Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

O Μεσσηνιακός ΓΣ καλεί τα μέλη του και τους ανθρώπους του Αθλητισμού σε εθελοντική αιμοδοσία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

O Μεσσηνιακός ΓΣ καλεί τα μέλη του και τους ανθρώπους του Αθλητισμού σε εθελοντική αιμοδοσία 1

Μεσσηνιακός ΓΣ – Εθελοντική αιμοδοσία

Η Ελλάδα και όλη η Ανθρωπότητα μαστίζονται από πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας του ιού Covid-19. Το Εθνικό σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά και φαίνεται πως αντέχει προς το παρόν. Θέλει όμως την στήριξή μας. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για Αίμα και αν ξεμείνουμε θα «ματώσει» η κοινωνίας μας περισσότερο.

Μαζί με την αλλαγή της συμπεριφοράς του κάθε ενός, δίνεται η ευκαιρία για να δειχθεί εμπράκτως και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και όχι μόνο αυτή την περίοδο, διότι οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχείς.

Οι αθλητές και οι σκεπτόμενοι αθλητικά έχουν ιδιαίτερες Αξίες και Αρχές. Ο Εθελοντισμός και η Συμπόνοια προς τους έχοντες ανάγκη, ας είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν θα κάνουμε το σωστό. Να γίνουμε έστω και μία φορά Εθελοντές Αιμοδότες.

              Ίσως κάποια στιγμή να  χρειαστούμε Αίμα και εμείς, ή κάποιος δικός μας άνθρωπος.

Ο ιστορικός Μεσσηνιακός, με τα 132 χρόνια ζωής σε αθλητικούς αγώνες, δεν απουσίασε ποτέ και από τους κοινωνικούς αγώνες. Ούτε τώρα θα λείψει. Είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών ως Σωματείο προσφοράς…

O Μεσσηνιακός ΓΣ καλεί τα μέλη του και τους ανθρώπους του Αθλητισμού σε εθελοντική αιμοδοσία 2

Καλούμε τα μέλη μας και τους φίλους μας, γενικότερα τους ανθρώπους του Αθλητισμού, να δώσουν  εθελοντικά Αίμα για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Τα οφέλη είναι πολλά αλλά το κυριότερα είναι α) το συναίσθημα που νιώθει ο εθελοντής ότι έκανε το χρέος του και β) καλύπτεται, αν χρειασθεί αίμα, και ο αιμοδότης και τα μέλη της οικογενείας του.

Δίνοντας για πρώτη φορά αίμα και συμπληρώνοντας το έντυπο με το ιατρικό ιστορικό μας, μπορούμε να ζητήσουμε να μας χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών

(https://blooddonorregistry.gr/). Θα μας σταλεί ένας κωδικός στο email σας, και απλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Αν ήδη έχουμε κάρτα, τότε θα μας προστεθεί η νέα μονάδα που θα δώσουμε στην υπάρχουσα κάρτα.

Οι αιμοληψίες δεν γίνονται στο Νοσοκομείο πλέον αλλά στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας που βρίσκεται κοντά στην πύλη του παλαιού στρατοπέδου, στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη στο Ανατολικό Κέντρο, δίπλα από το γήπεδό μας. Γίνονται με αυστηρές προδιαγραφές που προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της εποχής.

Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να προσφέρουν Αίμα παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα των μελών μας για να το δηλώνουν και με βάση την κατάσταση που θα συνταχθεί εμείς θα επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία Αιμοδοσίας για να καθορίζεται η αιμοδοτική συνάντηση συγκεκριμένη ημέρα & ώρα ώστε να μην υπάρχει αναμονή.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν ανεξάρτητα από την Συλλογική μας κίνηση, μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Αιμοδοσίας στο τηλέφωνο 2721360100 και να κανονίζουν το ραντεβού.

Ο προγραμματισμός γίνεται από τώρα και οι μέρες θα είναι της περιόδου μετά το Πάσχα.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας 2721024605 (είναι με εκτροπή) και στους : Τάκη Στασινόπουλο 6938532292, Δημήτρη Πουλόπουλο 6974711317, Γιάννη Καλυβιώτη 6981266003 και Χρήστο Ζερίτη 6981860472.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΘΑ «ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ» ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο! 13

Χάρισε ένα ποδήλατο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου χθες (3 Ιουνίου), ο Δήμος Καλαμάτας εγκαινιάζει τη δράση «Χάρισε ένα ποδήλατο».

Από σήμερα οι συνδημότες μας που επιθυμούν να δωρίσουν ένα παλαιό ή ξεχασμένο ποδήλατο, το ποδήλατο που ενδεχομένως πια να μην χρησιμοποιούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση. Ο Δήμος σε συνεργασία με τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην επισκευή ποδηλάτων, θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε όλα τα ποδήλατα να είναι λειτουργικά και ασφαλή και εν συνεχεία να δοθούν σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη, προς χρήση.

Στόχος μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, να αποκτήσουν ποδήλατο συνδημότες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τ’ αποκτήσουν.

Η δράση θα διαρκέσει έως το τέλος της θερινής περιόδου.

Χάρισε ένα ποδήλατο και κάνε ένα συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται χαρούμενο!

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 27213-60700.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 14

Εθελοντικός καθαρισμός και καλλωπισμός

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, εθελοντές προέβησαν σε καθαρισμό και καλλωπισμό δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Αριστομένους, πλησίον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 15

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ξύλινη περίφραξη και δημιουργήθηκαν παρτέρια (με υλικά που προέρχονταν από αντικατάσταση περίφραξης σε παιδικά χαρά του Πάρκου) και φυτεύτηκαν διάφορα είδη όπως αλόη, μολόχες, κατουφιές, κακτοειδή κ.ά. Επίσης υπήρξε τοποθέτηση δικτύου άρδευσης με μπεκ για αυτόματο πότισμα.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 16

Οι εθελοντές σε συνεννόηση με την υπηρεσία, οριοθέτησαν καλαίσθητα 19 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ενώ υπήρξε και τοποθέτηση φωτιστικού στύλου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει οριστική διαμόρφωση του χώρου από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος, δια του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, μετέφερε τις ευχαριστίες του και συνεχάρη τους εθελοντές για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών σε δράσεις που άπτονται με την καθημερινότητα της πόλης και των γειτονιών. Όπως τονίστηκε, ανάλογες πρωτοβουλίες θα έχουν πάντα την αρωγή και την υποστήριξη του Δήμου.

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 17

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 18

 

Αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις πολιτών πλησίον του Πάρκου Σιδηροδρόμων 19

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Καλαμάτα “συνδέθηκε” από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα "συνδέθηκε" από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο 20

Η Καλαμάτα στην εκπομπή «Συνδέσεις»

Μεγάλη προβολή σε πανελλαδικό επίπεδο για το Δήμο Καλαμάτας από την ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις». Η εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά από την Καλαμάτα, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εικόνες και φιλοξενώντας πρόσωπα της πόλης και δραστηριότητες που εξελίσσονται στην περιοχή.

Ο Κώστας Λασκαράτος και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος «συνδέθηκαν» με τη Χρύσα Παπασταύρου και τη Γιούλικα Σκαφιδά στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής και μετέφεραν τον παλμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα καθημερινότητας, οι προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και οι προοπτικές της περιοχής, ζητήματα που σχετίζονται με δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη, προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να ζήσουν στην Καλαμάτα κ.ά.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους ποδηλατοδρόμους και στην πρόθεση του Δήμου για ενίσχυση του εν λόγω δικτύου, ενώ απάντησε και σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κολακευτικά, μεταξύ άλλων, τα σχόλια που ακούστηκαν για το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και για τη γενικότερη εικόνα της πόλης, στο κέντρο και το παραλιακό μέτωπο.

Δείτε την εκπομπή:

Η Καλαμάτα "συνδέθηκε" από την ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας με τις ομορφιές της το Πανελλήνιο 21

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ