Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ντ. Νικολάκου: «Δίνουμε υπεραξία στο πολιτισμικό προϊόν της Οιχαλίας με το Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ντ. Νικολάκου: «Δίνουμε υπεραξία στο πολιτισμικό προϊόν της Οιχαλίας με το Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού» 1

Ντίνα Νικολάκου Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού στον Δήμο Οιχαλίας

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 του έργου της «Δημιουργίας Ψηφιακού Πάρκου Πολιτισμού στο Δήμο Οιχαλίας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας», προϋπολογισμού 271.400 ευρώ, ανακοίνωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

«Δουλέψαμε σκληρά, με σχέδιο, συνεργασίες και αποφασιστικότητα και πετύχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα για το Δήμο Οιχαλίας και τη Μεσσηνία», δήλωσε η κα Νικολάκου και σημείωσε ότι με το έργο αυτό «θα δημιουργήσουμε στο Δήμο Οιχαλίας ένα εντυπωσιακό πάρκο ψηφιακής προβολής και εικονικής πραγματικότητας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Το πάρκo θα εγκατασταθεί στο κτήριο του παλαιού Ειρηνοδικείου του Μελιγαλά και θα αναδεικνύει την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και ολογραμμάτων, θα προσφέρεται στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη βιωματική εμπειρία ενισχύοντας παράλληλα τη μάθηση και τη διατήρηση της τοπικής ιστορίας».

θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου

θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου

Ντ. Νικολάκου: «Δίνουμε υπεραξία στο πολιτισμικό προϊόν της Οιχαλίας με το Ψηφιακό Πάρκο Πολιτισμού» 2

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» 11

Μεσσηνη πρόγραμμα κατάρτισης «Φυτική παραγωγή»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Φυτική παραγωγή» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα που αφορούσε στη διαχείριση, κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Στα δύο τμήματα συμμετείχαν 23 και 25 καταρτιζόμενοι αντίστοιχα και στη διάρκεια των 150 ωρών μεταξύ άλλων διδάχτηκαν βασικές αρχές λίπανσης, εδαφολογικές απαιτήσεις, μεθόδους και σχεδιασμό άρδευσης, καλλιεργητικούς χειρισμούς και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, συγκομιδή καρπών, βιολογικά προϊόντα και τις προϋποθέσεις ένταξης στη βιολογική καλλιέργεια, κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, έγινε αξιολόγηση και γραπτή εξέταση των συμμετεχόντων ώστε να λάβουν και τη σχετική πιστοποίηση.

Το πρόγραμμα των δύο τμημάτων ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου το απόγευμα. Στη λήξη του παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης αποτελεί πλέον Κέντρο Εκπαίδευσης νέων αγροτών  και ευχήθηκε στους νέους αγρότες να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν από το πρόγραμμα και τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά στις καλλιεργητικές πρακτικές προς όφελος των ίδιων αλλά και των καταναλωτών. Σημείωσε πως η παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων πέρα από ποιοτικών, οι βιολογικές και υδροπονικές καλλιέργειες καθώς και οι ορθές γεωργικές πρακτικές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μίας μελλοντικής γεωργίας βιώσιμης και προσοδοφόρας την οποία καλούνται οι νέοι αγρότες να υπηρετήσουν.

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πράσινο φως από το Π. Σ. Πελοποννήσου για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Δέδες

Γιώργος Δέδες – Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Ένα κρίσιμο βήμα πραγματοποιήθηκε χθες, στην πορεία που οδηγεί στην πραγματοποίηση ενός κρίσιμου αναπτυξιακά και ιδιαίτερα αναμενόμενου έργου, του οδικού άξονα της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με συντριπτική πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, κατά την 7η τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε είχαν εκφραστεί πολλές και αντιτιθέμενες απόψεις για στοιχεία της Μελέτης του έργου, οι περιφερειακές παρατάξεις, συνειδητοποιώντας την ανάγκη να μην υπάρξει κανένα πρόσκομμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστέρηση, ή ματαίωση ενός τόσο σημαντικού αναπτυξιακού έργου, του οποίου η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, γνωμοδότησαν θετικά για τη Μ.Π.Ε. ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη φάση της πραγματοποίησης του έργου.

Τη μεγάλη αυτή εξέλιξη χαιρέτισε κατά την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, Γιώργος Δέδες, ο οποίος κατά την πρόσφατη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συμμετείχε πρωταγωνιστικά στις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου.

«Είναι μια στιγμή εξαιρετικής χαράς και δικαίωσης για όλους εμάς που πιστέψαμε και επιμείναμε στην ανάγκη να προχωρήσει αυτό το στρατηγικού χαρακτήρα και εθνικής σημασίας έργο, να διαπιστώνουμε σήμερα πως το Περιφερειακό Συμβούλιο σχεδόν ομόθυμα γνωμοδοτεί υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ανοίγοντας το δρόμο ώστε να εγκριθεί άμεσα η ΜΠΕ, να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να ξεκινήσουν γρήγορα οι κατασκευαστικές εργασίες», τόνισε κατά την τοποθέτηση του ο Γιώργος Δέδες.

Ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, επισήμανε τρεις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην πορεία υλοποίησης του έργου:

  • Να διασφαλιστεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής,
  • να κατασκευαστούν επαρκείς και ασφαλείς συνδέσεις με τις παρόδιες επιχειρήσεις και
  • να εξεταστεί η δυνατότητα διοχέτευσης μεγάλου όγκου της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στον περιμετρικό της Καλαμάτας, με ταυτόχρονη κατάργηση των διοδίων, εφόσον το κόστος είναι μικρό και μπορεί να καλυφθεί από το Δημόσιο έως το τέλος της σύμβασης παραχώρησης.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των προδικαστικών προσφυγών και των αιτήσεων αναίρεσης στο ΣΤΕ με έγκριση και των πέντε σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, τώρα άνοιξε ο δρόμος για την άμεση έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η έναρξη της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και της κατάθεσης δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. «Είναι εφικτό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 να υπάρξει ανάδοχος για το έργο και να εκκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του», τόνισε ο Γιώργος Δέδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου οδικός άξονας που θα συνδέσει την Καλαμάτα και το αεροδρόμιό της με την ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας και ταυτόχρονα θα ενώσει τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες της Πελοποννήσου, τον “Μορέα” και την επέκταση της “Ολυμπίας Οδού”, δημοπρατείται ως έργο ΣΔΙΤ,   θα ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο διατηρεί τον ισχυρό εποπτικό του ρόλο και δεν θα έχει διόδια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια και η παρέα τους, απολαμβάνουν τις διακοπες τους στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια και η παρέα τους, απολαμβάνουν τις διακοπες τους στη Μεσσηνία 12

Νίκος Μουτσινάς – Ζέτα Μακρυπούλια στην Καλαμάτα

Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, μετά το τέλος της εκπομπής του, χαίρεται όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις. Ο Νίκος Μουτσινάς, λοιπόν, ξεκίνησε τις διακοπές του στην Μεσσηνία.

Φωτογραφίες: Ο Νίκος Μουτσινάς για διακοπές μαζί με τους φίλους του

Μαζί του είναι και οι αγαπημένοι του φίλοι, με τους οποίους χαίρεται τον ήλιο και τη θάλασσα. Ζέτα Μακρυπούλια, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ματίνα Νικολάου, Θανάσης Αλευράς και Γιώργος Δάσκαλος περνούν όμορφες στιγμές.

Ματίνα Νικολάου

Μάλιστα, μοιράζονται φωτογραφίες τους στα social media, δείχνοντας να καλοπερνούν και να διασκεδάζουν.

Ζέτα Μακρυπούλια και Νίκος Μουτσινάς

Ο Νίκος Μουτσινάς ανέβασε και βίντεο στο οποίο ποζάρουν, χορεύουν και δείχνουν να ευχαριστιούνται τις στιγμές που περνούν όλοι μαζί.

 

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ