Κυριακή , 23 Φεβρουαρίου 2020

Στη σκιά του φονικού Σαϊτοπόλεμου της Καλαμάτας έγιναν οι Ιπποδρομίες στο Πλατύ!

Sharing is caring!

Στη σκιά του φονικού Σαϊτοπόλεμου της Καλαμάτας έγιναν οι Ιπποδρομίες στο Πλατύ!

Απρόσκοπτα διεξήχθησαν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, στο Πλατύ οι καθιερωμένες ιπποδρομίες που γίνονται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Κανείς ωστόσο δεν έδειξε φανερά ενοχλημένος από το εορταστικό κλίμα και την παραδοσιακή μουσική που έπαιζε χαρωπά στα μεγάφωνα παρότι μισή μόλις ημέρα πριν, το προηγούμενο βράδυ για την ακρίβεια, υπήρξε ανθρώπινη απώλεια από ένα άλλο έθιμο που έλαβε χώρα στο κέντρο της Καλαμάτας στην κυριολεξία χωρίς “δίχτυ ασφαλείας”. (Σ.σ. ο φονικός σαϊτοπόλεμος της φετινής Κυριακής του Πάσχα με θύμα τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη)

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, λοιποί αυτοδιοικητικοί και “επίσημοι” σε χαλαρό κλίμα έλαβαν τη θέση τους στην εξέδρα και παρακολούθησαν τις ιπποδρομίες χωρίς να δείχνουν ούτε εκείνοι φανερά ενοχλημένοι από την μουσική και το γιορτινό κλίμα.

Αν μη τί άλλο, η μουσική από τα μεγάφωνα ήταν μία παντελής έλλειψη σεβασμού προς τον νεκρό και “καλαισθησίας”… (για να το θέσουμε κομψά) από την πλευρά των διοργανωτών, ενώ αρκετοί μάλλον θα προτιμούσαν η κακή είδηση να περάσει στα ψιλά γράμματα για να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εθίμων έστω και με μηδαμινά μέτρα ασφαλείας για θεατές και συμμετέχοντες.

Υ.Γ. Στον χώρο της διεξαγωγής των αγώνων στο Πλατύ σήμερα υπήρχε ασθενοφόρο του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση”, γιατί όσο και να το πεις, αν φωνάξεις από το μικρόφωνο στο Πλατύ “ένα ασθενοφόρο, ένα ασθενοφόρο”, θα πάρει λίγη ώρα παραπάνω μέχρι να φτάσει.

Αφροδίτη Σπυροπούλου

ΠΗΓΗ

Δες και αυτό

Πρότυπος Δήμος – Βασίλης Τζαμουράνης: Περιοδεία στο Πλατύ και στα Περιβολάκια

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΠρότυπος Δήμος – Βασίλης Τζαμουράνης Το Πλατύ επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 11 …

shares