Connect with us

πρέπει να δεις

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020 1

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Παροχές προς τους εργαζομένους και δωρεές προς κοινωφελείς οργανισμούς, που ξεπέρασαν τα 3,85 εκατ. ευρώ μοίρασε για άλλη μια χρονιά η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας», η οποία έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά.

Στην κατά την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ανδρέας Καρέλιας, γνωστοποίησε ότι οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζομένους, σε συνδυασμό με τα επιπλέον bonus που θα δοθούν σε ατομικό επίπεδο σε όσους μέσα στο 2019 ξεχώρισαν για την προσφορά τους, όπως επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που επιλέχθηκαν, ξεπερνούν τα 3.850.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Καρέλιας ανέφερε πως το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στο τζίρο της εταιρείας, που αν αφαιρεθούν οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Ο κ. Καρέλιας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της καπνοβιομηχανίας μέσα στη χρονιά, κάνοντας λόγο για:

«- Το μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών στην ιστορία μας, έναν καθαρό κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 5% περίπου σε σχέση με πέρσι και σίγουρα μια πολύ κερδοφόρα χρονιά.

– Αύξηση των πωλήσεων των τσιγάρων στην Ελλάδα κατά 6%σε σχέση με πέρσι και αύξηση των πωλήσεων του καπνού για στριφτό κατά 11%.

– Στις διεθνείς μας αγορές, αύξηση του όγκου πωλήσεων των τσιγάρων κατά 3%σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις του καπνού ανέβηκαν κατά 11,5%.

– Στα τσιγάρα, πετύχαμε το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά, τα τελευταία 20 χρόνια, το οποίο αγγίζει το 18%, ενώ η χρονιά κλείνει με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον καπνό για στριφτό τσιγάρο, το οποίο ξεπερνά το 26%.

– Για μία ακόμη χρονιά πετύχαμε αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας, που την καθιστούν ακόμη πιο θωρακισμένη οικονομικά έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής δυσκολίας.

– Αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 10% περίπου σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ μόνον το 2019 επενδύσαμε ποσό που ξεπερνά τα €7.500.000,00 σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυνατότητα, να ολοκληρώσουμε την προσαρμογή μας στις απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας και να προσαρμοστούμε σε πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα καπνικά προϊόντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Επιστέγασμα της παραπάνω θετικής πορείας το 2019 είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία ποσά ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ που αναλογούν στην χρήση 2019, αλλά και κάθε άλλης μορφής φόρων που καταβλήθηκαν το 2019, συνολικού ύψους € 532.000.000,00το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία μας. Παράλληλα οι εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς αγγίζουν τα 8 εκ.ευρώ».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου απολογισμού και της παρουσίασης των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα ιχνηλασιμότητας της ΚΑΡΕΛΙΑ που διαχειρίζεται ένα σύστημα το οποίο κόστισε συνολικά στην εταιρεία πάνω από 15 εκ.ευρώ.

«Το σύστημα αυτό για να λειτουργήσει σωστά απαιτείται η τέλεια και η αρμονικότερη συνεργασία της επιχείρησης με φορείς παροχής κωδικών, συστημάτων εκτύπωσης, καταγραφής, πρωτοβάθμιας ομαδοποίησης πακέτου σε κούτα, δευτεροβάθμιας ομαδοποίησης κούτας σε κιβώτιο και σε συνέχεια σε παλέτα, την παράλληλη άρτια λειτουργία φορέων στο εξωτερικό, όπως του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου αποθετηρίου, την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία διανομέων και άλλων συνεργατών σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πουλάμε τα προϊόντα μας, αλλά και των συστημάτων καταγραφής και ελέγχου που είναι συνδεδεμένα με αυτούς. Μία πρόσθετη πρόκληση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν ότι έπρεπε για πολλοστή φορά τα τελευταία 5 χρόνια να αλλάξουμε την μορφή των προϊόντων μας, αφού πέραν των απαιτήσεων του συστήματος ιχνηλασιμότητας, η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου, ως δια μαγείας, συνέπιπτε με την εφαρμογή και άλλων διατάξεων για την εξωτερική εμφάνιση των πακέτων τσιγάρων.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε συνεχείς διακοπές και καθυστερήσεις στην παραγωγή μας, αλλά και τις φορτώσεις μας, οι οποίες οφείλονταν τόσο σε “παιδικές ασθένειες” αυτού του τόσο πολύπλοκου συστήματος, όσο και σε λάθη και παραλείψεις φορέων έξω από την επιχείρησή μας, φορέων που είτε είχαν υποτιμήσει την πολυπλοκότητα και την δυσκολία του εγχειρήματος, είτε δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστούν κατάλληλα, αφού και η ευρωπαϊκή επιτροπή, από την δική της πλευρά έδειξε τρομακτική καθυστέρηση στην τελική καταγραφή και χαρτογράφηση των απαιτήσεων του συστήματος», ανέφερε ο κ. Καρέλιας.

Νέες επενδύσεις

Ο επικεφαλής της ιστορικής καπνοβιομηχανίας δήλωσε επίσης υπερήφανος για την «Καρέλιας» που, όπως ανέφερε, βρίσκεται στα υψηλότερα σκαλιά της ελληνικής βιομηχανίας, οικονομικά παντοδύναμη, με ισχυρά εμπορικά σήματα, με διεθνή παρουσία να εξαπλώνεται σε πάνω από 50 αγορές. «Η συγκίνηση να βλέπεις τα σήματά μας, στο Heathrow στο Λονδίνο, στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, στην Λισαβόνα, στο Κατάρ, στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στα αεροδρόμια του Πεκίνου και της Σανγκάης, αλλά και στο Ελ. Βενιζέλος είναι μεγάλη, αλλά να ξέρεις ότι αυτά προέρχονται από τούτο εδώ το εργοστάσιο στην Καλαμάτα, γεμίζουν όλους εμάς που είμαστε εδώ σήμερα με υπερηφάνεια για αυτό το οποίο κάνουμε αλλά και με τεράστιο αίσθημα ευθύνης για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Καρέλιας, σημείωσε ότι η νέα δεκαετία σίγουρα θα φέρει νέες προκλήσεις, νέους περιορισμούς στην παραγωγή, διακίνηση και προώθηση των προϊόντων της, αλλά και νέες επιδράσεις, θετικές και αρνητικές από παράγοντες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. «Ήδη, πολύ νωρίτερα από τον Μάιο του 2020, είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε την παραγωγή προϊόντων με γεύση μέντα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αλλά προσβλέπουμε και στις τεράστιες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας. Για τον λόγο αυτό, έχουμε ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά, επενδύσεις απαραίτητες για την αύξηση της παραγωγής, οι οποίες θα συνδυασθούν και με νέες θέσεις εργασίας», κατέληξε.

Καρέλιας: Νέες επενδύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για το 2020

Πηγή

πρέπει να δεις

Ο συνδικαλισμός πολλά χρόνια «άκομψα» διαχειρίστηκε την Αξιοκρατία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σταυριανόπουλος Θεόδωρος

Σταυριανόπουλος Θεόδωρος

Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας

Ο Αντρέας Παπανδρέου μετά την μεταπολίτευση μίλησε πρώτος για αξιοκρατία. Έκανε όμως λάθος που παρέδωσε την διαχείρισή της στους συνδικαλιστές. Αυτοί στη συνέχεια λειτούργησαν συντεχνιακά εφαρμόζοντας τον συνδικαλισμό κάθετα και όχι οριζόντια που είναι το σωστό. Με αποτέλεσμα ο κάθε κλάδος να διεκδικεί κατά το δοκούν παραβλέποντας τα συνολικά συμφέροντα των εργαζομένων. Έτσι οδηγηθήκαμε σε εργασιακές συμβάσεις και αποδοχές μη αξιοκρατικές. Εργαζόμενοι με ίδια προσόντα και παρόμοιες εργασιακές συνθήκες να έχουν δυσανάλογες αποδοχές καθώς και εργαζόμενοι με υποδεέστερα  προσόντα να αμείβοντα περισσότερο. Οι απεργίες, διεκδικήσεις και αγωνιστικές πορείες των εργαζομένων βίωναν επί σειρά ετών μετά την μεταπολίτευση μια εικονική πραγματικότητα. Έτσι φθάσαμε στην απαξίωση του συνδικαλισμού και στην μη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ποσοστών των απεργιών. Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε σε αυτό που λέγεται «50 άνθρωποι» κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Πολλές φορές συνέβαινε στις πορείες των απεργιακών κινητοποιήσεων να παρεισφρήσουν διάφορες ομάδες ατόμων  καταστρέφοντας περιουσίες αθώων ανθρώπων. Στο «νόμισμα πορεία» βλέπουμε μόνο την μία πλευρά που αναγράφεται η διεκδίκηση καλό είναι να βλέπουμε και την άλλη πλευρά που αναγράφεται το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι μέχρι σήμερα στις  διεκδικήσεις δεν έλαβε σοβαρά την αξιοκρατία ο συνδικαλισμός.

Η ανάγκη αποτελεσματικότητας αλλά και συνοχής της κοινωνίας επιβάλλει συντονισμό και διοίκηση. Σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία ισχύει από παλιά  ο νόμος της επικράτησης των ισχυρότερων.  Έτσι κάποιοι (οι λίγοι) διοικούν και άλλοι (οι πολλοί) διοικούνται. Και για να έχει ευστάθεια αυτή η διάκριση θεσπίζονται νόμοι και παραχωρούνται στους διοικούμενους διάφορες εγγυήσεις, όπως η ασφάλεια, το επίπεδο διαβίωσης, η δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα κλπ. Όμως, αυτός ο διαχωρισμός,  επισωρεύει με τον καιρό στρεβλώσεις και αδικίες. Έτσι λοιπόν τα συμφέροντα της κάθε κοινωνικής τάξης γίνονται “ιδεολογία”, ως μέσο κοινής έκφρασης αλλά και καθοδήγησης των μελών της.

Ένα σύγχρονο κράτος δικαίου οφείλει να δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον πολίτη με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Όμως  η ελπίδα δεν πέφτει από τον ουρανό. Καλλιεργείται από μια αγωνιστική διάθεση, από μια ορθολογική αντίληψη της ζωής. Η ελπίδα ανήκει σε όσους αγωνίζονται συστηματικά και μεθοδικά για να δημιουργήσουν το μέλλον τους όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως το έχουν ετοιμάσει οι «άλλοι» εξυπηρετώντας το δικό τους συμφέρον. Γνώση και αγώνας, δημιουργικότητα και ορθολογισμός είναι συστατικά στοιχεία για κάθε κοινωνική πρόοδο. Αυτή την σκέψη πρέπει σπερματικά να την έχουμε μέσα στο μυαλό μας και να μην την ανακαλύπτουμε ξαφνικά κάποια στιγμή.

Το κράτος παραδοσιακά λειτουργεί ταυτόχρονα ως «πλοηγός» και ως «κωπηλάτης», συνθέτοντας ένα εξαιρετικά σύνθετο μόρφωμα, που παραμένει περίπλοκο υπό την επίδραση αλλεπάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων, ταξικών συμφερόντων και κομματικών επιδιώξεων. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις γίνονται, αν τις επιτρέπει ο συνδικαλισμός και έχουν ως στόχο να μετατρέψουν το κράτος από «πλοηγό» σε «κωπηλάτη» και αντιστρόφως.

Στις κρατικές δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να υπάρχουν συστήματα μέτρησης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας. Στη χώρα μας, η μέτρηση και η αξιολόγηση της απόδοσης δεν υφίσταται.

Ο συνδικαλισμός, αλλά κυρίως το κομματικό σύστημα, όπως έχει δομηθεί σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αποτελεί ένα σύστημα κλειστών ακροατηρίων, με την ανάπτυξη των μηχανισμών ως βασικών εργαλείων της σύστασής τους και με μοναδικό σκοπό την  ανέλιξη των στελεχών τους σε διοικητικές θέσεις. Αυτό συνέβαινε και συνεχίζει να συμβαίνει και δεν βοηθά να συμβεί η επανίδρυση ούτε στο κράτος, αλλά ούτε και στην κοινωνία.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αριστερή ιδεολογία  πάντα είναι ενδιαφέρουσα, πάντα έχει την αξία της. Οι ιδεολογίες είναι κοινωνικές κατασκευές προκειμένου να  οριοθετήσουν κινητοποιήσεις, βάζοντας διεκδικητικό πρόσημο στην κοινωνική και πολιτισμική εξέλιξή μας.

Ο χώρος της αριστεράς υπήρξε πάντα υπέρμετρα διεκδικητικός, αγνοώντας τον κρατικό υπερδανεισμό. Ποτέ δεν τον κατήγγειλε ούτε αυτόν αλλά ούτε και την κρατική σπατάλη. Πάντα η αριστερή φωνή ήταν αρωγός στην οποιαδήποτε διεκδίκηση ακόμα και αν αυτή ήταν υπερβολική ή παράλογη. Έτσι αναπτύχθηκε ο λαϊκισμός που άδειασε τον εργαζόμενο από υποχρεώσεις.

Η αριστερή σκέψη σίγουρα έχει φαντασία και παράγει ιδεολογία. Αν θέλει όμως να μην οδηγηθεί σε φθίνουσα οριακή χρησιμότητα, θα πρέπει οι άνθρωποι που κινούνται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς να προσανατολίσουν την πυξίδα τους κατά τέτοιον τρόπο ώστε  να αποτυπώνουν σωστά την πραγματικότητα λέγοντας τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη.

Πολλές φορές ξεθωριάζει  η αντίληψη ότι το αριστερό είναι και καλό. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν το αριστερό γίνει εξουσία.

Τελικά κάποιοι «ελλαδέμποροι» και «πλασιέδες» σωτηρίας χρησιμοποιούν τη Δημοκρατία όπως ο μεθυσμένος το φανοστάτη: «όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα». Θέλουν μια Δημοκρατία στην οποία να «ξακρίζει» ο καθένας όπως τον βολεύει;

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Μπορεί να μετασχηματιστεί το όλο κομματικό εποικοδόμημα, να αναιρέσει συστατικά του στοιχεία, να αντιστοιχηθεί στις κοινωνικές διεργασίες και εξελίξεις και να οδηγήσει τη χώρα μέσα από μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης, στην οποία θα κυριαρχεί η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων αλλά και η ουσιαστικοποίηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πράξης ;Μπορεί να επικρατήσει μια κοινωνική συμφιλίωση;

                                                                                                                                                   

ΕΡΩΤ.1   Αν πληγεί μια μεσαία επιχείρηση, αν, δηλαδή, κλείσει κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών που δέχονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αυτό είναι ταξική νίκη;

ΕΡΩΤ.2   Όταν κάποιοι  διαδηλωτές καταστρέφουν την περιουσία αθώων ανθρώπων τότε η αντίδραση τους φτάνει άμεσα σε αυτόν που καταγγέλλουν ;

ΥΓ.1   Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.             «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Πέθανε ο γνωστός αστρολόγος Πητ Παπαδάκος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πητ Παπαδάκος

Πέθανε ο Πητ Παπαδάκος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε ο γνωστός αστρολόγος Πητ Παπαδάκος.

Η είδηση έγινε γνωστή έπειτα από αναρτήσεις συγγενικών του προσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θειουλη μου δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα ότι έφυγες θυμάμαι όλα τα ταξίδια που με πήγαινες μικρή δώσε χαιρετίσματα εκεί πάνω σε όλους εκεί ψηλά θα μου λείψεις πολύ..άγγελε μου», έγραψε στο Facebook η ανιψιά του Μαριαλένα Παπαδάκου, ενώ αντίστοιχο μήνυμα ανέβασε κι ο ανιψιός του Τάσος.

Ο Πητ Παπαδακος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά και καταγόταν από το Γύθειο Λακωνίας. Ήταν καθηγητής ψυχολογίας με μάστερ και ντοκτορά καθώς αστρολόγος και συγγραφέας διεθνούς φήμης.

Επιπλέον, ο Πητ Παπαδάκος έγινε γνωστός για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τις προβλέψεις του αναφορικά με την κατάκτηση τίτλων από τους «ερυθρόλευκους».

 

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Προκλητικότητα από το Υπουγείο Τουρισμού Τουρκίας: Ως τζαμί παρουσιάζει την Αγία Σοφία με αφίσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προκλητικότητα από το Υπουγείο Τουρισμού Τουρκίας: Ως τζαμί παρουσιάζει την Αγία Σοφία με αφίσα 12

Υπουγείο Τουρισμού Τουρκίας για την Αγία Σοφία

Πριν στεγνώσει το μελάνι του διατάγματος Ερντογάν, το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας παρουσιάζει επίσημα την Αγία Σοφία ως τζαμί.

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρά η Τουρκία στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας και το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προκλητικότητα από το Υπουγείο Τουρισμού Τουρκίας: Ως τζαμί παρουσιάζει την Αγία Σοφία με αφίσα - Εικόνα 1

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έκανε ανάρτηση στο Twitter, με αφίσα που δείχνει την Αγία Σοφία ως τζαμί, όπως και την παρουσιάζει επίσημα.

Έξω από την Αγία Σοφία έχουν συγκεντρωθεί Τούρκοι που πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της εμβληματικής εκκλησίας σε τέμενος, ενώ το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς.

Δείτε τη δημοσίευση με την αφίσα:

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ