Παρασκευή , Νοέμβριος 15 2019
«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!
«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!

«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!

Sharing is caring!

Πέτρος Τατούλης Νέα Πελοπόννησος στη Σπάρτη

ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ και αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου στις εκλογές της 26ης Μαΐου εξέπεμπε η «υπερήφανη» Σπάρτη στο Sparta Inn στη Σπάρτη, κατά την εντυπωσιακή κεντρική προεκλογική ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψηφίου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη την Κυριακή 19 Μαΐου. Αμέτρητοι Λάκωνες, περίμεναν την άφιξη του «δικού τους» Πέτρου, επιβεβαιώνοντας με τη δυναμική τους παρουσία και συστράτευση όλες τις προβλέψεις για νίκη του Πέτρου Τατούλη.

  • Καθαρή Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τη Λακωνία μια “καθαρή” νίκη, που θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την χώρα και θα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την περιφερειακή διακυβέρνηση. Στον τόπο αυτό, για τον οποίο ο Πλούταρχος έγραφε «Στη Σπάρτη ο ελεύθερος είναι περισσότερος ελεύθερος”. Στον τόπο αυτό, που ο ηρωισμός και η γενναιότητα δεν ήταν γραμμένος σε κάποιο γονίδιο, αλλά αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο μιας συνεχούς και αδιάκοπης παιδευτικής διαδικασίας. Στον τόπο τέλος, όπου τα τείχη δεν τα χρειαστήκαμε ποτέ, γιατί τα τείχη μας ήταν πάντα οι άνδρες και οι γυναίκες μας. Οι άνθρωποι μας. Αυτοί οι άνθρωποι, εσείς οι σημερινοί Λάκωνες, είστε η μεγάλη δύναμη του τόπου αυτού. Εσείς είστε και η δική μας μεγάλη δύναμη», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

  • Η Νέα Πελοπόννησος οδηγός για την Νέα Ελλάδα

“Το σχέδιο μας δημιουργεί ήδη τις συνθήκες για μια δυνατή και ανεξάρτητη Πελοπόννησο, που θα πολλαπλασιάζει τα οφέλη για τους πολλούς και δεν θα υποτάσσεται στους λίγους και περαστικούς”, είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης, δίνοντας το στίγμα, “για την δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας στον ιδεολογικό χώρο του Κέντρου που θα γίνει στυλοβάτης της αλλαγής που συντελείται στην Πελοπόννησο, με στόχο της δημιουργίας της Νέας Πελοποννήσου και της Νέας Ελλάδας”.

  • Κάναμε την Πελοπόννησο ένα τόπο μοναδικών εμπειριών

Ο Πέτρος Τατούλης, εμφανώς συγκινημένος από τον έκδηλο ενθουσιασμό των Λακώνων πολιτών, τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την τιμή που του κάνουν να στηρίζουν τον ίδιο, τους υποψήφιους συμβούλους και το συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος και ζήτησε μια καθαρή νίκη που θα επιτρέψει την συνέχιση του επιχειρησιακού προγράμματος που υλοποιείται, και το οποίο θα κορυφωθεί στην επόμενη θητεία, με τα μεγάλα και μικρά έργα που περιλαμβάνει.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε ακόμα για την επένδυση που έχει γίνει για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Πελοπόννησος σημειώνοντας: “Κάναμε την Πελοπόννησο έναν τόπο μοναδικών και σύνθετων εμπειριώνδημιουργώντας το δικό μας αφήγημα, τη Μυθική Πελοπόννησο” ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας, μιας περιοχής με σπάνια συγκριτικά πλεονεκτήματα που την αναδεικνύουν σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό προορισμό της Πελοποννήσου και της χώρας. “Καταστήσαμε την Πελοπόννησο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Και τα οφέλη μοιράζονται παντού, αφού πάνω από τους μισούς επισκέπτες του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο”.

  • Να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά

Απευθυνόμενος στους Λάκωνες αλλά και σε όλους τους Πελοποννήσιους ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι έφτασε η ώρα Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας. Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα ..

Και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά. Με τις δικές μας, τις δικές σας, ανεξάντλητες δυνάμεις  ”.

  • Από Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αγκάλιασα το όνειρο του Νέου Μουσείου της Σπάρτης

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης αλλά και στην προέκταση της Λυκούργου:  Ποιο μεγαλύτερο όνειρο από το Νέο Μουσείο της Σπάρτης; Για πρώτη φορά, αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, αυτό το έργο- σημαία όχι της Πελοποννήσου και της χώρας, αλλά της παγκοσμιότητας βρήκε δρόμο ασφαλή προκειμένου να μετατραπεί από θολή υπόσχεση σε ρεαλιστική πράξη. Το ενδιαφέρον μου για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης δεν είναι σημερινό. Από το 2005 , και από την θέση μου ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, είχα έλθει σε επαφή με το Ίδρυμα Νιάρχος προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση ενός έργου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας. Και ασφαλώς ένα συνεχές σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρειάστηκαν χρόνια για να μπορέσουμε, μετά από άοκνες προσπάθειες, συντονισμένες ενέργειες και την υπέρβαση κάθε εμποδίου, προκειμένου να μπορούμε σήμερα να λέμε με ασφάλεια. Ναι, το Νέο Μουσείο της Σπάρτης θα είναι πια γεγονός. Έχοντας εξασφαλίσει εμείς τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπόνιση της αρχιτεκτονικής μελέτης, που αγγίζουν τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Το διεθνές ενδιαφέρον είναι τεράστιο και όλα τα μηνύματα δημιουργούν αισιοδοξία για ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Ένα αρχιτεκτόνημα- κόσμημα, προμετωπίδα πολιτισμού το ίδιο, στέγη του πραγματικού πλούτου της πατρίδας μας. Το Νέο Μουσείο της Σπάρτης που θα δημιουργήσει το αφήγημα, το έμβλημα της Νέας Σπάρτης.

  • Αλλάζει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου

Υπογράμμισε ακόμα πώς θα αλλάξει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου, ένα έργο- σταθμό για την λακωνική πρωτεύουσα.  «Με τη νέα είσοδο της Σπάρτης, προέκταση της Λυκούργου, εξελίσσεται μια καινούργια εικόνα, με αναβαθμισμένη και σύγχρονη αισθητική και υψηλή λειτουργικότητα. Ένα έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίσαμε και σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και αυτό το έργο, θα τα παραδώσουμε μαζί, όλοι εμείς στους πολίτες μέσα στην επόμενη θητεία μας. Και είναι βέβαιο αυτό. Γιατί σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν η Λακωνία να γυρίσει πίσω, σε ένα θλιβερό παρελθόν, όπου οι λίγοι αντιστέκονταν με εμμονή, για τα δικά τους συμφέροντα, απέναντι στην πρόοδο των πολλών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι όλα όσα εκκίνησαν θα ολοκληρωθούν και ότι όσα μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει θα δώσουν οφέλη σε όλους τους Λάκωνες, σε όλα τα παιδιά».

Καταλήγοντας, ζήτησε από τους Λάκωνες να δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. «Να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι εμείς έχουμε αλλάξει. Και από την Πελοπόννησο, όπως πάντα εδώ και αιώνες, αλλάζει η χώρα».

ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην περιοδεία σε περιοχές της Λακωνίας με επίκεντρο το Γύθειο, όπου έγινε το μεγάλο λιμενικό έργο, σήμα κατατεθέν της «φιλοσοφίας» Τατούλη για την ανάπτυξη. Μάλιστα εκεί ανακοίνωσε ότι νέα πρόκληση για τη Λακωνία και τη Νότια Πελοπόννησο είναι η Μαρίνα Γυθείου, όπου υπάρχει η μελέτη, η χωροθέτηση και η αδειοδότηση, ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση του νέου μεγάλου αυτού έργου.

«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!
Νέα Πελοπόννησος στη Σπάρτη
«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!

Δες και αυτό

«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!

GreenHouse στη Σπάρτη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤο Alba Graduate Business School, The American College of Greece (www.alba.acg.edu) και …

shares