Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οδηγίες προστασίας για επισκέπτες και περιηγητές της Νέδας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οδηγίες προστασίας για επισκέπτες και περιηγητές της Νέδας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οδηγίες προστασίας για το φαράγγι της Νέδας

Οδηγίες προς τους επισκέπτες και τους περιηγητές του φαραγγιού της Νέδας έχει εκδώσει το Δασαρχείο Ολυμπίας, το οποίο και θα προβεί σε ανάρτησή τους σε ειδική ενημερωτική πινακίδα, πριν την είσοδο στο μονοπάτι προς τους καταρράκτες (δίπλα από το πέτρινο γεφύρι), τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά.

Στο σχετικό συνοδευτικό του έγγραφο, το Δασαρχείο Ολυμπίας τονίζει, μεταξύ άλλων:

“Με αφορμή σχετική επερώτηση της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή για λήψη μέτρων προστασίας στο Φαράγγι της Νέδας, και ύστερα από αυτοψία που κάναμε στην περιοχή (μέσα Ιουνίου), θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη από την πλευρά της Υπηρεσίας μας την άμεση ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής με την έκδοση σχετικών οδηγιών για την ασφαλέστερη παραμονή τους και της προστασίας του οικοσυστήματος της Νέδας (φαράγγι – καταρράκτες), εν όψει του καλοκαιριού.

Παραλλήλως συντάσσεται σχετική μελέτη από τον Δήμο Ζαχάρως για έργα και εργασίες που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Οσον αφορά την ένταξη του οικοσυστήματος Νέδας στις προστατευόμενες περιοχές αυτό θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες”.

 

Δείτε  τις οδηγίες του Δασαρχείου.

Οδηγίες προστασίας για το φαράγγι της Νέδας Οδηγίες προστασίας για το φαράγγι της Νέδας


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π. Ε. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π. Ε. Μεσσηνίας 6
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που με  ίδια μέσα επεμβαίνει στην περιοχή της Κοινότητας Εύας στο χείμαρρο Λυγίδι.

Συγκεκριμένα η εργασία, που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιώντας ελαστιχοφόρο φορτωτή και φορτηγό ενισχύεται από αύριο και με ερπυστριοφόρο φορτωτή, ώστε να  προχωρήσουν οι εργασίες κατάντι της γέφυρας της 7ης επαρχιακής οδού, στο ύψος της Έυας, με κατεύθυνση τη συμβολή του χειμάρου Λυγίδι με τον ποταμό Πάμισο.

αντιπλημμυρικά έργα


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Η Μαριλένα Γυφτέα στην εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαριλένα Γυφτέα
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου  2020  το συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) μαζί με το Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αφορούσε: ”Σεμινάριο για νέα πολιτικά στελέχη και νέους εκλεγμένους αξιωματούχους”, όπου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι : Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Henri Bohnet, Director, KAS Greece & Cyprus.

Ομιλητής ήταν ο Χρήστος Δήμας,  Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, που αναφέρθηκε στην έρευνα, την καινοτομία και είπε πως ΄΄δεν πρέπει να προβάλουμε την ηλικία ως το βασικό μας επιχείρημα , αλλά την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα΄΄ και εξήρε το έργο της ΕΝΑ ανα την Ελλάδα. Μίλησε επίσης ο Oliver Morwinsky, Policy Advisor Europe’s competitiveness του KAS, από το Βερολίνο, με θέμα την Κοινωνική Οικονομία -The model of the Social Market Economy and the EU: Challenges and Perspectives-, ενώ ακολούθησαν  δύο επικοινωνιολόγοι που αναφέρθηκαν στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Η Μαριλένα Γυφτέα, Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιογράφος, η οποία αναφέρθηκε σε ζητήματα πολιτικής επικοινωνίας, προεκλογικής καμπάνιας, σε λάθη που γίνονται, αλλά και σε έξυπνες στρατηγικές για επιτυχημένη πολιτική επικοινωνία, ενώ ο Όμηρος Τσάπαλος, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής αναφέρθηκε στην πολιτική και τα fake news, με παραδείγματα από την Αμερική, μέσω βίντεο και στοχευμένες πολιτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Μαριλένα Γυφτέα

Έπειτα, ο Jeroen Kohls, Project Manager – Research Associate, KAS Greece & Cyprus, δημιούργησε ομάδες από το ακροατήριο, νέων αυτοδιοικητικών και νέων ανθρώπων, που δούλεψαν στοχευμένα σε συγκεκριμένες θεματικές, όπου και παρουσίασαν την επόμενη ημέρα.  Θεματικές όπως, η χρήση μάσκας στα σχολεία και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ζήτημα με την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 5G και τα ζητήματα που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες, με τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών για δημιουργία αιολικών πάρκων ως case studies, ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν το ακροατήριο, τους νέους ανθρώπους, με διαδραστικό πάνελ παρουσιάσεων και ακροατηρίου και με επιχειρηματολογία των μερών, που αναλύθηκε μετά από τους επικοινωνιολόγους που ήταν εκεί.

Το ακροατήριο, αποτελούμενο από νέους αυτοδιοικητικούς από τη Σαμοθράκη και την Καστοριά ως τις Κυκλάδες και με νέους ανθρώπους που σχετίζονται με την επικοινωνία από την Κομοτηνή ως την Κρήτη, αποτέλεσε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό για το επιτυχημένο Workshop που σχετιζόταν πάνω στην πολιτική επικοινωνία και τα fake news.

Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

3η Ενοριακή Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ενοριακή Αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας.

Να γίνετε εθελοντές αιμοδότες και να σώσετε ζωές – Είναι πράξη Αγάπης είναι το μήνυμα  από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας, όπου μας προσκαλούν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, για 3η συνεχόμενη χρονιά να προφέρουμε αίμα στην Ενοριακή τράπεζα αίματος που έχουν δημιουργήσει.

Όθεν παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί και αιμοδότες να προσέλθουν προς ενίσχυση της προσπάθειας στον Ιερό Ναό εις ένδειξη υπέρτατης προσφοράς και αγάπης.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κρίκους του κοινωνικού εθελοντισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι βασικός πυλώνας του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Μια έμπρακτη έκφραση Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ