Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για προστασία εκ του κορονοϊού στα Ιδρύματά του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για προστασία εκ του κορονοϊού στα Ιδρύματά του 1
Κοινοποιησέ το

Μητροπολίτης Μεσσηνίας – κορονοϊός

Έγγραφο προς τους Διευθυντές των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με οδηγίες προστασίας του προσωπικού και των νοσηλευομένων εκ του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Οδηγίες προστασίας για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού και προστασίας του προσωπικού και των νοσηλευομένων σε κλειστές δομές.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα τά ηλικιωμένα άτομα καθώς και τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λοίμωξη από το κορονοϊό  (Covid- 19).

Για όλες αυτές τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα των κλειστών δομών κρίνεται αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των παρα­κά­τω μέτρων γιά την πρόληψη της μετάδοσης και της διασποράς του ιού :

 • Απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέψεις τρίτων.
 • Απαγορεύονται όλες οι δραστηριότητες, κυρίως οι εξωτερικές και ιδίως σε κλειστούς χώρους.
 • Με ευθύνη των διευθυντών η σίτιση θα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνες και ιδιαίτερα βιταμίνη D και εν γένει ενισχυτική του ανοσοποιητικού συστήματος των τροφίμων, κατά τις ειδικότερες υπαγορεύσεις των ιατρών.
 • Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες θα πρέπει με ευθύνη να προσέρχονται στην υπηρεσία τους αφού έχουν προηγουμένως λάβει όλα τα μέτρα προστασίας. Οποιαδήποτε υπόνοια νόσου θα πρέπει να καθιστά τον εργαζόμενο ή συνεργάτη αποκλει­σμένο των ανωτέρω δομών.
 • Ο εφοδιασμός σε τρόφιμα και λοιπές παροχές θα πρέπει να γίνεται αφού έχουν προβλεφθεί και τηρηθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής  προστασίας (καθαριότητα του χώρου αποθήκευ­σης, χρήση μασκών και απολυμασμένων γαντιών μιας χρήσης από τους μεταφορείς και χρήστες των συσκευασιών)
 • Οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι των Τμημάτων και των Γρα­φείων, και οι ιατροί των δομών έχουν  την γενική  ευθύνη για την παραπάνω πληροφόρηση, την εφαρμογή  των ανωτέρω οδηγιών και εν γένει τη συμμόρφωση του προσωπικού  στους παραπάνω περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, καθώς και τη συνεχή πληροφόρηση και εφαρμογή των οδηγιών των αρμο­δίων αρχών της Πολιτείας.
 • Να καταγράφονται λεπτομερώς τυχόν περιπτώσεις διακομιδής ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ώστε στο ενδεχόμενο νόσου να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση.
 • Να επιτηρούνται οι τρόφιμοι ώστε να αποκλείεται η κοινή χρήση των σερβίτσιων φαγητού.
 • Απαγορεύεται η επαφή με άτομα με συμπτωματολογία λοίμω­ξης του αναπνευστικού συστήματος. Τα άτομα αυτά θα πρέπει αμέσως να απομονώνονται και να επιλαμβάνεται άμεσα ο ιατρός της μονάδας.
 • Να προσαρμοστεί, μετριαστεί η ακόμη και να ανασταλεί η νηστεία της Σαρακοστής σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχει υποδείξει ο ιατρός της δομής αλλά και σε όποιον άλλο τρόφιμο ζητηθεί προσαρμογή ή μετριασμό ή ακόμη και αναστολή από τον ίδιο ή το συγγενικό του περιβάλλον.
 • Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Να καθαρίζουν ολους τους χώρους του ιδρύματος τακτικά και με επιμέλεια όχι μόνο με καθαριστικά απορριπαν­τικά αλλά και με αντισηπτικά διαλύματα στη συνεχώς.
 • Να αποφεύγονται οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.
 • Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν καθημερινά τους υπευθύνους των δομών αν ήλθαν σε επαφή με άτομα ευάλωτα ή ασθενούντα. Στις περιπτώσεις αυτές να απομακρύνονται άμεσα από τον εργασιακό χώρο και να απολυμαίνονται όλα τα σημεία επαφής.
 • Να ανασταλούν τα ταξίδια των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και να πραγματοποιούνται μόνο το απολύτως αναγκαία και εκ σοβαρού λόγου επιβαλλόμενα.
 • Να εφαρμόζεται αυστηρή υγιεινή  των χεριών και να αποφεύ­γε­ται η επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
 • Να  διασφαλίζεται η απόλυτη και ακριβής συμμόρφωσης αφενός στη χρόνια ή έκτακτη φαρμακευτική αγωγή που ενδε­χο­μένως παρέχεται και αφετέρου στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
 • Να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους  συγχρωτισμού και  συναθροίσεων.
 • Να εξασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να διενεργείται άμεσα η ιατρική αξιολόγηση.
 • Απαγορεύεται η επίσκεψη σε νοσηλευόμενους ασθενείς
 • Να αποφεύεγεται η επίσκεψη σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο
 • Να πλένονται τα χέρια με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, να στεγνώνονται με αέρα ή καθαρή πετσέ­τα/χαρτοπετσέτα ή με επάλειψη των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.
 • Να χρησιμοποιείται μάσκα μιας χρήσεως με σωστή εφαρμογή της στο στόμα και τη μύτη, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.
 • Να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσεως σε περίπτωση περι­ποίησης ασθενών, αιμοληψιών, ιατρικών πράξεων, καθα­ρι­σμού επιφανειών, διαχείρισης μολυσματικών ουσιών και να απορρίπτονται σε ειδικά δοχεία αμέσως μετά την εκτέλεση της εργασίας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας 12
Κοινοποιησέ το

Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για κάλυψη πάγιων αναγκών αντί να προβεί στην προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και ειδικοτήτων που υποστελεχώνουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

O Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας που απαιτεί την στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με 4 επιπλέον Ιατρούς Παθολόγους για την εύρυθμη  και ασφαλή λειτουργία του , και όχι ¨βαφτίζοντας¨ ιατρούς αλλων ειδικοτήτων σε Παθολόγους , θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία του  πληθυσμού.

Οι Γενικοί Ιατροί δεν είναι νοσοκομειακοί ιατροί, είναι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η εκπαίδευσή μας  στην διάρκεια των 4 ετών για την απόκτηση της ειδικότητας περιλαμβάνει μόνο έξι μήνες παθολογία σε αντίθεση με τους παθολόγους που έχουν ειδικευτεί στην παθολογία 5 ολόκληρα χρόνια!

Όπως γίνεται σαφές , αναγκάζοντας τους γενικούς ιατρούς να “κάνουν” χρέη παθολόγου , συνιστά πλέον αντιποίηση ειδικότητας και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Μεσσηνίας με κινδύνους ακόμα και για την υγεία του  πληθυσμού .

Επιπλέον ,στο ΓΝ Μεσσηνίας δεν προβλέπεται θέση Γενικού Ιατρού  και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκηρυχθεί θέση ποτέ .

Στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας , που στερούνται προσωπικού, ιατρικού και λοιπού ,αν και οι Γενικοί Ιατροί μετακινηθούν στο Νοσοκομείο θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ο πυλώνας και ο κυματοθραύστης  του συστήματος υγείας .

Σας εφιστούμε λοιπόν την προσοχή και σας καλούμε να ανακαλέσετε τις παράνομες μετακινήσεις των Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προβείτε άμεσα στην  πρόσληψη Παθολόγων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Μανδηλάρης

Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 13
Κοινοποιησέ το

Grecotel Filoxenia Kalamata

Στη μέση ενός ειδυλλιακού τοπίου, στην καταπράσινη φύση της μεσσηνιακής γης, μπορεί κανείς να βρει φέτος εκείνο που αναζητά περισσότερο απ’ όλα: ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος να ξεκουραστεί και να αφήσει πίσω του μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά.

Ποιο μέρος θα μπορούσε, αλήθεια, να είναι πιο κατάλληλο για να καλύψει αυτήν την ανάγκη από αυτόν τον μοναδικό και ευλογημένο τόπο; Έναν τόπο που απλά τα έχει όλα: τη δροσιά και την επιβλητικότητα του Ταϋγέτου, το πλούσιο σε φύση και εναλλαγές μαγευτικό τοπίο της Μεσσηνίας, αλλά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά της Καλαμάτας.

Ανάμεσα σε αυτά τα μαγικά στοιχεία της φύσης, δεσπόζει το μοναδικό Grecotel Filoxenia, η «ναυαρχίδα» της φιλοξενίας στην Καλαμάτα· το μέρος που υπόσχεται να προσφέρει φέτος σε κάθε επισκέπτη την αριστοκρατική αύρα, την υπέροχη ατμόσφαιρα, αλλά και τη γαλήνη που τόσο αναζητά.

Όποιος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή της Καλαμάτας έχει τώρα μία καλή ευκαιρία να την γνωρίσει, ενώ όσοι έχουν περάσει από εκεί γνωρίζουν σίγουρα πως πρόκειται για ένα μέρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο. Η φύση έχει χαρίσει εδώ γενναιόδωρα την ομορφιά της, με το φυσικό τοπίο να συνυπάρχει και να συνδιαλέγεται αρμονικά με τις αρχιτεκτονικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 14
Grecotel Filoxenia

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι φυσικά η ηλιόλουστη ακτογραμμή τεσσάρων χιλιομέτρων, που έχει την τύχη και την ευλογία να φιλοξενεί καταπληκτικές παραλίες. Όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το πολύ αξιόλογο κέντρο της πόλης, όπου θα βρει κανείς ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και αξιοζήλευτη νυχτερινή ζωή.

Τα στοιχεία αυτά είναι και εκείνα που έχουν κερδίσει την καρδιά των χιλιάδων επισκεπτών που δέχεται κάθε χρόνο η περιοχή. Η πρόσβαση εδώ, άλλωστε, είναι απλή υπόθεση, λόγω της κοντινής απόστασης της Καλαμάτας από την Αθήνα και του νέου οδικού δικτύου, που έχει κάνει το ταξίδι εύκολο και γρήγορο. Ο νέος, υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος έχει φέρει τη Μεσσηνία σε απόσταση μόλις 2,5 ώρες από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ εξασφαλίζει στους ταξιδιώτες απόλυτη ασφάλεια κατά τη διαδρομή. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που διανύουμε με την πανδημία, αποτελεί ακριβώς το γεγονός ότι κανείς μπορεί να φτάσει εδώ με το αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειάζεται να συγχρωτιστεί σε πλοία και άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπου ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγαλύτερος.

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 15
Grecotel Filoxenia

Φτάνοντας στην γη της Μεσσηνίας, εκείνο που αντικρίζει κανείς είναι πραγματικά μοναδικό: Ένας ατελείωτος κήπος, γεμάτος οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, μπαχτσέδες, ελαιώνες και συκιές, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το τοπίο της περιοχής. Στο βάθος, έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα του ατελείωτου κάμπου, που συνυπάρχει αρμονικά με τον επιβλητικό Ταΰγετο των 2.407 μέτρων. Στο τέλος αυτής της διαδρομής, ο ταξιδιώτης θα βρεθεί στην υπέροχη μεσσηνιακή θάλασσα, απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά ενός τόπου που τα συνδυάζει όλα: βουνό και θάλασσα, ηρεμία και διασκέδαση.

Μέσα σε αυτό το μοναδικής ομορφιάς σκηνικό αναπτύσσεται το Grecotel Filoxenia, η ιδανική πρόταση διαμονής για τον ταξιδιώτη που θα καταφθάσει στην περιοχή. Αρκεί μία πρώτη ματιά για να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα resort, το οποίο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χαρίζει στον φιλοξενούμενο την ευζωία που αναζητά, με απολύτως προσιτό τρόπο. Δωμάτια που λούζονται στο φως και στον ήλιο, με άπλετη θέα στους υπέροχους κήπους του συγκροτήματος, αλλά και στην ελληνική θάλασσα, ανακαινισμένα με φροντίδα και καλαισθησία, δίπλα σε μια παραλία που έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία. Τι άλλο, πραγματικά, να ζητήσει κανείς;

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 16
Grecotel Filoxenia

Από το δωμάτιό του, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μία καλή γεύση αυτού που τον περιμένει στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος: Οι κήποι που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τους κτιριακούς χώρους είναι πραγματική ωδή στη φύση. Αφρικανικοί φοίνικες, χαμαίρωπες, γιούκας, βασιλικοί, ουασιγκτόνιες, κανάριοι και άλλα πολλά δέντρα και φυτά συνθέτουν ένα καταπληκτικό σε αίσθηση και εικόνα αποτέλεσμα, που έρχεται να αγκαλιάσει τα αλμυρίκια και τα ελαιόδεντρα, δημιουργώντας ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία.

Η ατμόσφαιρα που αποπνέει η αρμονική συνύπαρξη όλων αυτών των διαφορετικών, αλλά αλληλοσυμπληρούμενων, στοιχείων δημιουργεί αυτόματα στον επισκέπτη το αίσθημα γαλήνης που τόσο έχει ανάγκη.

Τον περιβάλλοντα χώρο συμπληρώνουν αριστοτεχνικά τα καθιστικά του καταλύματος, που είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να αποπνέουν ατμόσφαιρα εποχής.

Το συγκρότημα προσφέρει επιπλέον στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο που θέλει να έχει στο δωμάτιό του. Για εκείνους που προτιμούν να αντικρίζουν τον υπέροχο κήπο του καταλύματος, υπάρχουν τα δωμάτια που «κοιτούν» προς τους φοίνικες, τα οποία διαθέτουν, μάλιστα, τη δική τους ομπρέλα στον ήλιο. Όσοι πάλι προτιμούν την φυσική ομορφιά του Ταΰγετου, μπορούν να επιλέξουν ένα δωμάτιο με θέα στο επιβλητικό αυτό βουνό. Η ατμοσφαιρική τους αύρα, αλλά και η θέα που έχουν και προς την θάλασσα, θα τους κερδίσουν αμέσως.

Η μοναδική εμπειρία της διαμονής στο Grecotel Filoxenia ολοκληρώνεται στη νέα κουζίνα του, που προτείνει μία σειρά από τοπικές γεύσεις οι οποίες αποτελούν και από μόνες τους έναν ξεχωριστό λόγο να θέλει κανείς να βιώσει την εμπειρία διακοπών που προσφέρει το συγκρότημα. Το Grecotel Filoxenia σερβίρει καθημερινά πρωινό εποχής, σε έναν χώρο αγκαλιασμένο από τα ελαιόδεντρα, με φόντο την καταγάλανη θάλασσα.

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 17
Grecotel Filoxenia

Το «πακέτο» του πρωινού είναι πραγματικά λαχταριστό: Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα καλαθάκι γεμάτο ζεστά ψωμάκια, κρουασάν και γλυκά, μέλι και μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες, αυγά μαγειρεμένα με όλους τους δυνατούς τρόπους, γλυκές κρέπες για τα παιδιά, αλλά και άλλα προϊόντα, όπως μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, ντομάτες, πατάτες ρόστι.

Όλες οι αισθήσεις ξυπνούν εδώ, σε μία γαστρονομική εμπειρία που έχει κάνει την Grecotel ξακουστή για το πρωινό της. Το ταξίδι της γεύσης, όμως, δεν σταματά στο πρωινό. Κάθε βράδυ, το εστιατόριο του Grecotel Filoxenia υιοθετεί και μία διαφορετική θεματική, από μία πλούσια ποικιλία εναλλακτικών μενού, που περιλαμβάνει τα πάντα, από θαλασσινά έως μπάρμπεκιου, προσφέροντας γενναιόδωρα πιάτα και τεράστια γκάμα επιλογών.

Το βραδινό σερβίρεται με service family style, ενώ το κυρίως πιάτο επιλέγεται από τη σχάρα, το φούρνο ή τα μαγειρευτά. Ολόφρεσκα υλικά, διαλεγμένα από τα μποστάνια και τις φάρμες, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τις μοναδικές γευστικές προτάσεις στις «Σκιές του Ιπανέμα».

Το επιδόρπιο συναγωνίζεται σε νοστιμιά το δείπνο, ενώ υπάρχει ευρεία γκάμα επιλογών, ανάμεσα σε παγωτίνια, φρούτα και εκλεκτά γλυκά.

Η εμπειρία του δείπνου απογειώνεται καθώς ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις γεύσεις του εστιατορίου από τις βεράντες του καταλύματος που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όμως, προτεραιότητα για όλους αποτελεί η προσωπική μας ασφάλεια. Αυτό είναι και το κυρίαρχο στοιχείο που επιθυμεί να εξασφαλίσει στους επισκέπτες του το Grecotel Filoxenia. Γι’ αυτό, η Grecotel δημιούργησε το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στη Θάλασσα», ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο λειτουργίας, με προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα διαμονής και μια ασύγκριτη εμπειρία φιλοξενίας, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλειά του.

Ο ειδικός σχεδιασμός Grecotel περιλαμβάνει μέτρα που ξεκινούν από το δωμάτιο και φτάνουν έως και την παραμονή του επισκέπτη στη θάλασσα, με στόχο να του εξασφαλίσουν σε κάθε στάδιο της διαμονής του μέγιστη ασφάλεια και προστασία.

Grecotel Filoxenia Kalamata: Η ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της 18
Grecotel Filoxenia

Πιο συγκεκριμένα, κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ομπρέλα στη θάλασσα, ενώ τα πάντα φροντίζονται από απόσταση με ειδικά ωράρια, διαδρομές και μέτρα προστασίας. Τα τραπέζια στο εστιατόριο είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Παράλληλα, για την ασφάλεια των ενοίκων, όλα τα γεύματα σερβίρονται σε ατομικές μερίδες.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη μέτρα που έχει λάβει η Grecotel διασφαλίζουν στον επισκέπτη ότι μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του ήσυχος, χωρίς να φοβάται.

Το Grecotel Filoxenia έχει ετοιμάσει για φέτος ειδικά πακέτα φιλοξενίας, θέλοντας να προσφέρει στους επισκέπτες της την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Στα πακέτα που προσφέρει το κατάλυμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δωρεάν διανυκτερεύσεις, διατροφή και lunchbox για τα παιδιά έως 12 ετών, πρωινό και ημιδιατροφή για όλους και Πακέτο Καλωσορίσματος.

Τα μέλη του Privilege κερδίζουν και 5.000 bonus πόντους όλο τον Αύγουστο.

Τα εκπληκτικά πακέτα διακοπών, τις προσφορές Αυγούστου, καθώς και το πρωτόκολλο λειτουργίας Grecotel Stay Safe μπορείτε να τα βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του καταλύματος, filoxeniakalamata.com.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ναυαρίνου: Κυκλοφοριακά μέτρα για την ποιότητα ζωής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ναυαρίνου
Κοινοποιησέ το

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Συμμαχία πολιτών

 

Μια νέα παρέμβαση κυκλοφοριακή βιώνουμε όλοι οι δημότες στην Ναυαρίνου τελευταία. Αμφιλεγόμενη για πολλούς, με πολλά υποκειμενικά στοιχεία. Σοβαρές αντιδράσεις ακούγονται τελευταία από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών λόγω έλλειψης πρόσβασης στις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν όμως και ισχυρά πλεονεκτήματα της παρέμβασης που θα πρέπει να αναφερθούν ως αντίλογος και δείχνουν στοιχεία αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου τουλάχιστον την θερμή περίοδο που κορυφώνεται η κίνηση, η θερμοκρασία και τώρα τελευταία τα κρούσματα του κορωνοιου.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι χρειαζόμαστε και θα μπορούμε να έχουμε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, αφού σε καμμία περίπτωση δεν χωραμε όλοι σε ένα πεζοδρόμιο, μαζί με τους ποδηλάτες και σαφώς υπάρχει αναβάθμιση της ποιότητας από τη μείωση των ρύπων και του θορύβου, που ήταν σε υπερβολικά, για την δημόσια υγεία επίπεδα. Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έμεναν ευχάριστα εκεί για διανυκτέρευση, εστίαση, καθώς και για τα μπάνια τους, αν επεκτείναμε το μέτρο από τις 10.00 και μετά.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα με όλες τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, δεν θα πρέπει να ανοίξουμε κάθετους δρόμους, και να βελτιώσουμε άμεσα την ποιότητα και τη συχνότητα των συγκοινωνιών, κυρίως με ηλεκτρικά και ευέλικτα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η καλύτερη πρόταση για την Ναυαρίνου ήταν και είναι η εγκατάσταση γραμμής τραμ μέχρι την κεντρική αγορά της πόλης, μέσω του υφιστάμενου δεν δικτύου του ΟΣΕ. Προφανώς η πρόσβαση σε όλες της πεζοδρομημένες ζώνες σύγχρονων πόλεων εξυπηρετείται με καλές συγκοινωνίες.

Άλλωστε γι’αυτό τα μέτρα έχουν περιορισμένη ισχύ και ένα τμήμα ανάμεσα στις δύο ζώνες παραμένει σε πλήρη πρόσβαση από τα αυτοκίνητα.

Είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσουμε σε μία πόλη καθαρή χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, χωρίς ατυχήματα με ασφάλεια στην επικοινωνία και στις συναθροίσεις σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Τα χρήματα που θα λείψουν προσωρινά σε κάποιους θα γυρίσουν πίσω από την ποιότητα ζωής σύντομα πολλαπλάσια.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ