Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα!

Ανέβηκε

στις

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 49
Κοινοποιησέ το

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη.

Τον υποψήφιο προσφώνησε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, πρώην υπουργός και πρόεδρος σήμερα του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 50

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν και δύο βίντεο: Το ένα, με αναφορά στη συμμετοχή του Β. Τζαμουράνη σε όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου – και το άλλο, με το οραματικό σχέδιο του συνδυασμού για τη νέα εποχή του Δήμου Καλαμάτας.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 51

Στη συνέχεια ο Βασίλης Τζαμουράνης αναφέρθηκε και ο ίδιος στο πρόγραμμα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ που βασίζεται σε 4 άξονες με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που σκοπό έχουν να ενοποιήσουν πραγματικά τον Δήμο Καλαμάτας, φέρνοντας ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη του την επικράτεια.

Ο Β. Τζαμουράνης έκανε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τον χαμένο χρόνο, τις χαμηλές επιδόσεις και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαχείριση μιας σειράς τομέων – λέγοντας ότι «Όλα αυτά, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με πράξεις!».

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 52

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

– Στο ακριβό νερό λόγω των διαρροών στο παλιό δίκτυο, ενώ το νέο δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα.

– Στα ακριβά δημοτικά τέλη, τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει – όπως είχε εισηγηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, για τα οποία κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου ότι δεν πρόσφερε καμία νέα λύση.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 53

– Στις δημόσιες συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν όλες τις περιοχές, στη μη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων και στην αγνόηση των μέσων σταθερής τροχιάς από το λεγόμενο «κλιματικό συμβόλαιο» – το οποίο χαρακτήρισε «αδιαφανές σωσίβιο φουσκωμένο με αέρα», για τη διάσωση της δημοτικής αρχής από την ανυπαρξία πραγματικών έργων.

– Στις βρόμικες, απεριποίητες και κακοφωτισμένες γειτονιές της πόλης, αλλά και στα εγκαταλελειμμένα χωριά – που στερούνται βασικές υποδομές και βιώνουν ανασφάλεια.

– Στις υποδομές του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, αλλά και της Εκπαίδευσης, όπου η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έπραξε τίποτα από όσα είχε εξαγγείλει, και τίποτα από όσα πρέπει να γίνουν.

– Στη φετινή καθίζηση του Τουρισμού και στο απόλυτο βάλτωμα όλων των πολεοδομικών υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας, με τεράστιο κόστος στην ανάπτυξη της πόλης και στη δημιουργία νέου πλούτου για τους δημότες.

– Τέλος, αναφέρθηκε στην κοινωνική πρόνοια, στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ αλλά και στη γενικότερη φροντίδα των ευάλωτων συνδημοτών μας, όπου επί 4 χρόνια δεν έγιναν ούτε αυτά που είχαν εξαγγελθεί.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 54

Ο Βασίλης Τζαμουράνης χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «μαϊμού» κανονικότητα – και δήλωσε ότι με την ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ η πόλη και ο Δήμος θα κατακτήσουν μια διαφορετική κανονικότητα: Πιο ισχυρή, πιο πλούσια, πιο αντάξια των αναγκών μας, της σύγχρονης εποχής, αλλά και της ιστορικής μας διαδρομής.

Περιέγραψε συνοπτικά, για κάθε τομέα, τα έργα και τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας θα βγει από τη στασιμότητα και θα θέσει στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. «Εμείς θα μιλάμε κάθε μέρα με τα έργα μας», σημείωσε, «άλλωστε αυτή είναι η ειδικότητά μας!».

Τονίζοντας την ανεξαρτησία και την πολυσυλλεκτικότητα της καθαρά αυτοδιοικητικής του παράταξης, που απαρτίζεται από άφθαρτους, νέους αλλά και έμπειρους υποψήφιους, σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους, δήλωσε περήφανος ως επικεφαλής. Και επιβεβαίωσε το κοινό τους πάθος για συνεργασία, δράση και ανιδιοτελή προσφορά.

Υπογράμμισε τη διαφάνεια και το νέο δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, καταδίκασε τα ρουσφέτια και τις πελατειακές μικροεξυπηρετήσεις, και δεσμεύτηκε στην αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 55

Καταλήγοντας, ζήτησε από τους δημότες την ψήφο τους, τονίζοντας με νόημα ότι «εμείς θα την τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας!». Είπε πως «Είμαστε πολύ κοντά στη μεγάλη ανατροπή!» – και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο:

«Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Η αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη! Είναι η μητέρα των μαχών! Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γονατίσουμε… Αλλά την Κυριακή, ολόκληρος ο Δήμος Καλαμάτας περιμένει να νικήσουμε!

Αυτή την Κυριακή, η δράση θα νικήσει την αδράνεια! Γιατί ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι περιουσία κανενός! Η Καλαμάτα ανήκει στους δημότες της. Εμπρός για έναν μεγάλο, εύρωστο, περήφανο και σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο!

Δώστε μας τη δύναμή σας – και θα σας την αποδώσουμε μεγαλύτερη!

Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα!

Αυτή την Κυριακή, πρέπει να κερδίσουμε τον τόπο μας και όσα μας αξίζουν!

Έχουμε την ευθύνη! Έχουμε τον τρόπο. Είναι στο χέρι μας! Και θα νικήσουμε, όλοι μαζί!».

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 56

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας

Αγαπητές φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε απόψε να μας ακούσετε, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές αυτή την Κυριακή.

Θέλω πρώτα πρώτα να σας μεταφέρω τα μηνύματα νίκης που παίρνουμε από παντού!

Από τις συγκεντρώσεις μας, τις επαφές, τις συζητήσεις μας, σε κάθε γωνιά της πόλης και του Δήμου Καλαμάτας. Από το κέντρο κι απ’ τις γειτονιές, απ’ τα χωριά μας. Από τους συνδημότες μας με τους οποίους μιλάμε, τους ακούμε – και περιμένουν από εμάς να δουν μια θετική αλλαγή, μια αισθητή αλλαγή στον τόπο!

Δείτε βίντεο:

Φίλες και φίλοι, διανύσαμε μια μακριά προεκλογική περίοδο.

Στη διάρκειά της προσπαθήσαμε ακούραστα, με όσα μέσα είχαμε στη διάθεσή μας (και η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε πολλά, δεν είχαμε όλη αυτή την προστασία, την υπερπροβολή και την προώθηση που είχαν κάποιοι άλλοι) – κάναμε πάντως ό,τι περνούσε από το χέρι μας, ώστε να δείξουμε στον κόσμο το όραμά μας για τον τόπο μας. Το πρόγραμμά μας, για τη νέα εποχή του Δήμου Καλαμάτας.

Για έναν καινούργιο κύκλο ανάπτυξης, που είναι ανάγκη επιτακτική να ξεκινήσει τώρα! Γιατί ο προηγούμενος… έκλεισε από καιρό. Κι ο χρόνος που περνάει ανεκμετάλλευτος… δεν είναι με το μέρος μας!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 57

Αυτή είναι και η κριτική μας προς τον νυν δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τη δημοτική του αρχή: Ότι σχεδόν σε ό,τι σημαντικό μας αφορά, άφησαν το χρόνο της θητείας τους να κυλήσει ανεκμετάλλευτος.

Και κινητοποιήθηκαν μέσα στην προεκλογική περίοδο, ρίχνοντας λίγα κυβικά τσιμέντο εδώ κι εκεί, κάνοντας μερικά ρουσφέτια ακόμα, ακόμα λίγες μικροεξυπηρετήσεις με λίγα ασφαλτικά, λίγες ακόμα εξαγορές συνειδήσεων – μήπως μας πείσουν πως εργάζονται.

Για να μας ξαναδώσουν πάλι, τις ίδιες ξαναζεσταμένες υποσχέσεις που είχαν δώσει και το 2019 – και απ’ τις οποίες μόνο ελάχιστες (και όχι οι πιο σημαντικές) υλοποιήθηκαν.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 58

Αν προσπαθούσαμε να βγάλουμε μια αντιπροσωπευτική περίληψη για τη θητεία τους, να τι θα λέγαμε. Με ακριβώς 55 λέξεις:

Επί 4 χρόνια, δεν έγινε καμία ειλικρινής προσπάθεια να γίνουμε ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος· να φτιάξουμε έργα πνοής· να βελτιώσουμε όσα μας βασανίζουν στην καθημερινότητα· να αυξήσουμε τις ευκαιρίες και τα εισοδήματα· να μειώσουμε τις ανισότητες, ανάμεσα στο κέντρο και τις γειτονιές, ανάμεσα στην πόλη και τα χωριά, αλλά κι ανάμεσα σε «ημέτερους» και μη!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 59

Αυτή είναι η πραγματικότητα στον Δήμο Καλαμάτας σήμερα.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή πορεία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, που έκανε την Καλαμάτα πολύ καλύτερη από πριν, εδώ και λίγα χρόνια, στασιμότητα…

Εκεί που όλα δείχνουν πως μπορούμε περισσότερα, μένουμε τελικά στα ίδια.

Ήρθε λοιπόν και πάλι η ώρα… ν’ αλλάξουμε εποχή! Γιατί αν δεν αλλάξουμε εποχή, η εποχή μας θα μας ξεπεράσει!

Η εποχή μας είναι πολύ απαιτητική. Χρειάζεται γνώση – εμπειρία – αποτελεσματικότητα. Και κάθε μέρα, εγρήγορση.

Σήμερα, αντίθετα, ο Δήμος πάει στο ρελαντί. Παίζει μονίμως καθυστέρηση! Ρυθμοί χελώνας. Χαμηλές πτήσεις με τον αυτόματο πιλότο…

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 60

Αλλά η ανάπτυξη, για την οποία όλοι μιλάνε, η ανάπτυξη που θέλουμε, η ανάπτυξη που αξίζουμε, δεν πρόκειται να έρθει με τον αυτόματο πιλότο. Ούτε με λόγια κενά. Αυτό θα πρέπει να το ξέρουμε!

 

Τώρα, αυτή η δημοτική περίοδος ευτυχώς τελειώνει. Και ξεκινά μια νέα. Έχουμε πάλι μία και μοναδική ευκαιρία, να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα. Να ανεβάσουμε ταχύτητα, για να μη μείνουμε πίσω απ’ όλους! Ν’ αλλάξουμε και να ενισχύσουμε τον Δήμο Καλαμάτας, προς το κοινό μας όφελος – και πριν να είναι πια πολύ αργά!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 61

Ο σημερινός δήμαρχος ζητά και πάλι «εμπιστοσύνη» απ’ τους πολίτες… Εμπιστοσύνη, ενώ αφήνει τα μικρά παιδιά να παίζουν πάνω στο μουχλιασμένο δάπεδο του 7ου Παιδικού Σταθμού…

Ενώ χρειάστηκε κοντά δύο χρόνια για να πλακοστρώσει 250 μέτρα δρόμου στη Ναυαρίνου.

Ενώ μες στην τετραετία, κατάφερε να εκτελέσει έργα μόνο 12 εκατομμυρίων, από τα 110 και πλέον εκατομμύρια, που ο ίδιος και η δημοτική του αρχή είχαν εγγράψει στους ετήσιους προϋπολογισμούς. Δηλαδή, μόνο ένα 10%!

Για να μην αναφέρουμε ΟΛΑ τα καθυστερημένα  και ανεκτέλεστα έργα, που ήταν ώριμα από τη δημαρχοντία Νίκα, κι ακόμα συνεχώς ταλαιπωρούν την πόλη. Κι ακόμα δεν ολοκληρώνονται, μετά από αμέτρητες παρατάσεις! Ο αγωγός του νερού από το Πήδημα, τα αντιπλημμυρικά, η Ηλέκτρα, το κτίριο της πρώην σχολής νοσοκόμων, το σχολείο και νηπιαγωγείο στον Άρι, το κοινοτικό γραφείο στο Ασπρόχωμα, η οδός Αναγνωσταρά, η πλατεία Υπαπαντής και τόσα άλλα.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 62

Όλα αυτά… το μόνο που δεν εμπνέουν είναι εμπιστοσύνη! Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με πράξεις!

 

Και αναρωτιέμαι πράγματι, με κάθε ειλικρίνεια: Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτείς για τα μεγάλα που σου τάζει, κάποιον που δεν τα καταφέρνει ούτε στα μικρά;

Και πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τους ίδιους πάλι ανθρώπους της νυν δημοτικής ομάδας, πολλοί απ’ τους οποίους βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου εδώ και 15 – 20 χρόνια; Ό,τι είχαν πια να δώσουν, το έχουν δώσει!

Πόσες θητείες θέλουν άραγε κάποιοι θεσιθήρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέχρι να λύσουν τα προβλήματα που προφανώς αδυνατούν να επιλύσουν τόσα χρόνια;

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 63

Εμείς απ’ την πλευρά μας, σας προσκαλούμε αυτή την Κυριακή, να βγούμε από αυτή τη στασιμότητα! Σας καλούμε να πάμε επιτέλους μπροστά. Να πάμε πιο γρήγορα! Πιο αποτελεσματικά! Γιατί αλλιώς, θα κυλήσουμε προς τα πίσω.

 

Φίλες και φίλοι, όταν πιστεύουμε πραγματικά στον εαυτό μας και στον τόπο μας, δεν ψηφίζουμε με άνωθεν εντολές – ούτε με πολιτικές ή άλλες παρωπίδες: Διεκδικούμε απλώς, όλοι μαζί, αυτό που μας αξίζει!

 • Διεκδικούμε μετρήσιμη, και ισόρροπη ανάπτυξη!
 • Διεκδικούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας!
 • Διεκδικούμε ευημερία και περισσότερα εισοδήματα!

Εισοδήματα αντίστοιχα με τα πλεονεκτήματα του Δήμου Καλαμάτας.

Όχι εισοδήματα που δεν φτάνουν ούτε τα μισά του μέσου Ευρωπαίου.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 64

Και όσο καθυστερούμε, τόσο φτωχαίνουμε! Είναι τόσο απλό.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο, να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος.

Τώρα, μπορούμε πραγματικά να βγούμε μπροστά!

Μ’ έναν πραγματικά ανεξάρτητο, ικανό, αυτοδιοικητικό συνδυασμό.

Έναν συνδυασμό από ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, με γνώσεις εξειδικευμένες και χρήσιμες, στη νέα εποχή που θα χαράξουμε στο Δήμο Καλαμάτας. Με βαθιά γνώση των ζητημάτων. Με πάθος για συμμετοχή στα κοινά! Μα πάνω απ’ όλα, με ένα ψηφοδέλτιο που λειτουργεί ΟΜΑΔΙΚΑ, με μεράκι και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 65

Είμαι περήφανος που ηγούμαι αυτής της παράταξης – και ευχαριστώ κι από το βήμα αυτό θερμά τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.

Τώρα, που είναι ανάγκη ο τόπος μας να βγει μπροστά!

Γιατί δεν θα αντέξουμε άλλη καθυστέρηση. Ούτε εμείς, ούτε ο Δήμος Καλαμάτας. Διότι έχει πλέον εξαντλήσει πια τα αποθέματά του.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 66

Εδώ, σ’ αυτόν τον τόσο προικισμένο τόπο, από ένα μόνο πράγμα κινδυνεύουμε:

Κινδυνεύουμε να συνηθίσουμε την αδράνεια! Τους χαμηλούς ρυθμούς! Τις χαμηλές επιδόσεις του Δήμου, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Ε, λοιπόν, όχι! Αυτή, για εμάς, δεν είναι η κανονικότητα που αξίζουμε!

 

→ Δεν είναι κανονικότητα να πληρώνουμε σχεδόν διπλάσια τιμή για το νερό, επειδή χάνουμε το μισό στις διαρροές!

Εμείς θα τρέξουμε τις σύγχρονες υποδομές της ύδρευσης, αμέσως! Τον νέο αγωγό Φ800 που δεν έχει καν ξεκινήσει! Τις καινούργιες δεξαμενές.

Όχι μόνο για να μη μας λείψει πάλι το νερό… αλλά για να καταφέρουμε σταδιακά να ελαττώσουμε και την τιμή του, κοντά στο μισό!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 67

→ Κανονικότητα, δεν είναι τα ακριβά δημοτικά μας τέλη, σε τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε προτείνει τη μείωσή τους – κάτι που έκανε ακόμα και ο Δήμος Αθηναίων! Ως νέα δημοτική αρχή λοιπόν, θα τα μειώσουμε.

 

→ Κανονικότητα και πρόοδος, δεν είναι οι εγκαταλειμμένες γειτονιές! Βρόμικες, απεριποίητες και κακοφωτισμένες! Χωρίς καμία νέα διάνοιξη δρόμου ή πλατείας!

Καλαμάτα, για εμάς, δεν είναι αποκλειστικά το κέντρο! Ίση και περισσότερη φροντίδα θα έχουν και οι συνοικίες της πόλης. Γιατί κι εκεί, άνθρωποι ζουν, δημότες!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 68

→ Ούτε η εγκατάλειψη των χωριών και όλης της περιοχής των πρώην Δήμων είναι κανονικότητα.

Η ανασφάλεια, η παραβατικότητα, οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι… Η έλλειψη αποχετευτικών δικτύων… Η ανυπαρξία κοινωνικών υποδομών…

Εμείς το έχουμε δηλώσει και το κάνουμε: Αντιμετωπίζουμε τις Κοινότητες και τους εκπροσώπους τους, ισότιμα και δίκαια!

Θα τους δίνουμε θεσμικά τα έργα, τη συμμετοχή, και φυσικά τα χρήματα που δικαιούνται. Κάθε χρόνο! Κι όχι με παρακάλια στους διαδρόμους.

Και τα χωριά μας, σταδιακά, θα γίνουν προάστια της πόλης: Με νέες αστικές, συγκοινωνιακές, ψηφιακές υποδομές. Με κοινωνικές παροχές. ΚΑΙ με τουριστική προώθηση του τόπου και των προϊόντων τους.

 

→ Θα βρούμε επίσης νέες λύσεις για τη στάθμευση – που ούτε αυτή αποτελεί κανονικότητα, με τη σημερινή ταλαιπωρία!

Και εννοείται ότι δεν αποτελεί κανονικότητα (αλλά παγκόσμια πρωτοτυπία) να διαμορφώνει ο Δήμος ένα χώρο πάρκινγκ και να βάζει ο δήμαρχος… αναθηματική στήλη με τ’ όνομά του! Αυτό, είναι για το Βιβλίο Γκίνες!

Εμείς λέμε πως χρειαζόμαστε καινούργιους χώρους πάρκινγκ, που ούτε έναν δεν προσέφερε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Και να μην μένουν εντελώς αναξιοποίητοι, χώροι πολύτιμοι όπως αυτός βόρεια της Αγοράς! Χωρίς συγκοινωνία… που έτσι κι αλλιώς δεν εξυπηρετεί σωστά, μεγάλα τμήματα της πόλης και του Δήμου!

Και βέβαια χρειαζόμαστε, μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Που και αυτή την ξέχασε η νυν δημοτική αρχή. Και γίνεται «της κακομοίρας» μες στην πόλη. Εμείς, πολύ απλά, θα την κάνουμε – και θα δώσουμε στην πόλη τις ανάσες που χρειάζεται.

Θα επιμείνουμε στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια και για την επαναλειτουργία του τρένου, έστω και προαστιακού. Που το άφησαν απέξω απ’ τις κλιματικές… εκθέσεις ιδεών τους!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 69

→ Αλλά κανονικότητα, δεν είναι ούτε η φετινή καθίζηση του Τουρισμού! Χάσαμε πάνω απ’ το ¼ των διεθνών μας πτήσεων! Κόπηκε η γραμμή για τη Θεσσαλονίκη! Αλλά καμιά ενέργεια δεν έγινε!

Τις δράσεις που θ’ αναλάβουμε εμείς, για το τουριστικό μας προϊόν, τις έχουμε αναλύσει ήδη. Θα κάνουμε δυναμικές διαπραγματεύσεις όπου χρειαστεί. Και κυρίως με τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να αυξηθούν οι πτήσεις.

Εμείς δεν περιμένουμε απλώς να πέσουν απ’ τον ουρανό οι επισκέπτες. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να γίνουμε το κέντρο, η διεθνής πύλη εισόδου της Πελοποννήσου!

Θα τρέξουμε και τα απαιτούμενα έργα στο Λιμάνι – αλλά και στη Μαρίνα: Ένα ακόμα ανεκμετάλλευτο πλεονέκτημα της πόλης!

Και άμεσα θα προχωρήσουμε στη διάνοιξη των κάθετων οδών της Ναυαρίνου, αλλά και της συνέχειας της οδού Κρήτης.

Ως νέα δημοτική αρχή θα «επενδύσουμε» στη γαστρονομία μας. Στην εστίασή μας, στα καταλύματα, στα αξιοθέατά μας. Θα τα διαφημίσουμε – μαζί με τον ήλιο και τη θάλασσα, το ήπιο κλίμα μας! Το βουνό και την ενδοχώρα μας.

Θα προωθήσουμε ενεργά τον συνεδριακό, θρησκευτικό, ιατρικό και αθλητικότουρισμό. Την Κεντρική μας Αγορά, ως διατροφικό επίκεντρο της Πελοποννήσου, με τις νέες χρήσεις και το νέο μοντέλο διοίκησης που έχουμε προβλέψει.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 70

→ Αλλά και στον Πολιτισμό, που ήταν το καμάρι μας, σήμα κατατεθέν της Καλαμάτας: Είναι κανονικότητα η σημερινή; Είμαστε ευχαριστημένοι;

Μεταξύ άλλων πολλών, το Μέγαρο Χορού να μην αξιοποιείται; Να μη φέρνει έσοδα; Το ΔΗΠΕΘΕΚ να φυτοζωεί; Οι σχολές της «Φάρις» να έχουν λιγότερα παιδιά και ακριβά δίδακτρα; Το Ανοιχτό Θέατρο να είναι ακόμα γιαπί; Αρμόζουν αυτά στην Πόλη του Πολιτισμού;

Θα κάνουμε διεθνή διαγωνισμό για τη διοίκηση και την εξωστρεφή εκμετάλλευση του Μεγάρου. Θα τρέξουμε με άλλους ρυθμούς τα έργα κατασκευής, αλλά και τακτικής συντήρησης, όλων των χώρων του πολιτισμού! Άλλωστε αυτό, το ξέρουμε πολύ καλά.

Και θα κινητοποιήσουμε, όλους τους εμπλεκόμενους στην πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία του Δήμου: Φορείς –συλλόγους – ερασιτέχνες – δημιουργούς… Να δούμε τι χρειάζονται, που μπορούμε να τους βοηθήσουμε ώστε να λάμψει πάλι ο Πολιτισμός στο Δήμο Καλαμάτας, με την παλιά του αίγλη!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 71

→ Το ίδιο και για τον Αθλητισμό, μα και τον Ναυταθλητισμό. Κανονικότητα δεν είναι η ομάδα της Καλαμάτας τόσα χρόνια να μην έχει το δικό της γήπεδο! (Και έσπευσαν τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να «εργαλειοποιούν» τη «Μαύρη Θύελλα» – και να της τάζουν νέο γήπεδο, και άλλα… με αόριστα και ασαφή μνημόνια συνεργασίας).

Μα και πώς γίνεται, η κάποτε διάσημη πόλη μας, που φιλοξενούσε τεράστια ονόματα του στίβου στα «Παπαφλέσσεια», ακόμα να μην έχει ένα Παλαί ντε Σπορ;

Όμως, και η Ναυταθλητική παράδοση της Καλαμάτας, δεν έχει στηριχθεί και αναδειχθεί όσο μπορεί!

Εμείς για όλα αυτά, και ιδιαίτερα για τους αθλητικούς χώρους της πόλης, έχουμε πρόγραμμα υποστήριξης, αναδιάρθρωσης, αλλά και κατασκευής αυτών των νέων μεγάλων έργων. Μαζί με μικρότερα γήπεδα 5Χ5. Μαζί με την αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας, που τα απέκτησε ως δήμαρχος ο κ. Νίκας, και η νυν δημοτική αρχή ακόμα τα κοιτάει…

Με τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου στο Νέδοντα, που η απερχόμενη δημοτική αρχή ακόμα το υπόσχεται…

Με την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, στην περιφέρεια και τα χωριά. Για αναψυχή και αθλητισμό, για ΟΛΟΥΣ τους δημότες.

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 72

→ Αλλά ιδίως στα παιδιά, θα δώσουμε τα νέα σχολεία που τους λείπουν. Και λείπουν γιατί την τελευταία τετραετία, δεν έγινε ούτε μια νέα αίθουσα! Δεν είναι για εμάς κανονικότητα, να γίνεται σήμερα μάθημα σε λυόμενα – που κάποια είναι από την εποχή των σεισμών! Ούτε το 70% των βρεφών, να μένουν έξω απ’ τους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς!

Θα φτιάξουμε λοιπόν το νέο σχολικό συγκρότημα που έχουμε εξαγγείλει, που θα στεγάσει το 17ο και το 5ο Δημοτικό. Και στο Μπενάκειο, θα στεγαστούν οι δύο Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης, που σήμερα ασφυκτιούν. Θα ιδρύσουμε έναν αμιγώς Βρεφικό Σταθμό. Θα προχωρήσουμε το νέο Ειδικό Δημοτικό, που ακόμα σέρνεται στα σχέδια… με ευθύνη του δημάρχου.

Και θα είμαστε παρόντες  με πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου, συνεχώς!

Μεγαλειώδης η κεντρική ομιλία του Βασίλη Τζαμουράνη: Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα! 73

→ Τέλος, φίλες και φίλοι, μόνο κανονικότητα δεν είναι, το βάλτωμα το απίστευτο όλων των πολεοδομικών θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Χωρίς καμιά εξαίρεση! Καμιά μελέτη δεν προχώρησε – καμία εφαρμογή – καμία διάνοιξη.

Επί 4 χρόνια, για υποθέσεις δεκαετιών, δεν έγινε ούτε μία κίνηση! Βέργα – Μικρή Μαντίνεια – Κηπούπολη – Ασπρόχωμα – Ανατολική Παραλία – Δυτική Παραλία – πυκνοδομημένα… Τίποτα!

Σας βεβαιώ: Αυτή η ακινησία θα τελειώσει ΑΜΕΣΑ. Είναι ντροπή και να το συζητάμε! Η πόλη χρειάζεται επειγόντως, την ολοκλήρωση, την εφαρμογή των πολεοδομικών της σχεδίων! Τη δημιουργία νέων αστικών περιοχών!

Πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν οι περιουσίες. Να δοθούν λύσεις στη στέγαση. Να ελαφρύνουν τα ενοίκια. Να κινηθεί η οικοδομή. Να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε, αλλά με σχέδιο. Με ευρωπαϊκές προδιαγραφές!

 

→ Και φυσικά, εμείς θα αλλάξουμε αυτή την τραγική «κανονικότητα», των διατηρητέων ερειπίων, που απειλούν τους περαστικούς 37 ολόκληρα χρόνια μετά τους σεισμούς! Που πληγώνουν την καρδιά της σύγχρονης πόλης, με τις εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής που δημιουργούν! Μάλιστα, ορισμένα από αυτά είναι ιδιοκτησία του Δήμου – που ούτε για τα δικά του κτίρια δεν φροντίζει, πόσο μάλλον για τα υπόλοιπα!

 

Εμείς λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, δεν θ’ αρκεστούμε σε αυτή την ελλιπή, τη «μαϊμού» κανονικότητα σε όλους τους τομείς!

Εμείς θα κατακτήσουμε μια διαφορετική κανονικότητα! Πιο δίκαιη. Πιο ισχυρή. Πιο πλούσια.

Πιο αντάξια στον τόπο μας και στους ανθρώπους του – και στην ιστορική μας διαδρομή!

 

Αυτή την Κυριακή θα πούμε το μεγάλο «ΝΑΙ», στο μέλλον!

Στη νέα εποχή του Δήμου Καλαμάτας. Στην ορατή  μας πρόοδο, με έργα και με πράξεις.

Τώρα, πριν είναι αργά. Τώρα, και όχι κάποτε!

 

Εμείς, φίλες και φίλοι, δεν έχουμε ισχυρούς προστάτες. Δεν μας προωθεί το τοπικό μιντιακό σύστημα. Δεν μας ευλόγησαν μεγάλοι και τρανοί τοπάρχες. Δεν έχουμε ισχυρούς χρηματοδότες, σπόνσορες και πάτρωνες. Δεν είμαστε τα αγαπημένα παιδιά των συστημάτων και των παρασυστημάτων τους, που καθημερινά παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο…

Όμως αυτή… είναι ακριβώς η δύναμή μας!

ΔΕΝ είμαστε «αντισυστημικοί».

Αλλά είμαστε στ’ αλήθεια ανεξάρτητοι!

 

Γι’ αυτό, δεν θα μας καθηλώσει το περιβόητο «πολιτικό κόστος» – που τόσο τρομάζει τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου. Ακόμα και για το πιο μικρό έργο… Για την κάθε κίνηση!

Όταν σε νοιάζει μόνο η επανεκλογή σου, σε κυβερνάει ο φόβος και η αναβλητικότητα.

Εμείς στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, δεν χρωστάμε χάρες σε κανέναν! Δεν έχουμε εξαρτήσεις.

Δεν μας κρατάει κανείς απ’ το χεράκι, να μας καθίσει υποχρεωτικά σε μια καρέκλα.

 

Αλλά ακριβώς γι’ αυτό, εμείς είμαστε ελεύθεροι να συνεργαστούμε (και θα συνεργαστούμε εξαιρετικά!) με όλους: Αιρετούς – φορείς – αρχές – δημότες – επαγγελματίες… Θα συνεργαστούμε ισότιμα και δίκαια με όλους.

Και κυρίως; Θα πράξουμε! Δεν θα νοιαστούμε μόνο για την επανεκλογή μας.

 

Θα νοιαστούμε για ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας. Για τον οποίο έχουμε καταρτίσει ένα πλήρες – εφικτό – υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Βασισμένο σε 4 Άξονες Δράσης, ξεχωριστούς, αλλά συνδεδεμένους μεταξύ τους.

Με αυτό το Πρόγραμμα, και με τα έργα που προβλέπει (τα οποία περιγράφονται στα φυλλάδιά μας, αλλά και στην ιστοσελίδα μας), η Καλαμάτα θα ανοιχτεί στους πρώην Δήμους: Θουρίας – Άριος – Αρφαρών. Θα τους ενσωματώσει στη ζωή της, στην ανάπτυξη. Κι από την άλλη πλευρά, θα αγκαλιάσει το βουνό και τα χωριά του Ταϋγέτου.

Και θα ενοποιήσουμε επιτέλους σταδιακά, όλο το παραλιακό μας μέτωπο: Όχι των τριών, αλλά των 15 χιλιομέτρων.

Και με όλα αυτά, σταδιακά θα ενοποιήσουμε  ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας! Γιατί μετά από 2 μεταρρυθμίσεις, τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», ακόμα να τη δούμε την ενότητα! Ακόμα να συνειδητοποιήσουμε ολόκληρο τον πλούτο μας.

Εμείς, για αυτή την ενότητα και για αυτόν τον πλούτο θα δουλέψουμε. Για να κερδίζουν όλοι οι δημότες, και όχι μόνο λίγοι «ημέτεροι», απ’ τον μεγάλο Δήμο Καλαμάτας.

 

Όλο το πρόγραμμά μας, έχει μονάχα έναν στόχο: Να απελευθερώσουμε απ’ τα δεσμά της καθυστέρησης, να κινητοποιήσουμε πραγματικά, τον γίγαντα που λέγεται «καλλικρατικός Δήμος Καλαμάτας»!

 

Με την ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, ο Δήμος Καλαμάτας δυναμώνει. Κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία, που όμως βασίζεται σε αληθινά στοιχεία και συγκεκριμένα έργα: Αυτά που ξέρουμε καλά!

Όχι απλώς σε ευχές κι αερολογίες… και εκθέσεις. (Σαν το «κλιματικό συμβόλαιο» που μας παρουσίασε βιαστικά η δημοτική αρχή πριν από λίγες μέρες, χωρίς συγκεκριμένα έργα – και χωρίς απάντηση στο ερώτημα, τι δεσμεύσεις θ’ αναλάβει ο Δήμος και πολίτες του!).

Κάποιοι, είδαν σ’ αυτό το πρόγραμμα απλώς ένα σωσίβιο, που το φουσκώνουν με αέρα… μήπως τους σώσει απ’ την ανυπαρξία έργων τους – και από την απτή αναποτελεσματικότητά τους.

 

Αλλά φτάνει πια! Όχι άλλες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις – όπως εκείνες που έδωσε η ομάδα Βασιλόπουλου το 2019… και σήμερα τις επαναλαμβάνει αυτούσιες!

 

Ο Δήμος Καλαμάτας σήμερα… συναντά το μέλλον του!

Από αυτή την Κυριακή, ο Δήμος Καλαμάτας μπαίνει σε νέα, ανοδική πορεία!

Και πρέπει θριαμβευτικά να μπει. Να μπει επειγόντως!

Γιατί αλλιώς, οι εξελίξεις γύρω μας θα τον αφήσουν πάλι απέξω.

 

Γι’ αυτό, χρειάζεται έργα αληθινά! Έργα που τελειώνουν στην ώρα τους!

Όχι άλλα προεκλογικά πασαλείμματα! Όχι άλλα προεκλογικά τερτίπια!

 

Εμείς θα μιλάμε κάθε μέρα με τα έργα μας. Αυτή είναι άλλωστε η ειδικότητά μας…

 

Και έχουμε 2 επιπλέον όπλα: Τη «Συμμετοχή»και τη «Διαφάνεια». Μ’ ένα εντελώς καινούργιο, πολύ πιο δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας. Με ισότιμη συμμετοχή για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως αξιοκρατία! Όχι προσλήψεις των πολιτικών μας φίλων! Όχι αναθέσεις μόνο σε «ημέτερους»! Αυτό, σημαίνει και πραγματική διαφάνεια!

Σημαίνει τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή. Η οποία παρέβη ακόμα και τους νόμους, για να μη δώσει ποτέ λογαριασμό – και σε κανέναν! (Κρύφτηκε κι από το ντιμπέιτ ακόμα, που όλοι οι άλλοι υποψήφιοι το ζήτησαν!)

 

Λοιπόν εμείς θα δίνουμε λογαριασμό, για όλα!

Αλλά η πιο σημαντική λέξη-κλειδί για εμάς είναι η προνοητικότητα και η φροντίδα, με όλες τους τις έννοιες.

 • Προνοητικότητα για τις υποδομές, που σήμερα απελπιστικά καθυστερούν– και μας αφήνουν έκθετους σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
 • Φροντίδα για τους δημόσιους χώρους, που σήμερα δεν έχουν την εικόνα αλλά και την καθαριότητα που θέλουμε.
 • Πρόνοια για την προσέλκυση επιχειρήσεων. Ο Δήμος Καλαμάτας, σε μόνιμη συνεννόηση με το Επιμελητήριο και τους άλλους φορείς, πρέπει να γίνει χώρος φιλικός στην επιχειρηματικότητα!

Θα πείσουμε σιγά σιγά, μικρές – μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ότι εδώ έχουν το περιβάλλον για ν’ ανθίσουν.

Και να μας δώσουν νέες δουλειές και νέα ώθηση και νέες προοπτικές για όλους! Για τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες! Για τους νέους μας! Που αν δεν φροντίσουμε αμέσως τώρα για το μέλλον τους, όλο και περισσότεροι θα φεύγουν… και δεν θα επιστρέφουν.

 • Επίσης, πρόνοια και κοινωνική φροντίδα για όλους τους δημότες:

Για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, για τους ηλικιωμένους. Για τους ανθρώπους με αναπηρίες, που ακόμα αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια για να κυκλοφορήσουν και να ζήσουν, στην πόλη και στις γειτονιές. Και η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έκανε ούτε ένα νέο βήμα για να διευκολύνει τη ζωή τους!

Εμείς, μιλάμε συνεχώς μαζί τους. Η παράταξή μας… είναι δική τους!

 

 • Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα, σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της πόλης και του Δήμου.
 • Θα ξεκινήσουμε αμέσως, ώστε να ιδρύσουμε την 1η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καλαμάτα! Ένα τεράστιο άλμα ευαισθησίας και εκσυγχρονισμού! Μια αγκαλιά φροντίδας, για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, που κάποια στιγμή μένουν στον κόσμο μόνοι.
 • Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και για την ίδρυση ενός Δημοτικού Γηροκομείου.
 • Θα ξεκινήσουμε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ: Ένα «χαμένο» έργο σήμερα. Μια αναγκαία δομή, που πάει να ξεχαστεί…
 • Θα βοηθήσουμε και τα αναπηρικά σωματεία, να στεγαστούν σ’ ένα κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο – όπως ζητούν εδώ και χρόνια…
 • Και βέβαια θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους Εθελοντές. Για να μπορούν να συνεχίσουν να μας δίνουν την πολύτιμη βοήθειά τους, σε κάθε δύσκολη στιγμή!

 

Φίλες και φίλοι, με λίγα λόγια το όραμά μας για την Καλαμάτα… είναι να γίνουμε, να είμαστε, ένας πραγματικά σύγχρονος, ευρωπαϊκός Δήμος! Ένας ανεπτυγμένος Δήμος! Ένας πιο πλούσιος Δήμος!

Οργανωμένος, προστατευτικός. Φιλόξενος και αποτελεσματικός!

Αυτό είναι το όραμα που υπηρετεί το πρόγραμμά μας. Αυτή είναι η πρόσκληση που σας απευθύνουμε, με αίσθηση κατεπείγοντος.  Αλλά και με αισιοδοξία!

 

Γιατί είμαι απολύτως βέβαιος – και θα το ξαναπώ: Στον Δήμο Καλαμάτας, αξίζουμε περισσότερα!

Και θα τα αποκτήσουμε. Τώρα!

Αρκεί αυτή την Κυριακή, να είσαστε μαζί μας!

 

Γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα – βαθιά γνώση των προβλημάτων – και πολύ μεγάλη εμπειρία. Έχουμε αξιόλογους, άφθαρτους, δραστήριους υποψήφιους.

Έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους με όρεξη για δράση, αλλά και έμπειρους.

Έχουμε υγιείς δυνάμεις, από όλους τους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους.

 

Γιατί η δική μας η παράταξη είναι πραγματικά πολυσυλλεκτική. Είναι καθαρά αυτοδιοικητική!

Σας καλούμε όλοι μαζί λοιπόν, να πάμε τον τόπο μας μπροστά!

Δεν μπορούμε να χάσουμε ακόμα μία ευκαιρία… ακόμα μια πενταετία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Τέλειωσε όλο το κεφάλαιο, που είχε συσσωρευτεί στην πόλη. Τα τελευταία χρόνια, σπαταλήθηκε.

 

Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη! Κανείς μη λείψει από αυτή τη μάχη! Είναι η μητέρα των μαχών!

Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γονατίσουμε…

Αλλά την Κυριακή, ολόκληρος ο Δήμος Καλαμάτας περιμένει να νικήσουμε!

Όλοι εσείς, κι εμείς μαζί, μπορούμε να νικήσουμε!

 

Αυτή την Κυριακή, η δράση θα νικήσει την αδράνεια!

Η ενότητα, η ενοποίηση θα νικήσει τους διαχωρισμούς και τις αδικίες.

Η πρόνοια θα νικήσει την αδιαφορία.

Η αποτελεσματικότητα θα νικήσει τις ατέλειωτες καθυστερήσεις.

Η αξιοπιστία θα νικήσει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Οι πράξεις θα νικήσουν τα λόγια του αέρα!

 

Γιατί ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι περιουσία κανενός! Δεν κληρονομείται. Και δεν μεταβιβάζεται.

Η Καλαμάτα ανήκει στους δημότες της! Και στις 8 Οκτωβρίου 2023, όλοι εμείς, θα πάρουμε την τύχη της στα χέρια μας. Και θα την πάμε στη νέα της εποχή!

 

Κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες των εξαρτημένων ΜΜΕ. Είμαστε πολύ κοντά στην ανατροπή, στη μεγάλη έκπληξη!

Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή για ένα καλύτερο μέλλον. Εμπρός λοιπόν για τη μεγάλη μας, κοινή μας νίκη!

Εμπρός για έναν μεγάλο, εύρωστο, περήφανο και σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο.

Εμπρός για την ανατροπή της απραξίας. Της αλαζονείας. Της μεροληψίας. Της μόνιμης αργοπορίας.

Αυτή την Κυριακή, φίλες και φίλοι, δώστε μας την ψήφο σας!

 

Δώστε μας τη δύναμή σας – και θα σας την αποδώσουμε μεγαλύτερη!

Δώστε μας την ευκαιρία – και θα σας δώσουμε αποτελέσματα!

Δώστε μας την πίστη σας – και θα σας δώσουμε αποδείξεις!

Δώστε μας το όνειρό σας – και θα σας δώσουμε πράξεις!

 

Αυτή την Κυριακή, πρέπει να κερδίσουμε τον τόπο μας και όσα μας αξίζουν!

Δεν έχουμε άλλο χρόνο! Αυτή… είναι η κρίσιμη στιγμή!

Έχουμε την ευθύνη. Έχουμε τον τρόπο. Είναι στο χέρι μας! Και θα νικήσουμε, όλοι μαζί!

 

Σας ευχαριστώ όλους… Εμείς, θα την τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας!

Σας ευχαριστώ πολύ! Με τη νίκη!

 

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ