Connect with us

Αθλητικά

Εντυπωσιακός ο απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

Ανέβηκε

στις

εντυπωσιακός ο απολογισμός του τμήματος στίβου του μεσσηνιακού γ.σ. για το 2019 1
Κοινοποιησέ το

Απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

Το 2019 ολοκληρώθηκε με εξαιρετική παρουσία του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τόσο σε επίπεδο διακρίσεων όσο και μαζικότητας αθλητών, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. εκπροσώπησε επάξια  τον κλασσικό αθλητισμό της πόλης σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι αθλητές των αγωνιστικών ομάδων και των τμημάτων υποδομής των ακαδημιών, σημείωσαν ατομική και ομαδική πρόοδο ως αποτέλεσμα της αξιόλογης συνεργασίας που πραγματοποιείται μεταξύ αθλουμένων, προπονητών, γονέων και διοικητικών παραγόντων που συνιστούν την οικογένεια του σωματείου.

 

Αγωνιστική ομάδα

 

Έχοντας ως δεδομένο ότι την αγωνιστική ομάδα απαρτίζουν αθλητές άνω των 14 ετών (εκπροσωπώντας ποικίλες αγωνιστικές ηλικιακές κατηγορίες), ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κατετάγη 49ος στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ μεταξύ 340 αξιολογημένων σωματείων από όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερα ανά κατηγορία διοργάνωσης:

 

 1. Πανελλήνια Πρωταθλήματα: συμμετοχή σε 6 διοργανώσεις με 22 αθλητές/ τριες σε 38 αγωνίσματα, οι οποίοι κατέκτησαν 5 πανελλήνια μετάλλια (2 αργυρά, 3 χάλκινα).
 2. Διασυλλογικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα: συμμετοχή σε 5 διοργανώσεις με 83 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 26 μετάλλια (14 χρυσά, 7 αργυρά, 5 χάλκινα) με επίτευξη 22 προκρίσεων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα των Παίδων/ Κορασίδων ο σύλλογος κατετάγη 1ος μεταξύ 20 σωματείων. Στο Διασυλλογικό των Παμπαίδων/ Παγκορασίδων κατετάγη 1ος μεταξύ 22 σωματείων και σε αυτό των Ανδρών/ Γυναικών (α’ ημέρα) επίσης 6ος μεταξύ 25 σωματείων.
 3. Ελληνικά Meetings/ Ημερίδες: συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις με 46 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 16 μετάλλια (6 χρυσά, 7 αργυρά, 3 χάλκινα).
 4. Σχολικοί αγώνες: συμμετοχή σε 2 διοργανώσεις με 41 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 24 μετάλλια (11 χρυσά, 8 αργυρά, 5 χάλκινα) με επίτευξη 16 προκρίσεων σε μεταγενέστερες φάσεις σχολικών πρωταθλημάτων.
 5. Ανωμάλος δρόμος: συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις με 37 αθλητές.
 6. Κλειστός στίβος: συμμετοχή σε 2 διοργανώσεις με 33 αθλητές.

 

Ατομικές Διακρίσεις Αθλητών

 

Οι Πανελληνιονίκες:

 • Αργυρά Μετάλλια: Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος, στο τριπλούν (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων), Μαριδήμη Χανδρινού, στο μήκος (Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων).
 • Χάλκινα Μετάλλια: Μαριδήμη Χανδρινού, στο μήκος (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων), Μάριος Παπαγιαννόπουλος, στο ακόντιο (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄), Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4x80μΒασιλική Κουλιέρη, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου και Μαριλένα Φεράι (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄).

 

Συμμετοχές σε τελικούς: 19 ήταν οι αθλητές- τριες που αγωνίστηκαν σε τελικούς αγωνισμάτων μεταξύ των 22 συμμετεχόντων αθλητών-τριών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

Ακαδημία Στίβου

 

 1. Διοργάνωση δύο αναπτυξιακών ημερίδων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας με συνολική συμμετοχή 650 παιδιών.
 2. Διοργάνωση μιας αναπτυξιακής ημερίδας ανωμάλου δρόμου περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου με συνολική συμμετοχή 150 παιδιών.
 3. Συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις ανωμάλου δρόμου (Navarino Challenge, Διοργάνωση Μαραθωνίου Μεσσήνης, Δρόμος Καλαμάτας) με συνολική συμμετοχή 160 παιδιών (100, 50 και 10 αντίστοιχα).
 4. Συμμετοχή στην Διεθνή Διοργάνωση Στίβου «Παπαφλέσσεια» με αγωνιστική και οργανωτική παρουσία.

 

Σε παράλληλο χρόνο, περισσότεροι από 800 μαθητές δημοτικών σχολείων, διδάχτηκαν από τους επιλεγμένους (από ΣΕΓΑΣ) και εγκεκριμένους (από Υπουργείο Παιδείας) εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής/ προπονητές Μεσσηνιακού, τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού μέσω του συστήματος Kids Athletics.

 

Η ψυχαγωγική δραστηριότητα ήταν στην ατζέντα των περσινών δράσεων με τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον αξιόλογες ήταν οι πολυσύνθετες δράσεις  του καλοκαιρινού camp του Τμήματος, οι οποίες διήρκεσαν για 8 εβδομάδες και συνέβαλαν ουσιαστικά στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

 

Διοργανώσεις

 

 1.    Για ακόμη μια χρονιά, το τμήμα στίβου του Συλλόγου συνέβαλε τα μέγιστα στην συνολική προσπάθεια του Μεσσηνιακού Γ.Σ.  για την διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου Παπαφλέσσεια, το οποίο συνεχίζει να συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή τόσο του αθλητισμού της Μεσσηνίας όσο και του brand name της Μεσσηνίας και ειδικά της Καλαμάτας.

 

 1. Το τμήμα στίβου υπό την σκέπη του Μεσσηνιακού Γ.Σ. ήταν συνδιοργανωτής των δρομικών αγωνισμάτων του Navarino Challenge.

 

Αθλητική Συνεργασία

 

Συνεργασία του αθλητικού σωματείου ΄΄Ολυμπιάδα Καλαμάτας΄΄ με τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. με ενίσχυση τόσο της αγωνιστικής ομάδας όσο και της Ακαδημίας του τμήματος στίβου.

 

Επέκταση

 

Το 2019, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι είναι ο Σύλλογος όλης της Μεσσηνίας με την δημιουργία 3 επιπλέον τμημάτων στίβου στην Πύλο, στον Άρι και στο Πεταλίδι, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας να γνωρίσουν τον κλασσικό αθλητισμό.

 

Συντελεστές του επιτυχημένου έργου

 

 • Προπονητική ομάδα αγωνιστικών κατηγοριών 2019 : Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Καλυβιώτης, Θεόδωρος Χάντζος, Λούης Τσάτουμας, Γιάννης Γρίβας.
 • Προπονητική ομάδα ακαδημιών 2019: Μαρία Χρονοπούλου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Παναγιώτης Κάβδας, Γεωργία Λυκοτραφίτη, Βασιλική Ντίνη, Ελευθερία Πουλάκου.
 • Συνεργάτες: Γιώργος Κανελλόπουλος, Ηλίας Ευτυχιάκος, Γιάννης Ξανθάκης, Βαγγέλης Σαραντόπουλος, Σωτήρης Δρακόπουλος.
 • Επικεφαλής τμήματος/ Μέλος ΔΣ συλλόγου/ Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ: Δημήτρης Πουλόπουλος.

Απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

maisonplussesamisesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ