Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία!

Kalamata Times

Published

on

«Σιβηρικό ρεύμα» για νίκη Τατούλη διαπερνά ολόκληρη τη Λακωνία! 1

Πέτρος Τατούλης Νέα Πελοπόννησος στη Σπάρτη

ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ και αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου στις εκλογές της 26ης Μαΐου εξέπεμπε η «υπερήφανη» Σπάρτη στο Sparta Inn στη Σπάρτη, κατά την εντυπωσιακή κεντρική προεκλογική ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψηφίου Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη την Κυριακή 19 Μαΐου. Αμέτρητοι Λάκωνες, περίμεναν την άφιξη του «δικού τους» Πέτρου, επιβεβαιώνοντας με τη δυναμική τους παρουσία και συστράτευση όλες τις προβλέψεις για νίκη του Πέτρου Τατούλη.

  • Καθαρή Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τη Λακωνία μια “καθαρή” νίκη, που θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την χώρα και θα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την περιφερειακή διακυβέρνηση. Στον τόπο αυτό, για τον οποίο ο Πλούταρχος έγραφε «Στη Σπάρτη ο ελεύθερος είναι περισσότερος ελεύθερος”. Στον τόπο αυτό, που ο ηρωισμός και η γενναιότητα δεν ήταν γραμμένος σε κάποιο γονίδιο, αλλά αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο μιας συνεχούς και αδιάκοπης παιδευτικής διαδικασίας. Στον τόπο τέλος, όπου τα τείχη δεν τα χρειαστήκαμε ποτέ, γιατί τα τείχη μας ήταν πάντα οι άνδρες και οι γυναίκες μας. Οι άνθρωποι μας. Αυτοί οι άνθρωποι, εσείς οι σημερινοί Λάκωνες, είστε η μεγάλη δύναμη του τόπου αυτού. Εσείς είστε και η δική μας μεγάλη δύναμη», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

  • Η Νέα Πελοπόννησος οδηγός για την Νέα Ελλάδα

“Το σχέδιο μας δημιουργεί ήδη τις συνθήκες για μια δυνατή και ανεξάρτητη Πελοπόννησο, που θα πολλαπλασιάζει τα οφέλη για τους πολλούς και δεν θα υποτάσσεται στους λίγους και περαστικούς”, είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης, δίνοντας το στίγμα, “για την δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας στον ιδεολογικό χώρο του Κέντρου που θα γίνει στυλοβάτης της αλλαγής που συντελείται στην Πελοπόννησο, με στόχο της δημιουργίας της Νέας Πελοποννήσου και της Νέας Ελλάδας”.

  • Κάναμε την Πελοπόννησο ένα τόπο μοναδικών εμπειριών

Ο Πέτρος Τατούλης, εμφανώς συγκινημένος από τον έκδηλο ενθουσιασμό των Λακώνων πολιτών, τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την τιμή που του κάνουν να στηρίζουν τον ίδιο, τους υποψήφιους συμβούλους και το συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος και ζήτησε μια καθαρή νίκη που θα επιτρέψει την συνέχιση του επιχειρησιακού προγράμματος που υλοποιείται, και το οποίο θα κορυφωθεί στην επόμενη θητεία, με τα μεγάλα και μικρά έργα που περιλαμβάνει.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε ακόμα για την επένδυση που έχει γίνει για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Πελοπόννησος σημειώνοντας: “Κάναμε την Πελοπόννησο έναν τόπο μοναδικών και σύνθετων εμπειριώνδημιουργώντας το δικό μας αφήγημα, τη Μυθική Πελοπόννησο” ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας, μιας περιοχής με σπάνια συγκριτικά πλεονεκτήματα που την αναδεικνύουν σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό προορισμό της Πελοποννήσου και της χώρας. “Καταστήσαμε την Πελοπόννησο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Και τα οφέλη μοιράζονται παντού, αφού πάνω από τους μισούς επισκέπτες του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο”.

  • Να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά

Απευθυνόμενος στους Λάκωνες αλλά και σε όλους τους Πελοποννήσιους ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι έφτασε η ώρα Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας. Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα ..

Και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά. Με τις δικές μας, τις δικές σας, ανεξάντλητες δυνάμεις  ”.

  • Από Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αγκάλιασα το όνειρο του Νέου Μουσείου της Σπάρτης

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης αλλά και στην προέκταση της Λυκούργου:  Ποιο μεγαλύτερο όνειρο από το Νέο Μουσείο της Σπάρτης; Για πρώτη φορά, αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, αυτό το έργο- σημαία όχι της Πελοποννήσου και της χώρας, αλλά της παγκοσμιότητας βρήκε δρόμο ασφαλή προκειμένου να μετατραπεί από θολή υπόσχεση σε ρεαλιστική πράξη. Το ενδιαφέρον μου για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης δεν είναι σημερινό. Από το 2005 , και από την θέση μου ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, είχα έλθει σε επαφή με το Ίδρυμα Νιάρχος προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση ενός έργου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας. Και ασφαλώς ένα συνεχές σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρειάστηκαν χρόνια για να μπορέσουμε, μετά από άοκνες προσπάθειες, συντονισμένες ενέργειες και την υπέρβαση κάθε εμποδίου, προκειμένου να μπορούμε σήμερα να λέμε με ασφάλεια. Ναι, το Νέο Μουσείο της Σπάρτης θα είναι πια γεγονός. Έχοντας εξασφαλίσει εμείς τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπόνιση της αρχιτεκτονικής μελέτης, που αγγίζουν τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Το διεθνές ενδιαφέρον είναι τεράστιο και όλα τα μηνύματα δημιουργούν αισιοδοξία για ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Ένα αρχιτεκτόνημα- κόσμημα, προμετωπίδα πολιτισμού το ίδιο, στέγη του πραγματικού πλούτου της πατρίδας μας. Το Νέο Μουσείο της Σπάρτης που θα δημιουργήσει το αφήγημα, το έμβλημα της Νέας Σπάρτης.

  • Αλλάζει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου

Υπογράμμισε ακόμα πώς θα αλλάξει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου, ένα έργο- σταθμό για την λακωνική πρωτεύουσα.  «Με τη νέα είσοδο της Σπάρτης, προέκταση της Λυκούργου, εξελίσσεται μια καινούργια εικόνα, με αναβαθμισμένη και σύγχρονη αισθητική και υψηλή λειτουργικότητα. Ένα έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίσαμε και σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και αυτό το έργο, θα τα παραδώσουμε μαζί, όλοι εμείς στους πολίτες μέσα στην επόμενη θητεία μας. Και είναι βέβαιο αυτό. Γιατί σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν η Λακωνία να γυρίσει πίσω, σε ένα θλιβερό παρελθόν, όπου οι λίγοι αντιστέκονταν με εμμονή, για τα δικά τους συμφέροντα, απέναντι στην πρόοδο των πολλών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι όλα όσα εκκίνησαν θα ολοκληρωθούν και ότι όσα μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει θα δώσουν οφέλη σε όλους τους Λάκωνες, σε όλα τα παιδιά».

Καταλήγοντας, ζήτησε από τους Λάκωνες να δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. «Να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι εμείς έχουμε αλλάξει. Και από την Πελοπόννησο, όπως πάντα εδώ και αιώνες, αλλάζει η χώρα».

ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην περιοδεία σε περιοχές της Λακωνίας με επίκεντρο το Γύθειο, όπου έγινε το μεγάλο λιμενικό έργο, σήμα κατατεθέν της «φιλοσοφίας» Τατούλη για την ανάπτυξη. Μάλιστα εκεί ανακοίνωσε ότι νέα πρόκληση για τη Λακωνία και τη Νότια Πελοπόννησο είναι η Μαρίνα Γυθείου, όπου υπάρχει η μελέτη, η χωροθέτηση και η αδειοδότηση, ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση του νέου μεγάλου αυτού έργου.

Νέα Πελοπόννησος στη Σπάρτη

Νέα Πελοπόννησος στη Σπάρτη

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Published

on

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 12

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Continue Reading

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Published

on

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 13

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 14

Continue Reading

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Published

on

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ