Connect with us

Πολιτικά

Η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει την έδρα του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει την έδρα του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος 1

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.), τον νέο εθνικό διαστημικό φορέα που ιδρύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αντικαθιστώντας τον πολύπαθο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛ.Δ.Ο.).

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης για την δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου, αρμόδιου για την στρατηγική της χώρας μας στον τομέα του διαστήματος. Το νέο ΕΛΚΕΔ θα βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με την πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, θα λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα, με αξιολόγηση και αξιοκρατία, μακριά από πρακτικές χειραγώγησης και προσωπικές ατζέντες, σαν αυτές που όλοι ζήσαμε τον Μάρτιο του 2018, έπειτα από καταγγελίες διακεκριμένων επιστημόνων για πολιτικές παρεμβάσεις.

Είναι γνωστό επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ώστε το νέο Κέντρο Διαστήματος να έχει έδρα στην πόλη της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα την περίοδο 2012 – 2015 επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά είχαν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Προς αυτόν τον σκοπό έχουν κινηθεί τόσο ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος με παλαιότερο ψήφισμά του έχει προτείνει να αναλάβει την δωρεάν υποστήριξη του Κέντρου σε υποδομές (γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων), όσο και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, επιστήμονας της NASA και επικεφαλής της ομάδας των νέων Ελλήνων επιστημόνων, που δημιούργησαν τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο Λ-sat.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως έδρας του ΕΛΚΕΔ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την οποία ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον Υπουργό τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας ως έδρα του ΕΛΔΕΚ και ειδικότερα η λειτουργία του αεροδρομίου και του εθνικού δρόμου, η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα καθώς και η ύπαρξη επιστημονικών δομών όπως τα τμήματα του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι είναι αρχικά θετικός στην συζήτηση για την έδρα του ΕΛΔΕΚ στην Καλαμάτα, ωστόσο λόγω άλλων προτεραιοτήτων και υποχρεώσεων του Υπουργείου, η σχετική συζήτηση, τόσο για την έδρα του οργανισμού, όσο και για την στελέχωσή του, θα προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι ανάλογου τύπου θέματα συνήθως βρίσκουν εμπόδια όσον αφορά στην εύκολη μετάβαση επιστημόνων στην έδρα του οργανισμού, κάτι το οποίο φαίνεται ότι δύναται να αντιμετωπιστεί θετικά στην περίπτωση της Καλαμάτας.

 

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ