Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε δημοτικούς υπαλλήλους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε συνέχεια του θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε στο Τμήμα του Ταμείου, της Διεύθυνσης Οικονομικών, ο Δήμος προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη εξάπλωση του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, έλεγχοι που θα συνεχιστούν και αύριο από την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με το Κ.Υ. Καλαμάτας, ενώ ενημέρωσε και για τον προγραμματισμένο δειγματοληπτικό έλεγχο σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών, μετά το θετικό κρούσμα που υπήρξε. «Χρειάζεται συνεργασία, υπομονή και προσοχή, όλοι να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τη μάσκα μας παντού, να πλένουμε τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ RAPID TEST

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι προχωράει η διαδικασία της προμήθειας διαγνωστικών rapid antigen test ώστε να επιχειρηθεί ο περιοδικός τακτικός και τυχαίος έλεγχος των δημοτικών υπαλλήλων, των επισκεπτών δημοτικών χώρων, σχολείων και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Την ευθύνη εκτέλεσης των τεστ προσεφέρθη να αναλάβουν και να διαχειριστούν οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναγγελθείσες δράσεις, που ο Δήμος προωθεί σε συνεργασία με τον επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου για θέματα υγείας και άθλησης, Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, γίνεται γνωστό ότι έχουν δρομολογηθεί -μεταξύ άλλων- και υλοποιούνται τα ακόλουθα:

  • Είναι σε εξέλιξη η προμήθεια θερμικών καμερών για την θερμομέτρηση των εισερχομένων υπαλλήλων και επισκεπτών στο Δημαρχείο σε χώρους ευθύνης του Δήμου.
  • Ετοιμάζεται COVID επιλογή στον ιστότοπο του Δήμου για την ενημέρωση των πολιτών.
  • Εξελίσσεται επικοινωνία της ΔΕΥΑΚ με την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ για την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας για την έναρξη προσδιορισμών του ιού στα λύματα του αποχετευτικού δικτύου Καλαμάτας. Έτσι θα μας επιτραπεί μια πραγματική εκτίμηση του δείκτη μόλυνσης από τον ιό στην πόλη.
  • Ετοιμάζονται και θα τεθούν ειδικές σημάνσεις αναμονής σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους ώστε να επιτυγχάνονται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Η Αντιδημαρχία που έχει την ευθύνη του εθελοντισμού είναι σε επεξεργασία – καταγραφή των απαιτήσεων που δημιουργεί η υγειονομική κρίση.
  • Η Διεύθυνση Πρόνοιας και η ομάδα του «Βοήθεια στο Σπίτι»  επεξεργάζεται τον σχεδιασμό επιπλέον δράσεων.

Η Μεσσηνία πρέπει να κερδίσει το στοίχημα και δεν πρέπει να «κλείσει». Οφείλουμε να δράσουμε όλοι μας συντονισμένα τώρα που οι καταστάσεις διευκολύνουν ακόμα την δυνατότητα εντοπισμού και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Ας είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι και να ακολουθούμε πιστά το τρίπτυχο μάσκα – κοινωνική απόσταση – επιμελής υγιεινή.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στον αυχένα τον κουμπάρο της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της υπόθεσης επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε ένας άνδρας στην Καλαμάτα από την κουμπάρα του.

Το θύμα της επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλαούνας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επίθεση και δήλωσε πως «η κατηγορούμενη να τιμωρηθεί, όπως πρέπει να τιμωρηθεί βάσει Νόμου και να δικαιωθώ και εγώ γιατί έχω δεχθεί και ψυχολογική επίθεση».

«Ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ακόμη ο κ. Φλαούνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που ακολούθησε μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα. «Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω καμία δραστηριότητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν σήκωνα βάρος νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό». Όσο για την 50χρονη κατηγορούμενη; Ισχυρίζεται ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το θύμα. «Υπάρχουν πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση», δηλώνει ο συνήγορός της, Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ