Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Καθηλωτικός ο Πέτρος Θέμελης για Αρχαία Μεσσήνη – Απογοήτευση και πολλά παράπονα

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με 35 χρόνια πλήρους αφοσίωσης και εργασίας, ο υπεύθυνος του Αρχαιολογικού χώρου Αρχαία Μεσσήνη, κύριος Πέτρος Θέμελης, μίλησε ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή πέριξ του χώρου.

Με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια σε συνέντευξη του στο MessiniaView αναφέρθηκε για την αξία του χώρου που  αποτελεί για τον ίδιο δυναμική για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Αν δεν υπήρχε αυτός ο χώρος δεν θα είχαμε ούτε δρόμους ούτε εστιατόρια ούτε ξενοδοχεία που άρχισαν να αναπτύσσονται εδώ στην περιοχή και μάλιστα αγοράζουν ξένοι και ελαιώνες για να έχουν το λάδι τους και σπίτια για να κάνουν ξενοδοχειακές μπουτίκ που είναι και της μόδας. Θα έπρεπε και οι ντόπιοι να συλλάβουν την αξία αυτού του τόπου και να ξυπνήσουν οικονομικά».

Ενώ σε άλλο σημείο του αφοπλιστικού του λόγου αναφερόμενος στην ωραιότητα του χώρου τονίζει λέγοντας  πως: « Φέτος είχαμε μία έκρηξη τουριστικής ανάπτυξης και προσέλευσης. Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία του χώρου του πόσοι ξένοι έχουν μπει στο χώρο, θα καταλάβετε από το 2019 με τι αγάπη, πάθος και ενδιαφέρον, μαζεύεται ο κόσμος από όλη τη γη εδώ πέρα για να δει την Αρχαία Μεσσήνη, η οποία είναι ένας χώρος ελκυστικός πιο ελκυστικός και από την Ολυμπία και πιο εύκολος προσβάσιμος από τους Δελφούς γιατί είναι μια ολόκληρη πόλη.»

Όμως, χαρακτηριστικά επεσήμανε πως το θέμα δεν είναι αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μία σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν την καλή λειτουργία του χώρου.

Πρότεινε να γίνουν τεράστια πάρκιν για πούλμαν, για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που έρχονται για να δουν τις παραστάσεις και το χώρο.

Επιρρίπτει ευθύνες στους πολιτικούς της χώρας  και τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής εκτιμώντας πως δεν έχουν κάνει κάτι εδώ και 35 χρόνια για να αναβαθμιστεί η περιοχή

Εκείνο που χρειάζεται η Αρχαία Μεσσήνη είναι να κατασκευαστεί ένας ευπρεπώς καλός δρόμος για να μπορούν να μετακινούνται ντόπιοι  και ξένοι από άλλα μέρη όταν θέλουν να τιμήσουν το χώρο με την παρουσία τους.

Ο κ. Θέμελης επιμένει πως ο χώρος χρειάζεται ένα καλά οργανωμένο πάρκιν, ενώ, επιπλέον, πρέπει να υπάρξει μια καλή ρύθμιση των πινακίδων του δρόμου.

Ισχυρίζεται πως όλοι οι οδοδείκτες στην περιοχή είναι λάθος. Έρχονται οι ξένοι από την Αθήνα και χάνονται. Δεν έχει μια σήμανση εκεί στην διασταύρωση να πηγαίνουν  στο δρόμο προς την Κυπαρισσία και να στρίβουν στο δρόμο προς το Μελιγαλά.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως υπήρξε μία προσπάθεια να γίνει ένα πάρκιν επί δημάρχου Τσώνη. Άρχισε να κατασκευάζεται, αλλά έγιναν λάθη, τροποποιήθηκαν οι μελέτες και το έργο έμεινε στη μέση και σήμερα πλέον έχει καταργηθεί αυτός ο δρόμος.

Με ιδιαίτερη απογοήτευση είπε πως το βράδυ αποφεύγει να οδηγήσει ακόμα και ο ίδιος λόγω της επικινδυνότητας στο δρόμο Νησί – Λάμπαινα και Αρσινόη.

Τέλος, εξέφρασε επί της ευκαιρίας το παράπονό του πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τον στήριξε ποτέ για την χρηματοδότηση και την παραχώρηση χώρου για κάποια ανασκαφή. Μόνο από τους ιδιώτες, όπως δήλωσε, δέχθηκε και ακόμα δέχεται υποστήριξη.

Ο λόγος του κ. Πέτρου Θέμελη είναι πράγματι καθηλωτικός και ο ίδιος φαίνεται μέσα από τα προβλήματα που καταθέτει και τις λύσεις που προτείνει  πως νοιάζεται και μάχεται για  αυτό τον τόπο με όποιο τίμημα.

Δειτε το βιντεο:

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ