Connect with us

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Είμαστε εδώ για την Ελλάδα, είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες

Kalamata Times

Published

on

Μίλτος Χρυσομάλλης: Είμαστε εδώ για την Ελλάδα, είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες 1

Μίλτος Χρυσομάλλης

Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη σχετικά με την τοποθέτησή του ως Εισηγητής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση της από 20.03.20 Π.Ν.Π..

 

«Θέλω να ελπίζω ότι στο Eurogroup θα επικρατήσει η στοιχειώδης πολιτική λογική. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι η γενιά μας θα δει το «πουλόβερ» της ευρωπαϊκής ενοποίησης να ξηλώνεται πλήρως», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ως Εισηγητής της κύρωσης της από 20.3.20 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να συμπληρώσει πως «Όλοι μας, όμως, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας προβληματικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τόνισε, δε, πως η Ε.Ε. πρέπει να έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στη βάση της ενιαίας και αλληλέγγυας ένωσης, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της και να ανταπεξέλθει σε αυτή την κρίση.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο θέμα υγειονομικών πόρων, αλλά ακόμα θέμα πολιτικής διορατικότητας, κυβερνητικής αποφασιστικότητας, θέμα καλής διακυβέρνησης. «Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή επέλεξε ότι η μάχη θα δοθεί για κάθε ανθρώπινη ζωή, ακόμα και σε βάρος της οικονομικής ζωής του τόπου. Αυτό είναι πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Επιλέξαμε να ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και δεν διστάσαμε να λάβουμε έγκαιρα σκληρές αποφάσεις, όταν άλλες χώρες ταλαντεύονταν».

Ζούμε πλέον όλοι μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, που αλλάζει κοινωνικές συμπεριφορές και έθιμα αιώνων. Παράλληλα όμως αποδεικνύει τη δύναμη του ελληνικού λαού, την αλληλεγγύη και την προσαρμοστικότητά του, και προκαλεί θετικές αλλαγές, όπως οι ψηφιακές λύσεις που προωθεί η συγκεκριμένη Π.Ν.Π., από την ψηφιακή συνταγογράφηση μέχρι την έκδοση εξουσιοδοτήσεων.

Σημαντικό μέρος της καταλαμβάνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία. «Στόχος μας είναι, όπως προλάβαμε την επέκταση της πανδημίας, έτσι να προλάβουμε και τη διάχυση της ύφεσης, να ενισχύσουμε τη χαμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να παρέχουμε όλα εκείνα τα εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Ευτυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας. Αντίθετα έχουμε και σχέδιο και τη σύνεση να το προσαρμόσουμε ανάλογα με την πορεία της οικονομίας». Απόδειξη αυτού αποτελούν μέτρα όπως το επίδομα των 800 ευρώ, όσο και η μείωση του μισθώματος επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά 40%, η αναστολή ασφαλιστικών εισφορών, η επιτάχυνση επιστροφών φόρου και ΦΠΑ. Ήδη για το Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουν προβλεφθεί μέτρα που φτάνουν το 3,5% του ΑΕΠ, ενώ το σύνολο των μέτρων φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η άκριτη πλειοδοσία μέτρων που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μεσσήνιος βουλευτής. «Μην ξεχνάτε ότι η αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων της δεν είναι δρόμος εκατό μέτρων. Είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί στρατηγική, καλά υπολογισμένες κινήσεις, διορατικότητα και σύνεση στη διαχείριση των πόρων μας. Είναι καλοδεχούμενη η εποικοδομητική κριτική. Την θέλουμε. Την ακούμε. Άλλο, όμως, κριτική και άλλο επαναστατική γυμναστική, στην οποία επιδίδεστε. Δεν είναι η ώρα, κύριοι συνάδελφοι. Η ρητορική του μίσους, η πολιτική διέγερση της χυδαιότητας καταδικάστηκε. Σήμερα, οφείλουμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τη σιγουριά ότι τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική εξουσία του τόπου θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν την υγεία τους και το μέλλον τους».

Το σχέδιο νόμου περιλάμβανε, επιπλέον, την ενίσχυση του ΕΟΔΥ για τη δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την αποδοχή απαραίτητων δωρεών και βέβαια την κατάργηση του άρθρου 129 του Ν.4600/2019, μέσω του οποίου είχε συντελεστεί η αποψίλωση του προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Πλέον, ιατρικό προσωπικό που είχε μετατεθεί αναιτιολόγητα, με μόνο την απόφαση του Διοικητή, επιστρέφει στην οργανική του θέση.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ, αφουγκράζεται τις ανάγκες, ακούει την ουσιαστική κριτική, παίρνει νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, εμείς είμαστε εδώ, για να μην αφήσουμε κανέναν να νιώσει ότι βιώνει μόνος του αυτή την πανδημία. Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους ήρωες της καθημερινότητας, που στηρίζουν νυχθημερόν την προσπάθεια της χώρας, στους ανθρώπους που δεν έχουν ωράριο, που δίνουν αυτόν τον τιτάνιο αγώνα αδιαμαρτύρητα και που αγόγγυστα βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Σας ευχαριστούμε ειλικρινώς!», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Πολιτικά

Στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης – Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για τις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Published

on

Στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης - Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για τις επιχειρήσεις 10

Ο Αλέξης Χαρίτσης στην Καλαμάτα

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή και εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση από την επίσκεψη του στην Καλαμάτα.

Μια γεμάτη μέρα η σημερινή.

Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Καλαμάτας και συνομιλήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Τους ανθρώπους δηλαδή που μας φρόντισαν και κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο μας στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας του #covid19.

Μαζί με τον Σταύρος Αραχωβίτης βρεθήκαμε με τους παραγωγούς πατάτας στη Μεσσήνη και συζητήσαμε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, τα οποία αναδείξαμε πριν λίγες βδομάδες με ερώτησή μας στη Βουλή.

Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε την παραλία της Καλαμάτας για να δούμε τις ζημιές απο το χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή. Συνομιλήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες και διαπιστώσαμε οτι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να στηριχτούν οι ήδη επιβαρυμένες από την πανδημία επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

Continue Reading

Πολιτικά

Νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον προκλητικό Ερντογάν – Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση

Kalamata Times

Published

on

Νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον προκλητικό Ερντογάν - Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση 11

«χαστούκι» των ΗΠΑ στον  Ερντογάν

Ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Άγκυρα με αφορμή το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Έκθετο αφήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «προκλητικό» το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι το μνημόνιο δεν μπορεί από νομικής απόψεως να επηρεάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τρίτων κρατών, όπως η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, για δεύτερη φορά, δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την πολιτική των ΗΠΑ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε, χαρακτηριστικά, στον Alpha ότι πρόκειται για μια σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών που δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι μια σαφής υποστήριξη των ελληνικών θέσεων.

Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση δείχνει να μην καταλαβαίνει από τη διεθνή κατακραυγή που δέχεται και συνεχίζει τις προκλήσεις, αυτή τη φορά με έναν νέο χάρτη. Η Τουρκία είναι το «κλειδί» για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η τουρκική προεδρία, ενώ από την ελληνική κυβέρνηση -που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις κινήσεις της Άγκυρας- τονίζουν ότι είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Star, ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται, ασφαλώς, και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε και ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, αυτή τη φορά και από τους υπουργούς της Med 7, τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, μετά από τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Οι χώρες αυτές (Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία Πορτογαλία και η Ελλάδα) με κοινό τους μήνυμα τονίζουν με έμφαση: «Όλα τα κράτη της περιοχής θα πρέπει να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας».

Παρά τις επιμέρους διαφωνίες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρατούν ενιαία στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι «με έναν γείτονα που πάντοτε είχε μια προκλητική στάση πρέπει να κρατήσουμε βέβαια την ψυχραιμία μας και την αποφασιστικότητα μας».

Στην ίδια εθνική γραμμή κινείται και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υπογραμμίζει ότι «αν οι Τούρκοι περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, θα απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά».

Υπάρχει, ωστόσο, και το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο Δημοκρατίας κάτι που μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν το εξετάζει, αλλά δεν το αποκλείει κιόλας προφανώς θα γίνει στην περίπτωση που οι Τούρκοι προκαλέσουν κάποιο θερμό επεισόδιο σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν ευθέως τα χερσαία ή τα θαλάσσια σύνορά της Ελλάδας.

Πηγή

Continue Reading

Πολιτικά

Ευχές του Παναγιώτη Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Kalamata Times

Published

on

Ευχές του Παναγιώτη Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 12

Π. Νίκα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ευχές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προς τους πολίτες της Περιφέρειας, προς τις περιοχές της οποίας ήδη παρουσιάζεται σημαντική κάθοδος εκδρομέων από την Αττική.

Μαζί με τις ευχές, ο περιφερειάρχης απευθύνει και έκκληση να λαμβάνονται από όλους τα συνιστώμενα μέτρα αυτοπροστασίας για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

 

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ