Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες στο Jeroboam Kalamata Gravel Challenge, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με 2 διαδρομές Gravel (150 και 75 χλμ) στους δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια του Ταΰγετου, ενός βουνού που προσφέρει έντονες υψομετρικές διαφορές αλλά και τεχνικά σημεία που δοκιμάζουν τις αντοχές.

Οι διαδρομές διασχίζουν άγνωστες περιοχές ενός από τα πιο όμορφα και φιλόξενα βουνά της Ελλάδας και προσφέρουν υπέροχη θέα στη θάλασσα στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Τo Jeroboam είναι το μπουκάλι κρασιού των 3 λιτρών (300cc) – το αντίστοιχο 4 κανονικών μπουκαλιών κρασιού, παραδοσιακό της περιοχής Franciacorta, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, απ’ όπου ξεκίνησε το πρώτο Jeroboam, με διαδρομές 300, 150, 75 και 37,5 χιλιομέτρων, σε χωματόδρομους και ανεξερεύνητα μονοπάτια, με ποδήλατα Gravel.

Η περιπέτεια των 300 χλμ., συμβολίζει τo μπουκάλι των 300 cl, ενώ τα μπουκάλια Μagnum των 150 cl (1.5L), το στάνταρ μπουκάλι των 75 cl (750ml) και το demi των 37,5 cl (375 ml) αντιπροσωπεύονται από τις διαδρομές των 150km, 75km και 37,5km αντίστοιχα.

Στην Καλαμάτα φέτος, λόγω των συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι δύο διαδρομές των 150 και 75 km.

Tι ακριβώς σημαίνει “gravel”; Κυριολεκτικά ο όρος αναφέρεται στον χωματόδρομο, αλλά, πλέον, με τη λέξη αυτή αναφερόμαστε σε ένα είδος ποδηλάτου που είναι ικανό για πολλά περισσότερα από απλή οδήγηση στο χώμα.

Στην Ιταλία, το Jeroboam Gravel Challenge διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017, και στη συνέχεια σε 7 χώρες συνολικά το 2020 – Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Κόστα Ρίκα, Ιαπωνία και – για πρώτη φορά – και Ελλάδα!

Στη χώρα μας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο ποδηλατικό προορισμό στην Πελοπόννησο, που, εκτός από το εξαιρετικο κλίμα, συνδυάζει βουνό, θάλασσα και όμορφες και ήσυχες διαδρομές. Η φιλόξενη Καλαμάτα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας, με εύκολη πρόσβαση και – όπως αποδείχτηκε – εξαιρετικά θετική δημοτική αρχή, με αγάπη για το ποδήλατο!

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι τον χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.

Εμπνευστής της διοργάνωσης είναι η Ιταλική εταιρεία 3T, ενώ η εκδήλωση – που αποτελεί συνδιοργάνωση του οργανισμού Πόλεις για ποδήλατο με το Δήμο Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Προσφορά σχολικά είδη σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προσφορά σχολικά είδη
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, τα Δημοτικά Σχολεία Ασπροχώματος, Άριος και Πλατέος και προσέφερε σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη που περιελάμβαναν τσάντα και γραφική ύλη.

Συνολικά καλύφθηκαν βασικές ανάγκες 92 μαθητών στο Ασπρόχωμα, 110 μαθητών στον Άρι και 25 μαθητών στο Πλατύ.

Θανάσης Βασιλόπουλος

Θανάσης Βασιλόπουλος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αυλαία για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με σπουδαίους καλλιτέχνες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αυλαία για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με σπουδαίους καλλιτέχνες 7
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, η σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση που γίνεται θεσμός στην πόλη μας, υπό τον τίτλο «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Με πρωταγωνιστές τον Jean-Guihen Queyras, έναν από τους πιο εμβληματικούς βιολοντσελίστες της εποχής μας, τον ανερχόμενο βιολονίστα- φαινόμενο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και πολλούς αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας  πραγματοποιούνται φέτος για τέταρτη χρονιά, από 25 μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ιδρύθηκαν το 2017 από την βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο και οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Πολιτισμού και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή, 25.09 / 18:00 – Manos Kitsikopoulos – Piano Recital

Σάββατο, 26.09 / 18:00 – Jonian Ilias Kadesha & CAERUS Chamber Ensemble

Κυριακή, 27.09 / 18:00 – The colour of sound/Τα χρώματα του ήχου με τους Jean-Guihen Queyras και Jérémie Queyras

Δευτέρα, 28.09 / 20:00 – Daphnis and Chloe (1931) / Arionas Gyftakis Jazz Trio σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Τρίτη, 29.09 / 20:00 – Beethoven & Shostakovich με τους Alexia Mouza, Felix Froschhammer και Indira Rahmatulla

Στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Είσοδος: 5 €

Περισσότερες πληροφορίες: https://kalamatamusicdays.com/concerts-gr/


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Ελένη Αλειφέρη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ελένη Αλειφέρη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας 8
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Θέμα ωρών να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα της Ελένης Αλειφέρη, ως νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πολύ καλές και πληροφορίες, είχε παρθεί η απόφαση καθώς έχει σταλεί ήδη για ΦΕΚ και οριστική ανακοίνωση η απόφαση για την ανάληψη της νέας  διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη, όπως επίσης και για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, διοικητής σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναλαμβάνει ο υγειονομικός υπάλληλος, Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Jeroboam Kalamata Gravel Challenge - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 9


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ