Connect with us

Αθλητικά

Εντυπωσιακός ο απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εντυπωσιακός ο απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019 1

Απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

Το 2019 ολοκληρώθηκε με εξαιρετική παρουσία του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Τόσο σε επίπεδο διακρίσεων όσο και μαζικότητας αθλητών, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. εκπροσώπησε επάξια  τον κλασσικό αθλητισμό της πόλης σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι αθλητές των αγωνιστικών ομάδων και των τμημάτων υποδομής των ακαδημιών, σημείωσαν ατομική και ομαδική πρόοδο ως αποτέλεσμα της αξιόλογης συνεργασίας που πραγματοποιείται μεταξύ αθλουμένων, προπονητών, γονέων και διοικητικών παραγόντων που συνιστούν την οικογένεια του σωματείου.

 

Αγωνιστική ομάδα

 

Έχοντας ως δεδομένο ότι την αγωνιστική ομάδα απαρτίζουν αθλητές άνω των 14 ετών (εκπροσωπώντας ποικίλες αγωνιστικές ηλικιακές κατηγορίες), ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κατετάγη 49ος στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ μεταξύ 340 αξιολογημένων σωματείων από όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερα ανά κατηγορία διοργάνωσης:

 

 1. Πανελλήνια Πρωταθλήματα: συμμετοχή σε 6 διοργανώσεις με 22 αθλητές/ τριες σε 38 αγωνίσματα, οι οποίοι κατέκτησαν 5 πανελλήνια μετάλλια (2 αργυρά, 3 χάλκινα).
 2. Διασυλλογικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα: συμμετοχή σε 5 διοργανώσεις με 83 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 26 μετάλλια (14 χρυσά, 7 αργυρά, 5 χάλκινα) με επίτευξη 22 προκρίσεων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα των Παίδων/ Κορασίδων ο σύλλογος κατετάγη 1ος μεταξύ 20 σωματείων. Στο Διασυλλογικό των Παμπαίδων/ Παγκορασίδων κατετάγη 1ος μεταξύ 22 σωματείων και σε αυτό των Ανδρών/ Γυναικών (α’ ημέρα) επίσης 6ος μεταξύ 25 σωματείων.
 3. Ελληνικά Meetings/ Ημερίδες: συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις με 46 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 16 μετάλλια (6 χρυσά, 7 αργυρά, 3 χάλκινα).
 4. Σχολικοί αγώνες: συμμετοχή σε 2 διοργανώσεις με 41 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 24 μετάλλια (11 χρυσά, 8 αργυρά, 5 χάλκινα) με επίτευξη 16 προκρίσεων σε μεταγενέστερες φάσεις σχολικών πρωταθλημάτων.
 5. Ανωμάλος δρόμος: συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις με 37 αθλητές.
 6. Κλειστός στίβος: συμμετοχή σε 2 διοργανώσεις με 33 αθλητές.

 

Ατομικές Διακρίσεις Αθλητών

 

Οι Πανελληνιονίκες:

 • Αργυρά Μετάλλια: Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος, στο τριπλούν (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων), Μαριδήμη Χανδρινού, στο μήκος (Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων).
 • Χάλκινα Μετάλλια: Μαριδήμη Χανδρινού, στο μήκος (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων), Μάριος Παπαγιαννόπουλος, στο ακόντιο (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄), Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4x80μΒασιλική Κουλιέρη, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου και Μαριλένα Φεράι (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄).

 

Συμμετοχές σε τελικούς: 19 ήταν οι αθλητές- τριες που αγωνίστηκαν σε τελικούς αγωνισμάτων μεταξύ των 22 συμμετεχόντων αθλητών-τριών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

Ακαδημία Στίβου

 

 1. Διοργάνωση δύο αναπτυξιακών ημερίδων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας με συνολική συμμετοχή 650 παιδιών.
 2. Διοργάνωση μιας αναπτυξιακής ημερίδας ανωμάλου δρόμου περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου με συνολική συμμετοχή 150 παιδιών.
 3. Συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις ανωμάλου δρόμου (Navarino Challenge, Διοργάνωση Μαραθωνίου Μεσσήνης, Δρόμος Καλαμάτας) με συνολική συμμετοχή 160 παιδιών (100, 50 και 10 αντίστοιχα).
 4. Συμμετοχή στην Διεθνή Διοργάνωση Στίβου «Παπαφλέσσεια» με αγωνιστική και οργανωτική παρουσία.

 

Σε παράλληλο χρόνο, περισσότεροι από 800 μαθητές δημοτικών σχολείων, διδάχτηκαν από τους επιλεγμένους (από ΣΕΓΑΣ) και εγκεκριμένους (από Υπουργείο Παιδείας) εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής/ προπονητές Μεσσηνιακού, τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού μέσω του συστήματος Kids Athletics.

 

Η ψυχαγωγική δραστηριότητα ήταν στην ατζέντα των περσινών δράσεων με τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον αξιόλογες ήταν οι πολυσύνθετες δράσεις  του καλοκαιρινού camp του Τμήματος, οι οποίες διήρκεσαν για 8 εβδομάδες και συνέβαλαν ουσιαστικά στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

 

Διοργανώσεις

 

 1.    Για ακόμη μια χρονιά, το τμήμα στίβου του Συλλόγου συνέβαλε τα μέγιστα στην συνολική προσπάθεια του Μεσσηνιακού Γ.Σ.  για την διοργάνωση του διεθνούς μίτινγκ στίβου Παπαφλέσσεια, το οποίο συνεχίζει να συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή τόσο του αθλητισμού της Μεσσηνίας όσο και του brand name της Μεσσηνίας και ειδικά της Καλαμάτας.

 

 1. Το τμήμα στίβου υπό την σκέπη του Μεσσηνιακού Γ.Σ. ήταν συνδιοργανωτής των δρομικών αγωνισμάτων του Navarino Challenge.

 

Αθλητική Συνεργασία

 

Συνεργασία του αθλητικού σωματείου ΄΄Ολυμπιάδα Καλαμάτας΄΄ με τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. με ενίσχυση τόσο της αγωνιστικής ομάδας όσο και της Ακαδημίας του τμήματος στίβου.

 

Επέκταση

 

Το 2019, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι είναι ο Σύλλογος όλης της Μεσσηνίας με την δημιουργία 3 επιπλέον τμημάτων στίβου στην Πύλο, στον Άρι και στο Πεταλίδι, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας να γνωρίσουν τον κλασσικό αθλητισμό.

 

Συντελεστές του επιτυχημένου έργου

 

 • Προπονητική ομάδα αγωνιστικών κατηγοριών 2019 : Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Γιάννης Καλυβιώτης, Θεόδωρος Χάντζος, Λούης Τσάτουμας, Γιάννης Γρίβας.
 • Προπονητική ομάδα ακαδημιών 2019: Μαρία Χρονοπούλου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Παναγιώτης Κάβδας, Γεωργία Λυκοτραφίτη, Βασιλική Ντίνη, Ελευθερία Πουλάκου.
 • Συνεργάτες: Γιώργος Κανελλόπουλος, Ηλίας Ευτυχιάκος, Γιάννης Ξανθάκης, Βαγγέλης Σαραντόπουλος, Σωτήρης Δρακόπουλος.
 • Επικεφαλής τμήματος/ Μέλος ΔΣ συλλόγου/ Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ: Δημήτρης Πουλόπουλος.

Απολογισμός του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2019

Αθλητικά

13 Προκρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων για τον Μεσσηνιακό Γ.Σ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνιακό Γ.Σ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεσσηνιακός Γ.Σ.

Μετά και την τελική επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παμπαίδων- Παγκορασίδων που διεξήχθη στην Τρίπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ποιοτικά στοιχεία για τον Μεσσηνιακό Γ.Σ.

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. κατέβασε 14 αθλητές και αθλήτριες στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, κερδίζοντας 7 μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα. Αυτό όμως που κάνει την ποιοτική διαφορά είναι ότι από τους 14 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν οι 13 κέρδισαν πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς ξεπέρασαν τα όρια πρόκρισης που θέτει η Εθνική Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ). Το ποσοστό αυτό αγγίζει το απόλυτο σε προκρίσεις ανάλογα με τις συμμετοχές,  γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα το προπονητικό τιμ του Συλλόγου, καθώς αποδείχθηκε ότι για μια ακόμη χρονιά η ποιοτική δουλειά που γίνεται επιβραβεύεται.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ηλικιακής τους κατηγορίας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων, καθώς και να αποκτήσουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες και διακρίσεις. Το παρόν και το μέλλον του ανήκει.

Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που προκρίνονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων

           Παγκορασίδες 

 • Κουλιέρη Βασιλική- 80μ
 • Μαλαπάνη Αγγελική- Σφύρα
 • Χότζα Χρίστινα- Σφύρα
 • Παρθενίου Ελένη- Σφύρα
 • Κλείδωνα Αγγελική- Σφύρα και Σφαίρα
 • Δωδεκάτου, Χότζα, Φουσέκη, Κνέντζο- 4χ80μ Σκυταλοδρομία

 

         Παμπαίδες

 • Τριαντόπουλος Βλαδίμηρος- 200μ μετ´ εμπόδιων
 • Μπακούρος Λάμπρος- Ύψος
 • Παπαγιαννόπουλος Μάριος- Ακόντιο
 • Τριαντόπουλος, Κουλιέρη, Καλογεροπούλου, Νικόλης- 4χ200μ Σκυταλοδρομία

 

Σειρά έχουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι Παίδες και οι Κορασίδες του Συλλόγου στο αντίστοιχο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί και αυτό στην Τρίπολη, όπου θα διεκδικήσουν αντίστοιχες επιδόσεις και προκρίσεις στο δικό τους Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

7 Μετάλλια για τον Μεσσηνιακό στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μεσσηνιακός

Μεσσηνιακός ΓΣ  στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπ/ Παγκορασίδων

Στην πρώτη διοργάνωση ανοιχτού στίβου της φετινής αγωνιστικής περιόδου συμμετείχε ο Μεσσηνιακός την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 στο Δημοτικό Στάδιο Τριπόλεως, καθώς διεξήχθη το Διασυλλογικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Παμπαίδων/ Παγκορασίδων Ά (Κ16). Μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας οι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου αλλά και των υπολοίπων σωματείων, είχαν την ευκαιρία να επανέλθουν στην ενεργό δράση, παρότι η προπονητική τους προετοιμασία ήταν ελλιπής εξαιτίας των ειδικών συνθηκών. Για τον λόγο αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές όλων των συλλόγων για την επάνοδο τους στην αθλητική δραστηριότητα.

Οι 14 αθλητές/ αθλήτριες του Μεσσηνιακού συμμετείχαν σε 10 αγωνίσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίστηκε από έντονο και πολυπληθή συναγωνισμό. Ο υπέρ αιωνόβιος σύλλογος κατετάγη 4ος στην γενική κατάταξη μεταξύ 22 αξιολογημένων σωματείων συγκεντρώνοντας 80 βαθμούς. Ο Μεσσηνιακός κατέκτησε 7 μετάλλια εκ των οποίων τα 2 ήταν χρυσά, τα 2 αργυρά και τα υπόλοιπα 3 ήταν χάλκινα.

Παρότι η διαδικασία πρόκρισης των αθλητών στο επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει τροποποιηθεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (προκρίνονται οι καλύτερες 8 θέσεις κατάταξης από 3 ομίλους), αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αθλητές/ αθλήτριες του Μεσσηνιακού πραγματοποίησαν την επίτευξη τεσσάρων υψηλών ορίων πρόκρισης (ισχύουσα διαδικασία μέχρι την περσινή περίοδο) για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της κατηγορίας.

Η αγωνιστική παρουσία των αθλητών του Μεσσηνιακού έχει ως εξής.

Παμπαίδες                                                  

80μ (συμμετείχαν 13 αθλητές)

 • 3η θέση, Στρατόπουλος Νίκος, 10’’.31

200μ. με εμπόδια (συμμετείχαν 8 αθλητές)

 • 3η θέση, Τριαντόπουλος Βλαδίμηρος, 28’’.48
 • 6η θέση, Νικολής Παύλος, 29’’.94

Άλμα σε ύψος (συμμετείχαν 2 αθλητές)

 • 2η θέση, Μπακούρος Λάμπρος, 1.59μ

Ακοντισμός (συμμετείχαν 3 αθλητές)

 • 2η θέση, Παπαγιαννόπουλος Μάριος, 44.92μ

Παγκορασίδες

80μ (συμμετείχαν 19 αθλήτριες)

 • 1η θέση, Κουλιέρη Βασιλική, 10’’.75
 • 6η θέση, Δωδέκατου Κατερίνα, 11’’.38
 • 8η θέση, Καλογεροπούλου Γεωργία, 11’’.90
 • 9η θέση, Φουσέκη Κατερίνα, 11’’.93

150μ (συμμετείχαν 18 αθλήτριες)

 • 9η θέση, Κνέντζο Ζωή, 22’’.00

Σφαιροβολία (συμμετείχαν 12 αθλήτριες)

 • 7η θέση, Μαλαπάνη Αγγελική, 8.62μ

Σφυροβολία (συμμετείχαν 8 αθλήτριες)

 • 5η θέση, Μαλαπάνη Αγγελική, 30.30μ
 • 7η θέση, Χόντζα Χριστίνα, 25.20μ
 • 8η θέση, Παρθένιου Ελένη, 20.38μ

Σκυταλοδρομία 4x80μ (συμμετείχαν 7 ομάδες)

 • 3η θέση, Μεσσηνιακός (Φουσέκη, Κνέντζο, Χόντζα, Δωδέκατου), 45’’.55

Σκυταλοδρομία 4x200 μεικτή (συμμετείχαν 7 ομάδες)

 • 1η θέση, Μεσσηνιακός (Τριαντόπουλος, Κουλιέρη, Καλογεροπούλου, Νικολής), 01’:49’’.98

Στην διοργάνωση συμμετείχε και η αθλήτρια Κλείδωνα Γεωργία (Ολυμπιάδα Καλαμάτας) η οποία κατετάγη στην 4η και 6η θέση στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας (επίδοση 9.42μ) και σφυροβολίας (επίδοση 27.74μ) αντίστοιχα.

Στην Τρίπολη παρευρέθηκαν οι προπονητές Άρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Χαντζή, Θεόδωρος Χάντζος, Γιάννης Γρίβας, Γιάννης Καλυβιώτης και Παναγιώτα Τσιάλα. Επίσης παρευρέθη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος. Επόμενη διοργάνωση για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων Κ18 που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια 12

Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Αγγλίας

Μια ιστορική νύχτα για τη Λίβερπουλ που στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας ύστερα από 30 χρόνια φτάνοντας τους 19 τίτλους, ενώ είναι το πρώτο της πρωτάθλημα στην εποχή της Premier League. Περίμενε πολύ, αλλά το πρωτάθλημα ήρθε με εμφατικό τρόπο, επτά στροφές πριν από το τέλος.

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο, στέλνοντας ουσιαστικά τον τίτλο στο Λίβερπουλ αφού η διαφορά είναι πλέον στους 23 βαθμούς. Ο Πούλισικ άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 36′. Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, με την Τσέλσι να απαντά ξανά κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Φερναντίνιο, που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Γουίλιαν ευστόχησε από τα 11 μέτρα και το υπόλοιπο ματς κύλησε ήρεμα, με τους φιλάθλους της Λίβερπουλ να πανηγυρίζουν μέσω zoom.

Η Λίβερπουλ από την αρχή της χρονιάς είχε δείξει τα δόντια της. Πρόπερσι ήταν 25 βαθμούς πίσω από τη Σίτι. Πέρσι μετά από μια φρενήρη κούρσα έχασε το πρωτάθλημα στον πόντο. Αλλά μετά την νίκη της επί της Μπαρτσελόνα και την κατάκτηση του Champions League, είχε έρθει και η ώρα της Premier League. Και αυτό το απέδειξε με το καλημέρα, κερδίζοντας τον έναν αγώνα μετά από τον άλλο.
Ακόμα και η «κατάρα» των Χριστουγέννων έφυγε φέτος. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ξανά μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας και η Λίβερπουλ έπρεπε απλά να εμφανιστεί στο γήπεδό. Η λύτρωση ήρθε την 26η Ιουνίου του 2020, με χιλιάδες φίλους τις Λίβερπουλ να είναι εκστασιασμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Ο Στίβεν Τζέραρντ μίλησε ακόμα και για άγαλμα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός είχε υποσχεθεί τίτλους και από πέρσι πραγματοποιεί την υπόσχεσή του. Και για αυτό είναι πάντα ο αγαπημένος του Kop. Πλέον από τα παράθυρα του Λίβερπουλ θα ακούγεται παντού το «You’ ll Never Walk Alone». Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ το αξίζουν γιατί ο τίτλος ανήκει και ασε αυτούς, μετά από την υπομονή που έκαναν για τρεις δεκαετίες. Ωστόσο μάλλον άξιζε τον κόπο…

Το επίσημο κανάλι της Liverpool στο Youtube δεν άργησε να ανεβάσει ένα βίντεο αφιερωμένο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος…

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ