Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Μήνυμα Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τη γενναιότητά τους έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Το έπος του ’40 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες που ως λαός και ως έθνος, καλούμαστε να δώσουμε.

Η ομοψυχία, η εθνική συνεννόηση και η υπευθυνότητα, αποτελούν προαπαιτούμενα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την παγκόσμια υγειονομική κρίση και τις αρνητικές της συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

Ενωμένοι, θα το πετύχουμε.

Θανάσης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

live streaming παρουσίαση επετειακού ιστοχώρου «Καλαμάτα: Η επανάστασή μου»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος μας προσκαλεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου θεματικού ιστοτόπου  του Δήμου Καλαμάτας, με αντικείμενο τους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 «Καλαμάτα: Η επανάστασή μου». www.kalamata.gr/myrevolution

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Νικόλαος Μπασακίδης, Αντιδήμαρχος Νέων Έργων, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Τουρισμού Καλαμάτα, Συντονιστής του εγχειρήματος «Καλαμάτα 2021», ο Βασίλειος Μπαζάνης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μεσσηνίας, η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος- πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και ο Σωτήριος Μπόλης, εκπρόσωπος του φορέα ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ για την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Καλαμάτα 2021».

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο ακόλουθο link: https://www.kalamata.gr/el/live-stream


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

13ο δημοτικό σχολείο – Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Πώς θα ήταν ένα Μουσείο COVID-19;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Κύκλο τηλεσυνεργασίας εγκαινίασε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας την περασμένη Παρασκευή (5/3/2021) με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τα Μουσεία ως φορείς μνήμης των πολιτισμών και αγωγούς παιδείας για την ανθρωπότητα, μέσα από το κεντρικό ερώτημα της δραστηριότητας «Πώς θα ήταν ένα Μουσείο COVID-19;»

 

Οι μαθητές μέσα από την παρουσίαση του θέματος «Ας μιλήσουμε για μουσεία» μυήθηκαν  στην έννοια της συλλογής και της διαφοράς της από το μουσείο,  στην έννοια του εκθέματος, στα είδη των μουσείων, στη λειτουργία τους και στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά.

Αξιοποιώντας τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί λόγω της πανδημίας, αφού αναρωτήθηκαν πώς δημιουργείται και πως λειτουργεί το Μουσείο και το έκθεμα, αναζήτησαν πού θα μπορεί να βρίσκονται τα μελλοντικά εκθέματα της καθημερινότητάς μας στην εποχή της Πανδημίας. Θα μπορούσε μια μάσκα του σήμερα να είναι ένα έκθεμα στο μέλλον; Πώς θα ωφεληθεί η σχολική κοινότητα αλλά και  οι γενιές τα επόμενα χρόνια, κρατώντας τις χρήσιμες μνήμες από το σήμερα;

 

Η σχολική δραστηριότητα στην οποία εντάσσεται η τηλεσυνεργασία και η προοπτική δημιουργίας μιας συλλογής για ένα «Μουσείο COVID-19» είναι στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Healthy Learners in a Sustainable Society», στο οποίο συμμετέχει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας μαζί με σχολικές μονάδες από άλλες πέντε χώρες. Γι’ αυτό και πρόκειται για μια διεθνή σχολική δραστηριότητα με στόχο να αναπτύξει την ιδέα «Museum of COVID-19» σε διεθνές επίπεδο δια μέσου του διαδικτύου.

 

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, την δραστηριότητα συντονίζει και οργανώνει τους μαθητές η  Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Κατερίνα Τζαμουράνη.

 

Από την Ομάδα των Εκπαιδευτικών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στην τηλεσυνάντηση της Παρασκευής συμμετείχαν  οι εκπαιδευτικοί των μαθητικών ομάδων από τα τμήματα της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, οι οποίες και δραστηριοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα. Πρόκειται για τους (αλφαβητικά) κ.κ.: Ελένη Βασιλοπούλου, Μαρία Ζαφειροπούλου, Δωράνθη Κυριοπούλου, Παναγιώτης Κυρίτσης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Βασιλική Μουρδουκούτα, Δημήτρης Σαρρής και Όλγα Στεφανοπούλου.

 

Οι μαθητές ανέλαβαν δράση μέχρι την επόμενη τηλεσυνάντηση, όπου θα μελετήσουν το θέμα τους με βάση το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και τα εκθέματά του και μέσα από την ιστοσελίδα του ώστε να προχωρήσουν έπειτα στο σχεδιασμό της δικής τους συλλογής για ένα «Μουσείο COVID-19 (Museum of COVID-19)». Όλες οι εξελίξεις θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://13.mysch.gr).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στην Καλαμάτα για rapid test

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Έκτακτη δράση δωρεάν ελέγχου ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Μαρτίου 2021, στη Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας και την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών του περιφερειακοί τμήματος Καλαμάτας ΕΕΣ.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή όπως παρατηρείται και από τις φωτογραφίες του kalamatatimes.gr, η ουρά του κόσμου που περίμενε υπομονετικά στη σειρά του, πολλές φορές ξεπερνούσε τα 50 μέτρα.

Η ανοιχτή δειγματοληψία (rapid test) πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος COSMOS Καλαμάτας, στην οδό Ιατροπούλου 20 & πλ. Βασιλέως Γεωργίου με τους ενδιαφερόμενους να είναι συνολικά 287 που ανταποκρίθηκαν στην έκτακτη δράση δωρεάν ελέγχου ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Δείτε φωτογραφίες:

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ