Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κοινότητα Αλαγονίας: Ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινότητα Αλαγονίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν με το πέρας των θερινών μαθητικών διακοπών τα καλοκαιρινά κυριακάτικα εργαστήρια για παιδιά που διοργανώθηκαν φέτος στην Κοινότητα Αλαγονίας, με σκοπό να ζήσουν οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι γονείς τους ευχάριστες και δημιουργικές  καλοκαιρινές στιγμές στον Ταΰγετο.

 

Τα εργαστήρια περιλάμβαναν τις ενότητες:

Κοινότητα Αλαγονίας

– «ΜΙΑ ΣΠΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…». Πραγματοποιήθηκε κύκλος κυριακάτικων δραστηριοτήτων με κατασκευές και εξερευνήσεις στην φύση του Ταϋγέτου με θέμα τους σπόρους και την αξία τους στον πολιτισμό μας. Ο κύκλος πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία μεταξύ της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, μέλος του Δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της υπό ανάπτυξη Κοινοτικής Βιβλιοθήκης Αλαγονίας που δημιουργείται έπειτα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας Αλαγονίας.

 

– ΜΟΥΣΙΚΟΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. Πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσκληση – συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας και της Κοινότητας Αλαγονίας με θέμα τη διοργάνωση «Πανηγυριών με μηδενικά απορρίμματα».

Κοινότητα Αλαγονίας

– ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ. Πραγματοποιήθηκαν σχεδόν κάθε Κυριακή περιηγήσεις στο πρόσφατα συντηρημένο από ομάδα δημιουργικών εθελοντών, σπάνιας ομορφιάς κυκλικό μονοπάτι της Αλαγονίας. Ανάλογα τις ηλικίες των παιδιών γινόταν κάθε φορά επιλογή ενός μέρους του μεγάλου μονοπατιού που ακολουθεί την πορεία των τρεχούμενων νερών, με λίμνες, καταρράκτες και πολλά όμορφα γεφύρια και ολοκληρώνεται μέσα από τα παραδοσιακά επιμέρους μονοπάτια που συνδέουν τους οικισμούς του χωριού. Η ομάδα συντήρησης του μονοπατιού δημιουργήθηκε με την ευγενική πρόσκληση και μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας από δημιουργικούς εθελοντές κατοίκους της Αλαγονίας.

 

– ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των θερινών προβολών που διοργανώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού.  Οι προβολές έγιναν με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και αποσκοπούσαν στην ευαισθητοποίησή μας σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας του βουνού μας και απευθύνονταν σε ενήλικες. Συμπληρωματικά δημιουργήθηκε το παράλληλο παιδικό εργαστήριο προκειμένου να έχουν και τα παιδιά ποιοτικό χρόνο στην πλατεία την ώρα των προβολών.

 

– ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ «SWAPSHOP» της Κοινότητας Αλαγονίας. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το «ανταλλακτικό παζάρι παναλαγονιακής αλληλεγγύης» Swapshop που απέκτησε πλέον η Κοινότητα Αλαγονίας έπειτα από πρόταση και προσφορά των κατοίκων και των επισκεπτών της Αλαγονίας. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της αλληλεγγύης μέσα από την καταναλωτική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Κοινότητα Αλαγονίας

Όλες οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια της Κοινότητας Αλαγονίας πραγματοποιήθηκαν με αυστηρή τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτικός Δρυμός Ταϋγέτου», που υλοποιούν χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα  του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Η συνεργασία όλων των προαναφερόμενων φορέων ήταν ευγενική προσφορά και προήλθε είτε από πρόταση των φορέων, είτε από πρόσκληση συνεργασίας από την Κοινότητα και τους δημιουργικούς εθελοντές.

 

Η Κοινότητα Αλαγονίας και όλοι οι φορείς που την τιμούν με τη συνεργασία τους εύχονται στους μικρούς φίλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και ανανεώνει το ραντεβού όλων, παιδιών, γονιών και κάθε επισκέπτη στις επόμενες Φθινοπωρινές δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα!


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μεσσηνία: Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες της παράκαμψης της Γιάλοβας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνία: Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες της παράκαμψης της Γιάλοβας 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. ΑΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα για το τμήμα της παράκαμψης της Γιάλοβας.

Η συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε 286.539,20 ευρώ με τον ΦΠΑ και από αυτή, τα 285.000 ευρώ θα καλύψει η Περιφέρεια μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ τα υπόλοιπα 1.539,20 ευρώ από την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα.

Μέσα σε 12 μήνες η “Πάρνωνας Α.Ε. ΑΟΤΑ Πελοποννήσου”, αναλαμβάνει να έχει παραδώσει στην Περιφέρεια, α) τοπογραφικές μελέτες, β) μελέτες συγκοινωνιακών έργων, γ) μελέτες τεχνικών έργων, δ) μελέτες υδραυλικών έργων, ε) γεωλογικές μελέτες, στ) γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες, καθώς και ζ) μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οφείλει επίσης να έχει συντάξει Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας και Φάκελο Ασφάλειας και Υγείας, όπως επίσης και τα τεύχη δημοπράτησης, προκειμένου -όπως σημειώνεται στην εν λόγω σύμβαση- “το έργο ‘Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα παράκαμψη Γιάλοβας) Π.Ε. Μεσσηνίας’ να καταστεί ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου”.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, για την εν λόγω μελέτη είχαν προϋπολογιστεί αρχικά 1.600.000 ευρώ:

“Πλέον, η πίστωση που απομένει -μετά την υπογραφή σήμερα της προγραμματικής σύμβασης- θα διατεθεί στο έργο βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού, το οποίο θα ενταχθεί στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ”.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς: Μηχάνημα μοριακού ελέγχου σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς: Μηχάνημα μοριακού ελέγχου σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου 6
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, το προσεχές διάστημα, για την στήριξη Νοσοκομείων και ιδιωτών Ιατρών στην μάχη κατά του κορωνοϊού,  ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο Πρόεδρος του ΠεΣυ Μ. Σκαντζός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλος καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου  Βασίλης με τον αναπληρωτή του κ. Καμαρινόπουλο.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να υπάρξει μηχάνημα μοριακού ελέγχου σε όλα τα νοσοκομεία  της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τουλάχιστον ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα)

Ακόμα έγινε αναφορά και σε άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν από πλευράς Περιφέρειας για την στήριξη των Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας και Ιδιωτικών Ιατρείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, όσο και σε προσλήψεις προσωπικού.

Είναι γνωστό πως η Περιφέρεια και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει δηλώσει πως 800 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την πρόσληψη προσωπικού, ενώ θα πρέπει να γίνουν και ενέργειες ώστε τα νοσοκομεία να στελεχωθούν κατάλληλα, και  να αποτελέσουν εν δυνάμει νοσοκομεία covid-19, αν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δειγματοληψίες για κορωνοϊό , καθώς και η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων, ώστε ο κόσμος να τηρεί τους κανόνες προστασίας, αλλά και να αποφεύγει την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επόμενη περίοδος, η οποία εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη, λόγω της αύξησης των ιώσεων.

 Συνάντηση Άγγελου Χρονά με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Άγγελος Χρονάς

 Στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης του, με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Άγγελος Χρονάς είχε συνάντηση και με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αναστάσιο Τζανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Χρονάς ενημερώθηκε πλήρως για την λειτουργία του Νοσοκομείου και τις ανάγκες του και, σύμφωνα και με τις προθέσεις του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σύντομα το Νοσοκομείο θα διαθέτει Διαγνωστικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου για COVID-19, ενώ θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, όπως η προμήθεια αναπνευστήρων και άλλων υλικών.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας είναι δεδομένη, αφού η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στα Νοσοκομεία, όσο της επιτρέπεται από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες που έχει.

Ο κ. Χρονάς αν απαιτηθεί θα πραγματοποιήσει εκ νέου συναντήσεις με Γιατρούς αλλά και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αντιπεριφερειάρχης στις πληγείσες περιοχές στην άνω Μεσσηνία για καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αντιπεριφερειάρχης στις πληγείσες περιοχές στην άνω Μεσσηνία για καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών 7
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας από ανεμοθύελλα που συνέβη τα ξημερώματα της 24η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα επλήγησαν οι Κοινότητες Αγριλόβουνου, Ανδανίας, Ανθούσας, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα, Ζευγολατιού, Ηλέκτρας, Καλλιρόης, Καρνασίου, Μαγούλας, Μερόπης του Δήμου Οιχαλίας και οι ΔΕ Αυλώνας και Αετού του Δήμου Τριφυλίας. Οι ζημιές που παρατηρήθηκαν αφορούν κυρίως πτώσεις δένδρων στο οδικό δίκτυο, πτώσεις κολόνων ΔΕΗ, ζημιές σε σκεπές σπιτιών καθώς και παράσυρση σταβλικών εγκαταστάσεων.  Επιπλέον ζημιές σημειώθηκαν και στην ελαιοπαραγωγή με πτώσεις ελαιοδένδρων, σπάσιμο κλάδων και καρπόπτωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος περιόδευσε με υπηρεσιακούς παράγοντες στις πληγείσες περιοχές, επόπτευσε εργασίες καθαρισμού οδών και αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έδωσε οδηγίες για γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και επισκέφθηκε σταβλικές εγκαταστάσεις  που επλήγησαν. Συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου  και είχε συνεργασία μαζί της σε θέματα αποκατάστασης των ζημιών, καταγραφής αυτών, ενώ προωθήθηκε και η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους οικείους Δήμους για τα αιτήματά τους.

Αναστασόπουλος

Αναστασόπουλος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ