Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα.

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν 10 ελληνικές και 11 ξένες παραγωγές, μιλώντας μέσα από τα έργα τους για βαθιές και αληθινές ανθρώπινες ανάγκες. Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, με την έναρξη των φετινών παραστάσεων να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ιστορία του θεσμού, η λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια, η ποιότητα που το χαρακτηρίζει και η μοναδική του σύνδεση με την πόλη αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Είμαστε υπερήφανοι για το Διεθνές φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Κι όσα χρόνια θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση θα υποστηρίζω με πάθος την λειτουργία και την αναβάθμιση του, όπως έχουν πράξει μέχρι σήμερα ο αείμνηστος Δήμαρχος Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης, ο Παναγής Κουμάντος, ο Γιώργος Κουτσούλης και ο Παναγιώτης Νίκας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα και τους συνεργάτες της, τα στελέχη της ΦΑΡΙΣ, τους εθελοντές και να μην ξεχνάμε ότι το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο».

26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez ανοίγουν το φετινό 26ο Φεστιβάλ Χορού στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (21& 22 Αυγούστου).  Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19.45 στο Κάστρο, ο Israel Galván με το έργο

του SOLOREVOLUTION WITHOUT MUSIC επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό φλαμένκο. Πορευόμενος στα βήματα του Vicente Escudero, ο Galván δεν χρησιμοποιεί μουσική συνοδεία αλλά αφουγκράζεται το σώμα του και δημιουργεί τη δική του μουσική, με τα πόδια, τις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών, ενίοτε και με τη φωνή του. Ακολουθεί στις 22.00 στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας η παράσταση SAME SAME από ένα απρόβλεπτο ντουέτο, τη θεατρική σκηνοθέτιδα Petra Tejnorová και την κορυφαία χορεύτρια Tereza Ondrová. Mε αναφορές στον Μπάστερ Κήτον, οι δύο ηρωίδες μας συγκινούν με το βάθος και την ειλικρίνειά τους, παρ’ όλη την ελαφρότητα της φόρμας που υπογραμμίζεται από τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Γαλλο-Βελγίδας χορογράφου Karine Ponties, η οποία παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σαββατοκύριακο μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι Peeping Tom επίσης με το τελευταίο τους έργο Diptych, όπου οι Gabriela Carrizo και ο Franck Chartier καλλιτεχνικοί διευθυντές της ομάδας, επεξεργάζονται εκ νέου δύο παλαιότερα έργα τους που δημιούργησαν σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater 1: το The Missing Door και το The Lost Room. (Σάββατο 29 Αυγούστου & Κυριακή 30 Αυγούστου, 22:00 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας)Τις εντυπώσεις αναμένεται να κερδίσει και ο Viktor Černický ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Pli,  μια απρόβλεπτη και χιουμοριστική παράσταση με… 22 καρέκλες, μια σωματική μεταφορά της αστείρευτης ανθρώπινης δυναμικής, υπομονής και προσπάθειας, που μετατρέπει ακόμη και τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα σε απίστευτα αρχιτεκτονήματα.

Πολυαναμενόμενες είναι και οι ελληνικές συμμετοχές στα μέσα της εβδομάδας με το KAOS της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón Dance Company, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα ΤΑΜΑΤΑ του Φώτη Νικολάου και την παράσταση ὕλη των kóka&panú (Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας

To πλήρες πρόγραμμα  του Φεστιβάλ, εδώ:

www.kalamatadancefestival.gr

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας

26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#26kdf2020

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩN

*  ≥ viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/

*  ≥ Πληροφορίες για το δίκτυο φυσικών σημείων πώλησης της VIVA

https://travel.viva.gr/metrita?_ga=2.84286489.1672538101.1595839924-598440734.1595410209

*  ≥  Βρείτε ένα Viva Spot κοντά σας

https://www.vivapayments.com/el/network/?lang=el-GR

 

Για την επιλογή θέσης στο πλάνο του Αμφιθεάτρου Κάστρου Καλαμάτας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τα παρακάτω links:

ULTIMA VEZ / WIM VANDEKEYBUS TRACES

https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/traces/

ISRAEL GALVÁN SOLO REVOLUTION WITHOUT MUSIC

https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/solo-revolution-without-music/

ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΜΑΤΑ

https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/tamata/

PEEPING TOM DIPTYCH

https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/diptych/

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

-Η διάθεση εισιτηρίων φέτος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω της viva.gr και του δικτύου φυσικών σημείων πώλησης της VIVA.

-Κάθε εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.

-Οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

-Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που αναγράφονται στο εισιτήριό τους ή υποδυκνείονται από τους ταξιθέτες.

-Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στο θέατρο, συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού 45 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.

-Κατά τη διέλευσή τους προς και από τους χώρους των παραστάσεων, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού και τις σχετικές σημάνσεις, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή στους κοινόχρηστους χώρους.

Τιμές εισιτηρίων

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: €12,00

Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: €10,00

Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: €10,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γενική είσοδος: €10,00

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία είναι ελεύθερη.

Όροι εισιτηρίων

http://www.kalamatadancefestival.gr/terms

 

Πληροφορίες και Υποστήριξη για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω VIVA

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Αριστομένους 33 – 24133 Καλαμάτα

Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-13:00 & 18:30-20:00

Τ: 2721181030

mail@kalamatadancefestival.gr

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κόστος συμμετοχής σε 3 σεμινάρια, 1 masterclass και 1 διάλεξη: €250,00

Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση

για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

 

 

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ

 

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ALPHA BANK

ΧΟΡΗΓΟΣ

AEGEAN

PHARMA GROUP

ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

SARADAKI VOULI JEWELLERY

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA

INSTITUT FRANÇAIS

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΤΑΣΥ

ΑΓΑΝ Ο.Ε.

KOUROS MARITIME ENTERPRISES

YCP CONSULTING

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ

UN.NA.BE. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.

ASTIR X WINERY

ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΛΩΤΟΣ

PLATEA

AGROVIM Α.Ε.

ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΓΗ Α.Ε.

ΣΙΑΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο πλήρης κατάλογος χορηγών και υποστηρικτών

θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Φεστιβάλ EFFE –

Europe for Festivals, Festivals for Europe

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας 26ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας:

Λήδα Καρανικολού

Τ: 6974 498 444, lida.karanikolou@gmail.com

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Δήμου Καλαμάτας:

Άστρη Μαυρέα

T: 27213 60663 & 698 7254004, a.mavrea@kalamata.gr

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ