Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα
Τρίτη , Οκτώβριος 22 2019
Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα
Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Sharing is caring!

Από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και να του επιβληθούν τα πρόστιμα των 150 ευρώ!

Όπως αναφέρει το «Newsauto» θα ξεκινήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 2 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ενώ περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους.

Δηλαδή το κράτος μόνο από τα πρόστιμα των 150 ευρώ για ΚΤΕΟ αναμένεται να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ ενώ από τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα περίπου 100 εκατ. ευρώ. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης αλλά και τα παράβολα ελέγχου ενώ στα ανασφάλιστα το κόστος ασφάλισης και το συνολικό ποσό ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ…

Βέβαια και άλλες φορές τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει διαρροές για την επιβολή των προστίμων τόσο για ΚΤΕΟ όσο και για τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά την τελευταία στιγμή μεταθέτουν την επιβολή των προστίμων για το επόμενο εξάμηνο. Τώρα αν γίνουν εκλογές τους επόμενους μήνες στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως δύσκολα θα πιστωθούν τα πρόστιμα ύψους 400 εκατ. ευρώ στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων…

Πρόστιμα 150 ευρώ ΚΤΕΟ

Τα πρόστιμα των 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ είναι μια λυπητερή ιστορία καθώς ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία συνεχώς αναβάλλεται. Μάλιστα την τελευταία φορά η επιβολή των προστίμων για τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αναβλήθηκε τον Μάρτιο του 2018 με το νόμο 4530 (άρθρο 55) για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που επίσης δεν εφαρμόστηκε.

Το κράτος όπως φαίνεται αποφάσισε τώρα να ξεκινήσει τις διασταυρώσεις για να εντοπίσει τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ και να τους επιβάλει μέσω Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ. Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ. Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης. Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.

Πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ στα ανασφάλιστα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, θα ακολουθήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Και λέμε η δεύτερη καθώς η πρώτη διασταύρωση απέτυχε παταγωδώς και ουσιαστικά η δεύτερη ήταν εκείνη που όρισε ποια οχήματα πραγματικά κινούνται ανασφάλιστα και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ο αριθμός του ανήλθε σε πάνω από 430.000 οχήματα. Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc.
150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc.
250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω.

 

Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Δες και αυτό

Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Κοσμόπουλος: Δυσφορία Μητσοτάκη για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΚοσμόπουλος: Δυσφορία Μητσοτάκη για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας Ο επικεφαλής της …

shares