Ειδησεις απο Καλαματα
Καλαμάτα: Επιστημονική συζήτηση για την πανδημία και τον τουρισμό
Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

«Πανδημία και Τουρισμός» ήταν το θέμα διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, στο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας υπό τον τίτλο: «Διάλογοι Υγείας, από το χθες στο αύριο». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενώ συντονιστής ήταν ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και συνεργάτης του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Ομιλητές στη διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση ήταν ο Καθηγητής – Διευθυντής Παθολογίας Λοιμώξεων & Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος και ο Καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Γ’ Πεν/κης Χειρουγικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Εμμανουήλ Πικουλής.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Νίκος Γιαννουλάτος και Αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:
«Ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την ενημέρωση πάνω σε ζητήματα που συνδέονται με την πανδημία και τη διαχείριση σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή που σήμερα βιώνουμε. Μία περίοδο όπου οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης έχουν αλλάξει πολλά από όσα γνωρίζαμε.
Είμαι βέβαιος ότι από τη σημερινή συζήτηση θα βγουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα που θα μας χρησιμεύσουν στην καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και όχι μόνον.
Είναι περιττό να επαναλάβω ότι η υγεία του ανθρώπου είναι το σημαντικότερο αγαθό και ότι χωρίς αυτή η ζωή δεν μπορεί να προχωρήσει.
Νομίζαμε ότι η Δημόσια Υγεία είναι δεδομένο αγαθό, «πακέτο» με όλα εκείνα που είχαμε κατακτήσει ως κοινωνία. Δυστυχώς όμως, η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε να ταράξει την ηρεμία της καθημερινότητας, ήρθε να μας φωνάξει δυνατά ότι, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε!
Ο ελληνικός τουρισμός εφέτος βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: καλείται να ξεπεράσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και να κερδίσει και πάλι το στοίχημα της μετά Covid εποχής.
Η περυσινή χρονιά, το 2020, θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος χρόνος του παγκόσμιου και φυσικά του ελληνικού τουρισμού. Κανείς, μα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα ζούσαμε ένα τόσο δυσμενές σενάριο, μια συνθήκη απόλυτης ανασφάλειας, μεγάλων απωλειών σε ζωές. Ένα παγκόσμιο γεγονός που θα καθήλωνε τους ανθρώπους, θα έκλεινε σύνορα, θα δημιουργούσε ένα παγκόσμιο lockdown.
Και φυσικά σήμερα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα συμβεί αύριο.
Στο δύσκολο καλοκαίρι του 2020, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αλλά και οι επιχειρηματίες, στην πλειοψηφία τους, επέδειξαν υπευθυνότητα, προσαρμοστικότητα, επαγγελματισμό, έναν πάρα πολύ καλό εαυτό. Απέδειξαν στην πράξη ότι ένα από τα μεγάλα όπλα του ελληνικού τουρισμού είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.
Ο στόχος να ανοίξουμε με ασφάλεια φαίνεται ότι κερδήθηκε, το brand της Ελλάδας ενισχύθηκε, ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών το αποδεικνύει και τα θετικά αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος θα φανούν σύντομα.
Χρειάζεται όμως από όλους, πολίτες, επισκέπτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, υπευθυνότητα. Να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από εσάς του επιστήμονες και την Πολιτεία για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Με αυτές τις σκέψεις, είμαι εδώ να σας ακούσω να καταγράψω τις προτάσεις σας για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατόν αφού ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός παράγοντας στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλει η πατρίδα μας».



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Δεκαπενταύγουστος στην Καλαμάτα: «Βουλιάζει» από κόσμο – Στο 100% οι πληρότητες
-
Καλαμάτα: Πέντε Γαλάζιες Σημαίες και φέτος – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)
-
Η Οδύσσεια ενός άστεγου στην «πόλη της ανάπτυξης»
-
Ξεκίνησαν οι μετρήσεις για τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη της Καλαμάτας
-
Εργασίες αναβάθμισης της κεντρικής παιδικής χαράς στο αναψυκτήριο
-
Επίσκεψη στην Καλαμάτα για το ευρωπαϊκό πιλοτικό έργο SchoolHeroZ
-
«Πυρά» της ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για τις αναθέσεις έργων στον Ταΰγετο – Καταγγελίες για αδιαφάνεια και εμπαιγμό των κατοίκων
-
Δέκα νέες ευρωπαϊκές προτάσεις για την Καλαμάτα του 2030
-
Εκκίνηση διαδικασίας κύρωσης κοινοχρήστου δικτύου σε Λαίικα – Σπιτάκια – Κατσαραίικα
-
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δήμου Καλαμάτας από το 12ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς
-
Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας κατά την περίοδο του Πάσχα
-
Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στον Δήμο Καλαμάτας
-
Καλαμάτα: Ανανεώνεται ο στόλος του Δήμου – Παραδόθηκαν τα πρώτα νέα οχήματα
-
13η Ανθοκομική Καλαμάτας: Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων γεμίζει χρώματα και αρώματα τον Μάιο
-
Βασίλης Κανάκης: Ερωτήματα και «καμπανάκια» για το επενδυτικό project στον Κορδία
-
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη διανομή κρέατος την περίοδο του Πάσχα
-
Καλαμάτα: Εγκρίθηκε η κατασκευή μιας πρότυπης Κοινωνικής Πολυκατοικίας
-
«Άθληση για Όλους»: Κλήρωση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ποδοσφαίρου
-
Βραβείο Καινοτομίας στην Καλαμάτα στα Greek Green Awards
-
Βασίλης Σπανάκης: «Ο Δήμος Καλαμάτας ασκεί σύγχρονη φιλοζωική πολιτική»
-
Καλέσματα των καλαματιανών στο Καρναβάλι της Μεσσήνης
-
Ο Δήμος Καλαμάτας ανακηρύχθηκε «Smart Town of the year» στα Best City Awards 2026
-
Καλαμάτα: Έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την ανακήρυξη Κώστα Καραμανλή σε επίτιμο δημότη
-
Στην Καλαμάτα το 4th Beyond Football Conference 2026
-
Ανάλγητη και άδικη η απόλυση 32 εργαζομένων από τον Δήμο Καλαμάτας
-
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Όχι στις απολύσεις των 35 συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας
-
Δημόσια παρουσίαση για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην Καλαμάτα
-
Ο Δήμος Καλαμάτας διανέμει κρέας για τις εορτές των Χριστουγέννων
-
Προβολή του τουριστικού και γαστρονομικού πλούτου στην 40ή επετειακή Philoxenia–Hotelia 2025
-
Η Καλαμάτα στο επίκεντρο των έξυπνων και βιώσιμων πόλεων – Διπλή διεθνής διάκριση στο Smart City Expo 2025
Πρόσφατα Άρθρα

«Έφτασα από το 2118 για να σας προειδοποιήσω»: Οι τρομακτικές προβλέψεις ενός «χρονοταξιδιώτη» για το μέλλον

Η Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε

Επτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις

Το Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Τέχνη & Ψυχαγωγία2 ημέρες πρινΤο Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός
-
Ζωγραφική14 ώρες πρινΗ Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε
-
Πολιτικά2 ημέρες πριν«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική
-
Αστυνομικό δελτίο2 ημέρες πρινΕπτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις
-
Περίεργα8 ώρες πριν«Έφτασα από το 2118 για να σας προειδοποιήσω»: Οι τρομακτικές προβλέψεις ενός «χρονοταξιδιώτη» για το μέλλον
















