Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οι οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας που ανοίγουν το Σάββατο και τι ισχύει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας που ανοίγουν το Σάββατο και τι ισχύει 1
Κοινοποιησέ το

Παραλίες που ανοίγουν στην Μεσσηνία

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου ανοίγουν οι 515 πλαζ σε όλη την Ελλαδα. Πρόκειται για τις αντίστοιχες παραλίες που είχαν πάρει Γαλάζια σημαία.

Με συγκεκριμένους κανόνες τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών ανοίγουν το πρωί του Σαββάτου οι πλαζ.

Οι προετοιμασίες από τους υπεύθυνους είναι πυρετώδεις καθώς ισχύουν νέοι κανόνες σύμφωνα με τους οποίους:

-Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., ανά στρέμμα, και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

-Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

-Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

-Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

-Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

-Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Οι πλαζ της Μεσσηνίας

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Καλαμάτας Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου Βέργα- Αλμυρός Μικρή Μαντίνεια

Δήμος Μεσσήνης Μπούκα

Δήμος Τριφυλίας Dunes Beach-Costa Navarino

 


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λίγα λόγια για το…. περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας 8
Κοινοποιησέ το

30.000 ευρώ πρόστιμο για την Alte Peloponnese

της Αντωνίας Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Την άνοιξη του 2019 η τότε Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, επέλεξε να στηρίξει μία πρόταση για ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, με την ανάπτυξη συγχρόνως ενός cluster επιχειρηματιών, που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Μέχρι τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας σχετικό σχεδιασμό, μετείχε σε εξειδικευμένες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού και είχε δρομολογήσει δράσεις προς ανάδειξή του κυρίως στο εξωτερικό της Χώρας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση επιχειρηματιών στην Καλαμάτα και η προβολή της εκδήλωσης, μέσω των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έδινε τη γνώση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες ανά την Ελλάδα, πως η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου υποστηρίζονται όλες οι δραστηριότητες στη φύση, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Άρα η φιλοσοφία ήταν να γίνει εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αναδειχθεί η ετοιμότητά της στην υποδοχή επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Η έκθεση αυτή δεν άρεσε στον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και προσπάθησε παντοιοτρόπως  να την εμποδίσει. Είτε ο ίδιος απέρριπτε τα αιτήματα της Περιφέρειας για την παραχώρηση χώρου ως όφειλε να το κάνει, στην Πλατεία Καλαμάτας ή στο λιμάνι της Καλαμάτας που συγχρόνως θα έδινε ζωή και στη νεκρή παραλιακή ζώνη την άνοιξη και θα βοηθούσε συγχρόνως και τους επαγγελματίες της παραλίας, είτε μέσω των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προσπάθησε να την ευτελίσει. Μάλιστα επέβαλε και …. εμπάργκο  φυσικής παρουσίας συνεργατών του κλπ.

 

Alte Peloponnese

Την ημέρα των εγκαινίων της Παμπελοποννησιακής έκθεσης, ALTE PELOPONNESE τον Απρίλιο 2019, σε χώρο που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πέριξ του Διοικητηρίου, έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα στην εκδήλωση, με το ….πρόσχημα της άνευ αδείας εκδήλωσης και της ….ανώνυμης καταγγελίας για ανύπαρκτη κατάληψη μέρους του ποδηλατοδρόμου.

Τέτοια ήταν η αγωνία του κ .Δημάρχου,  που μόλις απεχώρησε η Δημοτική Αστυνομία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αμέσως και σε παράβαση του Ν. 4512/2018 , προσέτρεξε στην ανάρτηση ανακοίνωσης με υπογραφή του στο site του Δήμου Καλαμάτας, απόφασης που έλαβε ο ίδιος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ορίζει η Νομοθεσία, για 10.000 ευρώ πρόστιμο ημερησίως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις παραπάνω δήθεν παραβάσεις.

Αυτά έγιναν τον Απρίλιο 2019.

Τον Ιούνιο-Ιούλιο 2019, όντας  νέος Περιφερειάρχης,  ακολουθώντας τη γνωστή διχαστική συμπεριφορά των τελευταίων 3 ετών, προσπάθησε να νομιμοποιήσει την απόφαση του προστίμου που παρατύπως είχε επιβάλει και το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με άλλη αιτιολογία (για  χρήση όρου έκθεσης), προκειμένου να συνεχίσει αυτήν την παράδοξη συμπεριφορά.

Μάλιστα δείγμα της παραδοξότητας αυτής, είναι και η ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν λίγες ημέρες, περί της πληρωμής του προστίμου από την Περιφέρεια και όχι την Πελοπόννησος Α.Ε. ως θα ήταν το σωστό, χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει ως όφειλε από τη νέα του θέση, να ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

30.000 ευρώ των Πελοποννησίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα χρήσιμο έργο στον τόπο, πετάχθηκαν για το γινάτι του κ.Νίκα .

Όντας Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας την περίοδο εκείνη, όπου είχα γνώση όλων των γεγονότων, έχω υποχρέωση να ενημερώσω την κοινωνία για όσα τραγελαφικά έγιναν .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τρεις τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τρεις τραυματίες από σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα 9
Κοινοποιησέ το

Σύγκρουση ταχύπλοων στη Φοινικούντα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης δύο ταχύπλοων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Σχίζα και Αγ. Μαρίνας Φοινικούντας στην Μεσσηνία, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ημεδαπών.

Στο ένα ταχύπλοο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, στο άλλο μόνον ένας.

Στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσε ιδιωτικό σκάφος και δύο περιπολικά οχήματα του λιμενικού από ξηράς. Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχοντας τις αισθήσεις τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

My Traveller: Απόδραση στη Δυτική Μάνη!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

My Traveller: Απόδραση στη Δυτική Μάνη! 10
Κοινοποιησέ το

My Traveller στη Δυτική Μάνη

Η απόδραση στη Δυτική Μάνη εγγυάται σε κάθε επισκέπτη πως θα δει, θα ακούσει, θα γευθεί και θα κρατήσει για πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

Οι πύργοι, τα γαλανά νερά, τα μεσογειακά δέντρα και ο πεντακάθαρος αέρας συνθέτουν μια εικόνα…. ίσα με χίλιες λέξεις!

ΚαρδαμύληΠρώτος σταθμός η γραφική Καρδαμύλη. Εκεί θα περπατήσεις σε χώματα, σε πλακόστρωτα σοκάκια, δίπλα από πέτρινα σπίτια και παλιά αρχοντικά που διατηρούνται από τον Μεσαίωνα, θα κάνεις βουτιές στα γαλανά νερά, θα διασκεδάσεις στα beach bar και θα γευθείς μανιάτικους μεζέδες και άλλες νόστιμες τοπικές λιχουδιές στις ψαροταβέρνες. Θα ακούσεις ιστορίες για άρχοντες και πειρατές, για περήφανους πολεμιστές…

Στους «Διόσκουρους» θα χαζέψει την απέραντη θάλασσα και τις ομορφιές του γραφικού τοπίου και θα περιπλανηθεί νοερά… σε άλλες εποχές.

Η Δυτική Μάνη υπερηφανεύεται για τις ονειρικές παραλίες της που εντυπωσιάζουν με την πλούσια φυσική ομορφιά τους κι αναδεικνύονται, σε ιδανικούς προορισμούς εύκολα προσεγγίσιμους με αυτοκίνητο.

Στην παραλία «Καλόγρια», μοδάτη, trendy και κάπως «Μυκονιάτικη», εκεί όπου κάποτε έζησε ο Καζαντζάκης με τον Ζορμπά και αργότερα αφηγήθηκε ο συγγραφέας στο ομώνυμο μυθιστόρημά του, θα βουτήξει ξέγνοιαστος στα κρυστάλλινα νερά. Θα δεις τοπίο απείραχτο από χέρι ανθρώπου, πρωτόγονο, μακριά από τον πολιτισμό, στον «Φονέα». Θα εξερευνήσει την άγρια ομορφιά κάτω από απόκρημνους βράχους και μικρές σπηλιές όπου θα φτάσεις κολυμπώντας.

Στο πιο δημοφιλές κομμάτι της Μάνης το αδιαμφισβήτητο τουριστικό της κέντρο, την Στούπα, που πήρε, λένε, το όνομά της από τα στουπιά, που έφτιαχναν στο παρελθόν οι ντόπιοι, με μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων και εστιατορίων για όλα τα γούστα και τα βαλάντια οι διακοπές συνεχίζονται…

enigma

Χαρακτηριστικά Μανιάτικα χωριά, όπως το Προάστιο και η Πλάτσα.

Η Τραχήλα, το πέτρινο ψαροχώρι που συναντάται 55 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, είναι χτισμένο στον ομώνυμο μικρό όρμο. Το μικρό αυτό ψαροχώρι με το ιδιαίτερο χρώμα, τα πέτρινα κτίρια, το μικρό λιμανάκι με τις παραδοσιακές βάρκες και το εντυπωσιακό μανιάτικο τοπίο ολόγυρά του, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια γαλήνια απόδραση. Κοντά στον οικισμό βρίσκεται και το περίφημο σπήλαιο Καταφύγι, με σπουδαία σπηλαιολογική πανίδα.

Μικρό και γραφικό ψαροχώρι, οι Κιτριές, είναι μόλις 12 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, και διαθέτει μια μικρή παραλία η οποία ξεχωρίζει για τα καταπράσινα νερά της, τα βότσαλα και τα διάσπαρτα βραχάκια. Μέρος οικογενειακό, καθώς προσφέρει ήσυχα μακροβούτια μακριά από πολυσύχναστες ακρογιαλιές.

Το χωριό των Κιτριών φημίζεται για τις ψαροταβέρνες με το φρέσκο ψάρι που κανείς μπορεί να απολαύσει δίπλα στο κύμα…

Η απόδραση στη Δυτική Μάνη είναι «must» για τα κρυστάλλινα νερά, την ιστορία, την αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα ψαροχώρια και τα εκλεκτά τοπικά της προϊόντα!

My Traveller στη Δυτική Μάνη


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ