Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Τελετή παράδοσης και παραλαβή της δωρεάς του Μεσσηνιακού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ανέβηκε

στις

Τελετή παράδοσης και παραλαβή της δωρεάς του Μεσσηνιακού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Ένα πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο προμηθεύτηκε ο ιστορικός Μεσσηνιακός, το οποίο δώρισε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στις 18.00 στην αίθουσα Κειμηλίων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, παρουσία μελών του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού.

Το παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Γεώργιος Πανουτσόπουλος και η Επιστημονική Συνεργάτης του κ. Αλεξάνδρα Καραβασίλη.

Τελετή παράδοσης και παραλαβή της δωρεάς του Μεσσηνιακού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 4

Προσφώνηση του Προέδρου του Μεσσηνιακού Παναγιώτη Στασινόπουλου

Επιθυμώ σήμερα να καλωσορίσω, εκ μέρους του Δ.Σ., στο ιστορικό γήπεδό μας, τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον καθηγητή κύριο Γεώργιο Πανουτσόπουλο και την Επιστημονική Συνεργάτριά του κυρία Αλεξάνδρα Καραβασίλη, προκειμένου να τους παραδώσομε ένα πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο το οποίο προμηθεύτηκε ο Σύλλογός μας, ώστε να βοηθηθούν οι φοιτητές του τμήματος στις μελέτες τους.

Ο Μεσσηνιακός βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση αναβάθμισης του ιδιόκτητου γηπέδου του και, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισε ομόφωνα την προμήθεια της συσκευής αυτής, διότι με την εισήγησή σας, κατά την αρχική επίσκεψή σας στα γραφεία μας αξιότιμε κύριε Καθηγητά, βεβαιωθήκαμε πως η παρούσα συσκευή είναι απαραίτητη στην εκπαίδευση της φοιτητιώσας νεολαίας που διδάσκεται στο Τμήμα Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας.

Όπως μας αναλύσατε πρόκειται για μια συσκευή η οποία παρέχει άμεση, με μεγάλη ακρίβεια, ανάλυση της σύστασης του σώματος, μετρώντας την λιπώδη, την μυϊκή μάζα καθώς και την γωνία φάσης στο σύνολο του σώματος και τμηματικά, ειδικότερα σε κάθε χέρι, κάθε πόδι και τον κορμό μιας αθλήτριας και ενός αθλητή, που την καθιστά αναγκαία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με μεγάλη χαρά κύριε Καθηγητά, ο Μεσσηνιακός σας παραδίδει αυτή την συσκευή, και είμαστε σίγουροι πως θα αποδειχθεί επωφελέστατη για τους φοιτητές του Τμήματός σας και τους αθλούμενους του τόπου μας.

Αντιφώνηση του Καθηγητή Φυσιολογίας του Ανθρώπου κυρίου Γεωργίου Πανουτσόπουλου, Προέδρου του τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα ήθελα κι εγώ να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και φυσικά για την δωρεά της συσκευής μέτρησης μάζας σώματος στο τμήμα μας. Για εμάς είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, απαραίτητο για τους μελλοντικούς διαιτολόγους που θα αποφοιτήσουν από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θα ήθελα να τονίσω πως η συνεργασία μας στο μέλλον θα είναι άψογη, όχι μόνο σε εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και σε ερευνητικό, επειδή οι Διαιτολόγοι ασχολούνται εκτός από τα διατροφή και τα διαιτολόγια των υγειών και των ασθενών και με τα αυτά των αθλητών. Θέλουμε λοιπόν στην συνεργασία μας αυτή να πάμε χέρι-χέρι, και να οργανώσουμε ερευνητικά προγράμματα μαζί με τους αθλητές σας. Θεωρώ δεδομένο πως θα υπογράψουμε σύντομα Μνημόνιο Συνεργασίας όχι μόνο σε εκπαιδευτικό αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο.

Γνωρίζω πως ο Σύλλογός σας έχει ήδη δεχθεί μία φοιτήτριά μας για να κάνει πρακτική άσκηση και ξέρω πως και το επόμενο εξάμηνο θα συνεχίσει και δεύτερη φοιτήτρια του τμήματός μας.

Για μας είναι σημαντική η συμβολή σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μεγάλη τιμή για το Πανεπιστήμιο να έχουμε τέτοιους ανθρώπους, όπως είστε εσείς στην ηγεσία του συλλόγου, που να καταλαβαίνουν τα προβλήματα ενός νέου Τμήματος, που για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε τη λειτουργία του τετάρτου έτους και ο εξοπλισμός μας, λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια αλλά και λόγω covid, είναι πάρα πολύ φτωχός. Επομένως, η χειρονομία σας είναι πολύ σημαντική για μας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ευχαριστήριο του Αντιπροέδρου του Μεσσηνιακού κυρίου Σταύρου Χριστόπουλου.

Θα ήταν παράλειψή μας εάν δεν ευχαριστούμε και την γιατρό και Επιστημονική Συνεργάτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κυρία Αλεξάνδρα Καραβασίλη, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στο να έρθει σε επαφή ο Μεσσηνιακός με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ουσιαστικά ήταν ο συνδετικός κρίκος.

Παρέμβαση της κυρίας Αλεξάνδρας Καραβασίλη, MD, MSc, FEBPRM, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης και Επιστημονικής Συνεργάτριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που θα προάγει πραγματικά την Υγεία, μέσω της αξιολόγησης και της πρόληψης και ας ευχηθούμε η χειρονομία σας να είναι το εφαλτήριο και για άλλες τέτοιες συνεργασίες και κινήσεις. Είμαι αισιόδοξη πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του Μεσσηνιακού. Σας ευχαριστούμε

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ