Connect with us

πρέπει να δεις

Πώς διαλέγουμε ψύκτες νερού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πώς διαλέγουμε ψύκτες νερού 1

Πώς διαλέγουμε ψύκτες νερού

Στις μέρες μας οι ψύκτες νερού, είναι μία από τις πιο βασικές ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να μπει σε κάθε χώρο. Σε επαγγελματικούς χώρους, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις ή γραφεία, καθώς και σπίτια ή εξοχικά.

Ας δούμε λοιπόν με κάθε λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε πριν την τελική σας επιλογή, καθώς και πρακτικές συμβουλές για την πολύ σημαντική αρχική λειτουργία του ψύκτη, όπως και για την σωστή του χρήση.

Επειδή πλέον υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων και δυνατοτήτων σε ψύκτες νερού, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Από την έρευνα που θα κάνετε, μην ξεφύγετε λοιπόν από τον αρχικό σας στόχο ο οποίος είναι «με ποιο ψυκτικό μηχάνημα νερού, θα κάνω καλύτερα την δουλειά μου».

Οι τρεις βασικές κατηγορίες που μπορούμε να χωρίσουμε τους ψύκτες νερού είναι:

Ανάλογα του τρόπου ψύξης που χρησιμοποιούν:

  • Ο πρώτος τρόπος ψύξης είναι οι ψύκτες νερού με συμπιεστή ο οποίος καλό θα ήταν να λειτουργεί με οικολογικό φρέον. Αυτός ο τύπος ψύξης επίσης έχει δύο πολύ καλά στοιχεία. Πρώτον η ψύξη που δημιουργεί στο νερό είναι πιο αποδοτική και δεύτερον, τα μηχανήματα που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, έχουν θερμοστάτη και έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα με πολύ εύκολο τρόπο να ρυθμίσουμε την ψύξη του νερού.
  • Ο δεύτερος τρόπος ψύξης είναι σε ψύκτες νερού με ηλεκτρονική ψύξη με πλακέτα και μικρά ανεμιστηράκια. Οι ψύκτες που χρησιμοποιούν τέτοια ψύξη, σίγουρα είναι πολύ πιο οικονομικοί, αλλά δυστυχώς έχουν και δύο βασικά μειονεκτήματα. Πρώτον την μειωμένη απόδοση σε κρύο νερό και δεύτερον χρησιμοποιούν πλαστικές δεξαμενές κρύου νερού, πράγμα όχι και τόσο καλό για την υγιεινή.

Ανάλογα του τρόπου που τους παρέχουμε το νερό:

  • ψύκτες νερού φιάλης με μεγάλες μπουκάλες εμφιαλωμένου
  • ψύκτες νερού βρύσης με φιάλη με φίλτρο
  • ψύκτες νερού δικτύου με φίλτρα & σύνδεση στην παροχή

Ανάλογα το μέγεθος και το τι έξτρα παρέχουν.

  • Οι κλασικοί θερμοψύκτες νερού δαπέδου, είναι αυτοί που συναντάμε στους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους. Είναι εύκολοι στην χρήση και βολικοί στο να μπορούν να τοποθετηθούν σε όποιο σημείο βολεύει τον χρήστη. Η επόμενη κατηγορία που ορίζεται από το ύψος, είναι οι λεγόμενοι επιτραπέζιοι ψύκτες νερού πάγκου. Αυτοί οι ψύκτες νερού είναι περίπου στο μισό μέτρο και είναι κατάλληλοι για τον πάγκο της κουζίνας. Και σε αυτούς τους ψύκτες μπορεί να μπει είτε φιάλη εμφιαλωμένου, είτε φιάλη με φίλτρο με νερό βρύσης, είτε να συνδεθούν στο δίκτυο με φίλτρα για άμεση παροχή νερού.

Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση, ο καταναλωτής να διαλέγει νερό εμφιαλωμένο, χαμηλό σε άλατα, και για την δική του υγιεινή αλλά και για την σωστή λειτουργία του ψύκτη. Τέλος καλό θα ήταν, αν υπήρχε δυνατότητα, ο καταναλωτής να ελέγξει την εταιρεία διανομής του νερού, για την ορθή αποθήκευση του νερού σε κλειστό χώρο, καθώς και για την ορθή διανομή του νερού με κλειστά φορτηγά, ώστε το νερό να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Πώς διαλέγουμε ψύκτες νερού

Άρθρο από Oasis – Ψύκτες Νερού

πρέπει να δεις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανελλαδικές: Παταγώδης αποτυχία σε τέσσερα μαθήματα 6

Πανελλαδικές 2020

Χαμηλές επιδόσεις πέτυχαν φέτος οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στα Μαθηματικά κυριολεκτικά πάτωσαν, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.

Θλιβερή είναι η εικόνα και στην Ιστορία, αφού οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση (50,8%). Εξαιρετικά χαμηλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) αλλά και στην Πληροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.

Εντυπωσιακό είναι επίσης φέτος και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, καθώς έφτασε στο 17,17% , γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).

Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία και νεοελληνική Γλώσσα.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

9χρονος από Πάτρα «Μην το πείτε στη μαμά μου…Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι» 7

Τρώμε μία εβδομάδα ρύζι

Αυτό έγραψε ένα παιδί από την Πάτρα, όταν πήγε μαζί με τους γονείς του στο «Φωτεινό αστέρι» για να παραλάβουν ρούχα

Ο 9χρονος, κάθισε κάποια στιγμή να ζωγραφίσει αλλά αντί για ζωγραφιά, άφησε αυτό το σημείωμα που κάνει καρδιές να ραγίσουν…

«Η κατάσταση είναι τραγική. Και μέσα από ένα μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια. Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο «Φωτεινό αστέρι» κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας.

Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε» αναφέρει η υπεύθυνη της οργάνωσης κυρία Νικολακοπούλου, η οποία τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα.

«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Νικολακοπούλου.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς των Πανελληνίων 2020 8

βαθμοί Πανελληνίων 2020

Τέλος μπαίνει σήμερα (10/07) στην αγωνία των υποψηφίων καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Οι 100.000 υποψήφιοι για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μάθουν τις βαθμολογίες τους νωρίς το μεσημέρι, καθώς μετά τις 12:00 αυτές θα αναρτηθούν στα σχολεία ενώ θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Έτσι θα δουν οι υποψήφιοι τη βαθμολογία τους

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημεώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ