Κυριακή , 23 Φεβρουαρίου 2020

Στη Μεσσηνιακή Μάνη βρέθηκαν οι φυσιολάτρες του ”Ευκλή”.

Sharing is caring!

Την περασμένη Κυριακή (13/1ου) τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” ξεκινήσαμε με σκοπό να κατηφορίσουμε το παλιό καλντερίμι, που ένωνε το χωριό Θαλάμες στη Μεσσηνιακή Μάνη, με την Τραχήλα, τον παραθαλάσσιο οικισμό 55 χλμ νοτιοανατολικά της Καλαμάτας.
Με πολλή χαρά, μια και ο καιρός μας χαμογελούσε, φτάσαμε στις Θαλάμες, στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια.
Στα πόδια μας ο Μεσσηνιακός Κόλπος, με τις δαντελωτές παραλίες του. Οι κορυφογραμμές του Ταϋγέτου φωτογραφίζονται στην αγκαλιά του.

Το καλντερίμι στενεύει και το πετρώδες έδαφος δυσχεραίνει λίγο την κάθοδο. Όμως ο υπέροχος καιρός και η θέα της θάλασσας μας εξασφαλίζουν μοναδική εμπειρία.
Είμαστε λίγα μέτρα από την υπέροχη Τραχήλα. Κατηφορίζουμε στον οικισμό και οι πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικές. Η δημιουργία τουριστικών υποδομών δέθηκε με την υψηλή διατήρηση της αυθεντικότητας του χωριού. Πυργόσπιτα και κρυμμένα ξωκλήσια.

Η γοητεία της Μάνης, γη από πέτρα, λιτή αλλά απέραντα φιλόξενη, με σκληρά ορεινά τοπία πάνω από όρμους που μάχονται με πείσμα τους ανέμους.
Γέμισε η ψυχή μας ομορφιά…και έτσι δικαιολογείται γιατί για μεγάλο διάστημα το όνομα “Μάνη” αποτελούσε συνώνυμο της ελευθερίας, αφού παρέμεινε πάντα ελεύθερη από κατακτητές και διατήρησε αναλλοίωτα τα ήθη και τις παραδόσεις της κατά την διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της.

Ευχαριστούμε τον οδηγό μας Δημήτριο Τσεκουρά και τον Σπύρο Κάραλη, για την ιδιότητά του ως ”σκούπα” στην παραπάνω εξόρμηση.

Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας του πεζοπορικού τμήματος του Συλλόγου μας, στις 27 Ιανουαρίου , στην επιβλητική Μονή Ελώνης στον Πάρνωνα.
Πληροφορίες στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 6974252234.

Γράφει η Ιωάννα Ευσταθίου (μέλος του Ευκλή).

Δες και αυτό

Οι πεζοπόροι του Ευκλή γλέντησαν, χόρεψαν και ξεφάντωσαν στην Αποκριάτικη γιορτή τους.

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΕυκλής – Αποκριάτικη γιορτή Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τους φυσιολάτρες και …

shares