Connect with us
Επιμελητηρίο

Events

40 χρόνια από τον σεισμό της Καλαμάτας: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την αντισεισμική προστασία

Ανέβηκε

στις

40 χρόνια από τον σεισμό της Καλαμάτας: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την αντισεισμική προστασία 3
https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον καταστροφικό σεισμό του 1986 διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Με κεντρικό ερώτημα «Πόσο ασφαλείς είμαστε σήμερα;», η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, των δημόσιων κτιρίων και των βασικών υποδομών, καθώς και στα μέτρα πρόληψης και προστασίας που απαιτούνται.

Ο σεισμός του Σεπτεμβρίου του 1986 άφησε πίσω του 22 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα της ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας παραμένει επίκαιρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν όσα έχουν αλλάξει από τότε, η σημερινή κατάσταση των σχολικών και δημόσιων κτιρίων, αλλά και οι ελλείψεις που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εξακολουθούν να καταγράφονται στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας επιδιώκει μέσα από την εκδήλωση να παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντισεισμικής προστασίας, αλλά και να αναδείξει τη συμβολή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην αλληλεγγύη και στη διεκδίκηση μέτρων για τους σεισμόπληκτους.

Ομιλητές θα είναι:

  • Ο Δημήτρης Κουτζής, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για τη θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές.
  • Ο Γρηγόρης Οικονομόπουλος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου, ο οποίος θα αναφερθεί στην αντισεισμική προστασία των σχολείων και των δημόσιων υποδομών.
  • Ο Γιάννης Λυριτζής, στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Μεσσηνίας την περίοδο του σεισμού, ο οποίος θα μιλήσει για την παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Καλαμάτας στην οργάνωση της αλληλεγγύης και των διεκδικήσεων των σεισμόπληκτων.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και σύντομες παρεμβάσεις από το κοινό.

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ τονίζει ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με κριτήριο το «κόστος – όφελος» και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

40 χρόνια από τον σεισμό της Καλαμάτας: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την αντισεισμική προστασία 4

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ