Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για προστασία εκ του κορονοϊού στα Ιδρύματά του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για προστασία εκ του κορονοϊού στα Ιδρύματά του 1

Μητροπολίτης Μεσσηνίας – κορονοϊός

Έγγραφο προς τους Διευθυντές των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με οδηγίες προστασίας του προσωπικού και των νοσηλευομένων εκ του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

Οδηγίες προστασίας για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού και προστασίας του προσωπικού και των νοσηλευομένων σε κλειστές δομές.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα τά ηλικιωμένα άτομα καθώς και τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για λοίμωξη από το κορονοϊό  (Covid- 19).

Για όλες αυτές τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα των κλειστών δομών κρίνεται αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των παρα­κά­τω μέτρων γιά την πρόληψη της μετάδοσης και της διασποράς του ιού :

 • Απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέψεις τρίτων.
 • Απαγορεύονται όλες οι δραστηριότητες, κυρίως οι εξωτερικές και ιδίως σε κλειστούς χώρους.
 • Με ευθύνη των διευθυντών η σίτιση θα πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνες και ιδιαίτερα βιταμίνη D και εν γένει ενισχυτική του ανοσοποιητικού συστήματος των τροφίμων, κατά τις ειδικότερες υπαγορεύσεις των ιατρών.
 • Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες θα πρέπει με ευθύνη να προσέρχονται στην υπηρεσία τους αφού έχουν προηγουμένως λάβει όλα τα μέτρα προστασίας. Οποιαδήποτε υπόνοια νόσου θα πρέπει να καθιστά τον εργαζόμενο ή συνεργάτη αποκλει­σμένο των ανωτέρω δομών.
 • Ο εφοδιασμός σε τρόφιμα και λοιπές παροχές θα πρέπει να γίνεται αφού έχουν προβλεφθεί και τηρηθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής  προστασίας (καθαριότητα του χώρου αποθήκευ­σης, χρήση μασκών και απολυμασμένων γαντιών μιας χρήσης από τους μεταφορείς και χρήστες των συσκευασιών)
 • Οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι των Τμημάτων και των Γρα­φείων, και οι ιατροί των δομών έχουν  την γενική  ευθύνη για την παραπάνω πληροφόρηση, την εφαρμογή  των ανωτέρω οδηγιών και εν γένει τη συμμόρφωση του προσωπικού  στους παραπάνω περιορισμούς και τις απαγορεύσεις, καθώς και τη συνεχή πληροφόρηση και εφαρμογή των οδηγιών των αρμο­δίων αρχών της Πολιτείας.
 • Να καταγράφονται λεπτομερώς τυχόν περιπτώσεις διακομιδής ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ώστε στο ενδεχόμενο νόσου να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση.
 • Να επιτηρούνται οι τρόφιμοι ώστε να αποκλείεται η κοινή χρήση των σερβίτσιων φαγητού.
 • Απαγορεύεται η επαφή με άτομα με συμπτωματολογία λοίμω­ξης του αναπνευστικού συστήματος. Τα άτομα αυτά θα πρέπει αμέσως να απομονώνονται και να επιλαμβάνεται άμεσα ο ιατρός της μονάδας.
 • Να προσαρμοστεί, μετριαστεί η ακόμη και να ανασταλεί η νηστεία της Σαρακοστής σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχει υποδείξει ο ιατρός της δομής αλλά και σε όποιον άλλο τρόφιμο ζητηθεί προσαρμογή ή μετριασμό ή ακόμη και αναστολή από τον ίδιο ή το συγγενικό του περιβάλλον.
 • Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής. Να καθαρίζουν ολους τους χώρους του ιδρύματος τακτικά και με επιμέλεια όχι μόνο με καθαριστικά απορριπαν­τικά αλλά και με αντισηπτικά διαλύματα στη συνεχώς.
 • Να αποφεύγονται οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.
 • Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν καθημερινά τους υπευθύνους των δομών αν ήλθαν σε επαφή με άτομα ευάλωτα ή ασθενούντα. Στις περιπτώσεις αυτές να απομακρύνονται άμεσα από τον εργασιακό χώρο και να απολυμαίνονται όλα τα σημεία επαφής.
 • Να ανασταλούν τα ταξίδια των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και να πραγματοποιούνται μόνο το απολύτως αναγκαία και εκ σοβαρού λόγου επιβαλλόμενα.
 • Να εφαρμόζεται αυστηρή υγιεινή  των χεριών και να αποφεύ­γε­ται η επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
 • Να  διασφαλίζεται η απόλυτη και ακριβής συμμόρφωσης αφενός στη χρόνια ή έκτακτη φαρμακευτική αγωγή που ενδε­χο­μένως παρέχεται και αφετέρου στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.
 • Να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους  συγχρωτισμού και  συναθροίσεων.
 • Να εξασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να διενεργείται άμεσα η ιατρική αξιολόγηση.
 • Απαγορεύεται η επίσκεψη σε νοσηλευόμενους ασθενείς
 • Να αποφεύεγεται η επίσκεψη σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο
 • Να πλένονται τα χέρια με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, να στεγνώνονται με αέρα ή καθαρή πετσέ­τα/χαρτοπετσέτα ή με επάλειψη των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.
 • Να χρησιμοποιείται μάσκα μιας χρήσεως με σωστή εφαρμογή της στο στόμα και τη μύτη, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.
 • Να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσεως σε περίπτωση περι­ποίησης ασθενών, αιμοληψιών, ιατρικών πράξεων, καθα­ρι­σμού επιφανειών, διαχείρισης μολυσματικών ουσιών και να απορρίπτονται σε ειδικά δοχεία αμέσως μετά την εκτέλεση της εργασίας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

†  Ο  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας, και οι Εφημέριοι του ναού. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πνεύμα ενότητος και συνεργασίας που μας προβάλλουν οι Άγιοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και που καλούμαστε να έχουμε ως παράδειγμα στη ζωή μας.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνάντηση Βασιλόπουλου με την Υφυπουργό Παιδείας για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνάντηση Βασιλόπουλου με την Υφυπουργό Παιδείας για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο 10

Ανέγερση 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Το έργο «Ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού (πρόσκληση V)», με προϋπολογισμό 4.234.952,48€, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν στοιχεία που αφορούν το έργο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έγκριση του κτηριολογικού, με την Υφυπουργό να εκφράζει τη θετική πρόθεση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών το επόμενο διάστημα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι 11

Ξέπλυμα χρήματος στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η απολογία των πέντε από τους έντεκα συλληφθέντες, όπου σύμφωνα με την Ελληνική αστυνομία είχαν προσαχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλα και για ξέπλυμα χρήματος.

Να τονίσουμε ότι σε  βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 45χρουνου που φέρεται και ως αρχηγός αλλα και του 33χρονου από την Αθήνα που φέρεται να ήταν αυτός που εκβίαζε, προκαλώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο επιχειρηματίες από την Καλαμάτα ο 34χρονος με εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ αλλα και ο 45χρονος με εγγύηση 50.000 ευρώ ενώ στον 34χρονο αλλοδαπό τέθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται η απολογία των υπολοίπων 6 κατηγορούμενων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ