Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Καλαμάτα προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο 1
Κοινοποιησέ το

Η τουριστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και η Καλαμάτα είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδας που δέχεται απίστευτα μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται στον άρτιο σχεδιασμό και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ακολουθεί με στόχο την προσέλκυση και εξυπηρέτηση των τουριστών.

Δεδομένων των φετινών εξελίξεων γύρω από τον ρωσοουκρανκό πόλεμο και την ακρίβεια ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να γίενι με ιδιαίτερη προσοχή. Η χώρα εξέρχεται από μία διετή πανδημία που γονάτισε κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τις δύο αυτές νέες προκλήσεις, η μία συνέπεια της άλλης.

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποσυντόνισε την χώρα μας, η Καλαμάτα καλείται να ορθώσει το ανάστημά της και να σκεφτεί προς κάποια κατεύθυνση θα κινηθεί και προς τα πού θα προσανατολιστεί για να «τραβήξει» τουρίστες και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αναμφισβήτητα, έχει πολλά όπλα που μπορεί να επιλέξει ή ακόμα και να τα αξιοποιήσει όλα. Διαθέτει πού σπουδαία ιστορία για την οποία πολλοί πολίτες άλλων χωρών ενδιαφέρονται να γνωρίσουν. Διαθέτει ένα απίστευτα αριστουργηματικό και καλά δομημένο αστικό περιβάλλον που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας.

Επιπλέον, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της Καλαμάτας είναι το φυσικό της περιβάλλον, αφού κάποιος όταν την επισκέπτεται έχει πρόσβαση σε πέραντα δάση, ενώ έχει την ευκαιρία να πάει και στους ορεινούς της όγκους, όπως ο Ταΰγετος, και να δοκιμάσει τα φυσικά τοπικά προϊόντα της.

Εκτός των άλλων η Καλαμάτα εξαιτίας του φυσικού της περιβάλλοντος έχει πολλά τοπικά προϊόντα και τρόφιμα. Επομένω, μπορεί να αναδείξει τον εαυτό της ως γαστρονομικό προορισμό. Άλλωστε, σε κάθε εποχή έχει και τα ιδιαίτερα παραδοσιακά φαγητά της, που εάν κάποιος τα δοκιμάσει, μετά δεν μπορεί να αντισταθεί.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως φέτος πρέπει να επανεξετασθεί το ζήτημα του ρεύματος και της ενέργειας λόγω των εξελίξεων. Οι επιχειρηματίες της Καλαμάτας και οι ξενοδόχοι, εάν δεν υπάρξει πρόβλεψη για ρυθμίσεις, θα αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ακόμα και εάν το ποσοστό του τουρισμού είναι πολύ μεγάλο. Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο κέρδος που θα μπορούσε να εξασφαλισθεί μετά από τόσες ταλαιπωρίες της πολιτείας θα απορριφθεί από τις ανατιμήσεις.

Επομένως, ελπίζουμε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν διευθετηθεί όλα αυτά τα ζητήματα με έμφαση στο τελευταίο που προβληματίζει όχι μόνο την πόλη της Καλαμάτας αλλα και όσες πόλεις α δεχθούν τουρισμό φέτος. Άλλωστε, ακριβώς μετά το Πάσχα η τουριστική περίοδος ξεκινά.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ