Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 11
Κοινοποιησέ το

Μαζική και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 31 Μάη, στην Καλαμάτα, στην πλατεία Όθωνος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Σάββα Θεοδωρή, αντιστράτηγο πυροσβεστικού σώματος, υπαρχηγό εν’ αποστρατεία.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 12

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις ομιλίες

Αποσπάσματα από την ομιλία του Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

“Στις 9 Ιούνη ο λαός της Καλαμάτας και ολόκληρης της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου έχει επιλογή.

Να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Να κάνει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών μια μέρα πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα! Μια μέρα που θα χαμογελάει ο λαός και η νεολαία!

Για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!

(…)

Σας καλούμε να σκεφτείτε.

Τι χρειάζεται ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 13

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που με συνέπεια υπερασπίζεται τα λαϊκά  συμφέροντα, που δεν έχει δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές αποφάσεις της;

Nα σταλεί μήνυμα εναντίωσης, οργάνωσης του αγώνα ενισχύοντας το ΚΚΕ ή να δοθεί “πράσινο φως” στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της Υγείας, στην ένταση της εκμετάλλευσης και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων;

Να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ που παλεύει ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας ή να βγουν ενισχυμένα τα κόμματα που συμφωνούν με την συμμετοχή της Ελλάδας σε 2 ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όσοι κάνουν πλάτες στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;

Τώρα όλο και περισσότεροι και περισσότερες μπορούν να δουν ότι κάθε ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζονται: στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους.

Για να κοπεί πραγματικά ο αέρας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η φόρα και η αλαζονεία, το σάρωμα  του λαϊκού εισοδήματος, το τσάκισμα δικαιωμάτων, η προώθηση με πάθος κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ! Για να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

 Ο λαός μας μπορεί να δώσει  τη δική του απάντηση και να κάνει την έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Κανέναν λόγο δεν έχει  να χαραμίσει την ψήφο του.

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 14

Και πιο συγκεκριμένα ο λαός της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων πόλεων, περιοχών της Ελλάδας, που έχουν αναδείξει το ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα, με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από το πανελλαδικό. Στην πόλη της Καλαμάτας για λίγο δεν έγινε αυτό στις προηγούμενες εκλογές.

Αλλά τώρα όλοι έχετε δει, ότι τη δύναμη του, το ΚΚΕ την επιστρέφει στους αγώνες, στις διεκδικήσεις του λαού, από εκεί που έτσι κι αλλιώς πηγάζει.

Έχετε δει τους κομμουνιστές να παλεύουν ακούραστα στο πλάι σας, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, κόντρα στις επιπτώσεις πότε της κρίσης και πότε της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι εξίσου αντιλαϊκή, γιατί γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος των λίγων.

(…)

Σήμερα, λοιπόν, τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ έχει αποκαλυφθεί ξανά και ξανά.

Γι’ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του λαού μας που εκφράζει απογοήτευση, δυσπιστία, προβληματισμό, ως και αντίθεση στην ΕΕ.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί στις 9 Ιούνη με τρόπο ξεκάθαρο. Με την ψήφο του στο ΚΚΕ. Στο μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ από την αρχή της ίδρυσής της και θα συνεχίσει να το κάνει αταλάντευτα.

Θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή της πολιτική εκεί που διαμορφώνεται, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα. Δυναμώνοντας την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση , αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα άλλα κόμματα της ΕΕ.

«Βγάζοντας κόκκινη κάρτα» στα κόμματα που ψηφίζουν το ίδιο με τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο πάνω από το 70%, στηρίζοντας το αντιλαϊκό της έργο. Σε αυτούς που ψηφίζουν, συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τη βαρβαρότητα της ΕΕ.  Κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (1 και 2) και το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν στο σβέρκο του λαού και θέλουν να ξανακαθίσουν…

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 15

Άραγε μπορούν όλοι αυτοί να ασκήσουν πραγματική αντιπολίτευση, για το συμφέρον του λαού;

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Που ο πρόεδρος του ξεστόμισε χωρίς ντροπή ότι το ΝΑΤΟ είναι «ιερή αμυντική συμμαχία»; Τον ενημερώνουμε – αν και το ξέρει, όπως και η κυβέρνηση που καλλιεργεί τον εφησυχασμό – πως η «ιερά αμυντική συμμαχία» του δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και τροφοδοτεί την προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Όπως και ότι οι τελευταίες προκλήσεις εις βάρος του λαού και της χώρας μας προήλθαν από τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας, που κατά τα άλλα είναι σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ …

Αλλά σιγά μην ντραπούν… Εδώ δεν ντράπηκαν να δώσουν το πράσινο φως στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, που μετρά πάνω από 35000 νεκρούς, στην πλειοψηφία παιδία και γυναίκες, στηρίζοντας το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που αναγνώρισε το «νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», δίνοντας πράσινο φως για τη σφαγή … Δεν ντράπηκαν να κάνουν μπίζνες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και τον Μπίμπι ως κυβέρνηση… Δεν ντράπηκαν να κάνουν ομερτά στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και σε δύο πολέμους… Και δεν ντρέπονται, μετά από όλα αυτά, να πηγαίνει ο πρόεδρός του ΣΥΡΙΖΑ στη Παλαιστίνη για να κάνει προεκλογικό ντεκόρ το δράμα της Ισραηλινής θηριωδίας!

Οι Νατοϊκές περγαμηνές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σημερινές… Από την ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, που εξασφάλισε την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και όπως αποδείχθηκε δεν είχε σκοπό να  αντιμετωπίσει αλυτρωτισμούς και να συμφιλιώσει λαούς. Μέχρι την παραχώρηση «γη και ύδωρ» στου Αμερικάνους. Την στήριξη στην εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα χειροκροτήματα μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον Ζελένσκι και στους Αζόφ στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει πλευρά, έχει καταθέσει διαπιστευτήριά στο κεφάλαιο, που κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εργαλείο ευημερίας και δεν πρέπει να το δαιμονοποιούμε. Γι αυτό προτείνει μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις, με φορολόγηση των … υπερκερδών… Ας κάνει ένα τικ τοκ και για αυτά ο κ. Κασσελάκης και ας αφήσει, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, την τιμή της φέτας, που απ’ ότι φαίνεται μέχρι και σήμερα κανείς από τους δυο δεν ξέρει πόσο κοστίζει…

Η ιστορία του εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια γνωστή…. Κι από  αυτή την αντιλαϊκή πορεία  δεν μπορούν να  ξεπλυθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ν.2, δηλαδή η λεγόμενη Νέα Αριστερά. Μιας και δεν γίνεται να ξεχάσουμε ποιοι είναι, δηλαδή υπουργοί,  υφυπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και υλοποίησαν όλα τα παραπάνω.

Αφού πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο λαό, μετά συγκυβερνώντας με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που έφερε το τσάκισμα εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Ψήφισαν εμβληματικούς αντιλαϊκούς νόμους όπως ο ν. Κατρούγκαλου , ο ν. Βρούτση – Αχτσιόγλου, ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Και στη συνέχεια, μετά το 2019 ως αντιπολίτευση, έκαναν βολική αντιπαράθεση στη ΝΔ, δήθεν… σκληρή απέναντι στον Μητσοτάκη, αλλά την περίοδο της πανδημίας… θα λογαριαζόταν μετά και στα Τέμπη συμμετείχαν στη συγκάλυψη για να μη βγουν και τα δικά του άπλυτα στη φόρα.

Συμβάλλοντας για να εμφανιστεί η ΝΔ ως το μικρότερο κακό και να ξαναβγεί ο Μητσοτάκης,  ενώ στην πρώτη τους εμφάνιση ως ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισαν το πώς θα αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη

Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και ότι έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας την πρόσφατη ιστορία… Πλασάρονται ως απάντηση στην «κακιά δεξιά» της ΝΔ, ενώ είναι το ΠΑΣΟΚ που στα κρίσιμα χρόνια της κρίσης, συγκυβέρνησε μαζί της για να ξελασπώσουν το σύστημα και να τσακίσουν το λαό… Που ψήφισε και τα τρία μνημόνια, που έκοψε το 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη.

Το ΠΑΣΟΚ αλήθεια με τι φόντα θα αντιπολιτευτεί τη ΝΔ; Ψηφίζοντας το 75% των νόμων της ΝΔ στο κοινοβούλιο και το 95% μαζί με τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο;

Αλλά και τι να πεις  και για  τους νέους διάττοντες αστέρες, τύπου Βελόπουλου και Κωνσταντοπούλου που προσφέρουν ρεσιτάλ υποκρισίας. Και την ίδια ώρα βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική, για όλα τα καθοριστικά ζητήματα στη ζωή του λαού και της νεολαίας…

Ούτε ο Βελόπουλος  είναι  χτεσινός… Ως στέλεχος του ΛΑΟΣ συγκυβέρνησε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, όταν προετοιμαζόταν το 2ο μνημόνιο ήταν στέλεχος της ΝΔ. Πίσω από τα παχιά λόγια κρύβονται οι παρεμβάσεις του για να αξιοποιηθεί η ΠΥΡΚΑΛ για παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανία και για να ενταχθούν τα Ναυπηγεία της χώρας σε πρόγραμμα της ΕΕ για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία. Τι άλλο να πούμε… ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ μέχρι το κόκαλο.

Γνωρίσαμε πολλές τέτοιες φυσιογνωμίες όλα αυτά τα χρόνια, σε κόμματα μιας χρήσης, που σήμερα θα τις βρούμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ…

Γι αυτό και δεν σκορπάμε τη ψήφο μας δεξιά κι αριστερά.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή

Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα.

(…)

Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί την Ευρώπη των λαών, θα τη φτιάξουμε όλοι μαζί, με τα δικά μας χέρια.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” απαντάμε και στην κάλπη οι ζωές μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Στις λίγες μέρες που έμειναν, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Μοιραζόμαστε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, για να μοιραστούμε τη μεγάλη χαρά και την ικανοποίηση το βράδυ των εκλογών, που το Κόμμα μας θα είναι πολύ πιο δυνατό.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Προχωράμε μπροστά, θα τα καταφέρουμε!”

Πλήθος κόσμου στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα 16

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Κ. Γουλιάμου, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

(…)

“Από την άλλη η κυβέρνηση και όλα τ´ αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, τα συστημικά όπως και τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα αποκρύπτουν πως το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το ζεστό χρήμα που δίνεται απ’ τον ιδρώτα των φορολογουμένων της χώρας μας, πάει για χρηματοδότηση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Διόλου τυχαίο πως όλη αυτή η ζούγκλα στη γλώσσα της μαύρης προπαγάνδας βαφτίζεται ανενδοίαστα “σταθερότητα”, “ανάπτυξη” και “ασφάλεια”.

Αποκαλείται “σταθερότητα” το ματωμένο πλεόνασμα που βγαίνει από την υποχρηματοδότηση κάθε τομέα που αφορά στη ζωή του λαού, και οδηγεί σε εγκληματικές επιλογές (Τέμπη, πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ). Ονομάζονται “ασφάλεια” οι στρατηγικές και συμμετοχή μας στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αποκαλούνται “σταθερότητα” οι απολύσεις, οι αντεργατικοί νόμοι και η απουσία 300 εκ. ευρώ απο τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για αντιπλημμυρικά έργα. Βαφτίζονται “δημοκρατία” και “ανάπτυξη” τα 6 δις παραπάνω φόροι που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα το 2024 σε σχέση με το 2023, και που κατά βάση εισπράττονται από τους έμμεσους φόρους.

Αποκαλούνται “σταθερότητα” και “ασφάλεια” τα χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά που ξεκληρίστηκαν, παραγωγικές εκτάσεις που εγκαταλείφθηκαν, ενώ καταγράφεται μείωση του αγροτικού πληθυσμού σχεδόν 20%. Αυτή η “Κοινή Αγροτική πολιτική” από τα κόμματα του συστήματος και άλλους επίδοξους διαχειριστές της αντιαγροτικής πολιτικής.

Αποκαλούνται υποκριτικά «ανησυχίες» η άνοδος της Ακροδεξιάς και των φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη.

Βαφτίζονται “δημοκρατία” και “ανάπτυξη” οι συμφωνίες του σύγχρονου δουλεμπορίου για φθηνό εργατικό δυναμικό.

Όλη αυτή η ζούγκλα αποτελεί τη φυσιολογική λειτουργία ενός σάπιου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός.

Αυτήν ακριβώς τη ζούγκλα βιώνει καθημερινά ο λαϊκός κόσμος. Όμως ο Μητσοτάκης ζει στο δικό του κόσμο. Στον κόσμο της χειραγώγησης, του lifestyle, της παρασιτικής κατανάλωσης. Στον κόσμο της ηθελημένης συσκότισης για το πως πολυεθνικές και καρτέλ φτιάχνουν μεταξύ τους τις τιμές. Στον κόσμο του «ελεύθερου» ανταγωνισμού και της ενιαίας αγοράς των εκθέσεων Ντράγκι και Λέτα που πιστά εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης, κι’ έτσι ανεβαίνει διαρκώς η ακρίβεια, αφού «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια» για τις λαϊκές ανάγκες που καταπνίγονται.

Αυτή λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου δηλαδή ο κόσμος του Μητσοτάκη, θέλει το λαό να χάνει την όρασή του, όπως στο βιβλίο αλληγορίας του Ζοζέ Σαραμάγκου “Περί τυφλότητος“. Να ενεργεί σαν «τυφλός». Τυφλωμένος.

Υπάρχει όμως μια τεράστια, θεμελιακή, πολιτική, ιδεολογική και αξιακή διαφορά μεταξύ του ΚΚΕ και όλων των αστικών κομμάτων της ΕΕ που στηρίζουν τον καπιταλιστικό κόσμο ανάπτυξης.

Και αυτή η τεράστια διαφορά πρέπει ν’ αναδειχθεί στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο ΚΚΕ πιστεύουμε πως πρέπει να δυναμώσει η φωνή τιυ λαού μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Να δυναμώσει κυρίως στους δρόμους του αγώνα, να ενισχυθεί παντού αυτή η δύναμη για να γίνουν πράξη όλα τα οράματα που έχουμε ανάγκη σαν λαός και σαν χώρα ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά.

Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβραβεύεται η πολιτική της βαρβαρότητας και της κοροϊδίας. Γιατί κάθε ψήφος που πηγαίνει στα κόμματα της ΕΕ -που φέρνουν τα ίδια αδιέξοδα, την ίδια πολιτική από την πίσω πόρτα με άλλο όνομα-, υπονομεύει διαρκώς κάθε αγώνα του λαού για ριζοσπαστικές αλλαγές.

Αυτόν τον αγώνα με πρωταγωνιστή το λαό κάνει μόνο το ΚΚΕ! Η ισχυροποίησή του όχι μόνο θα δώσει ελπίδα και θάρρος στον ελληνικό λαό αλλά και στους άλλους λαούς για ν’ αναμετρηθούν με την αντιδραστική ατζέντα ΕΕ-ΝΑΤΟ, που υλοποιούν και στηρίζουν πο πολιτικοί του εκπρόσωποι: κυβερνήσεις και κόμματα.

Ο λαός γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν βελτιώνεται., δεν μεταρρυθμίζεται. Ανατρέπεται!

Τον Ιούνη ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή μπορεί να αποκρούσει τα αντιλαϊκά σχέδια της καπιταλιστικής διακρατικής ένωσης. Γιατί πραγματικά, η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό. Θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Για τις ριζοσπαστικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη, προχωράμε μπροστά και δυνατά, και σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός.”

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ