Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Η σταφίδα κύριο θέμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας

Ανέβηκε

στις

Η σταφίδα κύριο θέμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας 3
Κοινοποιησέ το

Συνάντηση με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο, είχε σήμερα 15 Οκτωβρίου στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφοράς στην κορινθιακή σταφίδα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα συσσωρευμένα αποθέματα της περσινής παραγωγής και την αδυναμία απορρόφησης από την αγορά. Τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης και προστασίας του προϊόντος και αναφέρθηκε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή εφαρμογής ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης, με ανάλογη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης ή άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όσον αφορά τη σταφίδα, η συζήτηση οδήγησε σε μια κοινή διαπίστωση, αυτή της αναγκαιότητας ύπαρξης σχεδίου ενίσχυσης του προϊόντος με δράσεις διατήρησής του, δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης κλπ.

Συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και η επίδραση τους στην ελαιοκαλλιέργεια, ένα θέμα το οποίο απασχολεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με άμεσες συνέπειες την μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Τονίστηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών, ενώ όσον αφορά την ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα έγινε κοινώς αποδεκτό η ανάγκη συνεννόησης στην κατεύθυνση αποκατάστασης των ζητημάτων και εξεύρεσης λύσης υποστήριξης του προϊόντος, για την αποφυγή των ελληνοποιήσεων.

Ακόμα συζητήθηκαν τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τονίστηκε η αναγκαιότητα υποστήριξης, συντήρησης και αναβάθμισης των υπάρχοντων ώστε να είναι δυνατή η ορθή αξιοποίηση του αρδευτικού ύδατος. Τέλος έγινε αναφορά στην Νέδα και αναφέρθηκε η προσπάθεια συνεργασίας των δύο όμορων Περιφερειών με κοινό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των περιφερειαρχών, η δημιουργία ενός προγράμματος ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νέδας.

Η συζήτηση έκλεισε με τη σύμφωνη άποψη και των δυο πλευρών στη δημιουργία κοινών ημερίδων και εκδηλώσεων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Στο περιθώριο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων και δεσμεύθηκαν για επόμενη συνάντηση.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους της Ένωσης γονέων Καλαμάτας

Η σταφίδα κύριο θέμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας 4

Συνάντηση είχε, σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας. Τα μέλη του συμβουλίου εκπροσώπησαν και μετέφεραν αιτήματα των γονέων των σχολικών μονάδων Σπερχογίας, Θουρίας και Αντικαλάμου, σχετικά με τη μεταφορά μαθητών. Ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα που έχει προκύψει και αφορά μαθητές που μετακινούνται από τον Αντικάλαμο και την Σπερχογεία προς τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Θουρία. Τόνισαν ότι πρόκειται για ένα μείζων θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς προέχει η ασφάλεια των μαθητών, ζητώντας επίσης στην επίλυση να συμβάλει και το ΚΤΕΛ δημιουργώντας ένα ενδιάμεσο δρομολόγιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε στα μέλη της ένωσης ότι ήδη έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει κάνει επικοινωνία με το ΚΤΕΛ, μετά από παρέμβαση των διευθυντών γυμνασίου και λυκείου Θουρίας. Ενημέρωσε όμως ότι το περσινό δρομολόγιο εξυπηρετούσε μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι την φετινή χρονιά δεν γράφτηκαν στο σχολείο και το δρομολόγιο δεν υλοποιείται. Δεσμεύθηκε όμως, κατόπιν και της νέας πρότασης  να γίνει εκ νέου προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ