Connect with us

Επικαιρότητα

Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έρχονται πρόστιμα 400 εκατ. ευρώ για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα 1

Από τις βάσεις δεδομένων που έχει η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών ώστε να διαπιστωθούν πόσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και να του επιβληθούν τα πρόστιμα των 150 ευρώ!

Όπως αναφέρει το “Newsauto” θα ξεκινήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 2 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ενώ περίπου 500.000 ιδιοκτήτες κινούνται χωρίς να έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους.

Δηλαδή το κράτος μόνο από τα πρόστιμα των 150 ευρώ για ΚΤΕΟ αναμένεται να εισπράξει 300 εκατ. ευρώ ενώ από τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα περίπου 100 εκατ. ευρώ. Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα επιπλέον παράβολα σε ΚΤΕΟ λόγω καθυστέρησης αλλά και τα παράβολα ελέγχου ενώ στα ανασφάλιστα το κόστος ασφάλισης και το συνολικό ποσό ανεβαίνει πολύ πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ…

Βέβαια και άλλες φορές τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει διαρροές για την επιβολή των προστίμων τόσο για ΚΤΕΟ όσο και για τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά την τελευταία στιγμή μεταθέτουν την επιβολή των προστίμων για το επόμενο εξάμηνο. Τώρα αν γίνουν εκλογές τους επόμενους μήνες στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως δύσκολα θα πιστωθούν τα πρόστιμα ύψους 400 εκατ. ευρώ στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων…

Πρόστιμα 150 ευρώ ΚΤΕΟ

Τα πρόστιμα των 150 ευρώ για όσους δεν περνούν από ΚΤΕΟ είναι μια λυπητερή ιστορία καθώς ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία συνεχώς αναβάλλεται. Μάλιστα την τελευταία φορά η επιβολή των προστίμων για τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αναβλήθηκε τον Μάρτιο του 2018 με το νόμο 4530 (άρθρο 55) για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που επίσης δεν εφαρμόστηκε.

Το κράτος όπως φαίνεται αποφάσισε τώρα να ξεκινήσει τις διασταυρώσεις για να εντοπίσει τους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα περνούν από ΚΤΕΟ και να τους επιβάλει μέσω Taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ. Οι παραβάτες θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω (μέσω e-mail) για την επιβολή των προστίμων 150 ευρώ. Ωστόσο πέραν του προστίμου των 150 ευρώ οι παραβάτες ιδιοκτήτες πέραν του κόστους ελέγχου θα πληρώσουν και επιπλέον χαράτσι από 16 έως 65 ευρώ ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης. Ειδικότερα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης το επιπλέον πρόστιμο είναι 16 ευρώ, για μέχρι 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 65 ευρώ.

Πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ στα ανασφάλιστα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διασταύρωσης για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, θα ακολουθήσει η δεύτερη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Και λέμε η δεύτερη καθώς η πρώτη διασταύρωση απέτυχε παταγωδώς και ουσιαστικά η δεύτερη ήταν εκείνη που όρισε ποια οχήματα πραγματικά κινούνται ανασφάλιστα και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ο αριθμός του ανήλθε σε πάνω από 430.000 οχήματα. Τα πρόστιμα που θα πιστωθούν στο Taxisnet για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν ανασφάλιστα ανέρχονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τον κυβισμό του οχήματος.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 cc.
150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 cc και άνω.
200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc.
250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω.

 

Αστυνομικό δελτίο

Εγκληματικές οργανώσεις καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε Μεσσηνία, Κορινθία και Αθήνα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ναρκωτικά

Εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και τη καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δέκα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος των εγκληματικών οργανώσεων

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα

Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από -3,5- κιλά και -14- δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι, -202- κροτίδες, οχήματα κ.ά. 

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο πάνω από -40- κιλά και -200- δενδρύλλια κάνναβης

  

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών  στην Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών (13) μελών του δικτύου. Η σύλληψη δέκα (10) ενεργών μελών του, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

 

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας και Αργολίδας.

 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 61 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 41 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 46χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος του εγκληματικού δικτύου.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει, επιπλέον, δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 57 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη, που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, ύστερα από τη σύλληψή τους την 2.12.2019 και 17.5.2020, αντίστοιχα, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και χθες (13.7.2020), δραστηριοποιούνταν δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός καθώς και οι δύο (2) παραπάνω έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης και ο 46χρονος ημεδαπός, μη συλληφθείς.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση διακινούσε ποσότητες κάνναβης οι οποίες προέρχονταν από την καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σε ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.

Τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν, δύο (2) 39χρονοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 35 έως 59 ετών, αντίστοιχα κι ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός.

Οι ανωτέρω διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, ενώ ο 59χρονος ήταν ο φύλακας-αποθηκάριος των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπτε στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.

Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -3.680,40- γραμμαρίων,
 • -14- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών, περίπου,
 • -55- γραμμάρια λευκής ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,
 • -4- ζυγαριές ακριβείας,
 • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες, πολύμπριζα κ.λ.π.),
 • -1- πιστόλι μετά γεμιστήρας,
 • -1- περίστροφο,
 • -2- αεροβόλα πιστόλια, το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη διόπτρα και σιγαστήρα,
 • -1- καψύλλιο χειροβομβίδας,
 • -1- κάννη όπλου,
 • -1- γεμιστήρα πιστολιού,
 • -1- κυνηγητικό όπλο,
 • -3- αστυνομικοί ράβδοι (γκλοπ),
 • -10- μαχαίρια,
 • -202- κροτίδες,
 • -6- αμπούλες πεπιεσμένου αέρα,
 • -297- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
 • -13- κινητά τηλέφωνα,
 • -2- οχήματα και
 • το χρηματικό ποσό των -1.585- ευρώ.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά, διότι σε έρευνα που έγινε σε οικία του, στο Λουτράκι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5 – δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να ταξιδέψουν για Γερμανία με πλαστά έγγραφα από Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (13.7.2020) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός και μία (1) 29χρονη αλλοδαπή, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Φρανκφούρτη Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

 

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) δελτία ταυτότητας Αυστριακών Αρχών, ενώ συνόδευαν και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο υπέδειξαν δελτίο ταυτότητας Αυστριακών Αρχών, ως επίσης κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομικά

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα 14

Επίδομα 534 ευρώ

Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 3.922.216 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε

α) 1.448 δικαιούχους (αναστολές Μαρτίου-Απριλίου) ποσού 1.158.400 ευρώ και σε

β) 8.357 δικαιούχους (αναστολές Μαΐου) ποσού 2.763.816 ευρώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ