Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Επιτυχημένη πρεμιέρα για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

επιτυχημένη πρεμιέρα για το 26ο διεθνές φεστιβάλ χορού καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Πολύ επιτυχημένη υπήρξε η πρεμιέρα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2020, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

Οι φιλότεχνοι, στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το έργο TRACES που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Wim Vandekeybus και την ομάδα Ultima Vez.

Την επίσημη έναρξη του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κήρυξε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η έναρξη του Φεστιβάλ Χορού συνέπεσε με την απόδοση στους πολίτες του έργου της ανάδειξης και του φωτισμού της εισόδου στο Κάστρο Καλαμάτας, το οποίο υλοποίησε η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Σε δήλωσή της η Υπουργός ανέφερε -μεταξύ άλλων για το Φεστιβάλ: «Είναι πολύ δύσκολο εν μέσω πανδημίας να οργανώνεις ένα Φεστιβάλ, ιδιαίτερα ένα Φεστιβάλ Χορού, που έχει δύσκολες και ειδικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμόζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Ευχαριστώ την καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της εξασφάλισαν την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών στο φετινό φεστιβάλ. Είναι ένας θεσμός τον οποίον στηρίζομε και για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι».

«Αυτονόητη», είχε χαρακτηρίσει λίγο νωρίτερα η Υπουργός τη συνεχή στήριξη του ΥΠΠΟΑ στο Φεστιβάλ. «Κάποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού δεν θα τύχαινε επαρκούς χρηματοδότησης. Ωστόσο, σημειώνω ότι το Φεστιβάλ έτυχε της μεγαλύτερης χρηματοδότησης απ’ ότι τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια και προφανώς θα συνεχίσει να έχει την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού».

«Η Καλαμάτα είναι η πόλη του Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Σε συνθήκες πρωτόγνωρες, είναι εδώ, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την διασφάλιση δια στόματος της κας Μενδώνη της συνέχισης της χρηματοδοτικής στήριξης του θεσμού από το Κράτος. Μάλιστα ζητήθηκε άμεσα από τα υπηρεσιακά στελέχη να προχωρήσουν στη σύνταξη σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου, Υπουργείου και Περιφέρειας.

παντελής δρούγας

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ λειτουργούν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

θερμομετρηση φεστιβάλ

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ