Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Με επαγγελματίες της οδού Αναγνωσταρά μίλησε ο Δήμαρχος ενόψει του έργου ανάπλασης

Ανέβηκε

στις

με επαγγελματίες της οδού αναγνωσταρά μίλησε ο δήμαρχος ενόψει του έργου ανάπλασης 3
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Αναγνωσταρά, αλλά και με κατοίκους της περιοχής, συνομίλησε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενόψει της έναρξης των εργασιών ανάπλασης της οδού. Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ) με τίτλο: «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2020 ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ», με προϋπολογισμό μελέτης 850.000 €, έργο που έχει λάβει έκπτωση 47,23%.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργο Εγγλέζο, ενημέρωσε τους επαγγελματίες για το έργο της ανάπλασης καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι το έργο αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου κι αφού νωρίτερα ολοκληρωθεί η εξελισσόμενη παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου. Ο συμβατικός χρόνος υλοποίηση είναι 240 ημέρες, ενώ παράλληλα, πέραν της ανάπλασης θα εκτελεσθεί ένα μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και των αγωγών για τα όμβρια ύδατα.

dsc 0701 medium

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Όλη η παρέμβαση έχει σχεδιαστεί με κύριο κριτήριο, την αναβάθμιση τόσο της συγκεκριμένης όσο και της ευρύτερης περιοχής ανάπλασης και την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τόσο των καταστημάτων, όσο και των λοιπών λειτουργιών, αλλά πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ένα δεύτερο και σημαντικότερο κριτήριο, έχει σχέση με την ενοποίηση όλων των αναπλάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν όλες ως μια ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και επισκεπτών, της πόλης μας.

Η συνολική επιφάνεια της παραπάνω παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα του κέντρου της Καλαμάτας, ανέρχεται περίπου σε 5.000 μ2, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων επιφανειών οδοστρωμάτων,  όπως φαίνεται και στη γενική κάτοψη διαμόρφωσης του παραπάνω χώρου.

dsc 0679 medium

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «Επισκεπτόμαστε σήμερα μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου την οδό Αναγνωσταρά για τα έργα που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες. Ήδη έχει ξεκινήσει το έργο από τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι η υπογειοποίηση του δικτύου. Τις επόμενες ημέρες πιστεύουμε πως το πρώτο κομμάτι από τη Βαλαωρίτου ως την Πολυχάρους θα ξεκινήσει να υλοποιείται. Ένα σημαντικό έργο σε έναν σημαντικό εμπορικό δρόμο, παράλληλο της Αριστομένους που θα δώσει μια δυναμική στην ευρύτερη περιοχή και μια άλλη εμπορική πνοή. Ο δρόμος είναι 600 μ. και είναι ένα μεγάλο έργο μιας και δεν αφορά μόνο την ανάπλαση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος αλλά και έργα υποδομών καθώς θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης και το δίκτυο διαχείρισης ομβρίων. Ένα έργο 600 μ. με συμβατικό χρόνο υλοποίησης τις 240 ημέρες. Θα προσπαθήσουμε υλοποιώντας το έργο τμηματικά να ελαφρύνουμε από τέλη τους επαγγελματίες. Για όσο διαρκεί το έργο θα εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την μηδενική καταβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού».

dsc 0687 medium

«ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης σημείωσε: «Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος η παρέμβαση μας στην οδό Αναγνωσταρά αφορά βασικά έργα υποδομής. Ο ηλεκτροφωτισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ενέργειας γίνεται ήδη. Θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, θα μπει καινούργιος αγωγός  και ενίσχυση του δικτύου απορροής των ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, όταν τελειώσουν αυτά θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πεζοδρόμιο στο ανατολικό μέρος της Αναγνωσταρά ώστε η κίνηση των πεζών να είναι απρόσκοπτη. Πιστεύουμε πως έτσι θα βελτιωθεί πολύ η επισκεψιμότητα και θα ανέβει και η εμπορική αξία όλης της περιοχής. Ζητούμε υπομονή γιατί τέτοια έργα απαιτούν την συνεργασία πολλών φορέων. Εμείς θα είμαστε πάνω από το έργο αυτό συνέχεια ώστε να το ολοκληρώσουμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει εμάς και θα ευχαριστήσει όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και επισκέπτες. Κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε προστιθέμενη αξία και σε αυτή την περιοχή».

dsc 0692 medium

«ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ»

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γ. Εγγλέζος ανέφερε: «Βρισκόμαστε μαζί με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο στην επίσκεψη τους σήμερα εδώ στην Αναγνωσταρά και τους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση να έρθουμε στις επιχειρήσεις της Αναγνωσταρά αλλά και της Ανδρέα Σκιά που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα αλλά κάνουμε ότι μπορούμε να ενταχθεί και εκείνο το μικρό κομμάτι και μια ανάπλαση της οδού Βαλαωρίτου. Όντως η Αναγνωσταρά ήταν ένας δρόμος υποβαθμισμένος εδώ και χρόνια και θα είναι όντως ένα έργο πνοής. Εμείς είμαστε εδώ ώστε να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε και για να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα γίνει μέσα στα χρονοδιαγράμματα και πιστεύω πως θα γίνει ένας δρόμος αντάξιος της Αριστομένους».

με επαγγελματίες της οδού αναγνωσταρά μίλησε ο δήμαρχος ενόψει του έργου ανάπλασης 4

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ