Connect with us

πρέπει να δεις

Λίγα λόγια για την ανακαίνιση σπιτιού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λίγα λόγια για την ανακαίνιση σπιτιού 1

Λίγα λόγια για την ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που όλη μας έχουμε σκεφτεί να ακολουθήσουμε κάποια στιγμή για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους χώρους στους οποίους περνάμε την καθημερινότητά μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίσουμε καλύτερα την ανακαίνιση σπιτιού.

Τι είδη ανακαίνισης υπάρχουν;

Η ανακαίνιση σπιτιού χωρίζεται σε δυο είδη: τη μερική και την ολική. Η μερική ανακαίνιση περιλαμβάνει μόνο ορισμένα δωμάτια του σπιτιού ενώ η ολική γίνεται σχεδόν σε όλο το σπίτι. Η μερική ανακαίνιση γίνεται σε σπίτια που είναι σχετικά καινούργια, προκειμένου να φέρει κάποιος από τους χώρους τους πιο κοντά στα μοντέρνα αισθητικά αλλά και πρακτικά δεδομένα. Η ολική ανακαίνιση γίνεται σε πολύ παλαιότερα σπίτια, τα οποία και θα ήταν αδύνατον να πουληθούν ή να κατοικηθούν σωστά στη τρέχουσα κατάσταση τους. Μια μερική ανακαίνιση είναι αρκετή για να ανανεώσει και να αναβαθμίσει όσο πρέπει ένα σπίτι.

Ποια δωμάτια είναι καλύτερο να ανακαινιστούν;

Τα δωμάτια που είναι καλύτερο να ανανεωθούν για να ανέβει η αξία του σπιτιού σας αλλά και να γίνει η ζωή σας γενικά πιο εύκολη, είναι το μπάνιο και η κουζίνα. Το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια δεν είναι και τόσο «χρηστικά» δωμάτια και ως εκ τούτου, το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η διακόσμηση και τα έπιπλα τους. Με άλλα λόγια, μπορείτε να ανανεώσετε αυτούς τους χώρους αγοράζοντας πιο μοντέρνα έπιπλα και βάφοντας τους. Η «ποιότητα» του μπάνιου και της κουζίνας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιοποίηση του χώρου και τον εξοπλισμό τους, οπότε και η ανακαίνιση τους είναι πιο σκόπιμη αλλά και πιο πολύπλοκη. Ένα μοντέρνο μπάνιο και μια σύγχρονη κουζίνα σίγουρα θα ανεβάσουν την αξία ακόμη κι ενός πολύ παλιού σπιτιού αλλά και θα αλλάξουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής σας στο σπίτι.

Πόσο θα διαρκέσει περίπου μια ανακαίνιση σπιτιού;

Η διάρκεια μιας ανακαίνισης εξαρτάται από το μέγεθος της, το οποίο και υπαγορεύει και το πλήθος των εργασιών που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της. Το κλειδί για να κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο μια ανακαίνιση είναι να υπάρχει πολύ καλός συντονισμός ανάμεσα στα συνεργεία που θα πρέπει να δουλέψουν για την ολοκλήρωση της έτσι ώστε οι δουλειές να γίνουν με τη σωστή σειρά και να μην περιμένει το ένα συνεργείο πότε θα τελειώσει το άλλο ή να χαλάει το ένα συνεργείο τη δουλειά του άλλου με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνονται εργασίες ξανά από την αρχή. Το ιδανικό θα ήταν να φεύγει το ένα συνεργείο και να μπαίνει αμέσως το άλλο. Φυσικά, ο σωστός προγραμματισμός μιας ανακαίνισης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προσλάβετε μια καλή εταιρεία ανακαινίσεων η οποία θα αναλάβει να προγραμματίσει αλλά και να συντονίσει τις εργασίες των συνεργείων.

Γνωρίζοντας λοιπόν αυτές τις όχι και τόσο μικρές λεπτομέρειες, η ανακαίνιση σπιτιού θα μας φανεί πολύ πιο εύκολη διαδικασία, αφού θα καταφέρουμε να την οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λίγα λόγια για την ανακαίνιση σπιτιού

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

πρέπει να δεις

58 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟς

Νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 58 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα 14/7. Από αυτά τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.883.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Απαγορεύονται και επίσημα τα πανηγύρια έως 31 Ιουλίου – Η διευκρίνηση για τα παζάρια

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ματαίωση όλων των πανηγυριών έως τις 31 Ιουλίου, ενώ υπήρξε και διευκρίνηση για τα παζάρια.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε στη διευκρίνιση όσον αφορά τα πανηγύριαπως, «απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών».

Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά: Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μελι

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι

Άρον – άρον ανακαλεί ο ΕΦΕΤ μέλι που διατίθεται στην ελληνική αγορά, και το οποίο όπως αποδείχτηκε είναι νοθευμένο.

Συγκεκριμένα, το μέλι αναγράφει πως είναι από άνθη και βότανα, ενώ μέσα έχει αμυλοσιρόπιο. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα καλεί όσους το έχουν αγοράσει να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

“Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’ που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για: Μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα … με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην Ε.Ε. για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ, Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη.

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν”.

[ΠΗΓΗ]

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό! Ανησυχία για τα «ορφανά» και τα εισαγόμενα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΕΟΔΥ: 31 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό! Ανησυχία για τα «ορφανά» και τα εισαγόμενα 2

Νέα κρούσματα κορονοϊού

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, όπως επίσης και εκείνου στην κατασκήνωση αλλά περισσότερο λόγων των 9 «ορφανών» που εμφανίστηκαν στην Κοζάνη.

«Δυστυχώς δεν συνδέονται με άλλα κρούσματα και χαρακτηρίζονται ως “ορφανά”», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Τοπαλίδης. Τα 9 κρούσματα «είχαν συμπτώματα και πήγαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και μετά πήγαν στο νοσοκομείο αναφοράς στο Μποδοσάκειο με ορισμένους να νοσηλεύονται και άλλους να έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ