Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 5
Κοινοποιησέ το

Την ανάγκη καλλιέργειας από το Κράτος των αρετών, ώστε οι νέοι Έλληνες να μπορούν να ανταγωνιστούν τα άλλα έθνη «με τα δικά μας πολιτισμικά πρότυπα», με την «εν φιλότητι συντροφία», που – παράλληλα με το ατομικό – θα αποφέρει το κοινό αγαθό σε τομείς όπου διαθέτουμε πλεονεκτήματα, με προφανή οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, πρόταξε η ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννα Τσιβάκου – Ζαχαρέα, σε ομιλία της, αφού παρέλαβε το βραβείο Φωτέα για δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού έτους 2017. Το σχετικό βιβλίο της φέρει τον τίτλο «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο, το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 και, παράλληλα με την επίδοση του Βραβείου, δόθηκαν οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού διανοούμενου, τις οποίες είχε θεσπίσει ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και σήμερα χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 6

 

Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, τόνισε πως «πέρασαν 20 χρόνια από την εκδημία του αειμνήστου πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, του Τάκη Φωτέα, ο οποίος καθοδήγησε πολλούς από εμάς και στα αυτοδιοικητικά βήματα και στα πνευματικά βήματα. Ήταν ένας πολιτικός ηγέτης με σπουδαίο πνευματικό περιεχόμενο. Πάντα πρότασσε το πνεύμα, τον πολιτισμό, τα θεωρούσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μία σωστή αυτοδιοικητική και πολιτική πορεία. Πολλοί από μας ξεκινήσαμε μαζί του, πήραμε διάφορα αξιώματα στην πορεία, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε τον άνθρωπο, ο οποίος μας δίδαξε, μας καθοδήγησε. Φυσικά, ποτέ δεν κατορθώσαμε να τον φθάσουμε.
Έχουν περάσει 20 χρόνια. Περνάμε από το Κοιμητήριο, βλέπομε το μνήμα του και χαιρόμαστε γιατί πάντα ένα κεράκι – αν και πέρασαν 20 χρόνια – είναι αναμμένο για τον Τάκη Φωτέα, που αποδεικνύει το σύνδεσμο του κόσμου με το πρόσωπό του. Νομίζω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν άνθρωπο: η φυγή του από τη ζωή και το πόσο τον θυμούνται οι επιγενόμενοι ή αυτοί οι οποίοι τον έζησαν.
Έχει καθιερωθεί, εδώ και 20 χρόνια, το βραβείο πολιτικο-κοινωνικού δοκιμίου εις μνήμην του Τάκη Φωτέα. Φίλοι του, πνευματικοί άνθρωποι από την Αθήνα και από ΄δώ, ηγήθηκαν σε αυτή την προσπάθεια για 20 χρόνια – να θυμηθώ τον Κώστα Τσιρόπουλο, μεγάλο πνευματικό άνθρωπο, που σχετικά σύντομα έφυγε από τη ζωή – και καθιέρωσαν αυτό το πανελλήνιο βραβείο, που χρηματοδοτείται από το Δήμο Καλαμάτας. Υπάρχει μία επιτροπή από εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες – εξαιρώ τον εαυτό μου γιατί μετέχω ως Δήμαρχος Καλαμάτας – οι οποίοι κάθε χρόνο κρίνουν βιβλία και κάνουν τις επιλογές. Και φέτος, η κρίση ήταν ομόφωνη για την κυρία Ιωάννα Τσιβάκου και το βιβλίο της «Ατομικισμός και φιλία», δύο έννοιες τις οποίες πολύ συχνά χρησιμοποιούμε, χωρίς πολλές φορές πολλοί από μας να ξέρουμε το ακριβές τους περιεχόμενο και τη δύναμή τους. Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Ιωάννα Τσιβάκου!
Θέλω, επίσης, να πω πως ό,τι και να γίνει, αυτό το πανελλήνιο βραβείο, το οποίο προβάλλει την Καλαμάτα, την πνευματική Καλαμάτα – δεν είναι μόνο βραβείο τιμής για έναν σπουδαίο πολιτικό και πνευματικό άνθρωπο – πρέπει να το κρατήσουμε. Η Καλαμάτα έχει αρκετά βραβεία, τα οποία έχουν πανελλήνια διάσταση.

ΜΝΗΜΗ ΦΩΤΕΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ

Σήμερα, επίσης, έχουμε τις υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, οι οποίες δίδονται από τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, o οποίος από τη δική του σκοπιά βοήθησε αποφασιστικά τη Μεσσηνία. Ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο, το οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια από τον τόπο μας και άλλαξε τη μοίρα μας, δηλαδή έβαλε τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Με τις δυνατότητες που είχε – και τις οικονομικές και τις πνευματικές – κατόρθωσε να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα και να μας βάλει στο δρόμο, στον οποίο είμαστε σήμερα. Σκεφτείτε, στην εποχή της μεγάλης κρίσης, να μην υπήρχε το Costa Navarino, να μην υπήρχε το αεροδρόμιο με την κίνηση του που συνεχώς αυξάνεται…
Στα τέλη της ζωής του, σκέφτηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να τον δένει με το μεγάλο φίλο του, τον αείμνηστο Φωτέα. Βασανιζόταν πάντα, γιατί συνέδεε την ατυχία του Τάκη Φωτέα και την αρρώστια του με ένα συγκλονιστικό γεγονός, που συνέβη το Μάρτιο του 1996, τότε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Δεν ξέρουμε αν συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα, αλλά ο Καπετάνιος ήθελε – γιατί είχε συνείδηση ότι φεύγει – να υπάρξει κάτι πνευματικό και σημαντικό, το οποίο να συνδέει τον ίδιο με τον Τάκη Φωτέα, τον Τάκη Φωτέα με τον ίδιο. Θέσπισε, λοιπόν, υποτροφίες στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα, για τα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν πολιτικές, κοινωνικές και νομικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή από το διαθέτη, η οποία συγκαλείται κάθε χρόνο, κάνει εκτίμηση σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προκρίνεται ο επιτυχών, που έχει και την επίδοση, ενώ συνεκτιμώνται τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και δίδονται υποτροφίες από τον αείμνηστο Καπετάνιο εις μνήμην του φίλου του Τάκη Φωτέα».
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε «να ζήσουμε και να θυμόμαστε αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι υπήρξαν παραδειγματικοί στη ζωή τους! Δεν έβαλαν μπροστά τον ατομικισμό, κυρία Καθηγήτρια, έβαλαν μπροστά το κοινωνικό συμφέρον. Αυτό το οποίο τους διακατείχε ήταν η προσφορά στην κοινωνία. Έχουν αποδείξει στη ζωή τους ότι έβαζαν πάντα το κοινωνικό συμφέρον μπροστά. Ο αείμνηστος Καπετάνιος μπορούσε να κάνει επενδύσεις οπουδήποτε αλλού και να έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη. Επέλεξε τον τόπο του, ξεπέρασε τεράστια προβλήματα, τα οποία δημιουργήσαμε εμείς…
Να τους θυμόμαστε και να λειτουργούμε και εμείς κατά το παράδειγμά τους: πρώτα το κοινωνικό συμφέρον, πρώτα το λαϊκό συμφέρον και στη συνέχεια ο εαυτός μας. Και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, τουλάχιστον να τιμάμε όλους αυτούς που μας ωφέλησαν».
Μετά το Δήμαρχο, απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 7

 

Ακολούθησε η επίδοση των υποτροφιών εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, τις οποίες θέσπισε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και δόθηκαν φέτος σε 8 φοιτητές Νομικής Σχολής, όπως σχετικά αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή, το πρακτικό της οποίας ανέγνωσε ο νομικός Σωτήρης Φωτέας.
Υπενθυμίζεται ότι την Επιτροπή Κρίσης Υποτροφιών δωρεάς Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, την οποία όρισε με απόφασή του ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης, απαρτίζουν οι εξής:
1. Ελένη Αλειφέρη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
2. Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας
3. Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, εκπρόσωπος της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου
4. Νικόλαος Ζαχαριάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
5. Σωτήρης Φωτέας, Nομικός, εκπρόσωπος της οικογένειας Φωτέα.
Δικαιούχοι των υποτροφιών ήσαν οι εξής:

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2017
Καλογεροπούλου Γεωργία του Αριστείδη
Πετρούλια Παγώνα του Κωνσταντίνου

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2016
Ξενούλη Ευγενία του Παναγιώτη

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2015
Ψώνη Σταυρούλα του Βασιλείου
Ψιλοπούλου Βασιλική του Ηλία

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2014
Χριστοπούλου Παντελία του Γεωργίου

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2013
Ροκανά Αικατερίνη του Θεοδώρου
Γκόγκα Θεοδώρα – Νικολέτα του Παναγιώτη.
Τις υποτροφίες παρέλαβαν οι φοιτητές ή εκπρόσωποί τους.
Το συνολικό ποσό υποστήριξης των σπουδών των φοιτητών με εξαιρετική επίδοση, ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

DSC 1006 Medium

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η επίδοση του βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το έτος 2017.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Απονομής Βραβείου Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, είναι τα εξής:
1. Μαριάνος Καράσης, Συγγραφέας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής
Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2. Διονύσιος Μαγκλιβέρας, Συγγραφέας, Νομικός
3. Νικόλαος Μηλιώνης, Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου
Πανεπιστημίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
4. Γεώργιος Ανδρειωμένος, Συγγραφέας, Καθηγητής Νεοελληνικής
Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
5. Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας.
Το Βραβείο συνοδεύεται με έπαθλο 3.000 ευρώ, το οποίο χορηγεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Μετά την ανάγνωση περίληψης του πρακτικού της Επιτροπής, σχετικά με την επιλογή του βιβλίου «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων» για το Βραβείο Φωτέα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας επέδωσε την περγαμηνή του βραβείου και την επιταγή του επάθλου στην Ιωάννα Τσιβάκου – Ζαχαρέα.

DSC 1062 Medium

Η ομότιμη Καθηγήτρια ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε από το Δήμο Καλαμάτας και την επιτροπή κρίσης, εξήγησε ότι το βιβλίο εστιάζει την προσοχή του στην έννοια του αυτόνομου ατόμου, καθώς και στους νέους, μορφωμένους Έλληνες, κυρίως παιδιά αστικών οικογενειών και σε έρευνα που τους αφορούσε, δεδομένου ότι από αυτήν την ομάδα προέρχονται τα ηγετικά στελέχη της χώρας. Η κυρία Τσιβάκου – Ζαχαρέα δεν εκφώνησε την ομιλία που είχε ετοιμάσει, αλλά παρέθεσε πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις της, που εν τέλει συνυφάνθηκαν με τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κρίσης και την πρόταση για υπέρβασή της με βάθρο την Παιδεία και τις αρετές που αυτή καλλιεργεί στον άνθρωπο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, συνοδεία μουσικών οργάνων, στο πνεύμα των Εορτών. Διηύθυνε η καθηγήτρια Φλάουτου του Ωδείου, Βίκυ Βασιλειάδη.

 


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού 18
Κοινοποιησέ το

Η σημασία του προληπτικού ελέγχου και της διενέργειας της βασικής εξέτασης, που είναι η μαστογραφία, σε τακτική βάση, είναι και τη φετινή 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού, το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλο το γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο.

Η πρόληψη είναι η βασική ασπίδα θωράκισης ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.  Κάθε χρόνο αναφέρονται 6000 νέες περιπτώσεις Καρκίνου του Μαστού παγκοσμίως, ενώ μία στις οχτώ γυναίκες θα παρουσιάσει αυτής της μορφής τον Καρκίνο σε κάποια φάση της ζωής της.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Αρχή Νίκα στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην πρόληψη και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας,  διενεργείται πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στην ΠΕ Κορινθίας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 828 μαστογραφίες και 630 Τέστ ΠΑΠ στο Δήμο Κορινθίων, σε εν εξελίξει πρόγραμμα αντίστοιχο στο Δήμο Ξυλοκάστρου έχουν διενεργηθεί 460 μαστογραφίες και 335 τέστ ΠΑΠ και στη συνέχεια ο ίδιος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο Κιάτο και στόχος είναι η διενέργεια αντίστοιχων ελέγχων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τόσο ως Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και κυρίως ως Χειρουργός Γιατρός, θέλω να δώσω και μερικές χρήσιμες συμβουλές σε όλες τις γυναίκες. Μεταξύ αυτών είναι:

Να πραγματοποιούν από την ηλικία των 20 ετών αυτοεξέταση, να προβαίνουν σε μαστογραφία από τα 40 έτη και μετά, ενώ αν υπάρχει λόγος η μαστογραφία μπορεί να γίνει και σε μικρότερες ηλικίες.

Επίσης να γίνεται υπερηχογράφημα μαστών καθώς και κλινική εξέταση.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι αθεράπευτη ασθένεια, αλλά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την πρόληψη, που εκτός από τις εξετάσεις επιτυγχάνεται και με την τήρηση καλών συνηθειών στην καθημερινότητα των γυναικών, όπως είναι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, ο περιορισμός του αλκοόλ, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση, η αποφυγή μακροχρόνιας ορμονοθεραπείας, η σωματική άσκηση, η χρήση ελαιολάδου.

Σωστή Ενημέρωση, Προληπτικές Εξετάσεις , Καλή διατροφή και Άσκηση είναι οι βασικοί παράγοντες στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

8 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία από τα 841 επιπλέον κρούσματα στη χώρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

8 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία από τα 841 επιπλέον κρούσματα στη χώρα 19
Κοινοποιησέ το

Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού με 290 και 197 κρούσματα αντίστοιχα. Δύσκολη η κατάσταση και στις Σέρρες με 35 κρούσματα και με 8 νέα κρούσματα στην Μεσσηνίας

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 841 νέων κρουσμάτων.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη χώρα μας καθώς ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είχαμε πάνω από 800 κρούσματα με την… μπίλια να κάθεται την Παρασκευή στις 841 νέες μολύνσεις.

Η Αττική συνεχίζει να φλέγεται καθώς την Παρασκευή διαγνώστηκαν 290 νέα κρούσματα ενώ και η Θεσσαλονίκη δεν πάει πίσω καθώς κατέγραψε 197 νέες μολύνσεις ενώ δύσκολη η κατάσταση και στις Σέρρες με 30 κρούσματα.

Σήμερα, 23/10/2020, δηλώθηκαν 841 επιπλέον κρούσματα. Από τα 798 εγχώρια κρούσματα, τα 76 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

– 43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 38 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 197 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

• 25 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

46 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Tριετές πρόγραμμα “Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Tριετές πρόγραμμα "Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα" 20
Κοινοποιησέ το

Η Μεσσηνία, ένας ιδιαίτερα όμορφος τόπος, κατάλληλος για να ζεις και για να κάνεις διακοπές. Ένας τόπος όπου οι άνθρωποι δείχνουν σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, το φροντίζουν. Γεννιέται έτσι ένα όραμα για αλλαγή νοοτροπίας, για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και τη συμμετοχή της στο χτίσιμο ενός βιώσιμου μέλλοντος για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Ένα όραμα για μια Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα. 

Οι φορείς TEMEΣ ΑΕ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice ξεκίνησαν το 2019 να υλοποιούν αυτό το όραμα μέσω του τριετούς προγράμματος “Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα”, σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση και προστασία των αδέσποτων ζώων του Νομού Μεσσηνίας.

Η πρώτη φάση της δράσης έλαβε χώρα στους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας στις 22 με 24 Νοεμβρίου 2019. Αποτελούταν από πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού και ηλεκτρονικής σήμανσης 137 ζώων συνολικά σε 3 κτηνιατρικούς σταθμούς στην Πύλο, στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία. Η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη 22 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), 78 εθελοντών και 12 χορηγών από τοπικές επιχειρήσεις. Η καταγραφή των σκύλων έγινε από διοικητικούς υπευθύνους της ομάδας του Dogs’ Voice ενώ την περισυλλογή των ζώων ανέλαβαν: στους Γαργαλιάνους, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και τοπικοί εθελοντές, στην Πύλο, τοπικοί εθελοντές και στην Κυπαρισσία, φιλόζωοι της περιοχής.  Κατά την πρώτη φάση, υιοθετήθηκαν στο μόνιμο σπίτι τους 54 σκύλοι.

Η πρώτη φάση του Προγράμματος:

Η δεύτερη φάση του Προγράμματος: 

Στις 30 Οκτωβρίου με 16 Νοεμβρίου 2020 θα ακολουθήσει η Β’ φάση του προγράμματος, που θα περιλαμβάνει:

  • μονάδα στειρώσεων στο Δήμο Τριφυλίας από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος στις 31 Οκτωβρίου και 01η Νοεμβρίου, με στόχο τη στείρωση 60 αδέσποτων σκύλων και την προώθηση για υιοθεσία περισσότερων από 150,
  • εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας και συνείδησης μέσα από ομιλίες και προβολή βίντεο, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος θα γίνουν το διάστημα 2-6 Νοεμβρίου και στο Δήμο Τριφυλίας 19-23 Οκτωβρίου.
  • Παράλληλα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Χρυσάκης θα διεξάγει επιμορφωτικό σεμινάριο στους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομικά τμήματα, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο, υπηρεσίες των Δήμων) των 6 Δήμων του Νομού στην Costa Navarino μια ημέρα εντός της εβδομάδας 2-6/11. Το σεμινάριο θα βασιστεί στο βιβλίο του κύριου Χρυσάκη Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη.

Τέλος, για την ενίσχυση του έργου μας, έχουμε αναπτύξει μια Πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα “Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο αλλάζεις δύο ζωές: τη δική του και τη δική σου”.

Οι υπεύθυνοι φορείς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ανάδειξη της αξίας της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, για την προστασία τους και τη μείωση του υπάρχοντος πληθυσμού, που προσμετρά περίπου 3.000.000 αδέσποτα ζώα.

Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε μια δράση που αφορά τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και την κοινωνία. Μια δράση που μας αφορά όλους. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες ΚΛΙΚ ΕΔΩ dogsvoice.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ