Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Πολυάριθμη και εποικοδομητική η συνάντηση Τζαμουράνη με κατοίκους της Βέργας

Ανέβηκε

στις

Πολυάριθμη και εποικοδομητική η συνάντηση Τζαμουράνη με κατοίκους της Βέργας 3
Κοινοποιησέ το

Σε μια εξαιρετικά πολυάριθμη συγκέντρωση στη Βέργα, στο καφενείο «Άριστον», μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Στην εκδήλωση, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο σημερινός και πρώην πρόεδροι της Τ.Κ. Βέργας, ο κ. Τζαμουράνης είχε την ευκαιρία να περιγράψει συνοπτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για την περιοχή. Αλλά κυρίως συνομίλησε ουσιαστικά με τον κόσμο, ο οποίος τού έθεσε διάφορα ζητήματα που θεωρεί κρίσιμα.

Οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος επέδειξε πλήρη γνώση των θεμάτων της Βέργας – και ο ίδιος έδωσε συγκεκριμένες, δεσμευτικές απαντήσεις για όλα τα προβλήματα της περιοχής που έθεσε ο ίδιος στην ομιλία του αλλά και οι κάτοικοι στη συνέχεια. Ο κ. Τζαμουράνης σχολίασε ότι «με τον τρόπο αυτό έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος, όπως αρμόζει ειδικά στην Αυτοδιοίκηση και όπως θα επαναλάβουμε και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου, με επόμενη τα Λέικα».

Στην εκδήλωση της Βέργας, που διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα, η συζήτηση εστίασε στην απαράδεκτη καθυστέρηση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης Βέργας, όπως και στην επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ΓΠΣ. Ο Β. Τζαμουράνης απαρίθμησε πολλά ακόμη που δεν έγιναν (ούτε καν ξεκίνησαν) για τη Βέργα από τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου – ενώ για κάποια από αυτά χάνονται έτοιμες χρηματοδοτήσεις… και παράλληλα καταποντίζεται ο τουρισμός. Από τους κατοίκους τέθηκαν επίσης πολλά προβλήματα της καθημερινότητας: Η ελλιπής συγκοινωνιακή κάλυψη. Η καθαριότητα και η προβληματική αποκομιδή απορριμμάτων. Η ακαθάριστη βλάστηση στους στενούς δρόμους του οικισμού και τους κοινόχρηστους χώρους. Η ανάγκη βελτίωσης της οδοποιίας, διαπλάτυνσης βασικών δρόμων κ.ά.

 

ΕΞΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

 

Ο κ. Τζαμουράνης ανέφερε 6 συγκεκριμένες προτεραιότητες του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για την περιοχή της Βέργας:

1) Άμεση έγκριση της πολεοδομικής μελέτης, ώστε να ανατεθεί η πράξη εφαρμογής (όχι φυσικά με τους ρυθμούς της Κηπούπολης!). 2) Αναθεώρηση ΓΠΣ καθώς έχουν περάσει 15 χρόνια από τη σύνταξή του κι έχουν αλλάξει τα δεδομένα. 3) Αναγνώριση του οδικού δικτύου, για να μπορούν να οικοδομηθούν οι περιουσίες που ενώ έχουν πρόσωπο σε δρόμο, με τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορούν να κτίσουν. 4) Βρεφονηπιακός Σταθμός που τον ζητά επίμονα η περιοχή (για να αξιοποιηθούν και τα χρήματα του κληροδοτήματος Δραγώνα). 5) Γήπεδο ποδοσφαίρου. 6) Από την ΟΧΕ ΤΑΥΓΕΤΟΥ: Αστικές αναπλάσεις Άνω Βέργας· ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης· σύνδεση των οδών Ευαγγελίστριας και Αγίου Σπυρίδωνος στη «Ροβόλα» · ανάδειξη μονοπατιών και Πίστας Ανεμοπτεριστών· δημιουργία του Project για Κτηνοτροφία-Γάλα την παλιά εποχή.

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Πολυάριθμη και εποικοδομητική η συνάντηση Τζαμουράνη με κατοίκους της Βέργας 4

«Αυτό είναι το μέλλον της Καλαμάτας, της Βέργας, και όλων των περιοχών του Δήμου μας. Και εμείς θα φέρουμε αυτό το μέλλον με πράξεις. Όχι με λόγια, με αναβολές και με ατελείωτες καθυστερήσεις όπως η σημερινή δημοτική αρχή. Με πράξεις, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συνεργασία, με γνώση και κυρίως με διαφάνεια» είπε ο κ. Τζαμουράνης – ενώ αναφέρθηκε και στους μεσομακροπρόθεσμους στόχους του για τη Βέργα:

1) Μετατροπή της οδού Μάνης σε αστικό δρόμο, με πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο κ.λπ., φτιάχνοντας νέο δρόμο σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με την επαρχιακή οδό προς Καρδαμύλη. 2) Ανάπτυξη πεζοδρομικής διαδρομής στο παραλιακό μέτωπο της παραλίας Βέργας. 3) Σύνδεση της Άνω Βέργας και της παραλίας με τελεφερίκ (με ιδιωτική επένδυση).

«Όλα αυτά ίσως κάποιοι τα θεωρήσουν ουτοπικά – όμως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι δεδομένα και λειτουργούν με μεγάλη αποδοτικότητα» σχολίασε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας – και κατέληξε: «Ούτε η Βέργα ούτε καμιά άλλη περιοχή του προικισμένου Δήμου Καλαμάτας αξίζει να μένει τόσο πίσω, σε σχέση με τις ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και της Τουρκίας! Αξίζουμε περισσότερα! Και σας ζητώ να το θυμάστε αυτό, όταν θα επιλέξετε δήμαρχο και δημοτική αρχή στις εκλογές του Οκτωβρίου».

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ