Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Μηδενική πρόοδος στα πολεοδομικά ενώ η στέγη ολοένα σπανίζει και ακριβαίνει!

Ανέβηκε

στις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Μηδενική πρόοδος στα πολεοδομικά ενώ η στέγη ολοένα σπανίζει και ακριβαίνει! 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Δεν είναι μόνο το Σχέδιο Πόλης στην Κηπούπολη. Βέργα – Μικρή Μαντίνεια – Ασπρόχωμα – Ανατολική Παραλία: Πόσους… αιώνες χρειάζονται άραγε;

 

Επανερχόμαστε στις μεγάλες πολεοδομικές «πληγές» που παραμένουν ορθάνοιχτες στον Δήμο Καλαμάτας, αφού η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου εξάντλησε μια ολόκληρη θητεία χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για να τις κλείσει. Ούτε καν τα πιο απλά.

Απόδειξη, η πρόσφατη αποκάλυψη των ψεμάτων της δημοτικής αρχής για το Σχέδιο της Κηπούπολης – το οποίο, παρά τα όσα μας έλεγαν, ακόμα δεν έχει πάει στο αρμόδιο τοπικό Γραφείο του Κτηματολογίου ώστε να γίνει η καταχώριση των νέων ιδιοκτησιών σύμφωνα με την Πράξη Εφαρμογής!

 

Αυτή η διαπίστωση οδηγεί αναγκαστικά στο εξής συμπέρασμα: Αν η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά δεν μπορούν (ή, για άγνωστους ακόμα λόγους, δεν θέλουν) να ολοκληρώσουν ούτε αυτά τα απλά, τα καθαρά διαδικαστικά ζητήματα (όπως η αποστολή ενός φακέλου σε μια υπηρεσία), τότε η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη για κάποια πιο σύνθετα και απαιτητικά προγράμματα του Δήμου… τα οποία κάθε τόσο διατυμπανίζουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι για να καλύψουν το κενό των πράξεών τους σε όλα τα σημαντικά ζητήματα.

 

«100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ»  …ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

 

Φανταστείτε, δηλαδή, πόσες δεκαετίες θα χρειάζονταν με τους ρυθμούς της νυν δημοτικής αρχής, για να ολοκληρωθεί –και να αποδώσει οφέλη– έστω και ένα (1) από όλα τα «ωραία και μεγάλα» προγράμματα που εξαγγέλλουν!

 

Γιατί φυσικά, δεν είναι μόνο η Κηπούπολη. Στα 4 χρόνια της θητείας της αυτή η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε ένα (1) μεγάλο πολεοδομικό ζήτημα, αφήνοντας χιλιάδες ιδιοκτήτες αλλά και την ανάπτυξη της πόλης, το ζήτημα της στέγασης κ.ο.κ., σε μια ατέλειωτη αναμονή:

  • Η πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα είναι στο στάδιο της επεξεργασίας των ενστάσεων από το… 2018.
  • Η πολεοδομική μελέτη της Βέργας ακόμα δεν έχει εγκριθεί! Και βέβαια, έπεται η πράξη εφαρμογής – που με τους ρυθμούς της Κηπούπολης κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα χρειαστεί.
  • Η πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο υποβολής ενστάσεων και δεν προχωρά – γιατί η δημοτική αρχή αποφεύγει βολικά το πολιτικό κόστος, ενόψει των δημοτικών εκλογών.
  • Η πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας, που διθυραμβικά διαφήμιζε η δημοτική αρχή κατά την… προηγούμενη προεκλογική περίοδο, δεν κατάφερε να αποκτήσει ούτε ανάδοχο μελετητή.

 

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ (ΚΑΙ ΡΥΘΜΟ!) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Όσο καλόπιστα ή αισιόδοξα κι αν στέκεται κάποιος απέναντι στη νυν δημοτική αρχή και στον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, δεν μπορεί πια να αγνοήσει ότι στον Δήμο Καλαμάτας τίποτα δεν συμβαίνει στην ώρα του – ενώ τα περισσότερα από όσα λέγονται… δεν γίνονται.

 

Η αντεστραμμένη πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται επικοινωνιακά δεν πείθει πια, μετά από μια ολόκληρη θητεία. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος Δήμος. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι αξίζει πολύ περισσότερα!

 

Η παράταξή μας ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Τζαμουράνη, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στον τόπο μας επειδή ακριβώς θέλει και μπορεί να του προσφέρει όσα δικαιούται.

  • Μια εποχή που η Καλαμάτα δεν θα καίει απλώς τα καύσιμα του παρελθόντος της – αλλά θα σχεδιάζει και θα δημιουργεί καθημερινά ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες.
  • Μια εποχή όπου τα απλά δεν θα γίνονται… δύσκολα – αλλά το αντίθετο.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ