Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Γιάννης Χριστόπουλος για ανάγκη παρεμβάσεων στην οδό Αθηνών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιάννης Χριστόπουλος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Γιάννης Χριστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά”

Ερωτήσεις στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, από τον δημοτικό Σύμβουλο με το Συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά” Γιάννη Χριστόπουλο, για την ανάγκη παρεμβάσεων στην οδό Αθηνών.

Αναλυτικά:

Η οδός Αθηνών είναι μια από τις σημαντικότερους οδούς της Καλαμάτας.

Στο παρελθόν αποτελούσε τη μοναδική πύλη εισόδου και εξόδου της πόλης.

Σήμερα αποτελεί ένα δρόμο και μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, με έντονη κίνηση πεζών και τροχοφόρων.

Η δημιουργία του νέου δημαρχείου στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου συνετέλεσε στην κατακόρυφή αύξηση των επιχειρήσεων.

Από την άλλη όμως παρατηρούμε την άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος, την απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων σπασμένα τσιμέντα, πλάκες , την κατάληψή τους, την αδυναμία πρόσβασης ΑΜΕΑ, την έλλειψη δέντρων και πρασίνου, την έλλειψη φωτισμού, την έλλειψη διαγραμμίσεων και σηματοδότησης, την άναρχη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Τελευταία ουσιαστική παρέμβαση είχε γίνει πριν 25 χρόνια περίπου επί δημαρχοντίας αειμνήστου Χ. Μαλαπάνη.

Πέρα από την αισθητική πλευρά αυτή η διαμορφωμένη κατάσταση αποτελεί πηγή κινδύνου στην καθημερινότητα των κατοίκων, οδηγών, επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

Θα προβεί άμεσα στην κατάρτιση μελέτης και υλοποίησης εργασιών στην οδό Αθηνών προκειμένου να αναβαθμιστεί αλλά και ταυτόχρονα να μειωθούν οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη σημερινή κατάσταση της πολυσύχναστης οδού;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ

Οι πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καταδεικνύουν την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κουλτούρας στις μετακινήσεις στην πόλη.
Η μετακίνηση με ποδήλατο και η χρήση του ποδηλατοδρόμου, σε μια πόλη όπως η Καλαμάτα προσφέρεται, οφείλουμε να την αναδείξουμε ως εναλλακτική πόλη χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα, πόλη με την πιο ήπια κυκλοφορία να διεκδικήσουμε η κίνηση με ποδήλατα να αποτελεί προτεραιότητα.

Προτείνω άμεσα:

Να κατασκευαστούν νέες διαδρομές

Να επισκευαστούν οι κακοτεχνίες στο σύνολο του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου.

Να υπάρξουν οι κατάλληλοι χρωματισμοί τόσο στη διαδρομή όσο και στις διασταυρώσεις

Να σηματοδοτηθεί το σύνολο του ποδηλατοδρόμου ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι συγκρούσεων με οχήματα αλλά και οι μικρο διενέξεις μεταξύ ποδηλατών και πεζών.

Τέλος να εκδοθεί φυλλάδιο με τις διαδρομές ,καθεμία διαδρομή να έχει ξεχωριστό χρώμα μπλε π.χ. Ιστορικό κέντρο – Μαρίνα , πράσινο, Μέγαρο χορού –Νέο Δημαρχείο κ.λ.π. ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν πως μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μετακινηθούν ταυτόχρονα να προσεγγίσουν αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.

Το φυλλάδιο να μοιραστεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ ή μέσω των σχολικών μονάδων

Ερωτάται η δημοτική αρχή προτίθεται να υιοθετήσει τις παραπάνω προτάσεις και να αναδείξει την κίνηση με ποδήλατα στην πόλη ως μια από τις προτεραιότητες;

Ο Ερωτών

Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό ΄΄Καλαμάτα μπροστά‘’


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως 3
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Αγιασμό τέλεσε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον «Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με την ευκαιρία ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό παρά Θεού.
Η Ακολουθία τελέστηκε με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού, των βρεφονηπιοκόμων και των μικρών παιδιών στον αύλειο χώρο, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό AGIASMOS


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και στην Καλαμάτα.

Το πρωί, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από την Αργυρώ Μητράκου Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών , κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Η λιτή -λόγω των υγειονομικών μέτρων- τελετή, ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο.

Στην τελετή το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και τη Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Φωταγωγήθηκε το κεντρικό σιντριβάνι στο Πάρκο του ΟΣΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

σιντριβάνι στο Πάρκο του ΟΣΕ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων συνεχίζονται. Στο Πάρκο έχουν πραγματοποιηθεί -μεταξύ άλλων- εργασίες συντήρησης στη λίμνη, τα σιντριβάνια, έχει βελτιωθεί η εικόνα του πρασίνου, έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα Led, ενώ εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυση του φωτισμού. Επίσης βελτιώσεις αναμένονται στον αστικό εξοπλισμό, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η αποκατάσταση φθορών που έχουν υπάρξει στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.

Μετά από πολλά χρόνια φωταγωγήθηκε και το σιντριβάνι στη μεγάλη λίμνη του Δημοτικού Πάρκου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι παρεμβάσεις στο χώρο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Τέλος από το Δήμο γίνεται έκκληση προκειμένου οι επισκέπτες του Πάρκου να το διατηρούν καθαρό και να μην προκαλούν φθορές.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ