Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Περικλής Μαντάς: Κανένας αγρότης χωρίς ρεύμα – Διαρκής στήριξη μέχρι τέλους

Ανέβηκε

στις

Περικλής Μαντάς: Κανένας αγρότης χωρίς ρεύμα – Διαρκής στήριξη μέχρι τέλους 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Με αφορμή το νέο πλέγμα μέτρων που ήδη υλοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να μετριαστεί η ζημιά από τις δίδυμες κρίσεις πανδημίας και ακρίβειας, η κυβέρνηση εγγυάται ώστε να μην υπάρξει καμία διακοπή αγροτικού ρεύματος, ενώ επιβεβαιώνει εκ νέου τη σταθερή και μόνιμη στήριξή της προς κάθε παραγωγό, κτηνοτρόφο και αγρότη.

 

Μπροστά σε αυτή τη δέσμευση της κυβέρνησης, δεσμευόμαστε και εμείς ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση, θα είμαστε παρόντες και στο πλευρό του αγροτικού κόσμου ώστε να τηρηθεί η υπόσχεση του Πρωθυπουργού και κάθε παραγωγός να συνεχίσει απρόσκοπτα να καλλιεργεί, μέχρι να ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός με την ρήτρα αναπροσαρμογής. Τόσο εμείς όσο και η κυβέρνηση, οφείλουμε πάντα να είμαστε ανοικτοί στον διάλογο και οφείλουμε πάντα να αποδεικνύουμε ότι είμαστε εδώ και διαθέσιμοι να ακούσουμε και να στηρίξουμε τις λύσεις για κάθε αγροτικό πρόβλημα.

 

Ως γνωστόν η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα πλέγμα 7 μέτρων για την αναχαίτιση της κρίσης ακρίβειας για τους αγρότες, τα οποία κυρίως αφορούν στην κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής για το αγροτικό ρεύμα μέχρι τον Δεκέμβριο και κατά 50% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στη μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τις ζωοτροφές και στην επιδότηση των κτηνοτρόφων με το 7% του τζίρου τους για το πρώτο τρίμηνο του 2022, στη μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα λιπάσματα, καθώς και στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες.

 

Υφίστανται όμως ακόμα δύο σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούν αφενός στα σύκα και αφετέρου στη σταφίδα και για τις οποίες πρέπει σύντομα να δρομολογηθούν δράσεις. Ειδικά για τη δεύτερη είναι σαφές ότι η σημερινή λύση της απορρόφησης των αποθεμάτων δεν «τρέχει» με το ρυθμό που θα έπρεπε και αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη νέα παραγωγή. Γι’ αυτό πρέπει ταυτόχρονα με την απορρόφηση, να υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου με στόχο την απευθείας στήριξη των παραγωγών το συντομότερο δυνατόν.

 

Για όσο καιρό υφίσταται κρίση στην ενέργεια η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θα είναι εδώ, με μέτρα στήριξης και μόνιμες μειώσεις σε φόρους και επιβαρύνσεις, ώστε να αμβλυνθεί όσο περισσότερο γίνεται το αποτύπωμα της ακρίβειας σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και το μέτρο περαιτέρω μόνιμης και οριζόντιας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, ενώ καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των αδικιών των περασμένων ετών,  γεγονός που τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι όποτε υφίσταται πραγματικό δημοσιονομικό περιθώριο, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη ώστε να επιστρέφει χρήματα στους πολίτες.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ