Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Απάντηση σε δημοσίευμα για τα αδέσποτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Απάντηση σε δημοσίευμα για τα αδέσποτα 1

Ο Πρόεδρος της 5μελους Επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς Βασίλειος Xαντζής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας και τα μέλη της Επιτροπής Σωτήριος Μπαξεβανάκης, Αντιπρόεδρος, Κτηνίατρος, Αικατερίνη Πεζώνη, Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και Βασίλειος Ανδριανόπουλος, Πρόεδρος Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας υπογράφουν από κοινού ανακοίνωση, που έχει ως εξής:

«Με λύπη μας διαβάσαμε δημοσίευμα του κ. Παναγιώτη Τσικούρη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με τίτλο «Από την Ευζωία στο Θάνατο» στις 07-08-2019. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Τσικούρη, αναφέρουμε τα εξής

1. Ο κ. Τσικούρης σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάδοχος διαχείρισης αδέσποτων και επικίνδυνων ζώων. Διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πραγματοποιεί ο Δήμος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ο κ. Τσικούρης, μέσω της διαδικασίας της ανάθεσης, παρέχει στο Δήμο υπηρεσίες περισυλλογής, μεταφοράς και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων.

2. Διαψεύδουμε τη φράση του δημοσιεύματος «…η κ. Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας αρνήθηκε κατ’ αρχή να την υιοθετήσει (την Ήρα) ……».

Ο κ. Τσικούρης, ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, από τη διαλογική συζήτηση σε σχετικό θέμα της επιτροπής παρερμήνευσε τα λόγια της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας. Θεωρούμε απαράδεκτο να απομονώνονται εκφράσεις από τους διαλόγους που γίνονται στις συνεδριάσεις της πενταμελούς επιτροπής και να παραποιείται το νόημα που θα είχαν ολοκληρωμένες οι απόψεις και οι εκφράσεις και να δημοσιεύονται πέραν των νόμιμων πρακτικών.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας έχει δικαίωμα έως την Παρασκευή 09-08-2019 να καταθέσει γραπτώς στο Δήμο την απόφασή του εάν θα υιοθετήσει το ζώο ή όχι. Βάσει του νόμου, έχει κάθε δικαίωμα εάν κρίνει το ζώο επικίνδυνο να αρνηθεί την υιοθεσία του. Είναι όμως απαράδεκτο να βγάζουμε συμπεράσματα και να προδικάζουμε καταστάσεις εκμεταλλευόμενοι θέσεις και θεσμούς. Άλλωστε, ήταν ομόφωνη η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ότι το ζώο είναι επικίνδυνο».

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Το Άγιο Φως σε σπίτια των πιστών να μεταφερθεί από εθελοντές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγιο φως

Καλαμάτα – Άγιο Φως

 

Τσωλης Γ. Ηλιας κοινοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

 

Ψήφισμα προς την κοινότητα Καλαμάτας Λόγω της πανδημίας που μαστίζει τον πλανήτη τη χώρα και την πόλη μας η πολιτεία έλαβε μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να σταματήσει την μετάδοση του ιού, τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας για την υγεία των πολιτών τα οποία έχουν επιβληθεί πάνω στην περίοδο του ορθόδοξου Πάσχα, του Πάσχα των Ελλήνων, με θλίβουν ως χριστιανό ορθόδοξο να μην μπορώ να παραβρεθώ στην ενορία μου ώστε να λάβω το φως της αναστάσεως…

Προτείνω προς το πρόεδρο και το συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας να έρθει σε συνεννόηση με το κύριο Δήμαρχο κ το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας ώστε την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, το βράδυ της Αναστάσεως, εθελοντές πολίτες, ένας από κάθε ενορία να παραλάβουν το Άγιο φως από τους ιερείς τους κ να το μεταφέρουν από σπίτι σε σπίτι, κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας, από είσοδο σε είσοδο, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, μεταφέροντας το μήνυμα της αναστάσεως του κυρίου, το φως της ελπίδας, το φως της ζωής..

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν για δήθεν δωρεές με το όνομα του Δημάρχου Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν για δήθεν δωρεές με το όνομα του Δημάρχου Καλαμάτα 8

Απατεώνες για δήθεν δωρεές

Από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι άγνωστος/οι, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες της πόλης, αιτούμενοι βοήθεια δήθεν για ενίσχυση του Δήμου σε τρόφιμα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν μέσω οικονομικής συναλλαγής.

Τα περιστατικά ήρθαν σε γνώση του Δημάρχου και άμεσα ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ενώ από το Δήμαρχο θα ακολουθήσει και κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο τρόπος δράσης των απατεώνων, έχει εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης στη χώρα.

Από το Δήμο εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι συναλλαγές, χορηγίες, προσφορές κ.λπ. που σχετίζονται με το Δήμο, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 9

Δήμαρχος Καλαμάτας – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η σημερινή, με το μήνυμα απ’ όλους να είναι κοινό, ενάντια στην εξάπλωση της πανδημία του κορωνοϊού. Ημέρα αφιερωμένη στους σύγχρονους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες και στη «μάχη» που δίνουν καθημερινά με τον αόρατο εχθρό.

Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη διασφάλιση της δημόσια υγεία, που αποτελεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καταλυτικός είναι ο ρόλο των ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα υγείας, ευρισκόμενοι παράλληλα και στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, με αυτοθυσία και αψηφώντας τον κίνδυνο για τη δική τους υγεία.

#Σας_ευχαριστούμε
#ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε
#Μένουμε_σπίτι

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ