Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος στη Μ. Μαντίνεια με εκπροσώπους του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος στη Μ. Μαντίνεια με εκπροσώπους του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 1

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος στη Μ. Μαντίνεια με εκπροσώπους του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε με στελέχη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών την τ.κ. Μ. Μαντίνειας και ενημερώθηκε από κατοίκους για τα ζητήματα της ευρύτερης ζώνης του οικισμού.

Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και έθεσε την ατζέντα των ζητημάτων για την επόμενη δημοτική αρχή.

Για την Ανεξάρτητη Συμμαχία η μαγεία και ο αναξιοποίητος πλούτος της Μικρής Μαντινείας πρέπει να αναδειχθεί.

Αναφερόμαστε στους Μύλους Παναγιώταρου και τη δημιουργία Μουσείου Υδροκίνησης, με δυνατότητα φιλοξενίας επισκεπτών. Στην επικαιροποίηση της μελέτης του δρόμου Καλαμάτα – Κιτριές, και στα τρία τμήματα. Επίσης σε προτεραιότητα τέθηκε η εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης σε συνδυασμό με τα έργα προστασίας της ακτής που ήδη έχουν εκπονηθεί, και η αντιμετώπιση τυχόν τροποποιήσεων που απαιτούνται από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Η συγκεκριμένη ανάπλαση μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. Τα ζητήματα αυτά ήταν μεταξύ άλλων οι προτεραιότητες που συζητήθηκαν για την επόμενη μέρα από τη νέα Δημοτική αρχή.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή 12

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος ΑθανασόπουλοςΕπισκέψεις σε ελαιοπερίβολα που έχουν υποστεί ζημιές από τις υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου, έκαναν την Τετάρτη 3 Ιουνίου το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε χωράφια της Λευκοχώρας, του Νεοχωρίου, του Μάνεσι και του Πολυλόφου, συνάντησαν παραγωγούς και προέδρους των κοινοτήτων και συνομίλησαν μαζί τους για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή. Ο Δήμαρχος από τις ενδεικτικές επισκέψεις, εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι η ζημιά είναι σε υψηλά ποσοστά, ενώ και οι παραγωγοί συμφώνησαν ότι μέρα με τη μέρα οι ζημιές είναι πιο διακριτές. Η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχίσει να παρακολουθείται και το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την κατάρτιση του φακέλου που θα σταλεί στο Υπουργείο, στον ΕΛΓΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αποζημίωσης.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συμβάσεις έργων 700.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νικας Αναστασοπουλος

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 736.796,17 ευρώ στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 3 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους αναδόχους των εν λόγω έργων επισήμανε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες εργασίες πολύ γρηγορότερα από τις ορισθείσες συμβατικές προθεσμίες, οι οποίες -όπως σημείωσε- είναι ήδη αρκούντως μεγάλες.

Τα εργα που συμβασιοποιήθηκαν είναι τα εξής:

α) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης ανατολικής Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 74.383,04 ευρώ)

β) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης δυτικής Μεσσηνίας (74.130,13 ευρώ)

γ) Βελτίωση και συντήρηση της 19ης επαρχιακής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι (245.000 ευρώ)

δ) Συστήματα αναχαίτισης οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (200.000 ευρώ)

ε) Διευθέτηση ομβρίων υδάτων της 82ης εθνικής οδού Ασπρόχωμα – Πύλος, στον κόμβο Ριζόμυλου (100.000 ευρώ)

στ) Βελτίωση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου – γεωτρήσεις (100.000 ευρώ).

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

3 παραλίες της Μεσσηνίας που οι τουρίστες ταξιδεύουν απ’ την άκρη του κόσμου για να τις δουν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

καλογρια στουπα

Παραλίες της Μεσσηνίας

Η Μεσσηνία μπαίνει άκοπα στη λίστα με τους πλέον διαφημισμένους ελληνικούς προορισμούς, με τις ομορφιές της να αποτελούν εδώ και χρόνια θέμα συζήτησης στα διεθνή Μέσα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν τις παραλίες της με εκείνες των ελληνικών νησιών που κάθε χρόνο υποδέχονται εκατομμύρια τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τους ντόπιους να ποντάρουν πολύ στον τουρισμό.

Και πώς να μην ποντάρουν όταν έχουν τέτοιο διαμάντι στα χέρια τους;

Η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος, άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το νησιώτικο καλοκαίρι καθώς συνδυάζει τα πάντα: Μαγευτικές παραλίες με ζεστά νερά, απαράμιλλη θέα στο βουνό, γραφικά παραθαλάσσια χωριά και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Αυτό που όλοι έχουν να συζητούν, όμως, είναι οι παραλίες που κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια παραθεριστές οι οποίοι μαγεμένοι από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνούς φήμης ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και social media, σπεύδουν να δουν αν αυτός ο Παράδεισος είναι αληθινός…

 

Η αλήθεια είναι πως οι ντόπιοι αυτό που πραγματικά θα ήθελαν είναι να κρατήσουν τις ομορφιές αυτές μόνο για εκείνους, καθώς δεν είναι ψέμα πως η φυσική ομορφιά των θερέτρων που θα δείτε πιο κάτω κινδυνεύει πολύ από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως και να έχει, κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίζει την ύπαρξή τους, καθώς κυρίως λόγω τοποθεσίας, η Μεσσηνία είναι μια πολύ καλή επιλογή για διακοπές εν μέσω πανδημίας, καθώς μιλάμε για ένα «διαμάντι» που δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα.

Ποιες είναι οι τρεις διάσημες, εξωτικής ομορφιάς παραλίες της που οφείλεις να γνωρίσεις (και να ερωτευτείς);

Σταθμός 1οςBoϊδοκοιλιά

Έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο εξωτική παραλία της Ελλάδας». Και όχι άδικα. Η τεράστια αυτή παραλία με τη χρυσή άμμο και τα ζεστά νερά βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Πύλο και είναι διάσημη για το γεγονός πως παρά το ότι αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, παραμένει ανοργάνωτη, διατηρώντας την άγρια ομορφιά της.

Ονομάστηκε Βοϊδοκοιλιά λόγω του ολοστρόγγυλου φυσικού της κολπίσκου, που οι Πελοποννήσιοι λατρεύουν. Μέσα στο καλοκαίρι, θα δεις καθημερινά μεγάλες παρέες που φτάνουν για ημερήσια εκδρομή νωρίς το πρωί και φεύγουν πολύ μετά τη δύση του ηλίου.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Visit #Voidokoilia beach, in #Messinia! 🇬🇷 Photo: @nikos.saperas. Congratulations 👏🏻👏🏻 Chosen by: @stavros.soultanias

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ɢʀᴇᴇᴄᴇ 🇬🇷 (@perfect_greece) στις

Αν αποφασίσεις να κολυμπήσεις στα πεντακάθαρα νερά της, έχε στον νου σου πως θα πρέπει να έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι: Ομπρέλα, ψάθα, μπόλικο αντηλιακό και… πολύ νερό. Ο ήλιος τη χτυπά από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του, ενώ σκιά δεν θα βρεις πουθενά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μαζί σου έναν θερμός γεμάτο από δροσιστικά ροφήματα. Πίστεψε μας, όμως. Αξίζει και με το παραπάνω.

Σταθμός 2ος: Φονέας

Σαφώς μικρότερος από τη Bοϊδοκοιλιά και πολύ πιο «άγριος». Ο διάσημος Φονέας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μανιάτικης ομορφιάς. Πήρε το μακάβριο όνομά του από την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Καρδαμύλης – Στούπας, στην οποία λόγω των απότομων δρόμων και στροφών, συνήθιζαν να λαμβάνουν χώρα φοβερά τροχαία δυστυχήματα.

Αυτό δεν εμποδίζει τους φανατικούς του θαυμαστές να τον επισκέπτονται τα καλοκαίρια, μιας και φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά του και το αίσθημα απομόνωσης και απόλυτης χαλάρωσης που σου εξασφαλίζει. Η παραλία χωρίζεται στα δύο με έναν πελώριο βράχο, με τους πιο τολμηρούς να κολυμπούν στην αριστερή της πλευρά για να επιδοθούν στο σπορ… της βουτιάς. Οι υπόλοιποι, βρίσκουν την ηρεμία τους στη δεξιά πλευρά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρη η παραλία είναι εξαιρετικά pet friendly.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Summer loading!☀️🐶🏊‍♀️ #summer #summeriscoming #nala #kalamata #onlyyou #goldenretriever #mygir #foneas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lydia michailidi (@lydiamichailidi) στις

Φυσικά, δεν είναι οργανωμένη γι’ αυτό και διατηρεί μέχρι σήμερα το φυσικό της κάλλος.

Σταθμός 3ος: Καλογριά 

Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Στούπας. Ανήκει κι αυτή στη Δυτική Μάνη και απέχει 43 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. Εδώ, όμως, τα πράγματα, είναι λίγο διαφορετικά. Η παραλία είναι ιδιαιτέρως κοσμοπολίτικη και απόλυτα οργανωμένη!

Θα κολυμπήσεις στα υπέροχα νερά της, θα απολαύσεις τον καφέ ή το κοκτέιλ σου κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και θα έχεις και την ευκαιρία να τολμήσεις τα water sports σε πολύ λογικές τιμές. Με ένα κανό θα μπορέσεις να εξερευνήσεις και τις γύρω σπηλιές που θα σε συναρπάσουν.

Μετά το μπάνιο σου, θα βρεις και να φας στο μαγαζάκι πάνω από την παραλία.

Έχε στον νου σου ότι μιλάμε για παραλίες πολύ διάσημες και χιλιοφωτογραφημένες.

Συνεπώς, φρόντισε να απαθανατίσεις κάθε εκατοστό τους…

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ