Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου 9
Κοινοποιησέ το

Την Κυριακή πρωτομηνιά του Νοεμβρίου ομάδα παιδιών ,των οποίων οι οικογένειές τους υποστηρίζονται από τα προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα μαζί με τις παιδαγωγούς τους εγκαινίασαν το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Δρυμού Ταϋγέτου «Το κυκλικό μονοπάτι της Αλαγονίας», σε μια επιτυχημένη όσο και ασφαλή εξόρμηση, στο όριο, μάλιστα, της έναρξης των αυστηρών μέτρων για την πανδημία. Φεύγοντας οι «μικροί φίλοι του Ταϋγέτου», εύχονταν να ήταν η ζωή τους στον Ταΰγετο, αποζητούσαν να ξαναβρεθούν σύντομα. Ο ενθουσιασμό τους έκανε έκδηλη την αναγκαιότητα της σύνδεσης των παιδιών μας με το βουνό, αλλά πρωτίστως συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους σε αυτή την αυθεντική περιβαλλοντική εμπειρία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου 10

Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος συνέβαλαν η θέρμη των κατοίκων της Αλαγονίας, η στήριξη των δημιουργικών εθελοντών, η ευγενική, διακριτική προσφορά των τοπικών καταστημάτων και παραγωγών, ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, η πρωτοβουλία και άρτια οργάνωση της Κοινότητας Αλαγονίας, η θεσμική αρωγή των Φορέων που συμμετέχουν ή έχουν υπό την αιγίδα τους τον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου. Φυσικά η συνεργασία ήταν υποδειγματική και με τα  Παιδικά Χωριά SOS, που από την πλευρά τους υποστηρίζονται κι αυτά από φορείς, όπως, στο ζήτημα της μεταφοράς τους στον Ταΰγετο, που ήταν αποτέλεσμα ευγενικής χορηγίας.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου 11

Η Ομάδα των Παιδικών Χωριών SOS κατέφθασε το πρωί από την Καλαμάτα στην Πλατεία της Αλαγονίας, όπου έγινε η υποδοχή και τα παιχνίδια γνωριμίας. Η παιδαγωγική Ομάδα των επισκεπτών και η Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σχέδιο πραγματοποίησαν το πέρασμα στο κυκλικό μονοπάτι της Αλαγονίας. Στο μονοπάτι μπορεί κανείς να επιλέξει μια διαδρομή διάρκειας, από δεκαπέντε λεπτά έως και πάνω από ώρα, ανάλογα τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ομάδας. Οι μικροί καλεσμένοι επισκέφτηκαν τη φυσική λίμνη «Κόλυμπα» και ακολουθώντας την κοίτη των νερών και τα χειροποίητα από τους κατοίκους γεφύρια πέρασαν φυσικές νεροτριβές, καταρράκτες και λίθακες σε μια σπάνια εποχική χλωρίδα, για να φτάσουν στην «υπαίθρια παιδική χαρά», τον καταρράκτη της «Βρύσης Νίκα» και το μονοπάτι  επιστροφής στην Κεντρική Πλατεία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου 12

Καθώς το «κυκλικό μονοπάτι» ανάλογα την εποχή χαρίζει κι άλλες εμπειρίες, αυτή τη φορά οι μικροί φίλοι του Ταϋγέτου απόλαυσαν τα εποχικά δώρα του Ταϋγέτου, καρπούς όπως μήλα, φιρίκια, καρύδια και κάστανα, τα οποία είδαν πως μαζεύονται, άνθη όπως κυκλάμινα και ορτανσίες και τα πανέμορφα «χαλιά» από τα φθινοπωρινά πλατανόφυλλα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά, όντας οι πρώτοι που βίωσαν το πρόγραμμα στα φετινά διαμορφωμένα μονοπάτια, συμμετείχαν συμβολικά αλλά και παιδαγωγικά στην σήμανση του μονοπατιού με επιγραφές και βέλη-οδηγούς για τον περιπατητή.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εγκαινίασαν το «Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας» στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου 13

Στην κεντρική πλατεία τους περίμεναν ένα παραδοσιακό, μεσογειακό γεύμα, τοπικά κεράσματα και αγροτικά προϊόντα για να γευματίσουν και να ξεκουραστούν. Ξεναγήθηκαν στις καινούργιες, ειδικά διαμορφωμένες δομές της Κοινότητας Αλαγονίας, το «Κατάστημα Ανταλλαγής-swapshop», την Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Αγροτικής Διοίκησης και πριν δύσει ο ήλιος αναχώρησαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και δυνατές μνήμες από το βουνό και το χωριό για την Καλαμάτα. Ακολούθησαν έτσι, την βασική δομή του προγράμματος «το Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας», που περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία, προσαρμοσμένα στην κάθε εποχή.

Το πρόγραμμα, για το οποίο μπορεί κανείς να ενημερωθεί αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλαγονίας www.alagonia.gr, δημιουργήθηκε για να φιλοξενούνται, όταν αυτό θα είναι εφικτό, μαθητικές και παιδικές ομάδες, μικτές ομάδες παιδιών και συνοδών, αλλά και οικογενειών. Όλοι ευχόμαστε σύντομα ο Ταΰγετος να ξαναζωντανέψει όπως αυτή την πρωτομηνιά, όπου – αξίζει να προσθέσουμε – πως σε κάθε χωριό υπήρχαν άνθρωποι που εξορμούσαν στον Ταΰγετο.

Ο Εκπαιδευτικός Δρυμός Ταϋγέτου, οι διοργανωτές φορείς  – Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και Κ.Π.Ε. Καλαμάτας – οι φορείς που παρέχουν της αιγίδας τους – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και Δήμος Καλαμάτας – καθώς και όλοι οι θεσμοί και οι φορείς που τον πραγματώνουν εύχονται στα Παιδικά Χωριά SOS δύναμη και επιτυχία στο έργο τους με την έμπνευση και την εκπαιδευτική αύρα του Δρυμού του Ταϋγέτου.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Αρνητικά όλα τα «drive through» τεστ στον Δήμο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αρνητικά όλα τα «drive through» τεστ στον Δήμο Μεσσήνης 20
Κοινοποιησέ το

Τα αρνητικά αποτελέσματα και των σημερινών τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Μεσσήνης, με τη διαδικασία «drive through», καταδεικνύουν ότι τα προληπτικά μέτρα αποδίδουν και η περιοχή μας έχει αποφύγει τη διασπορά του covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι με τον έλεγχο οδηγών και των συνοδηγών τους αποκλειστικά μέσα από το αυτοκίνητό τους που έγινε σήμερα, ολοκληρώθηκε μια σειρά ελέγχων με rapid test που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στην περιφέρεια του Δήμου για τον έλεγχο κατοίκων και εργατών γης. Σήμερα προσήλθαν κάτοικοι της Μεσσήνης αλλά και της γύρω περιοχής. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, σε τρεις διαδοχικούς ελέγχους στο Δημαρχείο είχαν ελεγχθεί με μοριακά τεστ υπάλληλοι του Δήμου, των δημοτικών επιχειρήσεων και αιρετοί. Έτσι σε σύνολο, 800 και πλέον εξεταζομένων με μοριακά και rapid test στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό αρνητικών δειγμάτων.

Ο πρώτος κύκλος ελέγχων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ήρθε εις πέρας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης, την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ και νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Στον χώρο ελέγχων βρέθηκε σήμερα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η προσπάθεια ελέγχων συνεχίζεται ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Τη διαδικασία επέβλεψε ο επιστημονικός σύμβουλος δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος.

Αρνητικά όλα τα «drive through» τεστ στον Δήμο Μεσσήνης 21

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η περιοχή μας αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής αφού και τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα περιστατικά έχουν ελαχιστοποιηθεί και σε επίπεδο νομού και περιφέρειας. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία τους, τον υπεύθυνο δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνο Βλαχοδημητρόπουλο, τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτη Κατσαφάδο και τη διευθύντρια του Κ.Υ. Μεσσήνης Μαρία Ρούσση. Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε πως δεν χρειάζεται εφησυχασμός από τον κόσμο, αντιθέτως θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ατομικής υγιεινής και χρήσης μάσκας, ώστε να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς προβλήματα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

4 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Δείτε την εξέλιξη των κρουσμάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

4 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία - Δείτε την εξέλιξη των κρουσμάτων 22
Κοινοποιησέ το

Μόλις 4 κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία, κάτω από 300 εντοπίστηκαν τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν τα 1044 νέα κρούσματα κορονοϊού:

– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 213 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Τζεν Ψάκι: Ομογενης από τη Μεσσηνία η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τζεν Ψάκι: Ομογενης από τη Μεσσηνία η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου 23
Κοινοποιησέ το

Η Ψάκι, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, έχει εργαστεί επί 10 χρόνια στο CNN ως αναλύτρια.

Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει το επιτελείο του για την είσοδό του στον Λευκό Οίκο με τις… γυναικείες παρουσίες να είναι έντονες σε νευραλγικά πόστα. Μια εξ αυτών, η «σιδηρά κυρία» του Τύπου, η 41χρονη, Τζεν Ψάκι.

Όπως αναφέρει η Independent, η Ψάκι θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από το 2015 έως το 2017. Προηγουμένως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Ομπάμα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση.

Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

 

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ