Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 1

Την ανάγκη καλλιέργειας από το Κράτος των αρετών, ώστε οι νέοι Έλληνες να μπορούν να ανταγωνιστούν τα άλλα έθνη «με τα δικά μας πολιτισμικά πρότυπα», με την «εν φιλότητι συντροφία», που – παράλληλα με το ατομικό – θα αποφέρει το κοινό αγαθό σε τομείς όπου διαθέτουμε πλεονεκτήματα, με προφανή οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, πρόταξε η ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννα Τσιβάκου – Ζαχαρέα, σε ομιλία της, αφού παρέλαβε το βραβείο Φωτέα για δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού έτους 2017. Το σχετικό βιβλίο της φέρει τον τίτλο «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο, το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 και, παράλληλα με την επίδοση του Βραβείου, δόθηκαν οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού διανοούμενου, τις οποίες είχε θεσπίσει ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και σήμερα χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 2

 

Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του, τόνισε πως «πέρασαν 20 χρόνια από την εκδημία του αειμνήστου πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, του Τάκη Φωτέα, ο οποίος καθοδήγησε πολλούς από εμάς και στα αυτοδιοικητικά βήματα και στα πνευματικά βήματα. Ήταν ένας πολιτικός ηγέτης με σπουδαίο πνευματικό περιεχόμενο. Πάντα πρότασσε το πνεύμα, τον πολιτισμό, τα θεωρούσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μία σωστή αυτοδιοικητική και πολιτική πορεία. Πολλοί από μας ξεκινήσαμε μαζί του, πήραμε διάφορα αξιώματα στην πορεία, αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε τον άνθρωπο, ο οποίος μας δίδαξε, μας καθοδήγησε. Φυσικά, ποτέ δεν κατορθώσαμε να τον φθάσουμε.
Έχουν περάσει 20 χρόνια. Περνάμε από το Κοιμητήριο, βλέπομε το μνήμα του και χαιρόμαστε γιατί πάντα ένα κεράκι – αν και πέρασαν 20 χρόνια – είναι αναμμένο για τον Τάκη Φωτέα, που αποδεικνύει το σύνδεσμο του κόσμου με το πρόσωπό του. Νομίζω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη καταξίωση για έναν άνθρωπο: η φυγή του από τη ζωή και το πόσο τον θυμούνται οι επιγενόμενοι ή αυτοί οι οποίοι τον έζησαν.
Έχει καθιερωθεί, εδώ και 20 χρόνια, το βραβείο πολιτικο-κοινωνικού δοκιμίου εις μνήμην του Τάκη Φωτέα. Φίλοι του, πνευματικοί άνθρωποι από την Αθήνα και από ΄δώ, ηγήθηκαν σε αυτή την προσπάθεια για 20 χρόνια – να θυμηθώ τον Κώστα Τσιρόπουλο, μεγάλο πνευματικό άνθρωπο, που σχετικά σύντομα έφυγε από τη ζωή – και καθιέρωσαν αυτό το πανελλήνιο βραβείο, που χρηματοδοτείται από το Δήμο Καλαμάτας. Υπάρχει μία επιτροπή από εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες – εξαιρώ τον εαυτό μου γιατί μετέχω ως Δήμαρχος Καλαμάτας – οι οποίοι κάθε χρόνο κρίνουν βιβλία και κάνουν τις επιλογές. Και φέτος, η κρίση ήταν ομόφωνη για την κυρία Ιωάννα Τσιβάκου και το βιβλίο της «Ατομικισμός και φιλία», δύο έννοιες τις οποίες πολύ συχνά χρησιμοποιούμε, χωρίς πολλές φορές πολλοί από μας να ξέρουμε το ακριβές τους περιεχόμενο και τη δύναμή τους. Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Ιωάννα Τσιβάκου!
Θέλω, επίσης, να πω πως ό,τι και να γίνει, αυτό το πανελλήνιο βραβείο, το οποίο προβάλλει την Καλαμάτα, την πνευματική Καλαμάτα – δεν είναι μόνο βραβείο τιμής για έναν σπουδαίο πολιτικό και πνευματικό άνθρωπο – πρέπει να το κρατήσουμε. Η Καλαμάτα έχει αρκετά βραβεία, τα οποία έχουν πανελλήνια διάσταση.

ΜΝΗΜΗ ΦΩΤΕΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ

Σήμερα, επίσης, έχουμε τις υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, οι οποίες δίδονται από τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, o οποίος από τη δική του σκοπιά βοήθησε αποφασιστικά τη Μεσσηνία. Ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο, το οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια από τον τόπο μας και άλλαξε τη μοίρα μας, δηλαδή έβαλε τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Με τις δυνατότητες που είχε – και τις οικονομικές και τις πνευματικές – κατόρθωσε να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα και να μας βάλει στο δρόμο, στον οποίο είμαστε σήμερα. Σκεφτείτε, στην εποχή της μεγάλης κρίσης, να μην υπήρχε το Costa Navarino, να μην υπήρχε το αεροδρόμιο με την κίνηση του που συνεχώς αυξάνεται…
Στα τέλη της ζωής του, σκέφτηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να τον δένει με το μεγάλο φίλο του, τον αείμνηστο Φωτέα. Βασανιζόταν πάντα, γιατί συνέδεε την ατυχία του Τάκη Φωτέα και την αρρώστια του με ένα συγκλονιστικό γεγονός, που συνέβη το Μάρτιο του 1996, τότε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Δεν ξέρουμε αν συνδέονται αυτά τα δύο γεγονότα, αλλά ο Καπετάνιος ήθελε – γιατί είχε συνείδηση ότι φεύγει – να υπάρξει κάτι πνευματικό και σημαντικό, το οποίο να συνδέει τον ίδιο με τον Τάκη Φωτέα, τον Τάκη Φωτέα με τον ίδιο. Θέσπισε, λοιπόν, υποτροφίες στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα, για τα παιδιά, τα οποία σπουδάζουν πολιτικές, κοινωνικές και νομικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή από το διαθέτη, η οποία συγκαλείται κάθε χρόνο, κάνει εκτίμηση σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προκρίνεται ο επιτυχών, που έχει και την επίδοση, ενώ συνεκτιμώνται τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και δίδονται υποτροφίες από τον αείμνηστο Καπετάνιο εις μνήμην του φίλου του Τάκη Φωτέα».
Ο Π. Νίκας ευχήθηκε «να ζήσουμε και να θυμόμαστε αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι υπήρξαν παραδειγματικοί στη ζωή τους! Δεν έβαλαν μπροστά τον ατομικισμό, κυρία Καθηγήτρια, έβαλαν μπροστά το κοινωνικό συμφέρον. Αυτό το οποίο τους διακατείχε ήταν η προσφορά στην κοινωνία. Έχουν αποδείξει στη ζωή τους ότι έβαζαν πάντα το κοινωνικό συμφέρον μπροστά. Ο αείμνηστος Καπετάνιος μπορούσε να κάνει επενδύσεις οπουδήποτε αλλού και να έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη. Επέλεξε τον τόπο του, ξεπέρασε τεράστια προβλήματα, τα οποία δημιουργήσαμε εμείς…
Να τους θυμόμαστε και να λειτουργούμε και εμείς κατά το παράδειγμά τους: πρώτα το κοινωνικό συμφέρον, πρώτα το λαϊκό συμφέρον και στη συνέχεια ο εαυτός μας. Και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, τουλάχιστον να τιμάμε όλους αυτούς που μας ωφέλησαν».
Μετά το Δήμαρχο, απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα 3

 

Ακολούθησε η επίδοση των υποτροφιών εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, τις οποίες θέσπισε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και δόθηκαν φέτος σε 8 φοιτητές Νομικής Σχολής, όπως σχετικά αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή, το πρακτικό της οποίας ανέγνωσε ο νομικός Σωτήρης Φωτέας.
Υπενθυμίζεται ότι την Επιτροπή Κρίσης Υποτροφιών δωρεάς Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, την οποία όρισε με απόφασή του ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης, απαρτίζουν οι εξής:
1. Ελένη Αλειφέρη, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
2. Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας
3. Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, εκπρόσωπος της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου
4. Νικόλαος Ζαχαριάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
5. Σωτήρης Φωτέας, Nομικός, εκπρόσωπος της οικογένειας Φωτέα.
Δικαιούχοι των υποτροφιών ήσαν οι εξής:

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2017
Καλογεροπούλου Γεωργία του Αριστείδη
Πετρούλια Παγώνα του Κωνσταντίνου

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2016
Ξενούλη Ευγενία του Παναγιώτη

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2015
Ψώνη Σταυρούλα του Βασιλείου
Ψιλοπούλου Βασιλική του Ηλία

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2014
Χριστοπούλου Παντελία του Γεωργίου

ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2013
Ροκανά Αικατερίνη του Θεοδώρου
Γκόγκα Θεοδώρα – Νικολέτα του Παναγιώτη.
Τις υποτροφίες παρέλαβαν οι φοιτητές ή εκπρόσωποί τους.
Το συνολικό ποσό υποστήριξης των σπουδών των φοιτητών με εξαιρετική επίδοση, ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

DSC 1006 Medium

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η επίδοση του βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το έτος 2017.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Απονομής Βραβείου Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας, είναι τα εξής:
1. Μαριάνος Καράσης, Συγγραφέας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής
Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2. Διονύσιος Μαγκλιβέρας, Συγγραφέας, Νομικός
3. Νικόλαος Μηλιώνης, Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου
Πανεπιστημίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
4. Γεώργιος Ανδρειωμένος, Συγγραφέας, Καθηγητής Νεοελληνικής
Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
5. Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας.
Το Βραβείο συνοδεύεται με έπαθλο 3.000 ευρώ, το οποίο χορηγεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Μετά την ανάγνωση περίληψης του πρακτικού της Επιτροπής, σχετικά με την επιλογή του βιβλίου «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων» για το Βραβείο Φωτέα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας επέδωσε την περγαμηνή του βραβείου και την επιταγή του επάθλου στην Ιωάννα Τσιβάκου – Ζαχαρέα.

DSC 1062 Medium

Η ομότιμη Καθηγήτρια ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε από το Δήμο Καλαμάτας και την επιτροπή κρίσης, εξήγησε ότι το βιβλίο εστιάζει την προσοχή του στην έννοια του αυτόνομου ατόμου, καθώς και στους νέους, μορφωμένους Έλληνες, κυρίως παιδιά αστικών οικογενειών και σε έρευνα που τους αφορούσε, δεδομένου ότι από αυτήν την ομάδα προέρχονται τα ηγετικά στελέχη της χώρας. Η κυρία Τσιβάκου – Ζαχαρέα δεν εκφώνησε την ομιλία που είχε ετοιμάσει, αλλά παρέθεσε πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις της, που εν τέλει συνυφάνθηκαν με τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κρίσης και την πρόταση για υπέρβασή της με βάθρο την Παιδεία και τις αρετές που αυτή καλλιεργεί στον άνθρωπο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, συνοδεία μουσικών οργάνων, στο πνεύμα των Εορτών. Διηύθυνε η καθηγήτρια Φλάουτου του Ωδείου, Βίκυ Βασιλειάδη.

 

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συμπλήρωση δελτίου καταγραφής αθλούμενου για το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συμπλήρωση δελτίου καταγραφής αθλούμενου για το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης 16

Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης

Από σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου, θα μπορούν οι αθλούμενοι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η είσοδός τους στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα γίνει υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα θα υποχρεούνται στη συμπλήρωση του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Η οργανωμένη ανοιχτή  αθλητική  εγκατάσταση του Δήμου Μεσσήνης (Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης), θα λειτουργεί  καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 7:30 – 10:30 και 18:00 – 20:30 με νέους κανόνες και νέες συνήθειες (ελεγχόμενη είσοδο, καταγραφή, αποστάσεις, περιορισμό χρόνου χρήσης). Τα αθλητικά σωματεία μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από το Τμήμα Πολιτισμού και  Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης στα τηλέφωνα 27223 60140 και  2722360148.

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf, όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δήμος Οιχαλίας: Αιτήσεις – προτάσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Οιχαλίας: Αιτήσεις - προτάσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων 17

Δήμος Οιχαλίας – Παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων

Ο Δήμος Οιχαλίας με γνώμονα τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενόψει της επαναλειτουργίας τους και βάσει του ψηφισθέντος Νόμου 4688/2020 και συγκεκριμένα του άρθρου 65  «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος(ΚΥΕ)», καλεί τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθήσματα σε πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο, όπως καταθέσουν τα αιτήματα-προτάσεις τους, έως τη Παρασκευή 29/5/2020(ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2ος όροφος κ.Κουμουνδούρου) συνοδευόμενα από τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Άδεια λειτουργίας
  2. Άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου
  3. Σκαρίφημα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών είναι απαραίτητη, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη για την επανεκκίνηση του τομέα της οικονομίας τον οποίο εκπροσωπούν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Πανσπουδαστική Κ.Σ. – Να ανοίξει τώρα η Φοιτητική Εστία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πανσπουδαστική Κ.Σ. - Να ανοίξει τώρα η Φοιτητική Εστία Καλαμάτας 18

Πανσπουδαστική Κ.Σ. Φοιτητική Εστία Καλαμάτας

Ανακοίνωση από εκλεγμένους με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους φοιτητικούς συλλόγους της Καλαμάτας

Είναι απαράδεκτο το γεγονός να παραμένει κλειστεί η φοιτητική εστία στη Καλαμάτα την ώρα που:

  • Οικότροφοι φοιτητές έχουν ανάγκη από τη σύνδεση στο διαδίκτυο που παρέχει η εστία καθώς στη μόνιμη κατοικία τους πολλοί μπορεί να μην έχουν. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν ουσιαστικά να συμμετέχουν στα μαθήματα και να δώσουν εξετάσεις.
  • Πολλοί φοιτητές ξεκινούν ή συνεχίζουν την πρακτική τους και επομένως οι εστιακοί φοιτητές έχουν ανάγκη από στέγη.
  • Αρκετοί φοιτητές ξεκινούν εργασία ή εργάζονται ήδη σε επιχειρήσεις της πόλης για να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν.

Δεδομένων των παραπάνω είναι αναγκαίο να επαναλειτουργήσει η φοιτητική εστία και να στεγάσει τους φοιτητές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους αφού πέρα από ευχολόγια και γενικές οδηγίες δεν έχει στηρίξει ουσιαστικά τα πανεπιστήμια και την προσπάθεια των φοιτητών να σπουδάσουν στις δύσκολες συνθήκες που αναδείχτηκαν με την πανδημία. Η απουσία της κρατικής ευθύνης αναδείχτηκε έντονα καθώς εν μέσω πανδημίας ανάγκασε τους εστιακούς φοιτητές να εγκαταλείψουν την εστία και να γυρίσουν στον τόπο διαμονής τους, ενώ τώρα κρατά την εστία κλειστή γιατί ακριβώς δεν στηρίζει την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και η διοίκηση του ΠΑ.ΠΕΛ. να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους!

Διεκδικούμε:

  •   Να ανοίξει τώρα η εστία.
  •   Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια να παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές. Να εξασφαλιστεί η τακτική απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων της εστίας.
  •   Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών στην καθαριότητα.
  • Να εξασφαλιστεί έκτακτο κονδύλι για την επιστροφή των εστιακών από τον τόπο διαμονής τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ