Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020: Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

πολιτιστικό καλοκαίρι 2020: φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην καλαμάτα 1
Κοινοποιησέ το

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020 – my Traveller

Η πολιτιστική ζωή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν αναπαύεται ποτέ. Κάθε μήνα οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ καλύπτουν τις ανάγκες όλων των καλλιτεχνικών ψυχών και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών, καθιστώντας την ένα νευραλγικό πολιτιστικό σταθμό της Πελοποννήσου.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

-18/7-

Ρεσιτάλ Ανίτα Ρατσβελισβίλι στην Ρωμαϊκή Αγορά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσιάζεται Ανίτα Ρατσβελισβίλι στην Ρωμαϊκή Αγορά, σε ζωντανή μετάδοση μέσω live streaming

Η Ρατσβελισβίλι, μετά την πρώτη της συγκλονιστική εμφάνιση στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2019 στην Κάρμεν της ΕΛΣ, επιστρέφει στη χώρα μας για πρώτο προσωπικό της ρεσιτάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ρωμαϊκή Αγορά, στις 18 Ιουλίου. To πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς, Κερουμπίνι και Μάγερμπερ.

όλη η ελλάδα ένας πολιτισμός

-18/7-30/9-

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Έναν θεσμό με 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, με 11 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και σε 38 περιφερειακές ενότητες, παρουσιάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ονόματι ” Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”.

Συμμετέχουν οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατικό Ορχήστρα Αθηνών, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ΜΟMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννης, Οργανισμός Πολιτισμού ΝΕΟΝ.

-26/7-

Χορευτικά σόλι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας

Μια σειρά από χορευτικά σόλι που θα παρουσιαστούν σε εσωτερικούς χώρους Αρχαιολογικών Μουσείων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ αλλά και του καταξιωμένου Γιώργου Κοτσιφάκη.

Χορογραφίες: Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Ρήγος και χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Χορεύουν: Γιώργος Κοτσιφάκης, Έλενα Κέκκου, Μαργαρίτα Κώστογλου, Ελευθερία Στάμου, Ρέα Τσαντούρη, Γιάννης Γκάντσιος, Γιάννης Μητράκης, Στέλιος Κατωπόδης, Γιώργος Χατζόπουλος, Θανάσης Σολωμός, Έλτον Ντιμρότσι.

-30/7-

Γκαλά μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο αρχαίας Μεσσήνης

9 διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια σειρά μοναδικών γκαλά με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες και κλασικές καντάτες, με επίκεντρο την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία θα βρεθούν στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.

Σoλίστ: Βασιλική Καραγιάννη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Τσέλια Κοστέα, Άρτεμις Μπόγρη, Μαρισία Παπαλεξίου, Γιάννης Χριστόπουλος, Χρήστος Κεχρής, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Νίκος Κοτενίδης

 

φεστιβάλ δρόμου καλαμάτας

Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Ένα διεθνές, εθελοντικό, μη εμπορικό φεστιβάλ που στόχο έχει να προσφέρει έναν ανοιχτό χώρο σε νέους καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους. Μια ευρεία συνεργασία τοπικών οργανώσεων , συλλόγων και ομάδων με το συντονισμό του Οργανισμού Νεολαίας και εκπαίδευσης Κ.Α.Ν.Ε. του Κέντρου Νέων Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο και στα δέκα και πλέον χρόνια διεξαγωγής του έχει καταφέρει να αποτελέσει θεσμό για την πόλη έχοντας εξελιχθεί στο μεγαλύτερο νεανικό φεστιβάλ της Πελοποννήσου και το μοναδικό που διοργανώνεται στο νομό Μεσσηνίας.

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

 

-7/8-

Μαρίνα Σάττι & chórεs: από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κάστρο Καλαμάτας

H χαρισματική Μαρίνα Σάττι και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Ένας εκ των προορισμών τους και η Καλαμάτα.

Θα παρουσιάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

δημήτρης πλατανιάς

-9/8-

Ρεσιτάλ Δημήτρη Πλατανιά στο Κάστρο Καλαμάτας

Ένα μοναδικό προσωπικό ρεσιτάλ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, θα δώσει τον φετινό Αύγουστο ο κορυφαίος Έλληνας βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Πλατανιάς. Συνοδευόμενος στο πιάνο από τη Σοφία Ταμβακοπούλου, ο σπουδαίος βαρύτονος θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας στις 9 Αυγούστου ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι και Τζορντάνο, Μασνέ και τραγούδια των Βέρντι, Τόστι, Σαμάρα, Χατζηαποστόλου.

Από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έως την απόφασή του – στην τρίτη δεκαετία της ζωής του – να γίνει τραγουδιστής της όπερας, κι από τις πρώτες του εμφανίσεις του στην Εθνική Λυρική Σκηνή μέχρι την κατάκτηση κορυφαίων ευρωπαϊκών λυρικών θεάτρων, η πορεία του καλαματιανού βαρύτονου είναι αξιόλογη.

 

διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας

-30/8-

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Στην πανέμορφη μεσσηνιακή πόλη της Καλαμάτας για δέκα ολόκληρές ημέρες, από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της σε μια σημαντική διοργάνωση της Τέχνης, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και πληθώρα σεμιναρίων με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2020

Από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στοχεύει και φέτος σε μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες με πλούτο παράλληλων δράσεων όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A.

Ελπίζοντας σε κατάλληλες συνθήκες ώστε να φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τους θεατές Ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες που δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει προβλέψει ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών. Στην περίπτωση δε που η πανδημίας το επιβάλει η πλατφόρμα αυτή παρέχει στο Φεστιβάλ την δυνατότητα και ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά.

 

βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ με το cinedoc festival

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ με το CineDoc Festival

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αμαλιάδα και από πέρυσι και στην Καλαμάτα. Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις, με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από το 2017 άνοιξε την αυλαία του το CineDoc Kids, με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που απευθύνονται στο νεανικό κοινό. Τα παιδιά και οι νέοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φεστιβάλ, συμμετέχοντας ενεργά στην παρουσίαση και την αξιολόγηση των ταινιών αλλά και σε εργαστήρια που τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλους φανατικούς του ντοκιμαντέρ, σινεφίλ, μαθητές, δασκάλους, μικρομηκάδες, σεφ, χορευτές… μα πάνω απ’ όλα, λάτρεις του καλού σινεμά…

 

διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ πελοποννήσου

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Ο κόσμος του ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στην Καλαμάτα ενώ μέρος του προγράμματος φιλοξενείται σε Πάτρα, Τρίπολη, Άργος, Αμαλιάδα, Σπάρτη, Δημητσάνα, Γύθειο και Ξυλόκαστρο. Διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και παρουσιάζουν δεκάδες ξένα και ελληνικά ντοκιμαντέρ, μια πλούσια εκπαιδευτική ζώνη με πλήθος ταινιών με αφιερωματική θεματολογία.

Κάθε χρόνο, προσκεκλημένοι είναι ξένοι και Έλληνες σκηνοθέτες οι οποίοι παρουσιάζουν τα έργα τους. Επίσης μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και σεμιναρίων είναι ανοικτά για το κοινό, ενώ το εκπαιδευτικό κομμάτι του φεστιβάλ περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία όπου προβάλλονται επιλεγμένα ντοκιμαντέρ συνοδεία σκηνοθέτη.

πανελλήνιο φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς καλαμάτας

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

Τα Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς αποτελούν τον σημαντικότερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας σε όλες τις Μεσογειακές χώρες. Διοργανώνεται σύμφωνα με τις αναπτυξιακές και δημιουργικές δυνατότητες που διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς αλλά και με διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα κάθε Μάρτιο στην πόλη της Καλαμάτας.

Για τους επαγγελματίες του τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, το Φεστιβάλ επιδιώκει να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών,

της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς, τις νέες τάσεις και προοπτικές στον τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν συνέδριο με σκοπό την συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για τις εξελίξεις σχετικά με τάσεις ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ.

 

κεντρική φώτο S.ES. Sarantopoulou Events Services

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ