Connect with us

Μεσσηνία

Προσλήψεις και νέα έργα! Καλά νέα για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Ανέβηκε

στις

προσλήψεις και νέα έργα! καλά νέα για τα νοσοκομεία καλαμάτας και κυπαρισσίας 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

ΤΗΝ πρόθεσή του να συνεχίσει στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, δουλεύοντας σκληρά για την αναβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των δομών υγείας της Μεσσηνίας, εξέφρασε χθες, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Φ», ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει στόχο να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

mpezos

«Είμαι καθαρός! Δεν έχω καμία τέτοια φιλοδοξία. Μου αρέσει αυτό που κάνω και το μόνο που θέλω, είναι να μας έχει ο Θεός καλά, να είμαστε καλά με τις οικογένειές μας», δήλωσε ο κ. Μπέζος, ο οποίος επεσήμανε πως όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει, θα συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά. «Αισθάνομαι σα να είναι σήμερα η πρώτη μου μέρα. Συνεχίζω με την ίδια διάθεση και αγωνίες.

Δουλεύουμε όλοι με τους ίδιους ρυθμούς, ανεξάρτητα με το ποιος είναι υπουργός, ποια είναι η κυβέρνηση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα», απάντησε ο Γιώργος Μπέζος, ο οποίος παραμένει χρόνια διοικητής του Νοσοκομείου, διατηρώντας τη θέση του ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας, έχοντας καλές σχέσεις με όλους, και ειδικότερα με τον Παύλο Πολάκη, και διεκδικώντας, πέτυχε την υλοποίηση σειράς έργων. «Αγαπάω αυτό που κάνω και καθημερινά αγωνίζομαι.

Έχω την τιμή να έχω την ευθύνη ενός πάρα πολύ σημαντικού νοσηλευτικού ιδρύματος στην Περιφέρεια που καθημερινός μας στόχος, είναι η αναβάθμισή του και να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια υγειονομική δομή που είναι απαραίτητη ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κάνουμε πολλή δουλειά και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη», απάντησε ο διοικητής, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Τεχνική Υπηρεσία, το διοικητικό προσωπικό και φυσικά, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στο ίδιο κλίμα, ο  Γιώργος Μπέζος απέφυγε να κάνει ειδική αναφορά στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού η συνεργασία με τους Δήμους κυρίως είναι απαραίτητη, κατεβάζοντας… την κόντρα που είχε με την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, η πηγή της οποίας ξεκίνησε από ζητήματα εκτός Νοσοκομείου. «Τους εύχομαι δύναμη, καλό σχεδιασμό και ευόδωση σε όλα τα έργα και τους στόχους που θα θέσουν για το καλό των πολιτών», σημείωσε και έκανε έναν απολογισμό των δράσεων που έχουν δρομολογηθεί, ιεραρχώντας τα έργα στις δύο μεγάλες μονάδες του νομού και τις υπόλοιπες δομές, ξεκινώντας φυσικά, από τις εξελίξεις στο θέμα το προσωπικού.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για την πρόσληψη μόνιμων και επικουρικών γιατρών, που θα δώσουν λύση σε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που πηγάζουν από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό. Αρχικά, θα προσληφθεί άμεσα, παθολόγος – ογκολόγος που θα καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και πάλι, πολλοί καρκινοπαθείς.

Ύστερα, θα προσληφθεί και ένας δεύτερος ψυχίατρος, με τον διευθυντή της κλινικής Βίκτωρα Λαζάρου, να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες όλον αυτόν τον καιρό για την κάλυψη των αυξημένων περιστατικών, αφού δεν υπάρχει ακόμη δεύτερος γιατρός. Σημαντικές, είναι οι εξελίξεις και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για το οποίο είχε γίνει προκήρυξη 9 θέσεων και σύντομα, θα γίνει η πρόσληψη του διευθυντή. «Το Τμήμα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και… πονάει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, χρόνια τώρα», παρατήρησε ο Γιώργος Μπέζος, ο οποίος τονίζοντας παράλληλα, πως ξεκινά η υποβολή αιτήσεων και για άλλες μόνιμες θέσεις.

Πρόκειται για θέσεις, Ωτορινολαρυγγολογίας, Νεφρολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Ιατρικής βιοπαθολογίας και Παιδιατρικής, ενώ χθες, εγκρίθηκε και η πρόσληψή 5 επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ειδικότερα, Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Φυσιάτρου, ο οποίος θα εργαστεί για την κάλυψη των αναγκών του  ΚΕΦΙΑΠ της Καλαμάτας και Παθολογοανατομίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Σημαντικά είναι και τα έργα εκείνα, τα οποία θα γίνουν για την εξοικονόμηση πόρων, καθώς και ο ιατρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ουσιαστικής του, αναβάθμισης. «Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες το έργο της εγκατάστασης του σωληνωτού ταχυδρομείου ύψους 90.000 ευρώ, μέσω του οποίου όλα τα δείγμα θα αποστέλλονται απευθείας στα εργαστήρια κι έτσι θα είναι μικρότερη η καθυστέρηση.

Επίσης, στο επόμενο διάστημα, κάνοντας χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής, θα υπάρξει η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τους εξετάσεων στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή στο κινητό τους, με μια εφαρμογή στο πλαίσιο της χρήσης των νέων τεχνολογιών, ενώ δημοσιεύθηκε και η διακήρυξη για την προμήθεια νέου συγκροτήματος μηχανημάτων κεντρικής αποστείρωσης προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, μέσω της σύμβασης της Ελλάδος με την εταιρεία SIEMENS», δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος και συνέχισε.

«Ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος διαγωνισμός για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και λόγω του ανταγωνισμού, υπήρξε υπόλοιπο 143.600 ευρώ που ζητήσαμε να το αξιοποιήσουμε σε επιπλέον εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου κι έτσι, στο τέλος του μήνα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια 2 ψηφιακών σχισμοειδών λυχνιών, 1 οφθαλμολογικού υπέρηχος Α+Β, 1 αναισθησιολογικού υπέρηχος, 1 οδοντιατρικού ακτινολογικού, 4 μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών – μεταφοράς ασθενών, 4 αναπνευστήρων μεταφοράς ασθενών και 8 καρδιογράφων. Τις επόμενες ημέρες, ξεκινούν και οι εργασίες για την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ή φθαρμένων θυρών των κλινικών με σύγχρονες προδιαγραφές μέσω δωρεάς 70.000 ευρώ της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ και η αναδιαμόρφωση του ακτινολογικού τμήματος μέσω της δωρεάς με 40.000 ευρώ, του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου.

Έχει επίσης, υποβληθεί η αίτηση για την έγκριση λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου  και ήδη αξιολογείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ μέσα στο έτος θα ξεκινήσει και η λειτουργία τοποθέτησης σταθερών βηματοδοτών αφού οι ασθενείς γι’ αυτό, πήγαιναν στην Αθήνα», δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος που ανακοίνωσε πως χθες, υποβλήθηκε στο ΔΕΔΔΗΕ της Πάτρας η αίτηση για την χορήγηση άδειας σύνδεσης φωτοβολταϊκού συστήματος από αυτοπαραγωγό με ενεργειακό συμψηφισμό στο δίκτυο μέσης τάσης (net metering).

Το σύστημα θα μπει στο προαύλιο και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση μέχρι και 250.000 ευρώ το χρόνο. «Τις επόμενες ημέρες υποβάλλεται και η πρόταση στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση του έργου», είπε ο κ. Μπέζος, που ευχαρίστησε για τη θετική εξέλιξη του έργου τον Καλαματιανό υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ενώ αναφέρθηκε και στα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

«Έγινε πρόσληψη ενός δεύτερου ορθοπεδικού ιατρού που θα αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες και αυτό είναι σημαντικό, αφού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τα προηγούμενα χρόνια δε γίνονταν επεμβάσεις ορθοπεδικής φύσης, ενώ από εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις, αφού έχουν ήδη προκηρυχθεί 7 θέσεις μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για θέσεις Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας, Νεφρολογίας, Παιδιατρικής, Παθολογίας και Οφθαλμολογίας», δήλωσε ο διοικητής που αναφέρθηκε και στον εξοπλισμό και τις υποδομές. «Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας, του ποσού των 125.000 ευρώ για την κατασκευή υγρομόνωσης στην ταράτσα του κτηρίου, την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας ηλιοθερμικού πεδίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και εξοικονόμησης κατά 30% της δαπάνης πετρελαίου, την επιδιόρθωση εξωτερικών επιχρισμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου σε μεγάλη έκταση και εξωτερικό βάψιμο, καθώς και την προμήθεια ενός πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός  στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας πρέσας σιδερώματος.

Επίσης, βρίσκεται σε αξιολόγηση ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου εξοπλισμού 146.000 ευρώ που αφορά σε ένα λαπαροσκοπικό συγκρότημα και δύο πλήρη αναισθησιολογικά συγκροτήματα», τόνισε ο κ. Μπέζος που αναφέρθηκε καταληκτικά και στα Κέντρα Υγείας.

ΚΕΦΙΑΠ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

«Στην Καλαμάτα, συνεχίζεται η παράδοση του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 370.000 ευρώ. Ήδη έχουμε 2 οδοντιατρικές έδρες και έναν υπέρηχο γενικής χρήσης, ενώ άμεσα παραδίδονται ο καρδιολογικός υπέρηχος, ο ψηφιοποιητής  και το ψηφιακό ακτινολογικό. Επίσης, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας του ποσού των 157.000 ευρώ για την ολική αντικατάσταση της υγρομόνωσης της στέγης και αποκατάσταση κτιριακών αστοχιών και την προμήθεια εξοπλισμού ψύξης – θερμάνσης και αποκατάστασης καλής λειτουργίας του κλιματισμού και των ΖΝΧ του κτιρίου.

Σημαντικά έργα 150.000 ευρώ θα γίνουν στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, τόσο στο κτίριο, όσο στα ηλεκτρομηχανολογικά, με κλιματισμό και στο κτίριο ΨΥΧΑΡΓΩΣ, αλλά και στον εξοπλισμό φυσιοθεραπείας και φυσικά, στα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά με παρεμβάσεις των 45.000 ευρώ και Αγίου Νικολάου με προμήθειες 40.000 ευρώ.

  • Τέλος, για το θέμα του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας καταγγέλλει με επιστολή του (σελ. 5) ότι υπάρχει απόφαση κλεισίματος, ο κ. Μπέζος μας είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και ότι θα απαντήσει στην επιστολή του δημάρχου, την οποία δεν είχε υπόψη του.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ