Connect with us

Αθλητικά

Απολογισμός Τμήματος Στίβου Μεσσηνιακού Γ.Σ. για το 2020

Ανέβηκε

στις

απολογισμός τμήματος στίβου μεσσηνιακού γ.σ. για το 2020 3
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Μια δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε για το τμήμα στίβου του Ιστορικού Συλλόγου, μια χρονιά που η πανδημία έβαλε πολύ δύσκολα σε όλους. Παρόλα αυτά ο Σύλλογος κατάφερε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και εν τέλει η προσπάθεια που έγινε το 2020 να χαρακτηρίζεται επιτυχημένη.

zaxareas

Αγωνιστική Δράση και Διακρίσεις

Οι αθλητές του Συλλόγου έλαβαν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α/Γ, Κ20, Κ18 και Κ16 ανοικτού στίβου αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού στίβου. Οι συνολικές συμμετοχές ανήλθαν στις 29, ενώ αναδείχθηκαν οι κάτωθι 9 Πανελληνιονίκες:

 

 1. Νίκος Ζαχαρέας: 1ος Πανελληνιονίκης άλματος σε ύψος Παίδων (Κ18).
 2. Βασιλική Κουλιέρη: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18), 2η Πανελληνιονίκης 80μ. Παγκορασίδων (Κ16), 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παγκορασίδων (Κ16).
 3. Μαριλένα Φεράι: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 4. Ευγενία Διαναντοπούλου: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 5. Χριστιάνα Πλατανίτη: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×100μ. Κορασίδων (Κ18).
 6. Γεωργία Καλογεροπούλου: 2η Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παγκορασίδων (Κ16).
 7. Βλαδίμηρος Τριαντόπουλος: 2ος Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παμπαίδων (Κ16).
 8. Παύλος Νικολής: 2ος Πανελληνιονίκης σκυταλοδρομία 4×200μ. Παμπαίδων (Κ16).
 9. Γεωργία Κλείδωνα: 2η Πανελληνιονίκης σφαιροβολία Παγκορασίδων (Κ16).

Πέρα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου έλαβαν μέρος σε 4 διασυλλογικά πρωταθλήματα Α/Γ, Κ18, Κ16, Κ14 και σε 2 ημερίδες κλειστού στίβου στο ΣΕΦ και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Σε συνέχεια των παραπάνω συμμετοχών έρχεται να προστεθεί η είσοδος 8 αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου στις κορυφαίες λίστες των ηλικιακών κατηγοριών του ΣΕΓΑΣ για το 2020 (top list) . Ο λόγος για τους Ζαχαρέα Νικόλαο, Καπετανάκη Μιχάλη, Τζανετάκη Βασίλη, Μιχαλάκη Αλέξανδρο και τις Χανδρινού Μαριδήμη, Φεράι Μαριλένα, Διαμαντοπούλου Ευγενία, Πλατανίτη Χριστιάνα. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει για το Ζαχαρέα Νικόλαο, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ήταν ο καλύτερος άλτης ύψους στην Ελλάδα και από τους καλύτερους στην Ευρώπη και  στον κόσμο στην κατηγορία Κ18 για το 2020.

Στο ίδιο μήκος κύματος, 14 αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου βραβεύθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοπονήσου για τις αθλητικές τους επιδόσεις και διακρίσεις τους την σεζόν 2019-20 στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε. Τα παιδιά που βραβεύθηκαν ήταν οι Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος, Νίκος Στρατόπουλος , Παναγιώτης Λύγουρης, Ηλίας Μπαχαρακάκης, Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος,  Μάριος Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ζαχαρέας, Χρήστος Μέτα, Μαριδήμη Χανδρινού, Σταυριάννα Σταθοπούλου, Βασιλική Κουλιέρη,  Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου και Μαριλένα Φεράι.

Ακαδημίες Συλλόγου

Οι Αναπτυξιακές Ακαδημίες του Συλλόγου λειτούργησαν αδιάλλειπτα τα χρονικά διαστήματα του 2020 που επετράπη από την Κυβέρνηση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε συνάρτηση αυτού, διοργανώθηκε τον Οκτώβριο Αναπτυξιακή Ημερίδα για τους μικρούς αθλητές του Συλλόγου σε 2 φάσεις προς αποφυγή συνωστισμού, όπου τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η ΓΓ Αθλητισμού σε ότι αφορά την διεξαγωγή αγώνων. Ο αριθμός των παιδιών που εντάχθηκαν στην Ακαδημία του Συλλόγου (εκτός της αγωνιστικής ομάδας) το 2020 έφτασε τα 300 παιδιά.

Κέντρο Ρίψεων

Με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, το ιστορικό γήπεδο του Συλλόγου εγκαινιάστηκε ως το νέο κέντρο ρίψεων του Συλλόγου. Τοποθετήθηκε ειδική ξύλινη βαλβίδα ρίψεων και μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός του Συλλόγου  (σφάιρες, σφύρες, δίσκος). Στο στάδιο υπάρχει και αίθουσα με βάρη για την ενδυνάμωση των αθλητών και φυσικά αποδυτήρια. Έτσι η ομάδα ρίψεων του Συλλόγου μπορεί πλέον να προπονείται απερίσπαστη σε ένα χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δεν υπάρχει συνωστισμός και κίνδυνος ατυχήματος (από ρίψη ακοντίου κλπ).

Εκδηλώσεις- Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία- Αιμοδοσία

Το Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου στην αίθουσα ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος΄΄ με πλήθος κόσμου του Συλλόγου να συρρέει. Βραβεύθηκαν οι διακριθέντες όλων των αγωνισμάτων της σεζόν 2019-20, παρουσιάστηκαν τα τμήματα όλων των αθλημάτων. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η σύνδεση του Μεσσηνιακού Γ.Σ. με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Κίνημα και παρουσιάστηκαν οι ιστορικοί σταθμοί που αποδεικνύουν αυτή τη σύνδεση, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστοί στο κοινό της πόλης.

Το 2020 όντας Ολυμπιακή Χρονιά (ασχέτως την αναβολής των ΟΑ λόγω πανδημίας) ξεκίνησε και η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (που διεκόπη στη συνέχεια λόγω πανδημίας), στην οποία ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. είχε για άλλη μια φορά καίριο ρόλο. Δύο άνθρωποι του Συλλόγου, ο Δημήτρης Πουλόπουλος και ο Γιάννης Καλυβιώτης, ήταν στην 5μελή οργανωτική επιτροπή της Λαμπαδηδρομίας, ενώ οι πρώην πρωταθλητές του Συλλόγου Λούης Τσάτουμας, Διονύσης Πουλής και Μαρία Χάσκου έτρεξαν ως Λαμπαδηδρόμοι.

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. σταθερά προσφέροντας στην κοινωνία της πόλης, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία τον Μάιο- Ιούνιο του 2020, συμβάλλοντας στον τιτάνιο αγώνα έναντι της πανδημίας.

Παπαφλέσσεια

Το ιστορικό μίτινγκ των Παπαφλεσσείων, παρά τις τεράστιες δυσχέρειες, διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2020 από τον Μεσσηνιακό Γ.Σ., με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων αθλητών. Ένα από τα λίγα ευρωπαικά μίτινγκ στίβου που κατάφεραν να διεξαχθούν. Ενώ για το 2021, εάν η πανδημία το επιτρέψει, τα Παπαφλέσσεια θα αποκτήσουν την παγκόσμια αίγλη του παρελθόντος, καθώς η Ευρωπαική Ομοσπονδία Στίβου τα αναβάθμισε και τα έχει εντάξει στο ευρωπαικό καλεντάρι.

Navarino Challenge– Ημιμαραθώνιος Μεσσήνης

απολογισμός τμήματος στίβου μεσσηνιακού γ.σ. για το 2020 4

Η πανδημία δεν επέτρεψε την διεξαγωγή των πιο πάνω αθλητικών εκδηλώσεων, στις οποίες ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. θα ήταν συνδιοργανωτής.

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. μετά και την απρόσκοπτη λειτουργία των Τμημάτων Στίβου της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Πύλου, του Άρι, και στο Πεταλίδι.

Σε όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος και το δη το Τμήμα Στίβου έχει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους κάτωθι για την αμέριστη στήριξη που παρείχαν στο Τμήμα και στο Σύλλογο γενικά την πολύ δύσκολη χρονιά που πέρασε:

 • Την Περιφέρεια Πελοπονήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, τον ΣΕΓΑΣ
 • Τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, διοίκηση και προσωπικό
 • Τους χορηγούς του Τμήματος Στίβου, Alma Sport, Κατάστημα Mastelos Cosmetics, Φροντηστήριο Βρακά- Φασουλή, Οπτικά Τσάμη, Δίπλες- Παράδοση, Κατάστημα Ξυλείας Μπαρδουνιώτη.
 • Τα ΜΜΕ που προέβαλαν τις δράσεις του Συλλόγου, τις εφημερίδες ΄΄Ελευθερία΄΄, ΄΄Θάρρος΄΄, ΄΄Φωνή΄΄, τα ηλεκτρονικά μέσα ‘’Kalamata Times’’, ‘’Messinia Live’’, ‘’Messinia 24’’, ‘’Taklin’’, ‘’Kalamata Journal’’, ‘’Sport 365’’, ‘’Sportplus’’, ‘’Running News’’, ‘’Run247’’ και τα κανάλια ‘’Μεσόγειος’’, ‘’Best’’.
 • Τους συνεργαζόμενους Συλλόγους ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ και Kalamata Running Project και τους προέδρους των δύο Συλλόγων Γιώργο Λαζαρίδη και Ελένη Θεοδωρακοπούλου αντίστοιχα
 • Τους γονείς όλων των παιδιών που προπονούνται στο Μεσσηνιακό Γ.Σ.
 • Τους προπονητές του Τμήματος Στίβου Άρη Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Καλυβιώτη, Ελένη Χαντζή, Λούη Τσάτουμα, Θεόδωρο Χάντζο, Γιάννη Γρίβα, Παναγιώτα Τσιάλα, Μαρία Χρονοπούλου, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Παναγιώτη Κάβδα, Γεωργία Λυκοτραφίτη, Βασιλική Ντίνη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Ελευθερία Πουλάκου.
 • Το ΔΣ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. και δη τους Παναγιώτη Στασινόπουλο, Δημήτρη Πουλόπουλο, Χρήστο Ζερίτη, Μπάμπη Βακαλόπουλο, Σταύρο Χριστόπουλο
 • Τους συνεργάτες του Συλλόγου, Ηλία Ευτυχιάκο, Γιάννη Ξανθάκη, Βαγγέλη Σαραντόπουλο, Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το 2021 ξεκινά με θετικούς οιωνούς για τον Σύλλογο , καθώς με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοπονήσου ξεκινά η ανακατασκευή του Ιστορικού Γηπέδου του Συλλόγου, που αποτελεί την ζωντανή αθλητική ιστορία της πόλης της Καλαμάτας αλλά και της χώρας. Κλείνοντας, το Τμήμα Στίβου εύχεται καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία, ελπίδα, δύναμη και επιστροφή στην αθλητική και μη κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

αγιασμός για τον μεσσηνιακό γσ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ