Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Επισκευή και επαναλειτουργία κτιρίου για δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επισκευή και επαναλειτουργία κτιρίου για δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

Την έγκριση συμμετοχής στο ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ με την κατάθεση πρότασης με τίτλο «Αξιοποίηση διωρόφου κτιρίου πρώην ηλεκτρικής εταιρείας»  προϋπολογισμού 831.000,00€, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Πρόκειται για πρόταση που είχε κατατεθεί στο «Φιλόδημος Ι», δίχως να προλάβει να αξιολογηθεί πριν την αντικατάστασή του. Ο Δήμος άμεσα κινήθηκε και εκμεταλλευόμενος τον άξονα «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, υποβάλει νέα πρόταση χρηματοδότησης, σύμφωνα με την μελέτη που είχε συνταχθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το εν λόγω κτίριο αποτελούσε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Καλαμάτας, κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και στο ισόγειο λειτουργούσαν τα γραφεία της εταιρίας, ενώ στον όροφο βρισκόταν η κατοικία του εκάστοτε διευθυντή. Το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρείας σταμάτησε να λειτουργεί το 1959 μετά την εξαγορά της εταιρείας από την ΔΕΗ και για 25 περίπου χρόνια χρησιμοποιείτο ως αποθήκη από τον Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΗ αντίστοιχα.

Αντικείμενο της μελέτης, είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτιρίου συνολικής επιφανείας 335,00 τ.μ., που αναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα – ιδιοκτησίας πλέον του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου.

Στην πρώτη στάθμη ισογείου, προτείνεται η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει το αξιόλογο βεστιάριο του δημοτικού θεάτρου. Στο ισόγειο θα λειτουργήσει συγχρόνως και το θεατρικό εργαστήριο, με θεατροπαιχνίδια, θεατρικά σεμινάρια, πρόβες και ανάγνωση θεατρικών κειμένων. Θα κατασκευαστούν επίσης τουαλέτες, μια εκ των οποίων θα προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στον όροφο του κτιρίου, προτείνονται οι παρακάτω λειτουργίες:

  • Γραφείο για τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή
  • Δημιουργία χώρου για το αρχείο του Δημοτικού Θεάτρου
  • Στον Ά όροφο θα εγκατασταθεί το Φροντιστήριο του Θεάτρου
  • Στον Ά όροφο επίσης, διαμορφώνεται χώρος ραφής νέων κουστουμιών και μεταποίησης των υπαρχόντων για τις ανάγκες των θεατρικών παραστάσεων.


Κοινοποιησέ το

Χωρίς κατηγορία

Βρείτε τους καναπέδες των ονείρων στην Istikbal Kimerland

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βρείτε τους καναπέδες των ονείρων στην Istikbal Kimerland 12
Κοινοποιησέ το

Αν φτιάχνετε καινούργιο σπίτι ή ανακαινίζετε αυτό στο οποίο ήδη μένετε, τότε γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα για να το ανανεώσετε με τρόπο που θα είναι εξίσου καλαίσθητος αλλά και άνετος για να τον απολαύσετε στο έπακρο!

Ειδικά στο σαλόνι, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει ο καναπές, η επώνυμη επιλογή είναι μονόδρομος για να εξασφαλίσετε κορυφαία αισθητική και ασύγκριτη ποιότητα. Είτε γωνιακός καναπές, είτε απλός, για καναπέδες η Istikbal είναι αυτό που ψάχνετε!

Με τεράστια ποικιλία, πρωτοποριακά σχέδια και λύσεις για κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο αλλά και προτάσεις σε μεγάλο εύρος τιμών, τα έπιπλα που προτιμούν στη Θεσσαλονίκη είναι Istikbal!

Η γωνία όπου το design συναντά την υψηλή αισθητική

Ο γωνιακός καναπές είναι must για κάθε σύγχρονο σπίτι και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι καναπέδες στη Θεσσαλονίκη είναι γωνιακοί, καθώς έχουν ιδιότητες που κανένα άλλο έπιπλο δεν μπορεί να αποκτήσει. Ένας γωνιακός καναπές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καναπές, όσο και ως κρεβάτι, ενώ προσφέρει απόλυτη άνεση για χαλάρωση και ξεκούραση μετά από μία δύσκολη ημέρα. Σε τέτοιους καναπέδες μπορείτε να υποδεχθείτε τους φίλους σας και να καθίσετε όλοι μαζί σαν παρέα, αλλά και όλη η οικογένεια μαζί για να δείτε μία ταινία.

Κάτι που τους κάνει ωστόσο ακόμα πιο σημαντικούς, είναι ο αισθητικός διαχωρισμός. Αν δηλαδή το σπίτι σας διαθέτει ενιαίο χώρο για κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία, τότε ο καναπές αυτός θα μπορεί να διαχωρίσει νοερά τα δωμάτια, δίνοντας μία πιο cozy αίσθηση σε έναν αλλιώς μεγάλο και χαοτικό χώρο.

Στην Istikbal θα βρείτε τους καλύτερους καναπέδες για τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, ιδανικούς για κάθε μικρό ή μεγάλο σπίτι, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Βρείτε τους καναπέδες των ονείρων στην Istikbal Kimerland 13

Όπου κι αν βρίσκεστε είναι δίπλα σας

Αν μένετε στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε ένα από τα 4 καταστήματα Istikbal και με 6 ακόμη καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα  κατάστημα είναι σχεδόν δίπλα σας!

Όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα μπορείτε να κάνετε εύκολα και με ασφάλεια τις αγορές σας από το https://istikbalkimerland.gr/  .

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Χωρίς κατηγορία

Project 1,4 δισ. ευρώ έχει φέρει την Καλαμάτα στο επίκεντρο Καναδών και Ισραηλινών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Project 1,4 δισ. ευρώ έχει φέρει την Καλαμάτα στο επίκεντρο Καναδών και Ισραηλινών 14
Κοινοποιησέ το

Τα προσκόμματα είναι πολλά και σχετίζονται και με πολιτικές αντιδράσεις και με διεργασίες εντός της στρατιωτικής ηγεσίας. Στο σχέδιο δημιουργίας Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πιλότων αντιτίθεται μέρος της κοινωνίας και των οικονομικών φορέων της Καλαμάτας, που ήδη έχουν κάνει σχετικά διαβήματα στην κυβέρνηση και στις τοπικές αρχές. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι η ίδια η στρατιωτική ηγεσία του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται να απορρίπτει προτάσεις που έφεραν κυριολεκτικά από το «παράθυρο» πολιτικά στελέχη και στις οποίες εμπλέκονται μεσάζοντες που χαρακτηρίζονται από τους γνωρίζοντες τις διεργασίες ως «αεριτζήδες».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Χωρίς κατηγορία

Παράταση για τρεις (3) μήνες το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παράταση για τρεις (3) μήνες το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης 18
Κοινοποιησέ το

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται: Α. ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονταιΒ. ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους και Γ. ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση:

Α. Μήνας Έγκρισης Β. Μήνας Αρχικής Επανυποβολής Γ. Μήνας Επανυποβολής (μετά την παράταση)
Μάιος 2020 Νοέμβριος 2020 Φεβρουάριος 2021
Ιούνιος 2020 Δεκέμβριος 2020 Μάρτιος 2021
Ιούλιος 2020 Ιανουάριος 2021 Απρίλιος 2021

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ