Πολιτικά
Η Αριστερά δεν εκπροσωπεί ιδεολογία. Εκπροσωπεί την ψυχολογία της μιζέριας, του διχασμού και του φθόνου
Ανέβηκε
3 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Η τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2023 στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Δεν έχει νόημα να σας επαναλάβω τα στοιχεία του Προϋπολογισμού γιατί η εμμονή σας στο δικό σας αναξιόπιστο αφήγημα είναι δεδομένη. Μια εμμονή στη μιζέρια, στην καταστροφολογία, μια εμμονή στον πανικό και στο φθόνο για ό,τι καλό κάνει αυτή η Κυβέρνηση προς τους συμπολίτες μας», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023.
«Εδώ ακόμα και μεταξύ σας δεν έχετε αποφασίσει αν είσαστε υπέρ των 600 ευρώ που δώσαμε στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς ή όχι, γιατί είναι η ψυχολογία σας τέτοια. Μια άρνηση απέναντι σε ό,τι καλό κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Και αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς υπηρετούμε μια ιδεολογία και την κάνουμε πράξη με τα όποια λάθη της, ενώ εσείς υπηρετείτε μια ψυχολογία. Αυτό είναι τελικά η Αριστερά, η εκπροσώπηση μιας ψυχολογίας της μιζέριας, του φθόνου, μιας ψυχολογίας του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», μιας ψυχολογίας διχασμού.»
Όπως σημείωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, η χώρα βρίσκεται σε οικονομική σταθερότητα εδώ και καιρό και βαδίζει σταθερά προς το 2023, οικοδομώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες. «Γιατί για τη ΝΔ αυτό είναι δικαιοσύνη και όχι να τσακίζεις τη μεσαία τάξη για να εξυπηρετήσεις τις ιδεοληψίες σου στην οικονομική πολιτική, μοιράζοντας προεκλογικά επιδόματα παραμονές των εκλογών του 2019». Η Κυβέρνηση πέτυχε σταθερότητα μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον κρίσεων, στηρίζοντας την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Μεσσηνία, ειδικά, κατευθύνθηκαν 173 εκατομμύρια μέσω των εργαλείων της επιστρεπτέας προκαταβολής του ΤΕΠΙΧ και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. «Επειδή είπα για τη Μεσσηνία, χαιρετίζω την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου, με τέσσερα μεγάλα επενδυτικά σχήματα να έχουν καταθέσει προσφορά. Η αλήθεια είναι ότι για τη Μεσσηνία και τους συμπολίτες μου αυτό άργησε 8 χρόνια! Βέβαια, τότε, το 2014 όταν ξεκίνησε, θυμάμαι το σύνολο των αντιδράσεων της Αριστεράς και της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Τουλάχιστον, τώρα δεν τις είδα».
«Αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα γιατί δεν σας συμφέρει. Καταφεύγετε σε λαϊκισμό και σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου «αν υπήρχε ένα 20ευρο από την Καϊλή, θα είχε σωθεί ο Φραγκούλης». Το ίδιο μπορούσαμε να πούμε αν υπήρχε ένα 20ευρο από τα 3.000.000 ευρώ που κανόνισε ο Παππάς να πάρει ο Καλογρίτσας για να έχετε ΣΥΡΙΖΑ channel. Εκεί θέλετε να πάμε το διάλογο; Δείτε την πραγματικότητα!
Καταλαβαίνω ότι για εσάς, είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε πώς γίνεται να υπάρχουν αυξημένα φορολογικά έσοδα ενώ έχουν μειωθεί οι φορολογικοί συντελεστές. Το ίδιο ακατανόητο σας φαίνεται πώς καταφέραμε και μειώσαμε πάνω από 30% τον ΕΝΦΙΑ, αυτά τα 4 χρόνια. Όσο, όμως, εσείς δεν το κατανοείτε, το βλέπουν οι συμπολίτες μας, το βλέπουν οι συμπολίτες μου στη Μεσσηνία, που πληρώνουν 12 εκατομμύρια ευρώ ΕΝΦΙΑ λιγότερο. Μείωση 36% σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που τους είχατε βάλει εσείς το 2018!».
Για τη ΝΔ η αξιοπιστία απέναντι στον ελληνικό λαό, η εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας και η στήριξη των προτεραιοτήτων που θέτει η ίδια η κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μονόδρομος.
«Αποκαταστήσαμε τη διεθνή μας αξιοπιστία, αυτή που είχε καταντήσει κουρέλι επί ΣΥΡΙΖΑ, εξοπλίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε σημείο εκνευρισμού της Τουρκίας, ίσως και σε εκνευρισμό δικό σας. Με γνώμονα την πατρίδα και όχι ιδεοληψίες του τύπου «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και εξασφαλίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Δεν επενδύουμε στη λάσπη και στον διχασμό, όπως κάνετε εσείς. Θα ακολουθήσουμε πάντα το συμφέρον της πατρίδας. Γι’ αυτό και διαμορφώσαμε και έναν προϋπολογισμό για το 2023, που αποτελεί ενσάρκωση των αξιών μας, για ένα κοινωνικό κράτος που καταπολεμά τις ανισότητες, τις διακρίσεις, με υγεία και παιδεία για όλους, με ισχυρή οικονομία και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, προς όφελος όλων των Ελλήνων, χωρίς διλήμματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί».
Είναι ένας προϋπολογισμό που θα μας οδηγήσει στην επόμενη τετραετία, με την παράταξη της ΝΔ ξανά στη διακυβέρνηση της χώρας.» κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μίλτος Χρυσομάλλης για το Πάσχα: «Το Φως της Ανάστασης να γίνει οδηγός για αλήθεια και ελπίδα»
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Υψώνουμε αδιαπέραστο τείχος στη λαθρομετανάστευση και νομοθετούμε μια αυστηρά ελεγχόμενη νόμιμη μετανάστευση
-
Απάντηση της Ν.Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Βουλευτή της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Απάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη σε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για την πρόταση ανακήρυξης του Κώστα Καραμανλή ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η άμυνα της πατρίδας δεν ανήκει σε κυβερνήσεις, αλλά στο μέλλον του ελληνικού έθνους
-
Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για το 2026 από τον Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού για ειρήνη και ελπίδα
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συνάντηση Βαρθολομαίου και Λέοντα ΙΔ’
-
Έντονη αντίδραση Μίλτου Χρυσομάλλη στην ανακοίνωση του Δημάρχου Τριφυλίας για το γήπεδο Κυπαρισσίας
-
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του Σταδίου Κυπαρισσίας – Πρόταση ονοματοδοσίας σε «Ηλίας Τσίγγανος»
-
Ξεκινά η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας – Ένα χρόνιο αίτημα γίνεται πράξη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. δεν είναι πινέζες στο χάρτη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Παράταση στη μετάκληση εργατών γης προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός α λα καρτ πατριωτισμού για λόγους δημοσκοπικής ευημερίας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επίσημη αργία για τη Μεσσήνη η κάθοδος της εικόνας της Βουλκανιώτισσας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Το Πύργος-Τσακώνα αποτελεί προσωπική δικαίωση για όσους το διεκδικούσαμε ως ενιαίο έργο
-
Για τον Δημήτρη Καρμπαλιώτη
-
Συνάντηση με το βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μιλτο Χρυσομάλλη είχε αντιπροσωπεία της ΈΝΩΣΗΣ ΠΡΟΈΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για τις δηλώσεις του κ. Χρυσομάλλη σχετικά με τις εννιά (9) σχολικές τροχονόμους
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Δόθηκε λύση και μάλιστα με αναδρομικότητα στο πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεσα λύση στο πρόβλημα με τη ψηφιακή διακοπή εργασιών και τον αποχαρακτηρισμό των οχημάτων
-
Θετικός ο Γεωργιάδης στην τροπολογία Χρυσομάλλη για την συνυπηρέτηση νοσηλευτών κατά τη δοκιμαστική περίοδο
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Υπεγράφη η αλλαγή ορίων για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η Πολιτεία αίρει μια ανισότητα εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: 15.244 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι πληρούν τα κριτήρια του πρώην ΕΚΑΣ στα δωρεάν φάρμακα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από το ΥΠΕΞ για την ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Χαλέπι
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σε ΦΕΚ πλέον τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ως άγονα κατηγορίας Α’
Πρόσφατα Άρθρα

Στην Καλαμάτα η τελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ Κορασίδων της ΕΣΠΕΠ

Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στον Δήμο Καλαμάτας

Σοκ στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο σώμα της κοπέλας του

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Δυναμική παρουσία της ΑΛΑΚ σε Ριτσώνα και Crosscar – Με 7 συμμετοχές σε άσφαλτο και χώμα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ταξίδια2 ημέρες πρινΑνοιξιάτικη εξόρμηση στη Φολόη για τον Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας
-
Πολιτικά2 ημέρες πρινΒανδαλισμός στα γραφεία της ΝΔ Καλαμάτας – Καταδίκη της επίθεσης από τη ΔΕΕΠ Μεσσηνίας
-
Αθλητικά21 ώρες πρινΔυναμική παρουσία της ΑΛΑΚ σε Ριτσώνα και Crosscar – Με 7 συμμετοχές σε άσφαλτο και χώμα
-
Ταξίδια2 ημέρες πρινΠολιτιστική και πεζοπορική εξόρμηση του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” στον Ταΰγετο
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΤην Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια θα εορτάσει την Παρασκευή η Κορώνη
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πρινΑπό τον Μάιο θα λειτουργεί Τακτικό Εξωτερικό Ουρολογικό Ιατρείο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας
-
πρέπει να δεις21 ώρες πριν«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού
-
Ειδησεις απο Καλαματα4 ώρες πρινΟρκωμοσία νέων υπαλλήλων στον Δήμο Καλαμάτας













