Connect with us

πρέπει να δεις

«Μπράβο ρουφιάνε, μαυροκουκουλάκη»: Οι Γείτονες για τον άντρα που δημοσίευσε φωτογραφίες του ιερέα στο Κουκάκι

Ανέβηκε

στις

«μπράβο ρουφιάνε, μαυροκουκουλάκη»: οι γείτονες για τον άντρα που δημοσίευσε φωτογραφίες του ιερέα στο κουκάκι 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Για τις φωτογραφίες του ιερέα στο Κουκάκι

Λόγω της πανδημίας απαγορεύεται ρητώς ο εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία καθώς η πανδημία του covid-19 δεν αστειεύεται. Δεν είναι κακός χριστιανός κάποιος αν πρέπει για μια φορά στη ζωή του να υπακούσει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά και να μην ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.  Όσο περισσότερο σεβαστούμε τα μέτρα της καραντίνας τόσο συντομότερα θα μπορέσουμε σταδιακά μέσα στο Μάιο να έχουμε μια κανονικότητα με τις λιγότερο δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία.

Το περιστατικό στο Κουκάκι δεν τιμά καμία πλευρά καθώς οι ιερείς οφείλουν πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα

Στο Κουκάκι ιερέας  κοινωνούσε κρυφά από την πίσω πόρτα τους πιστούς αγνοώντας τον κίνδυνο στο όνομα της κακώς νοούμενης πίστης. Άλλωστε όποιος πιστεύει στον Θεό ξέρει πως ο Κύριος είναι μέσα μας και παντού μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ακόμη και τις άγιες ημέρες που διανύουμε.

Ωστόσο, επειδή οι απόψεις διίστανται κάποιοι θεώρησαν ορθή την πράξη του παπά και επιδοκίμασαν τον καταδότη όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ξεχνώντας πως η πανδημία του covid-19 στην Ελλάδα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω της υπακοής των Ελλήνων, των έγκαιρων μέτρων και της αυτοθυσίας των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Μάλιστα, μαζεμένοι σε μια μία ταράτσα, γείτονες της περιοχής όπου βρίσκεται η εκκλησία, χειροκροτούν και φωνάζουν προς το διαμέρισμα του ανθρώπου που τράβηξε την φωτογραφία, προκαλώντας τον να βγει έξω:

«Τέτοιους θέλει το κράτος σαν εσάς! Μπράβο ρουφιάνε, μαυροκουκουλάκη, ρουφιάνε! Έλα κάτω να σε δω ρε ρουφιάνε!»

«μπράβο ρουφιάνε, μαυροκουκουλάκη»: γείτονες προπηλακίζουν άντρα που δημοσίευσε φωτογραφίες του ιερέα στο κουκάκι - εικόνα 1

Η δικογραφία

Μετά την εντολή του εισαγγελέα να σχηματιστεί δικογραφία και να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου ο ιερέας, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πήγαν στην εκκλησία και άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις.

Το χρονικό

Ο νεωκόρος είπε σύμφωνα με πληροφορίες « … μόλις είχε τελειώσει η θεία λειτουργία και η ώρα θα ήταν γύρω στις 10.30 με 11.00 το πρωί. Ούτε που είχα καταλάβει πώς έγινε γιατί η κεντρική πόρτα ήταν κλειστή, όπως μας είχαν πει να γίνεται αυτές τις μέρες. Ξαφνικά είδα τον ιερέα να ανοίγει την πλαϊνή πόρτα και να μιλά με κάποιους που ήταν εκεί. Μετά επέστρεψε στο ιερό και μόλις πέρασαν λίγα λεπτά πήγε με το άγιο δισκοπότηρο και κοινωνούσε αυτούς που ήταν έξω από το ναό. Αυτό μόνο έγινε. Αυτοί έμεναν έξω από την εκκλησία δεν μπήκαν μέσα».

Οι αστυνομικοί πήγαν στην εκκλησία μετά την εντολή του δικαστικού λειτουργού και προσπάθησαν να εντοπίσουν τον ιερέα στα πλαίσια του αυτοφώρου, όμως, στον ναό βρισκόταν άλλος ιερέας ενώ το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας λειτούργησε κανονικά την Εκκλησία και περίπου 15 πιστοί προσήλθαν για να λάβουν Θεία Κοινωνία από την πλαϊνή πόρτα του ναού.

Στις παρατηρήσεις γειτόνων ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο παπάς απάντησε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο και προχώρησε κανονικά στην κοινωνία.

Δείτε το βίντεο όπου θα διαπιστώσετε τι συνέβη

ΠΗΓΗ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ