «δοξολογία 23ης μαρτίου στην καλαμάτα» 6

 «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ»

«Το Ταξίδι ενός έθνους» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, που γίνεται εφικτό χάρη στη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία.

Μέσω μίας εξελιγμένης αφηγηματικής τεχνοτροπίας, που συνδυάζει τα πιο προηγμένα στοιχεία του κινηματογράφου, του animation και της σύνθετης εικόνας CGI, για να δημιουργήσει μοναδικές ψηφιακές αναπαραστάσεις που προβάλλονται σε ειδικούς χώρους περιμετρικής προβολής.

Ειδική ηχητική διάρθρωση θα αποδίδει με μέγιστο τρόπο την ηχητική μίξη εκφώνησης, μουσικής και ηχητικών εφέ συνδυασμένων με τρόπο ώστε να δημιουργείται συγκινησιακή φόρτιση και να αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό η ψυχοακουστική διάσταση του έργου.

Η αίθουσα προβολής, για περιορισμένο κάθε φορά αριθμό θεατών, λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δημιουργήθηκε με ειδικές προδιαγραφές, για κάθε μία πόλη.

Τα Ψηφιακά Εκθέματα προβάλλονται σε ενιαία οθόνη, που εκτείνεται περιμετρικά σε 3 πλευρές του χώρου (αριστερή πλευρά, κεντρική και δεξιά πλευρά) με ταυτόχρονη επιπλέον προβολή στην οροφή και στο πάτωμα του εκθεσιακού χώρου.

Με τον τρόπο αυτό η Καλαμάτα θα ξαναζήσει μετά από 200 ολόκληρα χρόνια, τις ένδοξες στιγμές της επαναστατικής τους ιστορίας.

«Το ταξίδι ενός έθνους» τιμά τους αγωνιστές της Επανάστασης του ’21 και κρατάει ζωντανή την ιστορική μας μνήμη. Μας φέρνει σε άμεση επαφή με την ιστορία, έτσι όπως ποτέ μέχρι τώρα δεν την έχουμε βιώσει.


 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ