Connect with us

Events

Η Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο της Τέντας συγκέντρωσε 13 σακούλες με 1400 λίτρα σκουπιδιών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Save your hood στην Καλαμάτα

Μετά την εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο της Τέντας συνεχίζουμε στο πάρκο του ΟΣΕ και σας περιμένουμε…

Η ομάδα Save your hood δραστηριοποιείται και στην Καλαμάτα από τα μέσα Δεκεμβρίου έχοντας ήδη πραγματοποιήσει τρεις δράσεις.
Ειδικότερα μέχρι σήμερα περισσότεροι από 18 εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για να καθαρίσουν γειτονιές της Καλαμάτας μαζεύοντας 35 σακούλες και 3500 λίτρα σκουπιδιών συνολικά.

Οι πρώτες δύο δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της Καλαμάτας που δυστυχώς τα σκουπίδια “ξεφυτρώνουν” από παντού .
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού στο Πάρκο της Τέντας.
Η εθελοντική ομάδα, που οργανώθηκε μέσα από την σελίδα του facebook “Save your hood” συγκέντρωσε περισσότερες από 13 σακούλες με 1400 λίτρα σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Το πάρκο της Τέντας είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για παιδιά και για μεγάλους που πραγματικά μπορεί να αλλάξει όψη.

Στο σημείο αυτό υπάρχουν γήπεδα, μια μεγάλη παιδική χαρά , δημοτικοί λαχανόκηποι, στεγάζονται διάφοροι Σύλλογοι, είναι η βάση του ΕΚΑΒ, η φοιτητική εστία, διδακτήρια του Πανεπιστημίου, ένας παιδικός σταθμός, το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και πολλά ακόμη που είναι κρίμα να συνυπάρχουν με σκουπίδια.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε ότι υπάλληλοι του Δήμου κάνουν ότι μπορούν και πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε ένα όμορφο αξιοθέατο για να στέλνουμε το 6 (όπου ευχόμαστε σύντομα να φύγει από τη ζωή μας) και να κάνουμε τη βόλτα σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο.

Μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τις κακές μας συνήθειες όλοι μαζί, είναι στο χέρι μας.

 

Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της !

 

Τι είναι το Save your hood

Από τα Τουρκοβούνια της Αθήνας και μέσω του Facebook ξεκίνησε κατά την προηγούμενη καραντίνα η δράση του Save Your Hood, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και να αλλάξει τον τρόπο σκέψη μας.

Μια ομάδα νέων, λοιπόν, αποφάσισε να αναλάβει εθελοντική δράση και να καθαρίσει την περιοχή. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν κι άλλες δράσεις, ενώ βρήκε μιμητές ανά τη χώρα.

Το όλο εγχείρημα στήθηκε και επικοινωνείται μέσω του Facebook. Εκεί γίνονται γνωστές όλες οι δράσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες του, ενώ πλέον να έχει γιγαντωθεί.

Την Κυριακή στο Πάρκο του ΟΣΕ

Την Κυριακή στις 12:00 σας περιμένουμε στο πάρκο του ΟΣΕ (συνάντηση στο αναψυκτήριο) για να γνωριστούμε και να κάνουμε όλοι μαζί κάτι όμορφο για τον τόπο μας!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις στην Καλαμάτα:

Τσώλη Θεοδώρα: email : teotsoli@gmail.com , Κινητό : 6948736063

Το πάρκο της Τέντας είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για παιδιά και για μεγαλου που πραγματικά μπορεί να αλλάξει όψη. Στο κέντρο του υπάρχουν εκτος από ένα βουνό μπάζα, διάφορα γηπεδάκια, παιδική χαρά , δημοτικοί λαχανόκηποι , ο ΕΟΣ Καλαμάτας, Σύλλογος δρομέων, η βάση των ΕΚΑΒ και πολλά ακόμη!
Οι υπάλληλοι του Δήμου κάνουν ότι μπορούν και πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε ένα όμορφο αξιοθέατο για να στέλνουμε το 6 και να κάνουμε τη βόλτα μας μικροί και μεγάλοι. Μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και τις κακές μας συνήθειες όλοι μαζί , δεν νομίζετε;
Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της !


Κοινοποιησέ το

Events

Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας – Κάλεσμα για Εθελοντική Αιμοδοσία όλο τον Μάρτιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» σε σύμπραξη με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Καλαμάτας καλεί τους πολίτες σε Εθελοντική Αιμοδοσία για όλο τον μήνα Μάρτιο 2021.

Δίνοντας λίγο από το αίμα μας θυμόμαστε και τιμούμε τους ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα που έδωσαν το αίμα τους για την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην

καμπάνια εθελοντικής αιμοδοσίας πηγαίνοντας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (είσοδος από Αναγνωσταρά & Πανταζοπούλου) όπου καθημερινά και μεταξύ των ωρών 08:00 και 13:30, φιλοξενείται η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέροντας ως καταχώρηση την επωνυμία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821.

Η πρωτοβουλία πέρα από συμβολική είναι και ουσιαστική καθώς στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία το σύστημα υγείας πιέζεται και η ανάγκη για αίμα είναι άμεση και επιτακτική. Τέλος υπενθυμίζεται πως όσοι συμμετάσχουν στην αιμοδοσία πέρα από το καλό που κάνουν στην κοινωνία και την προσωπική υγεία τους, απολαμβάνουν αυτοδίκαια τα προνόμια των εθελοντών αιμοδοτών, ήτοι την κατά προτεραιότητα αιμοληψία γι’ αυτούς και τους οικείους τους σε περίπτωση ανάγκης.

Παράλληλη αιμοδοσία διοργανώνει στις 21 Μαρτίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ας μην ψάχνουμε αλλού για ήρωες. Οι ήρωες μπορεί να είμαστε ΕΜΕΙΣ!


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977  από τον ΟΗΕ, αναδεικνύοντας έτσι το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της ιστορίας. Η  Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών από τις αρχές του 20ου αιώνα, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρεζ, «Η ισότητα των φύλων είναι μία δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλων». Αιώνες διακρίσεων μεταξύ των φύλων και βαθιά ριζωμένης πατριαρχίας, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ισχύος, του οποίου ο αντίκτυπος ήταν και συνεχίζει να είναι παρών στην καθημερινότητα και την κουλτούρα μας. Αυτό μας επηρεάζει όλους σε διάφορα επίπεδα – κοινωνικοοικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό, αποτελώντας φραγμό στην αντιμετώπιση πολλών προκλήσεων και απειλών, από τη σημερινή παγκοσμιοποίηση των κοινωνιών και των οικονομιών, μέχρι τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και την οικοδόμηση ειρηνικών και ασφαλών κοινωνιών. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ζητήματα που έχουν σχέση με την ουσιαστική ισότητα των γυναικών, όπως η κατάργηση νόμων που επέβαλαν έμφυλες διακρίσεις σε αρκετές χώρες παγκοσμίως, μέχρι την αύξηση του ποσοστού των κοριτσιών στα σχολεία. Παρά όμως τις παραπάνω σημαντικές προσπάθειες, καθώς και πολλές άλλες, υπολείπονται ακόμα ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή (στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών).

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, από το 2013 υποστηρίζει αδιάλειπτα τον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και τις κάθε είδους διακρίσεις, προωθώντας την ισοτιμία, την ισότητα και την ισονομία ανάμεσα στα φύλα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι : κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, κ.α. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετεί γεωγραφικά και τον όμορο νομό Λακωνίας.

Το μήνυμα της 8ης Μαρτίου σχετικά με την ανάδειξη του ρόλου των Γυναικών και την καθιέρωση δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με αφορμή και τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας ή/και βιασμό. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας είναι παρόν και προτρέπει όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να μιλήσουν και να αναζητήσουν βοήθεια, όταν αυτές νοιώσουν έτοιμες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Kalamata Olive oil Award’s 2021

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο μεγάλος ετήσιος διαγωνισμός, στα πλαίσια του 7ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας και των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, Kalamata Olive oil Award’s 2021

Συμμετοχές μέχρι 25 Μαρτίου.

Απονομές βραβείων σε ειδική τελετή παράλληλα με τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 21. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνία, πληροφορίες, Μιχάλης Αντωνόπουλος 2721024590, 6944144295 και στο Mail mix.anton63@gmail.com.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ