Connect with us

Ταξίδια

Στη Μεσσηνιακή Μάνη βρέθηκαν οι φυσιολάτρες του ”Ευκλή”.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στη Μεσσηνιακή Μάνη βρέθηκαν οι φυσιολάτρες του ''Ευκλή''. 1

Την περασμένη Κυριακή (13/1ου) τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” ξεκινήσαμε με σκοπό να κατηφορίσουμε το παλιό καλντερίμι, που ένωνε το χωριό Θαλάμες στη Μεσσηνιακή Μάνη, με την Τραχήλα, τον παραθαλάσσιο οικισμό 55 χλμ νοτιοανατολικά της Καλαμάτας.
Με πολλή χαρά, μια και ο καιρός μας χαμογελούσε, φτάσαμε στις Θαλάμες, στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια.
Στα πόδια μας ο Μεσσηνιακός Κόλπος, με τις δαντελωτές παραλίες του. Οι κορυφογραμμές του Ταϋγέτου φωτογραφίζονται στην αγκαλιά του.

Το καλντερίμι στενεύει και το πετρώδες έδαφος δυσχεραίνει λίγο την κάθοδο. Όμως ο υπέροχος καιρός και η θέα της θάλασσας μας εξασφαλίζουν μοναδική εμπειρία.
Είμαστε λίγα μέτρα από την υπέροχη Τραχήλα. Κατηφορίζουμε στον οικισμό και οι πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές. Η δημιουργία τουριστικών υποδομών δέθηκε με την υψηλή διατήρηση της αυθεντικότητας του χωριού. Πυργόσπιτα και κρυμμένα ξωκλήσια.

Η γοητεία της Μάνης, γη από πέτρα, λιτή αλλά απέραντα φιλόξενη, με σκληρά ορεινά τοπία πάνω από όρμους που μάχονται με πείσμα τους ανέμους.
Γέμισε η ψυχή μας ομορφιά…και έτσι δικαιολογείται γιατί για μεγάλο διάστημα το όνομα “Μάνη” αποτελούσε συνώνυμο της ελευθερίας, αφού παρέμεινε πάντα ελεύθερη από κατακτητές και διατήρησε αναλλοίωτα τα ήθη και τις παραδόσεις της κατά την διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της.

Ευχαριστούμε τον οδηγό μας Δημήτριο Τσεκουρά και τον Σπύρο Κάραλη, για την ιδιότητά του ως ”σκούπα” στην παραπάνω εξόρμηση.

Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας του πεζοπορικού τμήματος του Συλλόγου μας, στις 27 Ιανουαρίου , στην επιβλητική Μονή Ελώνης στον Πάρνωνα.
Πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252234.

Στη Μεσσηνιακή Μάνη βρέθηκαν οι φυσιολάτρες του ''Ευκλή''. 2

Γράφει η Ιωάννα Ευσταθίου (μέλος του Ευκλή).

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Διήμερη ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου στα 2407 μ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ταϋγέτος

Ο Ευκλής στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2020, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, θα ανέβουν στον Ταΰγετο από το Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, να προσκυνήσουν στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19 ου αιώνα.

__Θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας” , τα σπάνια φυτά και τα αρωματικά βότανα του Ταϋγέτου.

Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”.

__Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Πραγματικά φανταστικό !!

__ Πληροφορίες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλέφωνο του συλλόγου 27210 84844 ή 27210 90627 και 6974252234.

Ταϋγέτος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Περπάτησαν μετά από 45 χρόνια μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά ΤριφυλίαςΤην περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στην Τριφυλία για να περπατήσουν ένα μονοπάτι από το ορεινό χωριό Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα στα 850 μ. υψόμετρο στο όρος Άι Λιάς.
Η απαιτητική κατά 70 % ορειβατική, σκιερή διαδρομή ήταν ανάμεσα σε πεύκα, αριές και κουμαριές, όπου όλοι και οι εξήντα περιηγητές απόλαυσαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι από τους ντόπιους.
   Η πρόεδρος της Κοινότητας Σελλάς Χάϊδω Παπαευθυμίου είχε προσκαλέσει τον δραστήριο καλαματιανό σύλλογο, να τους ξεναγήσει και να τους δείξει τις ομορφιές της περιοχής.
   Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο της Κοινότητας Σελλάς Χάιδω Παπαευθυμίου για την άψογη φιλοξενία, όλους τους ντόπιους που άνοιξαν το μονοπάτι, για να το περπατήσει ο Ευκλής μετά από 45 χρόνια και τέλος τον οδηγό τους Αλέξανδρο Γαραντζιώτη.
   Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ευκλή είναι το ορειβατικό διήμερο 11 και 12 Ιουλίου στην ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, για να απολαύσουν το Φαινόμενο της Πυραμίδας.
Ευκλής Καλαμάτας μονοπάτι στου Σελλά Τριφυλίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Δράσεις Ιουλίου για τον Ευκλή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας

Ευκλής Καλαμάτας: Δράσεις – Ιούλιος 2020

Τον Ιούλιο έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” δράσεις για την πεζοπορική και ορειβατική ομάδα του.

Πιο συγκεκριμένα:

__ 5 Ιουλίου 2020: Πεζοπορική εξόρμηση για όλη την οικογένεια στο ορεινό χωριό Σελλά Τριφυλίας, κυκλική σκιερή διαδρομή ανάμεσα σε αριές, δρυς και πεύκα.

__ 12 Ιουλίου 2020: Ορειβατική εξόρμηση, ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου (2407 μ.). Φαινόμενο Πυραμίδας.

__26 Ιουλίου 2020: Διάσχιση φαραγγιού Αντρωνίου στην ορεινή Ηλεία

Ευκλής Καλαμάτας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

* Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.

* Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844.

* ΦΒ: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ