Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Published

on

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας 1

Λαμβάνοντας υπόψη το Έκτακτο Δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται ήδη από το Σάββατο σε υψηλή ετοιμότητα, η οποία θα ενταθεί σήμερα Κυριακή, όπου ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι και στην περιοχή μας ο μέγιστος.

Οι εργάτες πυροπροστασίας, οι οδηγοί των πυροσβεστικών και υδροφόρων, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Οχημάτων, η Διεύθυνση Πρασίνου, η Δημοτική Αστυνομία και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα (απαγόρευση ανάμματος φωτιάς, απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές του ορεινού όγκου κ.ο.κ.).

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνίας με το Δήμο, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 2721360750.

Ειδησεις απο Καλαματα

Κορονοϊός: Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές

Kalamata Times

Published

on

παιδικη χαρα

Επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές

Ανοίγουν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, όλες οι παιδικές χαρές, που παρέμειναν κλειστές, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Καλαμάτας τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής.

Οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 08:00 – 22:00.

Continue Reading

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο για το Ψυχοσάββατο

Kalamata Times

Published

on

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο για το Ψυχοσάββατο 10

Μητροπολίτης Μεσσηνίας – Ψυχοσάββατο

Το Σάββατο της Πεντηκοστής 6 Ιουνίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμάτας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών.

 

Continue Reading

Ειδησεις απο Καλαματα

Προτάσεις για μέτρα αποσυμφόρησης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Καλαμάτας

Kalamata Times

Published

on

Προτάσεις για μέτρα αποσυμφόρησης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Καλαμάτας 11

Π. Χειλάς για το παραλιακό μέτωπο Καλαμάτας

Η τμηματική πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου και ο χρόνος εκπόνησης των έργων μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο έχω την αίσθηση ότι θα δημιουργήσουν προβληματικές ατραπούς για τους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου παραλιακού τμήματος (από Φαρών μέχρι Ακρίτας), ανάλογες με αυτές της οδού Ιατροπούλου. Για το λόγο αυτό και καθαρά για λόγους πρόληψης, προστασίας των καταστηματαρχών και έγκαιρου σχεδιασμού προτείνονται προς τη δημοτική αρχή τα ακόλουθα:

 

α) Να αρθεί προσωρινά η απαγόρευση στάθμευσης στο Βόρειο πεζοδρόμιο στο παράλληλο τμήμα με αυτό της πεζοδρόμησης της οδού Κρήτης, από Φαρών μέχρι Ακρίτας. Η απαγόρευση στάθμευσης στο Βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Κρήτης διασφαλίζει κυρίως την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου στη διασταύρωση Κρήτης & Ακρίτας. Την καλοκαιρινή περίοδο τα σχολεία δεν λειτουργούν.

 

β) Να απαγορευθεί προσωρινά η στάθμευση στο Νότιο πεζοδρόμιο του τμήματος  της οδού Κρήτης από Φαρών μέχρι Ακρίτας (να επιτρέπεται η στάση στα καταστήματα). Το φανάρι εκεί Κρήτης & Ακρίτας, εάν η δημοτική αρχή δεν προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές, λόγω της επικείμενης διοχέτευσης της κυκλοφορίας της οδού Ναυαρίνου στην οδό Κρήτης (εξαιτίας των σχεδιαζόμενων έργων) θα καταστεί επικίνδυνο.

 

Αυτή είναι μια άμεσα εφαρμόσιμη λύση αποσυμφόρησης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας με μηδενικό κόστος, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα:

 

  1. Να επωφεληθούν οι επιχειρηματίες της ζώνης αυτής, διότι θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και στάσης για τους πελάτες τους πολύ κοντά στα καταστήματά τους.

 

  1. Η κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής θα πραγματοποιείται με μεγαλύτερη οδική ασφάλεια για τους επισκέπτες και τους δημότες μας.

 

Βέβαια, οφείλω να πω ότι αυτό το οποίο θα έπρεπε να υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο είναι ένα καθολικό σχέδιο από το Λιμάνι της Καλαμάτας μέχρι την Μικρή Μαντίνεια, δεδομένου ωστόσο ότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από ορισμένους και προτιμούν τις μικρές και κοστοβόρες αποσπασματικές «λύσεις», ας κάνουν τουλάχιστον σωστά τον αποσπασματικό αυτό σχεδιασμό.

Ελπίζω η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου να κινηθεί εγκαίρως και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων δεδομένων που η ίδια σχεδίασε (μικρή και ελάχιστη τμηματική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο), διαφορετικά θα επαναληφθούν φαινόμενα δυσλειτουργίας, όπως το πρόβλημα της οδού Ιατροπούλου, το οποίο δυστυχώς για τους επιχειρηματίες εκεί παραμένει. Επιχειρηματίας της οδού Ιατροπούλου μάλιστα με ρώτησε πριν λίγες ώρες: «Πώς λύνεται τώρα αυτό; Λύνεται γρήγορα;» Η απάντηση που πήρε, ήταν: «Πήγαινε να ρωτήσεις τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του κ. Βασιλόπουλου που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα από εσένα. Και αν σου δώσει απάντηση, εγώ θα παραιτηθώ από το ΔΣ Καλαμάτας και θα ζητήσω και συγγνώμη για την κριτική που έχω κάνει ως τώρα». Τότε κατέβασε το κεφάλι του, γιατί θυμήθηκε τις χαιρετούρες του 2019 και μπήκε αθόρυβα στην σκονισμένη είσοδο του άδειου καταστήματός του.

Πρέπει και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάποια στιγμή να μάθουν να μιλάνε καθαρά και με ειλικρίνεια, και να μην χαϊδεύουν αυτιά.

 

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

www.cheilas.gr

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ