Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Μαρινάκης: Προτεραιότητα η περαιτέρω ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

«Η στήριξη των ευάλωτων, των ασθενούντων οικονομικά, των δημοτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας Θανάση Βασιλόπουλου». Αυτό σημείωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποίησε, σχετικά με ζητήματα που αγγίζουν τον κοινωνικό τομέα και τη Διεύθυνση Πρόνοιας, ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι διανύσαμε μια χρονιά η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με πρωτόγνωρες συνθήκες, τονίζοντας: «Σταθήκαμε όρθιοι, όλο αυτό το χρόνο με τη Διεύθυνση Πρόνοιας, όπου στο πρόσωπο της Διευθύντριας θέλω να ευχαριστήσω με όλη μου τη καρδιά το προσωπικό και όλα τα στελέχη που με ζήλο και αυταπάρνηση έκαναν ό, τι είναι δυνατόν. Καθώς επίσης και τα παιδιά και το προσωπικό εκείνο που συνέδραμε τις προσπάθειες αυτές κατά την αναστολή των λειτουργιών των δομών του Δήμου, έτσι ώστε να προσφέρουν κατά τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους στην Πρόνοια».

Επίσης ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την συστηματική στήριξη των δημοτικών δομών σε δικαιούχες οικογένειες και άτομα, σύμφωνα πάντα με την αρμόδια Υπηρεσία, εστιάζοντας σε δομές όπως το Δημοτικό Παντοπωλείο, το Δημοτικό Συσσίτιο και τη λειτουργία των Δημοτικών Μαγειρείων, σε άλλες δημοτικές δομές όπως το Φαρμακείο και το Ιατρείο, το ΚΔΑΠΜΕΑ, τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του «Βοήθεια στο σπίτι» κ.ά.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που ο κ. Μαρινάκης έκανε για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, δομή που σύντομα θα λειτουργήσει, ίσως και εντός του Ιανουαρίου 2021.

Κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Να ζητήσω απ’ όλους να κοιτάζουμε δίπλα μας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Να κοιτάζουμε το γείτονα μας, να κοιτάζουμε το φίλο μας, τον άνθρωπο που είναι στο περιβάλλον, είτε το φιλικό, είτε το κοινωνικό, που έχει ανάγκη και για κάποιους λόγους δεν προσεγγίζει τις Υπηρεσίες μας. Θέλω εκεί από όλους να μας δώσουν την αφορμή, να μας ενημερώσουν έτσι ώστε να φτάσουν οι Υπηρεσίες, οι ίδιες στον άνθρωπο τον πάσχοντα, τον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Εδώ είμαστε, είναι σαφέστατη εντολή από τον Δήμαρχο μας να προχωρήσουμε σε αυτόν τον τομέα και να μην κάνουμε καμιά έκπτωση στην παροχή βοήθειας».


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στον αυχένα τον κουμπάρο της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της υπόθεσης επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε ένας άνδρας στην Καλαμάτα από την κουμπάρα του.

Το θύμα της επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλαούνας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επίθεση και δήλωσε πως «η κατηγορούμενη να τιμωρηθεί, όπως πρέπει να τιμωρηθεί βάσει Νόμου και να δικαιωθώ και εγώ γιατί έχω δεχθεί και ψυχολογική επίθεση».

«Ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ακόμη ο κ. Φλαούνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που ακολούθησε μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα. «Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω καμία δραστηριότητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν σήκωνα βάρος νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό». Όσο για την 50χρονη κατηγορούμενη; Ισχυρίζεται ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το θύμα. «Υπάρχουν πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση», δηλώνει ο συνήγορός της, Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ