Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Περικλής Μαντάς: Η κυβέρνηση σηκώνει το βάρος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει κεφάλι

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολιτευτική του τακτική πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, «βρισκόμαστε σήμερα απέναντι στην εξής παραδοξότητα: η κυβέρνηση να κυβερνά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός που πιέζεται. Η κυβέρνηση να σηκώνει το βάρος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός που δεν σηκώνει κεφάλι», αποδίδοντας την πρόταση μομφής σε «μικροπολιτικές φιλοδοξίες» και «πολιτικούς τακτικισμούς» λόγω των δημοσκοπήσεων και των εσωτερικών συγκρούσεων στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα σημείωσε ότι όσο η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ευρύ εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλάζοντας βήμα-βήμα το πρόσωπο της χώρας, τόσο περισσότερο η αξιωματική αντιπολίτευση «εγκλωβίζεται πολιτικά» και προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τεχνητή ένταση να αλλάξει την ατζέντα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό ξέρετε – αυτό κάνετε».

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας επίσης σημείωσε ότι «ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να πέσει», ούτε «η χώρα πρόκειται να μείνει ακέφαλη» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, σημειώνοντας ότι κανένα ρεαλιστικό σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης δεν έχει κατατεθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Παράλληλα χαρακτήρισε «παραμύθια» και «ευχολόγια» τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ζητείται να πέσει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, ακραίων καιρικών φαινομένων, τουρκικών προκλήσεων και κοινωνικής κόπωσης από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, «οι πολίτες δεν θέλουν καν να σκέφτονται τι θα γινόταν σήμερα, αν κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης και της ενεργειακής δοκιμασίας περιμέναμε να δοθούν λύσεις από τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου». Παράλληλα αναρωτήθηκε πώς θα οργάνωναν το εμβολιαστικό πρόγραμμα «οι άνθρωποι που δεν πίστευαν ότι υπάρχουν εμβόλια», πώς θα επέβαλαν λοκντάουν αυτοί «που υποστήριζαν ότι καταπατώνται οι συνταγματικές ελευθερίες», πώς θα λάμβαναν δύσκολες αποφάσεις όταν «ήταν πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο» με τις διαδηλώσεις και «πώς θα μας έκαναν ευρωπαίους αυτοί που έφτιαχναν παράλληλο νόμισμα και ήθελαν να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μεσσηνίας αναγνώρισε ότι οι Έλληνες απαιτούν μια «καλύτερη, αποτελεσματικότερη, λειτουργικότερη και ασφαλέστερη χώρα» και ζητούν «μέσα σε δύο χρόνια να αποκατασταθούν τα λάθη τεσσάρων δεκαετιών». Κατά τον κ. Μαντά είναι σαφές ότι αυτός είναι ο πήχης των προσδοκιών και η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την «υπεύθυνη παράταξη και την πατριωτική δύναμη, που αναλαμβάνει ευθύνες και στα λάθη ζητάει συγνώμη, ώστε να γίνει καλύτερη και να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών».

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ