Connect with us
biostalis

πρέπει να δεις

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020 1
Κοινοποιησέ το

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Παροχές προς τους εργαζομένους και δωρεές προς κοινωφελείς οργανισμούς, που ξεπέρασαν τα 3,85 εκατ. ευρώ μοίρασε για άλλη μια χρονιά η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας», η οποία έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά.

Στην κατά την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ανδρέας Καρέλιας, γνωστοποίησε ότι οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους, σε συνδυασμό με τα επιπλέον bonus που θα δοθούν σε ατομικό επίπεδο σε όσους μέσα στο 2019 ξεχώρισαν για την προσφορά τους, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που επιλέχθηκαν, ξεπερνούν τα 3.850.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Καρέλιας ανέφερε πως το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στο τζίρο της εταιρείας, που αν αφαιρεθούν οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Ο κ. Καρέλιας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της καπνοβιομηχανίας μέσα στη χρονιά, κάνοντας λόγο για:

«- Το μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών στην ιστορία μας, έναν καθαρό κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 5% περίπου σε σχέση με πέρσι και σίγουρα μια πολύ κερδοφόρα χρονιά.

– Αύξηση των πωλήσεων των τσιγάρων στην Ελλάδα κατά 6%σε σχέση με πέρσι και αύξηση των πωλήσεων του καπνού για στριφτό κατά 11%.

– Στις διεθνείς μας αγορές, αύξηση του όγκου πωλήσεων των τσιγάρων κατά 3%σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του καπνού ανέβηκαν κατά 11,5%.

– Στα τσιγάρα, πετύχαμε το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια, το οποίο αγγίζει το 18%, ενώ η χρονιά κλείνει με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, το οποίο ξεπερνά το 26%.

– Για μία ακόμη χρονιά πετύχαμε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας, που την καθιστούν ακόμη πιο θωρακισμένη οικονομικά έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής δυσκολίας.

– Αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 10% περίπου σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ μόνον το 2019 επενδύσαμε ποσό που ξεπερνά τα €7.500.000,00 σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυνατότητα, να ολοκληρώσουμε την προσαρμογή μας στις απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας και να προσαρμοστούμε σε πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα καπνικά προϊόντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Επιστέγασμα της παραπάνω θετικής πορείας το 2019 είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία ποσά ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ που αναλογούν στην χρήση 2019, αλλά και κάθε άλλης μορφής φόρων που καταβλήθηκαν το 2019, συνολικού ύψους € 532.000.000,00το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία μας. Παράλληλα οι εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς αγγίζουν τα 8 εκ.ευρώ».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου απολογισμού και της παρουσίασης των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα ιχνηλασιμότητας της ΚΑΡΕΛΙΑ που διαχειρίζεται ένα σύστημα το οποίο κόστισε συνολικά στην εταιρεία πάνω από 15 εκ.ευρώ.

«Το σύστημα αυτό για να λειτουργήσει σωστά απαιτείται η τέλεια και η αρμονικότερη συνεργασία της επιχείρησης με φορείς παροχής κωδικών, συστημάτων εκτύπωσης, καταγραφής, πρωτοβάθμιας ομαδοποίησης πακέτου σε κούτα, δευτεροβάθμιας ομαδοποίησης κούτας σε κιβώτιο και σε συνέχεια σε παλέτα, την παράλληλη άρτια λειτουργία φορέων στο εξωτερικό, όπως του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου αποθετηρίου, την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία διανομέων και άλλων συνεργατών σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πουλάμε τα προϊόντα μας, αλλά και των συστημάτων καταγραφής και ελέγχου που είναι συνδεδεμένα με αυτούς. Μία πρόσθετη πρόκληση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ότι έπρεπε για πολλοστή φορά τα τελευταία 5 χρόνια να αλλάξουμε την μορφή των προϊόντων μας, αφού πέραν των απαιτήσεων του συστήματος ιχνηλασιμότητας, η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου, ως δια μαγείας, συνέπιπτε με την εφαρμογή και άλλων διατάξεων για την εξωτερική εμφάνιση των πακέτων τσιγάρων.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε συνεχείς διακοπές και καθυστερήσεις στην παραγωγή μας, αλλά και τις φορτώσεις μας, οι οποίες οφείλονταν τόσο σε “παιδικές ασθένειες” αυτού του τόσο πολύπλοκου συστήματος, όσο και σε λάθη και παραλείψεις φορέων έξω από την επιχείρησή μας, φορέων που είτε είχαν υποτιμήσει την πολυπλοκότητα και την δυσκολία του εγχειρήματος, είτε δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα, αφού και η ευρωπαϊκή επιτροπή, από την δική της πλευρά έδειξε τρομακτική καθυστέρηση στην τελική καταγραφή και χαρτογράφηση των απαιτήσεων του συστήματος», ανέφερε ο κ. Καρέλιας.

Νέες επενδύσεις

Ο επικεφαλής της ιστορικής καπνοβιομηχανίας δήλωσε επίσης υπερήφανος για την «Καρέλιας» που, όπως ανέφερε, βρίσκεται στα υψηλότερα σκαλιά της ελληνικής βιομηχανίας, οικονομικά παντοδύναμη, με ισχυρά εμπορικά σήματα, με διεθνή παρουσία να εξαπλώνεται σε πάνω από 50 αγορές. «Η συγκίνηση να βλέπεις τα σήματά μας, στο Heathrow στο Λονδίνο, στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, στην Λισαβόνα, στο Κατάρ, στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στα αεροδρόμια του Πεκίνου και της Σανγκάης, αλλά και στο Ελ. Βενιζέλος είναι μεγάλη, αλλά να ξέρεις ότι αυτά προέρχονται από τούτο εδώ το εργοστάσιο στην Καλαμάτα, γεμίζουν όλους εμάς που είμαστε εδώ σήμερα με υπερηφάνεια για αυτό το οποίο κάνουμε αλλά και με τεράστιο αίσθημα ευθύνης για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Καρέλιας, σημείωσε ότι η νέα δεκαετία σίγουρα θα φέρει νέες προκλήσεις, νέους περιορισμούς στην παραγωγή, διακίνηση και προώθηση των προϊόντων της, αλλά και νέες επιδράσεις, θετικές και αρνητικές από παράγοντες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. «Ήδη, πολύ νωρίτερα από τον Μάιο του 2020, είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε την παραγωγή προϊόντων με γεύση μέντα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αλλά προσβλέπουμε και στις τεράστιες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. Για τον λόγο αυτό, έχουμε ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, επενδύσεις απαραίτητες για την αύξηση της παραγωγής, οι οποίες θα συνδυασθούν και με νέες θέσεις εργασίας», κατέληξε.

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Πηγή


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Σοκ από την έκρηξη των κρουσμάτων – 667 νέα κρούσματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκ από την έκρηξη των κρουσμάτων - 667 νέα κρούσματα 12
Κοινοποιησέ το

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτους παραχωρεί ο ΟΑΕΔ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτους παραχωρεί ο ΟΑΕΔ 13
Κοινοποιησέ το

Η ρύθμιση για τη δωρεάν παραχώρηση σπιτιού περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας με τίτλο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων». Το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι διατάξεις για τα δωρεάν σπίτια περιλαμβάνονται στο άρθρο 47 του νομοσχεδίου («Εξαιρετικές περιπτώσεις παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον ΟΑΕΔ».

Δωρεάν σπίτια από τον ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Στο άρθρο 47 για τη δωρεάν παραχώρηση σπιτιών παρατίθενται τα 5 βασικά σημεία της ρύθμισης, στα οποία εξηγείται ποιοι είναι δικαιούχοι και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί. Συγκεκριμένα, τονίζεται:

  • Οι κατοικίες που παραμένουν κενές και αδιάθετες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλήρωσης κατοικιών σε οικισμούς του κατασκευαστικού προγράμματος του τ. Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών (τ. ΟΕΚ) δύναται να παραχωρούνται κατά κυριότητα και άνευ ανταλλάγματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης του Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε πολίτες με έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που στερούνται κατοικίας.
  • Ως έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες ορίζονται ενδεικτικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας των ίδιων ή προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, το χαμηλό καθαρό οικογενειακό εισόδημα, και κάθε άλλη εξαιρετική και επιτακτική ανάγκη που προσδιορίζεται κατά περίπτωση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ..
  • Οι παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις κατοικιών που αγοράστηκαν από τον τ. Ο.Ε.Κ. με τα Πργογράμματα Αγοράς Κατοικιών και Διαμερισμάτων (ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.) και εξακολουθούν να παραμένουν κενές και αδιάθετες.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ., δυνάμει του άρθρου 8 του β.δ. 803/1970 (Α΄271), συστήνει και ορίζει έκτακτες επιτροπές για την προετοιμασία της διαδικασίας διάθεσης των κατοικιών κατά τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2 και για την υποβολή σχετικής γνωμοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ..
  • Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της παρ. 1 και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας 14
Κοινοποιησέ το

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, 438 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 25802 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 520 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 85 (69.4% άνδρες).

Από το σύνολο των 25802 κρουσμάτων, 3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ